Dodaj do ulubionych

L.O. nr IX we Wrocławiu:)

IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 10.09.03, 18:21
elo, elo! mam prośbę: mógłby mi ktoś opowiedzieć coś na temat wyżej
wymienionej szkoły? chcę pójść do tej szkoły wraz z moją ułomną koleżanką,
Patrycją;)Ja też mam dałna, ale mój w porównaniu do niej wymięka.. nie, no
dobra ... to był żart.. chociaż....no to piszcie coś, bo nie wiemy czy mamy
ruszać d**y z naszego pięknego miasteczka czy nie... !!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Siemion Re: L.O. nr IX we Wrocławiu:) IP: *.weil.com 11.09.03, 14:39
      Jak nie masz Downa, "dziewiatka" chetnie zrobi z Ciebie Downa, taka juz
      specyfika tego miejsca. A dla kolezanki na wozku, kicha
      • szyszuniazpca Re: L.O. nr IX we Wrocławiu:) 02.10.03, 19:49
        dziękówka wszystkim, ale najbardziej tym inteligętnym, a co do tego incydentu
        z atakiem na nauczycilkę .. mógłby mi ktoś wytłumaczyć o co hallo? ja niestety
        nie idę do żadnej szkoły we Wrocku. z tego powodu jest mi bardzo przykro, ale
        życie jest brutalne. cóż... rodzice! ale do zobaczenia na studiach;)
        moja "ułomna" kumpela idzie, ale nie wie czy do dziewiątki, dwójki czy może do
        czwórki.
    • Gość: Sosna21 Re: L.O. nr IX we Wrocławiu:) IP: *.magma / *.magma-net.pl 15.09.03, 15:58
      NIe radzę nikomu, zdrowemu, czy choremu iść do tego LO. Ta szkoła to bagienko
      gorsze od niejednej zawodówki.
    • Gość: tomtelina Re: L.O. nr IX we Wrocławiu:) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.09.03, 18:32
      No, cóż, koleżanki, ja tę szkołę ukończyłam 6 lat temu i mogę polecić ze
      spokojem sumienia. Patrząc z perspektywy czasu doceniam wysiłki pedagogów
      zmierzające do uleczenia nas, młodzieży również nie do końca sprawnej umysłowo,
      a w każdym razie do niejakiej poprawy stanu naszego zdrowia psychicznego.
      Szczególnie polecam klasę z rozszerzonym programem nauki języka angielskiego,
      którą ukończyłam, o ile jeszcze takowa istnieje. Większość moich kolegów i
      koleżanek robi obiecujące kariery w kraju lub za granicą. IX LO oferuje (a w
      każdym razie oferowało) szeroki wachlarz zajęć pozalekcyjnych (fantastyczne
      przygotowanie do olimpiad biologicznej oraz historii sztuki na przykład) oraz,
      co moim zdaniem najważniejsze, nie podcina skrzydeł. Oczywiście, zdarzyły się
      też dziwne i absurdalne sprawy, typu atak ucznia na nauczycielki, ale wydaje mi
      się, że mogło się to wydarzyć w każdej innej szkole; mam wrażenie, że młody
      człowiek był z lekka niezrównoważony...
      Pomijając fakty nieprzyjemne, prywatnie na ucho oraz wszem i wobec: gorąco
      polecam IX LO! :-)
      Powodzenia!
      • Gość: ap Re: L.O. nr IX we Wrocławiu:) IP: *.nd.e-wro.net.pl 15.09.03, 20:58
        Przychodzi baba do lekarza z siekierą w plecach
        - Co pani dolega
        - IX Liceum
      • Gość: Anubis Re: L.O. nr IX we Wrocławiu:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.03, 13:20
        Przyjecielu, Ty chyba do IX nie chodziłeś. Jakie przygotowania do olimpiad ??
        O olimpiadzie z historii powiedziano mi dzień wcześniej i to bynajmniej nie
        moja historyczka, a o innych nauczycielach lepiej nie mówić, zwłaszcza o
        Królowej !!
    • Gość: ONKA Re: L.O. nr IX we Wrocławiu:) IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 21.09.03, 20:29
      Jestem absolwentką IX LO sprzed prawie 30 lat. Prehistoria - ale wtedy była to
      najlepsza szkoła w miescie i nie tylko. szefował sam Adam Kiewicz. Bylismy
      ZUPEŁNIE inni od Was. Chcieliśmy sie uczyć, co wcale nie znaczy, że nie
      bawilismy się do oporu i nie rozrabialiśmy bez granic (jedna taka rozróba
      kosztowała mnie powtarzanie roku, bo pan.... poczuł się obrażony)
      Kiedy dzisiaj zagladam do Dziewiątki, to szlag jasny mnie trafia, kiedy widzę
      i słyszę te stada pustych panienek (?) i jeszcze bardziej przezroczystych (bez
      żadnych wartości stałych)pożal sie Boże pikusiów w spodniach do luznej
      kanalizacji. To wy (choć powinno być Wy) tworzycie szkołę. Każdego nauczyciela
      da się przecież wychować. To wy budujecie jej poziom i to wy ją promujecie,
      prznajmniej powinniście. Większośc ludzi z mojego rocznika pełni dzisiaj
      wysokie stanowiska nie tylko w mieście - wiele lat mówiło się, że Dziewiątka
      to Status - a dziś ? wręcz odwrotnie. Przykro mi, wstyd za kolejne pokolenia,
      które położyły na łopatki te szkołę.
      Teraz Odpowiem ci na twoje pytanie:
      Taka będzie Dziewiątka, jacy jej uczniowie, w tym wypadku wy - dzisiejsi
      kandydaci. Zapewne nie masz Downa, choć tak sie rubasznie deklarujesz. Masz
      natomiast Abulię, czyli stan, w którym sie nawet nie chce chcieć - wiec po
      jaką cholerę pakujesz się do LO ? Spadaj do Chrząstawy do zawodówki, tam
      znajdziesz koleżanki odpowiedniej miary, zostaniesz fryzjerką albo kucharką
      (polecam świtną szkołę w Złobiźnie k/Brzegu, a w LO, w tym w Dziewiątce
      zostaną ludzie, którzy poza pozerstwem chca mieć jeszcze cos do powiedzenia...
      Nie odbieraj powyzszego jako złośliwości. Przemysl kim jesteś, jaka masz klasę
      i dopiero wtedy podejmij dorosłą decyzję. A od ludzi z Downem po prostu sie
      od...Życze sukcesów w mysleniu i działaniu, pozdrów rodziców..
      • Gość: Andrzej ONKA, zapraszam na.. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.09.03, 13:46
        www.9lo.info
      • Gość: Siemion Re: L.O. nr IX we Wrocławiu:) IP: *.ipartners.pl 30.09.03, 22:06
        Ty sie, kolezanko, z ch... na glowy pozamienialas. "Sam Adam Kiewicz
        dyrektorowal"
        • Gość: Ja Re: L.O. nr IX we Wrocławiu:) IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 16.10.03, 00:37
          Czyżby Dyziek?
          Chociaż to nie ten styl :(
          • Gość: Siemion Re: L.O. nr IX we Wrocławiu:) IP: *.ipartners.pl 02.11.03, 18:36
            Pewnie, ze Dyziek. A styl rzecz nabyta, tu zaraz widac, ze schamialem do
            reszty : )
            • Gość: AP Re: L.O. nr IX we Wrocławiu:) IP: *.teresin.sdi.tpnet.pl 10.11.03, 09:41
              Hmm...
              Kochani, może ja tam się nie znam, ale jestem właśnie w czwartej klasie IX LO i
              wisi nade mną piętno matury, ale w szkole jest mi całkiem dobrze.
              Co do nauczycieli, to nie wiem, do kogo można się przyczepić, pewnie, jak się
              jest uczniem, to zawsze będzie ktoś, kto niby się uwziął...Probuję patrzeć
              troszkę w przyszłośc i już teraz wiem na pewno, że będę z radością i wielkim
              sentymentem wspominać tę szkołę, niezależnie od tego, ile trudnych momentów w
              niej przeżyłam. Ogólnie twierdzę, że nauczyciel też człowiek i naprawde można
              się z nim dogadać,a jeszcze jak się trafi na takich artystów, jakich ja mam;)
              Klasy są fajne, mało tego, nie ma czegoś takiego, jak "kocenie", raczej każdy
              dba o to, by wewnątrz szkoly byl porządek. Teraz jest trochę ciasno, bo jest
              gimnazjum, a poza tym nowi nauczyciele (zresztą większość znich to absolwenci
              dziewiątki, nawet tacy, z ktorymi zetknęliśmy się jeszcze, gdy oni studiowali).
              polecam moją szkołę, jest naprawdę dobra, choć mi na początku też było trudno,
              no i teraz jest trudno, bo natłok nauki...Ale absolutnie nie zgadzam się, że
              jest to makabryczna szkola, w ktorej przypadki z siekierą sa na porządku
              dziennym.
              pozdrawiam:)
            • Gość: Ja Re: L.O. nr IX we Wrocławiu:) IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 12.11.03, 18:47
              To od pisania książek czy pobytu w USA?
              • Gość: Siemion Re: L.O. nr IX we Wrocławiu:) IP: *.ipartners.pl 14.11.03, 00:36
                Ani jedno, ani drugie. Szymborska tez ksiazki pisze, a kurwami nie rzuca. A w
                USA spotkalem pol dziewiatki, i tez kazdy po swojemu znosil te wyjazdy. Ni ma
                reguly.

Schamialem, i juz : )
        • Gość: Puzon Re: L.O. nr IX we Wrocławiu:) IP: *.energis.pl 12.11.03, 21:47
          A co ty młodzieży w głowach mącisz??? Kiewicz czy kto inny - niewątpliwie
          byłoby tak samo, bo i takie to czasy były. A ja nostalgicznie wspomniam
          historyka (spuśćmy zasłonę miłosierdzia - albo sklerozy na nazwisko), który tak
          nam pięknie tłumaczył, że Katyń Niemcy zrobili i on to wie na pewno, bo właśnie
          wrócił ze studiów w Moskwie...Do łez się wzruszyłam i do dziś to pamiętam. I
          co, nie było wesoło?
          • Gość: Siemion Re: L.O. nr IX we Wrocławiu:) IP: *.ipartners.pl 14.11.03, 00:34
            "Takie czasy byli" to oprawcy Chrystusa tez sobie po niewczasie
            powtarzali. "Wykonywalismy tylko rozkazy Pilata". A Pilat zwalal na cesarza
            Tyberiusza.

Poza tym ja zawsze probowalem macic w glowach. Nie, Puzonico?

Wspominam, acz bez sentymentu : )
            • Gość: Puzon Re: L.O. nr IX we Wrocławiu:) IP: *.energis.pl 18.11.03, 12:40
              Próbowałeś, próbowałeś. Nie tylko w głowach zresztą ;)
              No, ale teraz myślę, że raczej się o dziewiątce nie powinnam wypowiadać, bo
              nader rzadko w niej bywałam. Szkołowstręt miałam i szereg innych zainteresowań.
              Niemniej jednak na ludzi wyszłam (cokolwiek to znaczy) - może dlatego, że nie
              pozwoliłam sobie w tym przeszkadzać?
              Inna sprawa, która szkoła pozwolłaby na 300 godzin opuszczonych bez
              konsekwencji?
              • Gość: johnnie Re: L.O. nr IX we Wrocławiu:) IP: *.wro.cdp.pl / *.wro.cdp.pl 18.11.03, 13:18
                Geriatrykom dziewiątkowym stanowcze NIE! Z komuną się walczyło i się
                zwyciężyło :)
            • Gość: fajkowy Re: L.O. nr IX we Wrocławiu:) IP: *.proxy.aol.com 23.12.03, 07:35
              No nie moge, to naprawde ty -Dyzio. To juz na drukowana GW nie stac i musisz
              jak my biedaki na sieci czytac. A wciaz wisisz mi dwie fajki z gorki, z
              procentami to juz chyba fabryka.
              • Gość: Snail Re: L.O. nr IX we Wrocławiu:) IP: *.media4.pl 04.08.04, 15:40
                ale co wy sie tak tej biednej IX czepiacie? ja chodze i nie żałuje swojego
                wyboru ani troche i myśle ze w ogóle nie bede załować jest fajnie,
                niezapomniana aTMOSFERA, NIE PRZECZE ZE TRZEBA SIE PRZYŁOZYĆ(NAWET NA MARNĄ 2)
                no i co z tego tak jest we wszystkich wrocławskich liceach nr 1-15 popytajcie
                znajomych to potwierdza, a poza tym na złae to nikomu nie wychodzi
                ps pozdrawiam wszystkich "sympatyków" p. prof. Król ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka