Dodaj do ulubionych

jak zarejestrować auto nie birąc wolnego z pracy?

20.09.08, 10:28
jak zarejestrować auto nie biorąc wolnego z pracy?

pracuję od 9 do 17 i nie chcę tracić dnia urlopu albo dwóch na ścieranie się w
urzędzie.

jest jakiś dzień bez kolejek kiedy przyjdę na 8 i od ręki zarejestruję auto?
bez stania w kolejce po numerek nie wiadomo na którą godzinę?

a swoją drogą urząd powinien być dla obywatela płacącego podatki, a nie
otwarty w takich godzinach kiedy ludzie pracują...
Obserwuj wątek
    • Gość: józiu Re: jak zarejestrować auto nie birąc wolnego z pr IP: *.media4.pl 20.09.08, 15:11
      UM jest czynny od 7:45 do 15:45, za wyjątkiem śród (7:45 do 17:45), więc najlepiej przyjść wcześniej i załatwić od ręki :)
      • Gość: gosc Re: jak zarejestrować auto nie birąc wolnego z pr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.08, 15:36
        Na giełdzie samochodowej dostałem ulotke biura, które załatwia wszystko. Usługa kosztuje 200zl od tłumaczenia do odebrania dowodu stałego. Łaciarska 28 pok 108.
      • Gość: józiu2 Re: jak zarejestrować auto nie birąc wolnego z pr IP: *.md4.pl 20.09.08, 19:47
        drogi józiu, chyba nie wiesz jak to wygląda naprawdę; numerki od godziny 8
        zamiast maszyny wydaje pani, po te numerki jest kolejka od 7 rano, dostajesz
        numerek na nie wiadomo którą godzinę i nic nie załatwisz od ręki

ja chcę to załatwić osobiście, w końcu ten urząd jest dla mnie a nie dla firm
        które zdzierają za prostą czynność 200 zł

może jest jakiś dzień w tygodniu kiedy nie ma kolejek? ja byłem w poniedziałek...

w ogóle co to za godziny pracy urzędu? wydział spraw obywatelskich niedostępny
        dla pracujących obywateli?
        • Gość: aa Re: jak zarejestrować auto nie birąc wolnego z pr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.08, 20:04
          Mam pytanie, czy urzędnicy nie mają "spółki" z pośrednikami?
        • real_mr_pope Re: jak zarejestrować auto nie birąc wolnego z pr 21.09.08, 00:51
          > w ogóle co to za godziny pracy urzędu? wydział spraw obywatelskich
          > niedostępny dla pracujących obywateli?

Dostępny. Nie wszyscy pracują od 8 do 16 i nie wszyscy nie mogą się
          zwolnić z pracy na kilka godzin.
          • Gość: józiu2 Re: jak zarejestrować auto nie birąc wolnego z pr IP: *.media4.pl 21.09.08, 12:09
            pójdźmy dalej, niech urząd będzie otwarty od 11 do 13, w końcu są ludzie którzy
            mogą się zwalniać z pracy, reszta niech kombinuje albo olewa przepisy

a ja już od dawna myślę żeby się zameldować poza Wrocławiem, sprawy takie jak
            rejestracja auta nie zajmą mi więcej niż 20 minut
            • real_mr_pope Re: jak zarejestrować auto nie birąc wolnego z pr 21.09.08, 14:03
              > pójdźmy dalej, niech urząd będzie otwarty od 11 do 13, w końcu są
              > ludzie którzy mogą się zwalniać z pracy, reszta niech kombinuje
              > albo olewa przepisy

Dalej iść nie trzeba, bo takie godziny otwarcia jakie są wystarczą.
              Urzędy otwarte w godzinach pracy potencjalnych petentów to jakaś
              taka dziwna norma. Na całym (prawie) świecie sobie z tym radzą, to
              chyba i Ty sobie poradzisz.

