Dodaj do ulubionych

Jak jest z pracą we Wrocławiu-ale tak szczerze?

08.09.08, 09:48
Rok temu przeprowadziłam się z Wrocławia do Warszawy. Mam pierwszą
pracę po studiach na umowę na czas nieokreślony, są kursy opłacane
przez firmę, pieniądze-tylko takie, żeby się utrzymać na średnim
poziomie, ale atmosfera fajna, możliwość awansu.
Ale powiem wam, że Warszawa przy Wrocławiu to syf totalny-bezpłciowy
moloch, zero klimatu, beton, baraki z chińskim żarciem...To miasto
nie ma ,,tego czegoś", jest wielką wioską, nie lubię tego miejsca.
Dlatego własnie chciałam się wypytać Wrocławian, jak teraz jest z
pracą u nas? Czy długo trzeba szukać zajęcia za ponad 2500 netto, na
umowę o pracę? Jak oceniacie wrocławski rynek pracy? Ja nie chcę
chyba na całe życie wiązać się z warszawką...
Obserwuj wątek
    • Gość: pis Re: Jak jest z pracą we Wrocławiu-ale tak szczerz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.08, 10:08
      Pracy we wrocku jest sporo ale zależy co potrafisz bo sam fakt skończenie
      studiów nic jeszcze nie znaczy , 2500 na rękę zarobi inżynier w fabrykach
      metalowych, budowlaniec, serwisant, księgowy ale co to jest w dzisiejszych
      czasach 2500?
      • lillalu Re: Jak jest z pracą we Wrocławiu-ale tak szczerz 08.09.08, 10:14
        Cóż, mi by starczyło 2500 netto na początek, czyli tyle, ile mam
        tutaj. Obecnie jestem asystentką w dużej firmie audytorsko-
        księgowej, mam skończone studia-stosunki międzynarodowe, kurs word
        zaawansowany, excel, zaawansowany angielski(na spotkaniach z
        klientami zagranicznymi cały czas wykorzystuję ten język), 8
        miesięcy doświadczenia w tej firmie, przedtem rok doświadczenia w
        sprzedaży. Zastanawiam się, czy we Wrocku mogłabym liczyć na podobne
        wynagrodzenie, inaczej byłabym zmuszona mieszkać z rodzicami, a tego
        nie zniosę.
        • rk111 Re: Jak jest z pracą we Wrocławiu-ale tak szczerz 08.09.08, 10:24
          Przy odrobinie szczęścia na pewno coś dla siebie znajdziesz.
          • czarna.rozpacz Re: Jak jest z pracą we Wrocławiu-ale tak szczerz 09.09.08, 19:35
            rk111 napisał:

> Przy odrobinie szczęścia na pewno coś dla siebie znajdziesz.

Podpowiedz mi coś proszę, bo jakoś takiej pracy za 2,5 tys. zł netto
            znaleźć nie mogę, mimo sporego doświadczenia :(
            • rk111 Re: Jak jest z pracą we Wrocławiu-ale tak szczerz 09.09.08, 22:40
              Jakiego doświadczenia?
      • anika305 Re: Jak jest z pracą we Wrocławiu-ale tak szczerz 08.09.08, 10:18
        Faktem jest-zależy czego szukasz.
        Serwisant- hobbysta z wykształceniem kierunkowym to zarobi 2500 ale brutto;-p
        Zarobki są niższe niż w Warszawie- na podstawie obserwacji w rodzinie...
        Może to być efektem tego, że w Warszawie jest więcej centrali firm a we Wrocku
        to oddziały...
        Oczywiście są wyjątki np.: Impel, ale ile się tam zarabia to plotki krążą;-)
        byłam na rozmowie na stanowisko biurowe i 2500 na rękę nie chcieli dać...
        Ja bym chciała mieć pracę z fajną atmosferą i szkoleniami...
        • lillalu Re: Jak jest z pracą we Wrocławiu-ale tak szczerz 08.09.08, 10:33
          Cóż, przeglądałam ogłoszenia na kilku serwisach i widzę, że
          niestety, jest trochę biednie...Dużo ogłoszeń na przedstawicieli
          handlowych, specjalistów ds. telefonicznej obsługi klienta. Miesiąc
          temu znajomi uciekli z Wrocławia do Wawy szukać szczęścia. Wrocław-
          piękne miasto, z klimatem, a z pracą ciężko? Czekam na dalsze opinie.
          • Gość: tedi Re: Jak jest z pracą we Wrocławiu-ale tak szczerz IP: 84.40.217.* 08.09.08, 10:43
            I dobrze wyjezdzajcie z warszawy jak Wam sie nie podoba.
            • lillalu Re: Jak jest z pracą we Wrocławiu-ale tak szczerz 08.09.08, 10:45
              A jak ma się podobać w tym postkomunistycznym, betonowym molochu, w
              którym knajpiane piwo kosztuje 9zł?:)
              • Gość: tedi Re: Jak jest z pracą we Wrocławiu-ale tak szczerz IP: 84.40.217.* 08.09.08, 10:49
                taak, a cały zachodni wrocław to prełka architektoniczna, nieprawdaż?
                • lillalu Re: Jak jest z pracą we Wrocławiu-ale tak szczerz 08.09.08, 11:13
                  Ja bym naprawdę wiele oddała, żeby mieć taką pracę jak w Wawie, i
                  mieszkać w zachodnim Wrocławiu:)
                  • renifer77 Re: Jak jest z pracą we Wrocławiu-ale tak szczerz 09.09.08, 23:01
                    Dla niektórych trawa jest zawsze bardziej zielona w innym ogródku,
                    zwłaszcza jeśli ten ogródek jest we Wroclawiu. Może i Warszawa nie
                    jest jakimś nadzwyczajnym miastem ale też nie jest tam tak
                    tragicznie jak piszesz. Jest w tym mieście wiele przyjemnych miejsc,
                    czasami też można, jak się ma szczęście poznać fajnych ludzi. Ważne
                    żeby mieć pracę, którą się lubi, pensję z której można coś odłożyć
                    na przyszłość i trochę znajomych. Z drugiej strony pierwsze wrażenie
                    o Warszawie jest fatalne. Gdy ktoś nie do końca zorientowany w
                    zastosowanych rozwiązaniach komunikacyjnych dworca Warszawa
                    Centralna wysiądzie z pociągu od razu gubi się, co bardziej wrażliwi
                    mogą popaść w depresję, pechowi zostać okradzieni, a nawet jeśli uda
                    się komuś uniknąć pułapek czających się w „katakumbach”
                    rozciągających się wokół dworca i tak przesiąknie zmiksowanym
                    zapachem kebabu, przeterminowanego sera i odoru zameldowanych tam
                    meneli.
                • Gość: taka prawda Re: Jak jest z pracą we Wrocławiu-ale tak szczerz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.08, 00:36
                  Nie szczekaj Warszawiaczku. Cała Warszawa wygląda jak zachodni
                  Wrocław.
              • anika305 Re: Jak jest z pracą we Wrocławiu-ale tak szczerz 08.09.08, 10:53
                we Wrocku też tyle kosztuje-sprawdziłam ostatnio;-p
                A pensje kiepskie...
                Zawsze możesz szukać po portalach i jak coś złapiesz to się przenieść. W druga
                stronę-czyli najpierw przeprowadzka z nadzieją, że się coś znajdzie to zbyt
                ryzykowne...;-)
              • Gość: wrocławianinka Re: Jak jest z pracą we Wrocławiu-ale tak szczerz IP: *.md4.pl 08.09.08, 10:58
                Wrocław,piękne miasto,nie wyobrażam sobie mieszkać gdzieś indziej,a
                z praca...hmmm...rożnie bywa.Moja siostra dostała prace miesiąc temu
                w jednym z oddziałow banku i...ile zarabia???2300 ale brutto,wiec na
                ręke dostaje poniżej dwóch kółek,to wcale nie jest dobrze,zwłaszcze
                dla osoby samotnej.Napewno będzie zmieniać prace, bo to troszku za
                mało!Dużo się słyszy że niby to polepszyło sie z pracą ,może i
                tak,bo dużo z nas wyjechało,więc tych ofert jest więcej,ale naprawde
                trzeba mieć szczęście żeby znalezć i dobrą pracę i za dobrą kaske!
    • kklement Wracaj ! Wracaj ! Tęsknimy ! 08.09.08, 13:19
      Jakby nie nasza-klasa, to już bym zapomniał jak wyglądasz ;)
      • lillalu Re: Wracaj ! Wracaj ! Tęsknimy ! 08.09.08, 15:25
        Cholera, ja też tęsknię...Strasznie...Ale sam widzisz, jak to z
        pracą jest-jak się nie jest specjalistą w danej dziedzinie, to
        pozostaje tylko mieszkanie z rodzicami. A wiesz, jak mi
        się ,,wspaniale" z mamą układa...Teraz nareszcie jestem samodzielna
        i cholernie ciężko byłoby mi wrócić na Kłodnicką...Ale niedługo was
        odwiedzę, nie bój nic!
        • kklement Re: Wracaj ! Wracaj ! Tęsknimy ! 08.09.08, 15:42
          Zrobię naleśniki na słodko i opróżnimy składzik wina :D
          • czarna.rozpacz Re: Wracaj ! Wracaj ! Tęsknimy ! 09.09.08, 19:33
            kklement napisał:

> Zrobię naleśniki na słodko i opróżnimy składzik wina :D
            >
            Jakby co, to ja także dam się skusić :D
    • alexanderson Re: 08.09.08, 13:19
      Za 2500 netto gotów byłbym całować buty szefa - przez ostatni
      miesiąc zarabiałem poniżej tysiąca złotych na rękę. W ten sposób
      całe życie będę mieszkać z rodzicami...
      • karola9938 Re: 08.09.08, 13:41
        Poniżej tysiąca na rękę - to Ty nic nie potrafisz robić albo zasuwasz gdzieś na
        taśmie jako tymczasowy.
        • Gość: motha fucka Re: IP: *.as.kn.pl 08.09.08, 14:40
          i co karola? lepiej się poczułaś? gdzie się rodzi takie coś...?
        • chantal10 Re: 09.09.08, 00:28
          Popisałaś się, nie ma co:|
          Powiedz mi - gdzie tacy ludzie się lęgną ?
        • Gość: stop idiotom Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.08, 00:33
          Nie wszyscy pracują from dusk till dawn na ulicy jak ty. Rozumiem że
          zarobki za styl V są niezłe skoro sie tak wywyższasz.
        • alexanderson Re: 09.09.08, 08:49
          Byłem na okresie próbnym w księgarni Traffic.Club. Może nic nie
          potrafię robić, ale na pewno znam się na książkach...
          • Gość: Dek Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.08, 13:22
            Praca w księgarni i to na okresie próbnym,i co chciałbyś zarabiać tam 2000 PLN
            śmieszne, ciekawe dlaczego nie dostałeś stałej oferty w tej księgarni jeśli
            jesteś takim znawcą ?
          • karola9938 Re: 09.09.08, 13:32
            Facet co szuka pracy jako sprzedawca książek, trochę to dziwne pewnie jesteś po
            filologii co ? Życzę ci byś znalazł coś dla siebie ale to będzie graniczyło z
            cudem bo humaniści nie mają wzięcia.
            • vazz Re: 09.09.08, 13:38
              Racja tylko po polibudzie ludzie znajdują prace ;). Życzę troszkę więcej rozumku.
              • fleicher Re: 09.09.08, 14:25
                Nie tylko po politechnice ale jest im łatwiej i zarobić można przyzwoicie,
                wzięciem też cieszą się ludzie po AR AM AE ale uniwerek i humaniści raczej nie
                mogą liczyć na kokosy.
                • tomek854 Re: 09.09.08, 14:27
                  Mogą. Na przykład ludzie z językami (niekoniecznie angielskim) - Romaniści,
                  Iberyści itp.

Znam paru, zarabiają naprawdę dobrze (w bankach, w zachodnich firmach itp).
            • alexanderson Re: 09.09.08, 16:28
              karola9938 napisała:

> Facet co szuka pracy jako sprzedawca książek, trochę to dziwne
              pewnie jesteś po filologii co ?

Tak, jestem po filologii i nie widzę nic złego w tym, że mężczyzna
              lubi książki...
            • Gość: rikitiki humanisci nie maja wziecia? IP: 92.4.16.* 14.09.08, 12:39
              Moze w obrazie swiata kogos prymitywnego albo w realiach prymitywnej
              montowiano-outsourcinowej "gospodarki"

Powiem Ci cos o tym jak po ukonczeniu politologii (nie to nie jest na
              Polibudzie) mam dobra prace w logistyce.
              Zalezy to wszystko od Twojej pracowitosci,inteligencji, gotowosci uczenia sie i
              tworzenia zgranego zespolu.

Wiecej "otwartego umyslu"
    • Gość: corgan Re: Jak jest z pracą we Wrocławiu-ale tak szczerz IP: *.chello.pl 09.09.08, 01:39
      > bezpłciowy moloch, zero klimatu

a jaki klimat mają Huby, Nowy Dwór albo PsiePole?

> beton

z czego zbudowane są zachodnie i południowe dzielnice Wroclove? pardon! te nowe
      pewnie już ze styropianu i gipsu >:)

> baraki z chińskim żarciem

Jak się nie zna innych miejsc... rozumiem że we Wrocławiu nie ma chińszczyzny?
      aha! zapomniałaś o kebabowniach. >:)
      • lillalu Re: Jak jest z pracą we Wrocławiu-ale tak szczerz 09.09.08, 08:34
        Gość portalu: corgan napisał(a):

> > bezpłciowy moloch, zero klimatu
        >
        > a jaki klimat mają Huby, Nowy Dwór albo PsiePole?
        >
        > > beton
        >
        > z czego zbudowane są zachodnie i południowe dzielnice Wroclove?
        pardon! te nowe
        > pewnie już ze styropianu i gipsu >:)
        >
        > > baraki z chińskim żarciem
        >
        > Jak się nie zna innych miejsc... rozumiem że we Wrocławiu nie ma
        chińszczyzny?
        > aha! zapomniałaś o kebabowniach. >:)

Huby, Nowy Dwór czy Psie Pole mają 100 razy lepszy klimat niż
        przereklamowane centrum Warszawy, np. pod Pałacem Kultury koczują
        cały czas bezdomni i chorzy psychicznie, na ul. Chmielnej nie ma
        praktycznie żadnej ławeczki, na Nowym Świecie wszystko jest
        horrendalnie drogie i usyfione sosem z knyszy.
        Czemu zakładasz, że nie znam innych miejsc? Łazienki są w miarę
        fajne, ale w weekendy przewalają się przez nie tabuny ludzi. Ogród
        Saski? Ok, ale jest tak mały, że będąc w jego środku słyszysz auta.
        Starówka? Same knajpki dla starych, niemieckich turystów-żadnego
        fajnego klubu z interesującą muzyką.Po za tym na każdym kroku ohydne
        tablice reklamowe z lat 90', które psują resztki fajnego klimatu.
        Acha, i jeszcze jedno: żeby w jeden wieczór odwiedzić więcej niż 1
        knajpkę, musisz brać taxę, bo knajpy są od siebie oddalone o kilka
        kilometrów, nie tak jak we Wro, gdzie wszystko jest skupione w
        centrum.
        • Gość: tedi Re: Jak jest z pracą we Wrocławiu-ale tak szczerz IP: 84.40.217.* 09.09.08, 12:55
          Przyjezdni proszeni o opuszczenie Warszawy
          • Gość: irf Re: Jak jest z pracą we Wrocławiu-ale tak szczerz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.08, 15:44
            > Przyjezdni proszeni o opuszczenie Warszawy

Buraki proszone są o wyjazd do warszawy.
        • quonio Re: Jak jest z pracą we Wrocławiu-ale tak szczerz 09.09.08, 14:40
          Wrócisz, wrócisz, prędzej czy później, tak samo jak ja wróciłem, za co trzymam
          kciuki :)))
      • Gość: Dek Re: Jak jest z pracą we Wrocławiu-ale tak szczerz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.08, 13:26
        Psie Pole to nie tylko bloki to też XIX wieczne kamieniczki na starym psiaku to
        tereny zielone zaraz za oknem.
      • tomek854 Re: Jak jest z pracą we Wrocławiu-ale tak szczerz 09.09.08, 14:31
        Huby mają bardzo fajny klimat starej, dziewiętnastoletniej dzielnicy - te stare
        kamienice, pomiędzy nimi stare drzewa. Niedaleko do parków, niedaleko do miasta,
        dodatkowo tereny kolejowe po których mozna się poszwędać jeżeli lubi sie
        industrialne klimaty - dużo zabytkowych obiektów przemysłowych.

Nowy Dwór - ohydne blokowisko, jakich tysiące w Polsce. W pobliżu rzeka Ślęza,
        park milenijny, inne tereny zielone.

Psie Pole mają rewelacyjny klimat - to praktycznie osobne miasteczko z własnym
        ryneczkiem ;-)

Co do betonu - różnica jest taka, że u nas to nie ma go praktycznie w centrum
        (poza w sumie niebrzydkimi punktowcami koło Widok i paroma biurowcami z czasów
        komuny).

Owszem, u nas są również fastfoody. Ale w centrum miasta ohydnych budek baraków
        praktycznie nie uświadczysz (niedawno się ostatnie spaliły na swobodnej, hehe :P)
    • Gość: Darkthrone Re: Jak jest z pracą we Wrocławiu-ale tak szczerz IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.09.08, 14:18
      Chyba średnio. Przez prawie 3 lata szukałem czegoś sensownego najpierw w okolicach chemii (wykształcenie kierunkowe), następnie IT (tu się załapałem, na stanowiskach tak sobie satysfakcjonujących, ale dających możliwość nabrania doświadczenia). I w sumie nawet kiedy z rozmowy kwalifikacyjnej wynikało, że jest OK, sprawa rozbijała się o moje oczekiwania finansowe, czyli rząd, miarkując się, 4000-4500 brutto. No ale skoro w branży jest kupa ludzi, którzy gotowi byli rok temu pracować w renomowanej firmie z Zachodu za 2000 netto, nazywając to „atrakcyjnymi zarobkami” z uwagi na to, że przedtem w jeszcze bardziej renomowanej i słynniejszej firmie z Zachodu zarabiali sporo mniej, no to nie ma się co dziwić. W sumie może gdybym był tuż po studiach, myślałbym podobnie, ale skoro w międzyczasie zdarzyło się strzelić tzw. doktorat, nie dało się, po 30-tce czas raptownie przyspiesza. Trzeba było więc serdecznie podziękować państwu potencjalnym pracodawcom za uwagę i zacząć działać na własny rachunek...
    • Gość: xyz Re: Jak jest z pracą we Wrocławiu-ale tak szczerz IP: *.Biskupin.wroc.pl 10.09.08, 10:53
      jestem z wrocławia, niestety jest tu mnostwo studencikow, ktorzy
      zabieraja prace wroclawianom, robia przekrety, nie kasuja biletow,
      zyja jak na wsi.
    • Gość: arbajter nie jest za ciekawie IP: *.static.qsc.de 13.09.08, 23:39
      NO generalnie nie jest za ciekawie, nawet w branzy IT.
      W miescie jest niewiarygodna ilosc studencikow popylających za smieszna kase, a to niszczy zarobki ludzi, ktorzy chcieliby sie ustabilizowac.
      Dlatego opuscilem Wroclaw.
    • Gość: qwerty Re: Jak jest z pracą we Wrocławiu-ale tak szczerz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.13, 22:39
      ZARÓB 15 000 ZŁ W MIESIĄC !!!

MIESIĄC !!!
      Ta strona zarobi dla Ciebie 15000 zł !! Zamykając ją wyrzucasz 15000 zł !!
      Przeczytaj tą stronę do końca a gwarantuje, że nie pożałujesz !!
      Nie zmarnuj swojej szansy !!!

Nie wierzysz? To oczywiste, kto da 15000 zł za nic? A jednak !!!! Po pierwsze nie za nic bo wkład wynosi 5 zł po
      drugie potrzebujesz troszkę pracy dosłownie 20 - 30 minut jednorazowo np. dziś albo jutro!)
      Też nie wierzyłem ale się przekonałem! Zarobisz jak każdy kto bierze w tym udział ok. 15000 zł w okrągły miesiąc!
      (ja dokładnie zarobiłem 25435 zł w miesiąc bo poświęciłem 3 godzinki a nie 30 minut! Opłacało się : )
      Ten sposób wymyślił
      Roberto T. Kiyosaki- najbogatszy inwestorowi na świecie, który w dodatku nie ma pracy i tak się rozeszło..... aż trafiło do mnie i do ciebie!

Opowiem jakie to łatwe i proste, ale jeśli nie masz teraz 5 minut żeby spokojnie o tym przeczytać zapisz tą stronę i wróć kiedy będziesz mieć czas : )

Tak więc pomyśl czy warto się troszkę zaangażować zanim pochopnie "wyrzucisz" tyle forsy (co miesiąc
      15000 zł lub więcej). To zależy od ciebie! Moi znajomi już przestali narzekać na brak kasy, wciągnęli się jak
      zobaczyli na własne oczy , a mówiłem od razu wejdźcie w to, wiadomo nawet znajomi czasami są nie ufni
      hehe teraz się z tego śmieją! Jak sobie przypomnę ich miny jak opowiadali o tym jak zajrzeli na
      konta!! Hehe. A zresztą mi tez gęba opadła jak zobaczyłem konto! A teraz moje konto wciąż rosło i dalej
      rośnie. A jak tak dalej pójdzie zostanę milionerem z jednego internetowego biznesu- czy jest to możliwe?!
      Nawet teraz jak to pisze, dziwi mnie ile osób musi ciężko pracować by utrzymać dom, swoje dzieci lub po
      prostu zbiera na kino lub komputer. Dziękuję teraz temu kto wysłał mi tą wiadomość i przedstawił mi ten pomysł,
      dziękuję, ze nakłonił mnie do tego, aby zrobić jeden mały skok w bok od szarego życia i zainwestować
      pieniądze po to by włożone- pracowały dla mnie- a nie ja na te pieniądze!!
      Nigdy nie zarobiłem mniej niż 14 000zl z każdej okazji. : )

Teraz udowodnię Ci, iż jest to LEGALNY BIZNES!!
      Nie potrzebujesz niczego sprzedawać! Nie potrzebujesz rozmawiać o tym z przyjaciółmi, rodzina lub z nikim innym (chyba, ze chcesz).
      W dodatku, jeśli jesteś nieśmiały(a) to problem masz z głowy- bo nie musisz mieć bezpośredniego
      kontaktu z drugim człowiekiem. Ktokolwiek kto trzyma rękę na pulsie może osiągnąć sukces i wzbogacić się
      o kilkadziesiąt tysięcy złotych. Jeśli wierzysz, ze każdy ma swoje piec minut to po prostu zrób krok po kroku
      tak jak jest to napisane poniżej! To Twoja szansa na zmianę Twojej przyszłości!

To jest NAJTAŃSZA, NAJSZYBSZA I NAJPROSTSZA droga do zarobienia prawdziwych pieniędzy przez
      Internet w takim KRÓTKIM czasie.

Ok. to zaczynamy bo się rozgadałem.

Ten program działa i nieważne z jakiego kraju jesteś albo w jakim przebywasz. Nie ważne ile masz lat. I na
      dodatek nie będziesz potrzebować specjalnej wiedzy lub talentu. Nie będziesz przeglądał stron
      internetowych, nie będziesz nigdzie dzwonić, klikać w banery, lub SPAMować, nie będziesz także płacić za
      reklamy itp. Wszystko czego potrzebujesz to:

- Konto w banku (najlepiej z możliwością obsługi przez Internet ale nie koniecznie)

- I około 20-30 minut twojego czasu jednorazowo!

KROK 1
      Niezaprzeczalne prawo natury jest takie, żeby zarobić musisz coś od siebie dać!
      Więc pierwsze co musisz zrobić to zainwestować TYLKO 5 zł.
      Jak mówi Robert T. Kiyosaki- "jeśli nic nie zainwestujesz- nic większego nie zyskasz!".
      Im szybciej zainwestujesz tym szybciej zaczniesz zarabiać z powiększającą się rzesza ludzi!!
      Wiec, jak NAJSZYBCIEJ przelej 5 zł na PIERWSZE znajdujące się poniżej konto bankowe z notka mówiącą (tytułem):

"Proszę, dodaj mnie do swojej listy mailowej"

Chcę, żebyś wiedział, że jest to po to aby UTRZYMAĆ TEN PROGRAM LEGALNYM!.
      To naprawdę proste!!
      Gdy wyślesz 5zl na pierwsze konto z poniższej listy, to po prostu możesz już się szeroooko uśmiechnąć
      Nie wiem czy wiesz, ale już czerpiesz z tego programu wielkie korzyści!! Nawet nie zdajesz sobie z tego sprawy

Oto obecna lista:

1. Nr. konta: 17 1050 1894 1000 0090 6921 7082

2. Nr. konta: 76 2340 0009 0010 1030 0000 3259

3. Nr. konta: 02 1050 1894 1000 0090 6200 8603

4. Nr. konta: 11 2340 0009 5080 4040 0000 1819

5. Nr konta: 05 1140 2004 0000 3702 3434 3491

(jako dane przy przelewie można podać swoje dane jeżeli takowe są wymagane)
      (pamiętaj !! wpłać 5 zł na konto nr.1 potem skasuj je a na dole (na 5.miejscu) dopisz swoje konto przesuwając cyferki numerów kont nr 2 na 1 , nr 3 na 2 ,nr 4 na 3 i 5 na 4 do przodu!!)

KROK 2

Gdy już wysłałeś 5 zł. Na konto znajdujące się na 1 miejscu listy (wraz z ta dodatkowa notka- To BARDZO ważne!),
      następną rzeczą, którą musisz zrobić to zrobić kopie tej strony (tekstu na niej zawartego), po to by wysłać go ponownie
      (korzystając z twojej książki mailowej albo reklamować na swojej stronie WWW- tak jak ja zrobiłem) do np. 40
      osób (zapamiętaj, ze 40 osób to dobra liczba do wzbogacenia się, ale możesz zareklamować to w darmowy
      sposób w Internecie przez co więcej ludzi to zobaczy i możesz więcej zarobić!).

A teraz pora na dowody! POTRZEBUJESZ DOWODU? Tutaj są przykładowe 3 osoby (lista osób
      zadowolonych dostaniesz jutro!) oczywiście nie są to wszystkie!!, które testowały ten program
      i które zainwestowały nic innego jak 5 zł. i 30 minut swojego czasu!:

"Jaki wspaniały plan! Zrobiłem wszystko co mi poradziliście z jakieś
      3 tygodnie temu i co prawda nie udało mi się uzbierać 15 000 o których
      mówiliście, ale te 9 135zl tez mnie powaliły a jest jeszcze tydzień!! "

Tomasz Watorek , Warszawa

"Cześć. Tu Justyna! No cóż- co mogę powiedzieć? DZIĘKUJĘ BARDZO BARDZOOO
      MOCNO wysłałam 40 maili tak jak mówiliście i w sumie zapomniałam o ocalej tej sprawie bo tak naprawdę
      nie wierzyłam w to, a te 5 złotych to jeszcze nikogo nie uratowało. Ale jak zobaczyłam moje konto po kilku
      tygodniach to się załamałam!!!!! W tym dobrym znaczeniu! było tam prawie 15000 złotych!!! I jak ja to teraz
      wydam tak szybko? przecież za kolejnych 30 dni będę mieć tego więcej Dziękuje jeszcze raz!!!!:*"

Justyna Tojan, Strzelce Opolskie

"Byłem zaskoczony kiedy zobaczyłem moje konto!! Przez 3 tygodnie na moim koncie znalazło się 9 440zl. Na
      początku myślałem, że to jakiś błąd wkradł im się do kompów. Ale potem wypłaciłem pieniądze i kupiłem sobie
      zaje*istego kompa !!nareszcie !! Dzięki dzięki dzięki!! "

Ryszard Bodler, Gdańsk

Kilka miesięcy temu, każdy z tych ludzi robił dokładnie to samo co Ty teraz w tej chwili- czytał to i się zastanawiał!

A tutaj troszkę matematyki :

Kiedy wyślesz swoje maile (lub rozpowszechnisz tą wiadomość w inny sposób) , będziesz na 5 miejscu listy.
      To najlepsza pozycja po to by zarobić poważne pieniądze! żaden inny program nie daje tak wysokich i realnych pieniędzy z różnych powodów,
      które wytłumaczę poniżej. Jak długo będziesz wysyłać tą wiadomość do ludzi, którzy będą zainteresowani programem,
      możesz spodziewać się, ze średnio odpowie na nie 25% ludzi. Ale bądźmy bardziej pesymistyczni i dajmy na
      to, ze tylko 12,5% dla utrudnienia.

Gdy wyślesz 40 maili do różnych osób, możesz spodziewać się ze 5 z nich zrobi dokładnie to co Ty (12,5% z 40= 5).
      Ale tym razem twój numer konta przesunie się na 4 pozycje. Wtenczas już będzie o tym programie
      wiedziało 200 osób (5 x 40).

Z tych 200 ludzi, udzieli się 25 (12.5% z 200=25), wiec dalsze 1 000
      maili (25 x 40), podniosła twój numer na 3 pozycje.

Z tych 1 000 ludzi, możesz spodziewać się, ze udzieli się 125
      osob(12.5% z 1000= 125), wiec dalsze 5000 maili (125 x 40) podniesie Twoje
      konto na 2 pozycje w liście.

A z tych 5 000 ludzi, możesz spodziewać się 625 osób, które się
      udziela (12.5% z 5 000=625), wiec kolejne 25 000 osób (625x40) podniesie
      TWÓJ NUMER KONTA na 1 pozycje!!

Więc, jak Twój
    • marlenaa02 Re: Jak jest z pracą we Wrocławiu-ale tak szczerz 16.06.16, 15:13
      Ja przeprowadziłam się z Oleśnicy do Wrocławia, szukałam stłej pracy przez kilka miesięcy i finalnie dostałam propozycję od SKOKU. Jestem zadowolona bo mam umowę na cały etat i rozbudowane możliwości szkoleń itp.
    • wroclaw12435 Re: Jak jest z pracą we Wrocławiu-ale tak szczerz 04.08.16, 12:55
      Dzień dobry. Zapraszam do poszerzania swoich kwalifikacji zawodowych w szkole Nova Centrum Edukacyjne. W swojej ofercie posiadamy wiele darmowych kierunków. Całą ofertę edukacyjną znaleźć można na stronie www.nova.edu.pl Oczywiście zapraszam do sekretariatu przy ul. Oławskiej 4 we Wrocławiu, który jest czynny od poniedziałku do piątku w godzinach 8-20 oraz w sobotę 10-14. Więcej informacji pod numerem telefonu 713070119. Serdecznie zapraszamy.
    • lexibrown Re: Jak jest z pracą we Wrocławiu-ale tak szczerz 02.09.16, 21:39
      We Wrocławiu to nie problem znaleźć pracę za 2500, ale to nie jest kwota, za którą się tutaj utrzymasz (bo wynajem przyzwoitego mieszkania, a nie rudery, to razem z rachunkami około 2000zł, a gdzie reszta?)/
    • dudatek Re: Jak jest z pracą we Wrocławiu-ale tak szczerz 01.10.16, 13:13
      Ha ha ha......................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka