Dodaj do ulubionych

Parking na pl. Wolności

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.12.01, 15:47
Czy ktoś mi powie kto zarządza parkingiem na placu Wolności? Kiedy wjeżdża się
na parking jest kilku panów (zawsze ci sami), którzy pomagają zaparkować a
następnie proponują umycie lub "pilnowanie" samochodu za nieduże pieniądze.
Dzisiaj nawet jeden z nich chciał mi sprzedać plan Wrocławia. Jestem ciekaw czy
jeśli nie zapłacę za pilnowanie mój samochód będzie bezpieczny. Niech ktoś mi
powie co to za "Firma" zarządza tym placem.
Obserwuj wątek
    • Gość: duzY Re: Parking na pl. Wolności IP: *.dtvk.tpnet.pl 28.12.01, 15:51
      Strzeżenie tego parkingu to oddolna inicjatywa Wrocławian. Z życiowego
      doswiadczenia podpowiadam, że na takich parkingach prawdopodobieństwo
      uszkodzenia niestrzeżonego samochodu jest bardzo wysokie (po prostu panowie
      koncentrują się tylko na opłaconych he he he). Chyba warto byłoby zainteresowac
      sąsiadów z pl. Muzealnego tą działalnością.
      • Gość: Nesca Re: Parking na pl. Wolności IP: 195.94.218.* 28.12.01, 17:31
        Mili Panowie;)
        To co nazywacie "parkingiem" wcale nim nie jest, w zwiazku z tym nikt nim nie
        zarzadza. Jest to po prostu przez nikogo nie wykorzystany i nie pilnowany plac.
        A szkoda, bo niezla kasa moglaby wplynac do budzetu miasta za sprzedaz biletow
        parkingowych.
        Co do krecacych sie tam panow, sa raczej nieszkodliwi, no chyba ze ktos
        wyraznie szuka guza. Bardziej nalezy bac sie straznikow miejskich zaladajacych
        blokady;)
        Pozdrawiam
        Nesca
    • Gość: Dari Re: Parking na pl. Wolności IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 28.12.01, 21:54
      bzyku napisał:
      [..]
      > jeśli nie zapłacę za pilnowanie mój samochód będzie bezpieczny. Niech ktoś mi
      > powie co to za "Firma" zarządza tym placem.

Będzie - goście nie pozwalają sobie na wyskoki.

pozdrawiam
      Dari
      • Gość: Homar Re: Parking na pl. Wolności IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.12.01, 22:01

Wnioskuję o powstanie Niezależnego Podziemnego Parkingu Wolności NPPW. Wtedy
        bedzie mozna wybierac, gdzie sie chce parkowac: na gorze czy na dole...
        • Gość: Manon Re: Parking na pl. Wolności IP: *.dtvk.tpnet.pl 29.12.01, 22:13
          To jedyne miejsce w tej okolicy, gdzie mozna zaparkowac nie placac Urzedowi
          Miejskiemu za parkingi, ktorych i tak nie ma ( chodzi o standard, bez
          polmetrowych kraweznikow ). Panowie ogolnie sa mili i wcale nie trzeba im
          placic. Najglupszym rozwiazaniem byloby zagospodarowanie tego terenu pod
          parking. Ja sie nie bede uzeral z upierdliwymi goscmi w pomaranczowych
          kamizelkach i wcale nie chce placic na utrzymanie naszych Rajcow. Poza tym
          niezle myja auta .

Pozdrawiam,

M.
          • Gość: Wojtek Re: Parking na pl. Wolności IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 30.12.01, 01:08
            Niech zyje wolność na pl. Wolności !
          • Gość: czuszka Re: Parking na pl. Wolności IP: *.dialog.net.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 10.05.02, 20:21
            możesz parkować nie płacąc ale już niedługo ponieważ plac będzie przekazany
            ZDiKowi i powstanie tam normalny płatny parking, ceny-prawdopodobnie takie same
            jak w centrum - 1 zł za 20 minut
    • nutka1 Re: Parking na pl. Wolności 03.05.02, 11:51
    • Gość: as Re: Parking na pl. Wolności IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.05.02, 11:42
      jeszcze nikt, oni nie są legalni, a jak nie zapłacisz możesz nie mieć lusterka
      lub coś innego zniknie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka