Dodaj do ulubionych

Zbliża się koniec Kalogródka

28.01.08, 19:17
łoś podpisał umowę ze swoim kolegą, którego wpycha gdzie się da, a
który jest może jest i poprawnym naukowcem, ale bardzo marnym
rektorkiem i administratorem
Obserwuj wątek
    • Gość: dassa Re: Zbliża się koniec Kalogródka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.08, 19:40
      Nareszcie narożnik odzyska dawny wygląd, a Stare Miasto utraconą po wojnie twarz, która powoli się odrzadza co widać na Rynku.
    • Gość: historyk Zbliża się koniec Kalogródka IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.01.08, 19:43
      zgadzam sie: Rektor z niego marny...
    • jibik Zbliża się koniec Kalogródka 28.01.08, 20:02
      Kalogródek był fajny, ale dobrze, że w końcu to zabudują.
    • Gość: ms Re: Zbliża się koniec Kalogródka IP: *.22.54.194.sta.emit.pl 28.01.08, 21:08
      jeśli rektorkiem to i administratorkiem
    • Gość: ms Re: Zbliża się koniec Kalogródka IP: *.22.54.194.sta.emit.pl 28.01.08, 21:08
      jeśli rektorkiem to i administratorkiem
    • Gość: DB Zbliża się koniec Kalogródka IP: *.SLOWIANKA.ds.uni.wroc.pl 28.01.08, 21:30
      A ja koncze za rok nauke w tym instytucie i ominie mnie nauka w nowych murach. Ale na pewno przyjde popatrzec, jak juz skoncza..;) Za te kilka(nascie) lat;)
    • ludendorf Wysoki budynek? 28.01.08, 21:52
      Chyba redaktor nie miał na myśli drapacza chmur na Stary Mieście? Poza tym stare
      miasto nigdy nie odzyska przedwojennego blasku póki Nowy Targ będzie Nowym
      Targiem takim jakim jest obecnie....
    • mr_pope Re: Zbliża się koniec Kalogródka 28.01.08, 22:27
      I bardzo dobrze, że koniec się zbliża. Szkoda, że tak późno.
    • palya Zbliża się koniec Kalogródka 28.01.08, 22:38
      ojjj a kalogrodek taki fajny...szkoda, bo zawsze spotykam tam jakis
      znajomych..
      .. i jest to jedno z niewielu miesc, gdzie mozna napic sie piwa i
      nie jest sie zmuszonym do ciągłego wdychania dymu papierosowego
      (pomijam beznadziejne ogrodki piwne na rynku)
      ...jednym słowem: buu :(
    • napoj.chmielowy Zbliża się koniec Kalogródka 28.01.08, 23:10
      Zwykle z budową budyków uczelnianych wiąże się ciężki los kadry zatrudnionej w
      rozbuduwującej się uczelni, zwłaszcza ludzi nie ustawionych.W jakiś sposób za to
      zapłacą. Wiem to z autopsji (a mam wieloletnie doświadczenie). Już teraz bójcie
      się asystenci, adiunkci, wykładowcy starsi wykładowcy lektorzy. Likwidacja
      Kalogródka wieści wam ciężkie czasy - zwolnienia, niewypłacanie nadgodzin w
      terminie, być możenawet obniżkę pensji.
    • Gość: Ooku Zbliża się koniec Kalogródka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.01.08, 23:29
      chlip ;(
      Z jednej strony rozumiem i zgadzam się, że taka dziura straszliwie szpeci i szkodzi, wiem doskonale, że cały instytut razem z klasyczną domagają się gruntownego remontu i chciałbym magisterkę robić już w piknie odrestaurowanym budynku, ALE Kalogródek nie powinien tak po prostu zniknąć. Jednym z poważnych jego plusów jest cena. Z całym szacunkiem, ale piwko w lokalu do 5zł to dla studenta duża różnica w porównaniu do okolicznych lokali, gdzie nie lepszy napitek kosztuje już o 2 zł więcej :/ Wkurza mnie dodatkowo co ma być na miejscu Kalo. Nasza kochana biblioteka jest beznadziejna, fatalna, koszmarna i powinno się ją zlikwidować. Te całe pajace z obsługi są tam nie wiem po co, po to by nic nie robić i kasę trzepać. Chamstwo i prostactwo, a książek to w tej naszej bibliotece i tak nie ma, bo wszystkie powynosili pracownicy naukowi. Skutek tego taki, że jak coś jest potrzebne to idzie się do Biblioteki Uniwersyteckiej. Tam jest wszystko na poziomie, dobrze sprawnie i w ogóle wypas, a w naszej melinie historycznej to gehenna. Poza tym Kalo ma istotną rolę w życiu studentów - można sobie w karty pograć, pogadać ze znajomymi przy niezłej muzyce, niedrogim piwku a i z prowadzącym można się czasem grupą wybrać ;) Jednym słowem - dla wszystkich studentów, pracowników naukowych i reszty Ludu Polskiego o wiele cenniejsze by było, aby w nowym budynku znalazło się raczej nowe Kalo niż bezużyteczna biblioteczka (a i tak uważam, że nalezy ją zlikwidować), a przynajmniej niech w plombie będzie wydzielona choć część na Kalo.
      • Gość: Lupa Re: Zbliża się koniec Kalogródka IP: *.cargo-partner.com 29.01.08, 08:19
        Najwyższy czas na remont budynku Instytutu Historycznego. Przez 5 lat studiów
        była mowa o remoncie, aż w końcu bedzie. Jeśli chodzi o powstanie biblioteki
        instytutu historycznego, to decyzja rektora mnie zdziwila. Otóż obenca ekpia
        miłościwie panująca na Uniwerku potrafi tylko likwidować (drukarnia UWr, liczne
        liwkidacje wewnatrz uniwerku, obsadzanie stanowisk swoimi ludzmi). Zobaczymy jak
        bedzie przebiegał ten remont, oby nie tak jak budowa biblioteki głównej.
      • Gość: Belice Re: Zbliża się koniec Kalogródka IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.01.08, 08:46
        Doskonale kolegę rozumiem... Ale tak sobie pomyślałam, że po co nam płacze za Kalogródkiem, jak i tak na czas remontu mają nas chyba na Cybulskiego wypędzić, więc do Kalo będzie daleko i chyba trzeba poszukać sobie innej knajpy w okolicy nowej lokalizacji.
        Co do projektu biblioteki na miejscu Kalo, to proponuję 2in1, czyli poświęć wątrobę dla nauki i napij sie nad książką :D I obsługa byłaby milsza, i petenci cierpliwsi...
        • Gość: Leppiej Re: Zbliża się koniec Kalogródka IP: *.ing.uj.edu.pl 29.01.08, 15:46
          Z Cybulskiego tez sie chodzilo do Kalo... Zwykle zaczynalo sie to od
          zaklecia "Ej, jest plan!".

No kurna zal bedzie jak nie wiem co...
    • Gość: ar-li Zbliża się koniec Kalogródka IP: *.mortin.pl 29.01.08, 10:09
      NARESZCIE!!!
      bywałem w tej spelunie nie raz nie dwa ale ucieszę się wielce gdy wreszcie zniknie.
    • Gość: Adamos Zbliża się koniec Kalogródka IP: *.chrobrego18.ronus.pl 29.01.08, 12:54
      O remontach na wrocławskiej historii mówi się już od 20 lat. Od kilku twierdzi się, że co roku ma się zacząć przeprowadzka. Ciekawe na ile historycy znikną z Szewskiej. Patrząc na remont studium nauki języków obcych chyba na długo. Ten budynek, ma być oddany do użytku w 2011, także najbliższe 5 lat historykom upłynie na "walizkach" i pudłach z książkami.
    • dolnyslask24 Zbliża się koniec Kalogródka 29.01.08, 15:34
      Pełne jaja! Łoś i Nawotka mieszkali w jednym pokoju akademika
      podczas studiów na historii. Jak rozumiemy, to oczywiście przypadek,
      że teraz wspólnie działają na rzecz "lobby ogródkowego"
      różnych "wrocławskich restauratorów". Dobrze, że przyszły po Łosiu,
      marszałek J. Charłampowicz nigdzie nie studiował. Nie będzie tego
      typu problemów. Ale z kim kuma się J.Ch.: www.nasza-klasa.pl :-)
    • Gość: smutas :((( no nie-całe pięć lat wspomnień... IP: *.as.kn.pl 29.01.08, 15:38
      ehh..ciężkie to dorosłe życie...;)
    • Gość: grzech418 Aż piwo się z kufla wylewa z żalu na myśl o końcu IP: *.e-wro.net.pl 29.01.08, 16:43
      ale prawdą jest że to już żulernia. Ostatnio widziałem gościa co był nie z tych
      co być powinien, gościa co siedział na kanapie z psem i robił sobie z nim
      zdjęcia no i pijaka co czepił się jakieś pary i nawijał jaki to kozak.
      Ale mimo wszystko to wspomminam nieźle zajęcia...w Kali.
    • Gość: Borys Zbliża się koniec Kalogródka IP: 199.67.203.* 29.01.08, 16:47
      GDZIE MY SIĘ PODZIEJEMY, CIĄGLE NAS PRZEGANIAJA. JAK NIE Z KORKA TO
      Z KALO!
      • Gość: jozue Re: Zbliża się koniec Kalogródka IP: *.chello.pl 30.01.08, 13:19
        gdyby uniwersytet dbał o tradycje to kalogródek znalazł by miejsce w nowym budynku ,w piwnicy albo na dachu ,to pod rozwagę,
    • Gość: jan dbajmy o tradycje!! IP: *.chello.pl 30.01.08, 13:30
      piwo w tym miejscu to dobra tradycja, dbajmy o to,
    • Gość: gosc Zbliża się koniec Kalogródka IP: *.lanet.net.pl 02.02.08, 12:42
      Szkoda ze ten teren dostanie historia ktora jest nauka po 1 deficytowa a po
      drugie mało przydatna w zyciu codziennym. Na terenie tym powinien rozpanoszyc
      sie wydzial prawa zeby nadal mogl utrzymywac caly uniwersytet ze swojej
      komercyjnej dzialanosci
      • Gość: Belice Re: Zbliża się koniec Kalogródka IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.02.08, 11:32
        Masz rację. Niech Prawo dostanie jeszcze obecny Instytut Historii albo w ogóle
        cały Wydział Nauk Historycznych i Pedagogicznych. Aulę Leopoldina niech
        przemianują na Aulę Justyniana Wielkiego i wyrzucą wszystkich leworęcznych
        studentów za herezję. ;>>>
        Niech Historia przejdzie do historii!

P.S. Tylko dajcie mi jeszcze te 3,5 roku do magistra xD
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka