aron2004 06.02.08, 13:20 Co sądzicie o tym, żeby z niektórych autobusów wymontować siedzenia ( ewentualnie pozostawić kilka sztuk z przodu tylko dla inwalidów i osób starszych). W autobusach zrobiłoby się trochę luźniej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Piotrek nie masz większych zmartwień? IP: 91.198.209.* 06.02.08, 13:23 bo ja np. mam to w dupie, ostatni raz jechałem autobusem jakieś 10 lat temu i więcej nie zamierzam. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: nie masz większych zmartwień? 06.02.08, 13:37 sothink pisał, że jeżdżenie autobusem jest ekologiczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: nie masz większych zmartwień? IP: 91.198.209.* 06.02.08, 13:48 sothink podobnie jak Ty wypisuje spore ilości dyrdymałów i urojonych problemów - czy to automatycznie oznacza, że ktoś się nimi przejmuje? Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: nie masz większych zmartwień? 06.02.08, 13:56 ja myślałem, że sothink jest dla wrocławian autorytetem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: nie masz większych zmartwień? IP: 91.198.209.* 06.02.08, 13:58 podobnie jak aron2004 dla lublinian - obaj macie przerost ambicji nad możliwościami i zbyt dobre mniemanie o sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
sothink Re: nie masz większych zmartwień? 06.02.08, 21:28 wypraszam sobie, ja nie tworzę idiotycznych wątków na forum wrocławskim Odpowiedz Link Zgłoś
sothink Re: nie masz większych zmartwień? 06.02.08, 21:30 gdzie to wypisuje niby? pokaż mi moje rzekome posty na forum wrocławskim, a jak nie to zamknij gębę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: nie masz większych zmartwień? IP: *.telsat.wroc.pl 06.02.08, 22:26 sothink stul dziób i naucz się czytać ze zrozumieniem - gdzie napisałem, że na forum wrocławskim? Nie staraj się za wszelką cenę upodobnić do arona. Odpowiedz Link Zgłoś
sothink Re: nie masz większych zmartwień? 06.02.08, 23:10 Jakich dyrdymałów? jak nie znasz kontekstów to się nie mieszaj, aron kłamie albo jest chory psychicznie - np. tekst że autobusy są ekologiczne?? ja tego nie napisałem, to jego urojenie. Poza tym wydaje mi się że tutaj wnioskowałeś spontanicznie, nie znając realiów. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 sothink ma schizofrenię 07.02.08, 07:30 sothink ma zapewne schizofrenię - na forum lubelskim pisał że jeżdżenie autobusem MPK jest bardziej ekologiczne niż samochodem, tutaj temu zaprzecza Odpowiedz Link Zgłoś
sothink Re: nie masz większych zmartwień? 06.02.08, 21:27 trolejbusem idioto skończony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kruczkowski Re: Jak zmniejszyć tłok w autobusach MPK IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.02.08, 13:50 ja proponuję zacząć sprawdzać bilety. od razu zmaleje liczba amatorów darmowych przejażdżek i się luźniej zrobi. Odpowiedz Link Zgłoś
busmen Re: Jak zmniejszyć tłok w autobusach MPK 06.02.08, 13:59 wymontowywanie siedzeń, to jak pomysł rodem z dalekiego wschodu. u nas należy przede wszystkim: - zrewidować obecne połączenia autobusowe, gdyż większość z istniejących relacji jest po prostu nieżyciowa; - zmienić rozkłady jazdy, aby lepiej dostosować częstotliwość kursowania do istniejących realnie potoków pasażerskich (np. na linii 139, 149 w szczycie wystarczy częstotliwość co 20 minut, a na liniach 131, 135 co 10 minut - zwiększyć częstotliwość kursowania autobusów w godzinach wieczornych - dostosować wielkość autobusów do panujących realnie potoków pasażerskich (nie wiem kogo ratuje jedna brygada przegubowa na 403) Tłok w autobusach można zmniejszyć także przez zminimalizowanie braku kursów autobusów z powodu awarii i korków na drogach, na co nikt nigdy w tym mieście nie wpadnie, czyli przez zwiększenie tzw. "bus-pasów". a tak swoją drogą: linii, w których rzeczywiście panuje kiedykolwiek tłok w autobusie jest stosunkowo bardzo mało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na zimno Nowe zlecenie aronku2004? Parkowania bylo malo? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.02.08, 14:14 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prześmiewca gópoty Re: Jak zmniejszyć tłok w autobusach MPK IP: *.171.196.2.crowley.pl 06.02.08, 14:26 i zrobić wejścia na dach!!! - jak wschód to fzhut Odpowiedz Link Zgłoś
mr_pope Re: Jak zmniejszyć tłok w autobusach MPK 06.02.08, 22:49 Albo wstawić skrzynkę ze zgniłymi jajami. Smród będzie taki, że nikt nie wsiądzie, ale przynajmniej autobusy będą puste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyral Re: Jak zmniejszyć tłok w autobusach MPK IP: 80.48.107.* 01.03.08, 17:55 Czesto jezdze autobusamia.bardziej przeraza mnie i bulwersuje nieobycie kierowcow/to lagodne okreslenie/, brak kultury.Chodzi mi przede wszystkim o starsze pokolenie, mlodzi kierowcy sa uprzejmi i uczynni.Taki gbur np. zamiast podjechac na przystanku do wysepki ,zatrzymuje sie w polowie jezdni, wtyjasniajac,ze to dla jego wygody,bo kierowcy nie zablokuja mu drogi, lub stwierdzenie ze w tym miejscu nie powinien byc przystanek.Duzo mlodych ludzi poszukuje pracy, więc dlaczego zatrudniac takiego gbura i nieudacznika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej.g Re: Jak zmniejszyć tłok w autobusach MPK IP: *.e-wro.net.pl 02.03.08, 16:50 przestan pierdo.ić gościu. i przestań chlać to nie bedziesz miał omamów. od lat jeżdze KM po wrocku i mnie to jakos nie spotkało. Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Re: Jak zmniejszyć tłok w autobusach MPK 03.03.08, 18:24 I zatrudnić dodatkowo tzw 'upychaczy' -i do przodu:))) Odpowiedz Link Zgłoś