> a ja już od dawna myślę żeby się zameldować poza Wrocławiem,
              > sprawy takie jak rejestracja auta nie zajmą mi więcej niż 20 minut

To czas przestać myśleć i wcielić myśli w życie.
              • Gość: Kierowca Re: jak zarejestrować auto nie birąc wolnego z pr IP: *.chello.pl 24.09.08, 12:39

Przecież to ogólnopolski skandal,na który niestety,nikt nie reaguje!
                • komterp Re: jak zarejestrować auto nie birąc wolnego z pr 24.09.08, 20:54
                  niestety, poległem, wziąłem urlop i stracę ten dzień na urząd

21 wiek
    • Gość: Piotr Sprawa jest prosta IP: 194.54.16.* 20.09.08, 20:41
      potrzebujesz 2-3 godzin: jedziesz złożyć dokumenty na Karkonoską, najlepiej będąc ok. 7.20-7.30 na miejscu, bo wydają tylko 15 numerków dziennie, a każdy chce być pierwszy. Wówczas masz czas na pierwszą trójkę, z uwagi na 2 okienka załatwisz sprawę w granicach 30-40 minut. Przykręcasz tablicę i jeździsz do wydania twardego dowodu, który z kolei odbierasz w środę na Zapolskiej, kiedy to urząd pracuje do 17.30, albo analogicznie do pierwszego kroku od 8.
      • Gość: w Re: Sprawa jest prosta IP: 89.174.15.* 21.09.08, 13:19
        Sprawa jest jeszcze prostsza,
        jedziesz na Zapolskiej na 7:50, jesteś mniej więcej 40-50 w kolejce. Okienek
        jest chyba 26, więc mając numerek 50 będziesz drugi w kolejce do okienka. Przy
        pomyślnych wiatrach będziesz miał sprawę załatwioną o 8:40. Teraz tylko kwestia,
        jak długo dojeżdżasz do pracy.
        • real_mr_pope Re: Sprawa jest prosta 22.09.08, 17:52
          Jest jeszcze prostsza sprawa. Jedziesz na Zapolską na 7:30, jesteś w
          kolejce 15. Przy pomyślnych wiatrach podchodzisz pierwszy do okienka
          i załatwiasz sprawę raz dwa.
      • Gość: aga Re: Sprawa jest prosta IP: 62.87.136.* 23.09.08, 08:24
        <potrzebujesz 2-3 godzin: jedziesz złożyć dokumenty na Karkonoską>

Na Karkonoskoą? możesz pwoiedziec dokładnie gdzie?
        • Gość: Kitka Re: Sprawa jest prosta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.08, 12:16
          Jadąc w kierunku Bielan, na światłach koło Cmentarza Żołnierzy Radzieckich
          skręcasz w prawo, duży budynek kwadraciak, biało-niebieski z napisami Polmozbyt,
          Centrum Powypadkowe PZU, wkoło pełno Fiatów stoi i tam w budynku można
          zarejestrować auto, zapłacić w kasie miejskiej podatek itd.
          • Gość: aga Re: Sprawa jest prosta IP: 62.87.136.* 24.09.08, 08:00
            dzięki
    • Gość: SteelRat Re: jak zarejestrować auto nie birąc wolnego z pr IP: *.171.192.50.crowley.pl 22.09.08, 11:05
      ja nie mailem problemu, rano pojechalem (pracuje od 7:30, to sie do pracy
      spoznilem kapke, ale odrobilem... z odbiorem juz bylo mi latwiej, bo pracuje do
      15... ale nie ma sprawy, jak masz na 9? rano podjedziesz, pozalatwiasz...
      • Gość: o!o Re: jak zarejestrować auto nie birąc wolnego z pr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.08, 11:25
        często ma się odległy numer, ale okazuje się, że zniknęło 10-20 osób
        i kolejka przyśpiesza!....
    • wielki_czarownik Da się 22.09.08, 11:37
      Na Nowym Targu zajęło mi to ok. 50 minut. Byłem po 12, wyszedłem przed 13. Byłoby o wiele szybciej, gdyby można było zapłacić przy okienku a nie w kasie.
      Z doświadczenia wiem, że ludzie jak barany stoją rano (czasami od 6) przed urzędem, potem gniotą się jak sardynki w puszce i mniej więcej od godziny 11 robi się luźno i zdarza się, że można bez kolejki podejść. Jak odbierałem dokumenty to właśnie bez kolejki.
      • Gość: Alonzo Re: Da się IP: *.magma-net.pl 22.09.08, 11:41
        To "wielki_czarownik" ma auto? niemożliwe! czy tylko skuterek?
        • Gość: SteelRat Re: Da się IP: *.171.192.50.crowley.pl 22.09.08, 11:43
          a moze ma tylko skuterek.. ale.... zarejestrowany :)
    • malaszaramysz Na Zapolskiej,po drugiej stonie ulicy są dwie 24.09.08, 20:59
      firmy,które auto w Twoim imieniu zarejestrują. Korzystałam parę razy
      z usług jednej z nich.Polecam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka