Gość: inga IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.10.03, 11:49 Ide na ślub i nie mam zielonego pojęcia ile standardowo daje się w kopertę.Pomóżcie proszę! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alka_xx Re: ILE DAĆ W KOPERTĘ? 14.10.03, 12:04 daj tyle, na ile Cie stac, broń boze nie zapożyczaj sie na ten cel! ale taniej bedzie kupic jakis efektowny drobiazg do domu, np. przepychaczke do kanalizacji ,hihi, tylko efektownie zapakowaną! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Odra Re: ILE DAĆ W KOPERTĘ? IP: *.teleton.pl / 192.168.0.* 14.10.03, 13:49 Mnie nauczono, że daje się prezenty, a nie koperty. No, chyba że to ma być łapówka, ale nie wiem za co. Jak mawiała prababka w takich sytuacjach: "Dziecko pochodzisz z porządnej rodziny. Nie zachowuj się, jak nowobogacka hołota" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inga Re: ILE DAĆ W KOPERTĘ? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.10.03, 14:02 Gość portalu: Odra napisał(a): > Mnie nauczono, że daje się prezenty, a nie koperty. No, chyba że to ma być > łapówka, ale nie wiem za co. Jak mawiała prababka w takich sytuacjach: "Dziecko > > pochodzisz z porządnej rodziny. Nie zachowuj się, jak nowobogacka hołota" zgadzam sie z toba ale jesli para prosi o forse bo sa ze soba kilka latek i uzbierali zelazka i inne roboty, to nie wyskocze z prezencikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Odra Re: ILE DAĆ W KOPERTĘ? IP: *.teleton.pl / 192.168.0.* 14.10.03, 15:58 a kto mówi o żelazkach i robotach?! Rusz głową. Zjrzyj do galerii, desy, antykwariatów, na giełdy i bazary. Ja na ostatni śllub kupiłam w desie porcelanowy komplet tête-à-tête - uroczy, elegancki i niedrogi. Odpowiedz Link Zgłoś
adka Re: ILE DAĆ W KOPERTĘ? 14.10.03, 16:45 mniej więcej tyle ile średnio od osoby kosztuje młodych przyjęcie - czyli jakieś 150 zł (ale i tu dużo zależy od sytuacji młodych i twojej) Dobrym pomysłem na prezent ślubny jest jakiś lepszy album na zdjęcia ślubne, których zazwyczaj młodzi po ślubie maja mnóstwo a nie maja jeszcze gdzie je "pakować". I wcale to nie jest mały wydatek - piekne albumy ślubne kosztują nawet 80 zł - cudeńka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inga Re: ILE DAĆ W KOPERTĘ? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.10.03, 17:40 dzieki wielkie! z tym albumem bardzo dobry pomysł! Odpowiedz Link Zgłoś