Dodaj do ulubionych

NAJFAJNIEJSZA JEST OPERETKA ZE STARYMI BABAMI

15.10.03, 14:42
ja najbardziej lubię jak stare grube baby przebierają się za młode dziewuchy,
golą giry i wąsy i ze starymi jak bolek i srollek dziadami przebranymi za
młodych jebaków fałszują nieśmiertelne arie ze starodawnych operetek bo to
jest śmieszne mądre i w ogóle elegancko
Obserwuj wątek
    • Gość: mieszkaniec Re: NAJFAJNIEJSZA JEST OPERETKA ZE STARYMI BABAMI IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.03, 12:05
      Gratuluje języka wypowiedzi, rzeczywiscie nadajesz się do dyskusji o jakosci
      budki z piwem, nie teatru. Takze idź sobie tam z kufelkiem, pogadaj, napewno
      znajdziesz kolesi o podobnym poziomie kultury. Tylko nie pij za duzo, bo
      mozesz wygadywac zupełne bzdury, skoro na trzeźwo(mniemam)wypowiadasz takie
      brednie.
      Ja jestem częstym bywalcem tego teatru i oprócz państwa Klanieckich, jest to
      młody i wszechstronny zespół. Nie śpiewają tam gróbe, stare baby udające
      młodzież.
      A może jestes mlodym, gniewnym myslącym że teraz twoje miejsce na scenie? No
      to szoruj do Idola! Może cie tam zauważą! I pamietaj, uważaj z piwem!
    • Gość: leszek Re: NAJFAJNIEJSZA JEST OPERETKA ZE STARYMI BABAMI IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 16.10.03, 20:52
      To Ty nie wiesz , że są to normalne role a amantki to są pojedyncze postacie.
      Poza tym to trzeba umieć śpiewać i grać a nie szemrać fałszywie do mikrofonu.
      • attica Re: NAJFAJNIEJSZA JEST OPERETKA ZE STARYMI BABAMI 17.10.03, 11:46
        Te, mieszkaniec, "grube" pisze się przez "u" otwarte - i ty pouczasz kto ma
        wypowiadać się o teatrze a kto o piwie! Coś czuję, że sam jesteś starym dziadem
        albo starą babą, do tego o nędznej proweniencji duchowej i umysłowej.
    • Gość: kurde Re: NAJFAJNIEJSZA JEST OPERETKA ZE STARYMI BABAMI IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 17.10.03, 23:14
      O kurde! Byłem na operecie dzisiaj. O kurde! Ale jaja! Dla normalnie
      myślącego, widzącego i słyszącego człowieka to żenada. Mogę się pogodzić z tym
      że fabułka jest głupia ale reżyseria, aktorstwo i umiejętności wokalne poniżej
      średniej. Myślałem no dobra, zniosę to i popatrzę chociaż na fajne laski,
      przecież to ma być rozrywka a nie jakieś tam wysoka sztuka. O kurde! Nic z
      tego. O kurde!
      • czeniok Re: NAJFAJNIEJSZA JEST OPERETKA ZE STARYMI BABAMI 18.10.03, 00:34
        No pewnie- im więcej starych, gołych bab na scenie- tym śmieszniej, tym weselej!
        Dyskusja nad marną operetunią nie ma sensu - tym wszystkim artystycznym
        nieudacznikom brakuje argumentów, i tyle. Jestem mieszkańcem Wrocławia,
        skończyłem PWST w Warszawie, kończę teraz reżyserię w Berlinie, więc mogę
        ryzykować twierdzenie, że otarłem się o teatr i widziałem kilka zespołów w
        swoim życiu - takiego poziomu artystycznej indolencji nie było w żadnym innym
        miejscu związanym z teatrem na całym Dolnym Śląsku! Operetka biła rekordy w
        tandecie i bezguściu a przymusowe wyjścia szkolne na tzw. "przedstawienia" były
        karą gorszą niż zostanie w szkole po lekcjach. Sztuczne, beż pomysłu, w
        fatalnym wykonaniu - jakoś nie słyszałem przez trzydzieści lat ANI RAZU, NIGDY,
        OD NIKOGO - że warto pójść do operetki! A teraz sam widziałem, że warto. I tyle.
        A to, że jest to zawód zmuszający do rozwoju, albo poszukiwań - to chyba
        wiecie, chałturnicy rozdzierający mordę?
        • Gość: janek Re: NAJFAJNIEJSZA JEST OPERETKA ZE STARYMI BABAMI IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 18.10.03, 12:59
          Jak sie otarłeś o wielki świat i tyle wiesz to zrób dobre przedstawienie panie
          reżyserze, nie musi to być operetka wystarczy żeby nie byla chała.
          • czeniok Re: NAJFAJNIEJSZA JEST OPERETKA ZE STARYMI BABAMI 18.10.03, 19:31
            Ja nie narzekam na poziom przedstawień obecnej operetki panie janek, obecna
            operetka ma dobre spektakle muzyczne i niech tak zostanie. Co do robienia
            przedstawień - muzyczne mnie nie interesują a umowy na spektakle
            na najbliższy rok podpisałem w Krefeld i Dusseldorfie, panie zazdrośnik. Robię
            co mi się podoba i jak mi się podoba a bronię podobnie myślących, którym ty
            odmawiasz prawa do tworzenia DOBREJ JAKOŚCIOWO ROZRYWKI zamiast bzdetów ,
            którymi operetka karmiła nas przez lata!
            • Gość: koala Re: NAJFAJNIEJSZA JEST OPERETKA ZE STARYMI BABAMI IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.03, 12:03
              Chętnie bym coś twojego w tym Dueseldorfie zobaczył, bo tam bedę.
              • czeniok Re: NAJFAJNIEJSZA JEST OPERETKA ZE STARYMI BABAMI 20.10.03, 22:50
                Bilety będą na pewno do kupienia, panie koala
              • Gość: koala Re: NAJFAJNIEJSZA JEST OPERETKA ZE STARYMI BABAMI IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.03, 22:59
                Domyślam się że bilety będą do kupienia. Chodzi mi o to, co to za sztuka i w
                którym teatrze?
                • czeniok Re: NAJFAJNIEJSZA JEST OPERETKA ZE STARYMI BABAMI 20.10.03, 23:05
                  "Otto de Vulgaris" Thomasa Ulbrichta, luty, Stadtheater
                  • Gość: koala Re: NAJFAJNIEJSZA JEST OPERETKA ZE STARYMI BABAMI IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.03, 23:30
                    czeniok napisał:

> "Otto de Vulgaris" Thomasa Ulbrichta, luty, Stadtheater

To napewno Duesseldorf??
                    Znam dobrze to miasto. Tam nie ma takiego teatru!!

Więc pewnie panie czeniok,wydaje mi się że jesteś raczej bajkopisarzem ale
                    tylko "forumowym".
    • Gość: jolka Re: NAJFAJNIEJSZA JEST OPERETKA ZE STARYMI BABAMI IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.03, 23:52
      Koalo czy ty nie możesz przełknąć innego zdania na temat teatru muzycznego a
      już wręcz boli cię czyjś sukces. Mały, zakompleksiony, zazdrosny?
      • czeniok Re: NAJFAJNIEJSZA JEST OPERETKA ZE STARYMI BABAMI 21.10.03, 00:38
        Poszukaj na Wolframmfeld, panie znawco i krytyku literatury. Masz pokurczoną
        osobowość, biedaku i gardzi nim połowa Breslau, jeżeli w ogóle zwraca uwagę na
        kogoś tak mało interesującego. Do zobaczenia w przychodni. Mengele
        • starka1 Re: NAJFAJNIEJSZA JEST OPERETKA ZE STARYMI BABAMI 21.10.03, 01:07
          ten cały koala na pewno wącha swoje bąki
          • Gość: ania Re: NAJFAJNIEJSZA JEST OPERETKA ZE STARYMI BABAMI IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 22.10.03, 17:02
            Jak Was nie interesuje teatr muzyczny to dlaczego mówicie , ze jst zly albo
            dobry i poświęcacie tyle czasu na małe użeranie słowne. Rób Pan Panie Czerniok
            swoją sztukę, jesteś łatwy do identyfikacji, popatrzymy i pogadamy ale
            niekoniecznie z Tobą.
            • czeniok Re: NAJFAJNIEJSZA JEST OPERETKA ZE STARYMI BABAMI 22.10.03, 18:12
              Nie pochlebiaj sobie, że ktoś podejmie z Tobą dyskusję, panie Ania. Ze strachu
              powiem tylko: ojejku!!!
    • Gość: giga Re: NAJFAJNIEJSZA JEST OPERETKA ZE STARYMI BABAMI IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 28.10.03, 22:30
      Byłam widziałam i padłam. Niestety z powodu ,,Ptasznika z Tyrolu''. Już sam
      tytuł nie zachęca. ,,Ryczące czterdziestki'' w roli podlotków i amantów,
      poraża infantylnośc fabuły i umiejętności aktorskie wykonawców. Zardzewiała
      choreografia i reżyseria. Tylko dwóch starszych panów wypadło zabawnie i
      potrafiło rozruszać widownię. Trzeba przewietrzyć ten teatr koniecznie.
      Jeśli realizować operetkę w przyszłości, to z nową wizją uwzględniając
      współczesne realia. Ta realizacja jest spróchniała, artyści nawet nie angażują
      się w to co robią na scenie, przebija maniera i rutyna. Oj ciężki był to
      wieczór z podkasaną muzą.
      • Gość: kultrura Re: NAJFAJNIEJSZA JEST OPERETKA ZE STARYMI BABAMI IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.10.03, 01:27
        w "Złocie Renu" to dopiero były ryczące czterdziestki!
    • Gość: znudzony Re: NAJFAJNIEJSZA JEST OPERETKA ZE STARYMI BABAMI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.03, 08:35
      Ależ wy się pałujecie.... Aż żal czytać
      • bzdrynga Re: NAJFAJNIEJSZA JEST OPERETKA ZE STARYMI BABAMI 31.10.03, 13:00
        Po cholerę to czytasz znudzony były stary tancerzu śpiewaku z operetki??? masz
        do wyboru tysiące tematów w całej polsce
    • Gość: lidka Re: NAJFAJNIEJSZA JEST OPERETKA ZE STARYMI BABAMI IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.11.03, 23:13
      Wybieram się na operetkę ,,Księżniczka Czardasza", skrobnę potem kilka zdań na
      temat kondycji tego gatunku sztuki.
      • Gość: koza Re: NAJFAJNIEJSZA JEST OPERETKA ZE STARYMI BABAMI IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.12.03, 23:50
        I jak było, Lidko? Ja widziałam to we Wrocławiu rok temu i nudziłam się trochę
        ale cieszę się obecnym poziomem artystycznym bo uwielbiam taki teatr
    • Gość: oluś Re: NAJFAJNIEJSZA JEST OPERETKA ZE STARYMI BABAMI IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.12.03, 01:01
      Operetka do lamusa! Chyba że ktoś choć trochę się wysili i zrealizuje
      widowisko na miarę naszych czasów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka