Gość: kotbehemot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.03, 23:26 a co kogo obchodzi co mysli barbara piegdoń?? co to jest-bild- zeby dziennikarz w ten sposób wyrażał swoją opinię??? Gdyby wszyscy byli takimi oportunistami to NIC by nie powstało Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mm Re: Ślizzzzzg IP: W3CACHE.VERIZONE.COM.PL:* / 10.1.12.* 05.11.03, 23:51 Zaczeło się od opery , potem fontanna teraz ślizgawka W ciekawych czsach przyszło nam żyć , ale dlaczego za moje piniądze. Teraz pomówmy o dziurach w jezdni , o Karmelkowej ect.ect.ect Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mer Re: Ślizzzzzg IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.11.03, 09:53 Ciekawi mnie zestawienie kosztów ślizgawki, fontanny itp. z remontami dróg. Podejrzewam, że nie dałoby się z tego wyremontować porządnie całej drogi. Czy lepiej jest wyremontować 2% więcej z dziurawych dróg, czy zrobić coś co daje ludziom trochę radości i jest zauważane? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: droch Re: Ślizzzzzg IP: *.computerland.pl / 10.7.3.* 06.11.03, 09:23 Pani redaktor najchętniej z Wrocławia zrobiłaby miasteczko a'la Nowa Huta: potężne blokowiska, pod każdym domem autostrada, cieszące oczy kominy fabryk... Tenorom w Rynku, oświetleniu Odry i Ogrodom Japońskim mówimy zdecydowane NIE! Tylko Praca, Oświata, Traktor. A ja powiem, że pomysł ze ślizgawką w Rynku jest rewelacyjny :) I czy naprawdę w życiu zawsze jest najważniejsze, aby wyremontować kolejne 100 metrów drogi?! Czy nie warto zrobić czegoś dla wrocławskich dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: groszek Re: Ślizzzzzg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.03, 09:42 Popieram w 100%.Ludzie popatrzcie na to co piszecie.Jestescie juz tak sfrustrowani zyciem ze nic Was nie cieszy.jak ktos nic nie robi to zle-jak juz zaczyna sie cos dziac to tez zle.Czy kiedykolwiec cokolwiek zadowoli nas Polakow????Czy cieszyc moze juz tylko piwo w ogrodku w Rymku???A ja powiem szczerze ze wole by moje pieniadze poszly na lodowisko niz na kolejnych rzekomych biednych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m* Re: Ślizzzzzg IP: *.magma-net.pl 06.11.03, 13:48 >Czy nie warto zrobić > czegoś dla wrocławskich dzieci? naprawdę wierzysz,że dzieci będą się tam ślizgać? sądzę,że raczej zdrowo podrośnięte okazy pierwsze założą łyżwy i maluchy będą mogły sobie tylko popatrzeć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Ślizzzzzg IP: *.visnet.pl / 192.168.34.* 06.11.03, 19:50 Gość portalu: droch napisał(a): > Pani redaktor najchętniej z Wrocławia zrobiłaby miasteczko a'la > Nowa Huta: potężne blokowiska, pod każdym domem autostrada, > cieszące oczy kominy fabryk... Tenorom w Rynku, oświetleniu Odry > i Ogrodom Japońskim mówimy zdecydowane NIE! Tylko Praca, > Oświata, Traktor. > A ja powiem, że pomysł ze ślizgawką w Rynku jest rewelacyjny :) > I czy naprawdę w życiu zawsze jest najważniejsze, aby > wyremontować kolejne 100 metrów drogi?! Czy nie warto zrobić > czegoś dla wrocławskich dzieci? Jeżeli chodzi o dzieci, to może przekazać te pieniadze na upadający dom dziecka? Odpowiedz Link Zgłoś
drom75 Re: Ślizzzzzg 06.11.03, 10:00 > a co kogo obchodzi co mysli barbara piegdoń?? co to jest-bild- > zeby dziennikarz w ten sposób wyrażał swoją opinię??? Gdyby > wszyscy byli takimi oportunistami to NIC by nie powstało pewnie cie i tak nie obchodzi co mysle ale calkowicie zgadzam sie z autorka. za drogie to igrzysko !!! 800.000 to kwota z ktorej bysmy sie mogli wszyscy cieszyc a nie kilka osob ucieszonych nowa zabawka - ma to byc male lodowisko wiec za duzo nas sie tam nie zmiesci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SW Re: Ślizzzzzg IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.11.03, 10:11 drom75 napisał: > > drogie to igrzysko !!! 800.000 to kwota z ktorej bysmy sie > mogli wszyscy cieszyc a nie kilka osob ucieszonych nowa > zabawka - ma to byc male lodowisko > wiec za duzo nas sie tam nie zmiesci... > Właśnie się wszyscy będziemy mogli cieszyć. Jakby wyremontowano 50 m osiedlowej ulicy to by się cieszyło tylko te klikanaście osób, które mieszka wzdłuż tych 50 metrów. A ślizgawka na Rynku będzie dla wszystkich. Przyda się zwłaszcza w mieście, w którym jest jedno (1) lodowisko kryte. Zastanawiam się tylko, czy na pewno Rynek jest dobrym miejscem. To miejsce i tak już nie narzeka na ilość ludzi, którzy tam przychodzą. A może by to tak postawić np. na Nowym Targu. By się zciągnęło ludzi w nowe miejsce, zaczęłaby żyć większa częśc miasta (a nie tylko Rynek). Dodatkowo "ożywiłoby" to lokale i usługi w okolicach. A na koniec powiem, że i tak uważam, że powinien się znaleźć sponsor, który sfinansuje chociaż część kosztów. Pozdrawiam, SW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jedrek SUPER!!! IP: *.kom-net.pl 06.11.03, 10:45 Niech sie panie redaktor nie podnieca niezdrowo, pomysl jest super, lepiej te pieniadze przeznaczyc na jakis konkret - lodowisko a nie np. na kolejne organizacje balu, na ktorym bawia sie tylko lokalne VIPki z dziennikarzami, ktorzy nie maja nic do powiedzenia. rasta4all!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Ślizzzzzg IP: *.kom / *.kom-net.pl 06.11.03, 10:57 Ciągniecie nowy,"słuszny" wątek?...Tamten Wam nie pasuje?Klikacie ze wszystkich możliwych komputerów UM? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Terry Re: Ślizzzzzg IP: *.ok.ae.wroc.pl 06.11.03, 13:43 Stanowczo nie tenorom w Rynku i ślizgawce. Następny głupi pomysł. Czy nie lepiej przeznaczyć te pieniądze na dofinansowanie kultury ( mam namyśli remonty, więcej spektakli i obniżka cen biletów). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: droch Re: Ślizzzzzg IP: 195.117.149.* 06.11.03, 15:03 Gość portalu: Terry napisał(a): > Stanowczo nie tenorom w Rynku i ślizgawce. Następny głupi > pomysł. Czy nie lepiej przeznaczyć te pieniądze na > dofinansowanie kultury ( mam namyśli remonty, więcej spektakli > i obniżka cen biletów). Ufff, dobrze, że na drogi :) Powiem tak: nie sądzę, żebym prędko miał okazję być "live" na koncercie Domingo. I nie zrekompensowałyby mi to bilety na operę po 10 PLN. Lodowisko też jest formą dofinansowania kultury, ale fizycznej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: versin Teraz ma Pani dosyć? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.11.03, 14:24 Ale jak wydawano kasę miasta na idiotyczne koncerty,na pseudo idiotyczne EXPO (pisałem wtedy o tym) to wtedy nie miała Pani dosyć . Trzeba być konsekwentnym - yrzeba mieć ZASADY a nie tylko poglądy. Odpowiedz Link Zgłoś
drom75 Re: Teraz ma Pani dosyć? 06.11.03, 14:50 > Ale jak wydawano kasę miasta na idiotyczne koncerty,na pseudo > idiotyczne EXPO (pisałem wtedy o tym) to wtedy nie miała Pani > dosyć . Trzeba być konsekwentnym - trzeba mieć ZASADY a nie > tylko poglądy zasady sa zasadmi i ja nie widze tu zadnej sprzecznosci. trzeba po prostu umiec rozroznic skale i znaczenie okreslonych przedsiewziec i taj podstawie oceniac slusznosc wydawania publicznych pieniedzy. lodowisko ma znaczenie tylko dla malej grupki wroclawian, ktorym uda sie na nie dostac; skala przedsiewziecia osiaga zas obsurdalne rozmiary (wartosc kilku duzych imprez). powiedz jakie koncerty byly idiotyczne ? dla czego expo bylo idiotyczne (pomijam nieudolnosc odpowiedzialnych za ta akcje urzedasow - chodzi mi o potrzebe organizacji takich imprez wogole) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PM Pragmatyzmu nam troche potrzeba IP: *.proxy.aol.com 06.11.03, 15:42 Njpierw bylo ukladanie kostki w rynku i okolicach, co zajelo kilka lat, oczywiscie za grube podatnika pieniadze. Teraz bedzie rujnowanie chodnika i zarazem pieniedzy. Za 200 dolarow ???!!!, gdyby suma byla krotsza o jedno 0 (zero)to jeszcze mozna by to zrozumiec i sie z tym pogodzic. Ale to nie bedzie koniec na wybudowaniu samego lodowiska, wyposarzenie sprzetowe czy tez konserwacja napewno bedzie zwiazana z zagranicznym kontraktem, podejrzewam niemieckim, to pierwszy stopien do dlugoletniego rujnownania pieniedzy podatnika. Obraz nedzy w spoleczenstwie nie poglebiajmy jeszcze bardziej bezmyslnymi decyzjami. "NAJPIERW MYSLMY O TYM ABY ZJESC PELNY OBIAD SKLADAJCY SIE Z DWOCH DAN A W DALSZEJ KOLEJNOSCI SA DESERY I INNE DODATKOWE PRZYSMAKI". POTRZEBNY NAM JEST PRAGAMTYZM W ZYCIU,PRAGMATYZM I JESZCZE RAZ PRAGMATYZM A JESLI GO NIE MAMY W GENACH TO POTRZEBNY JEST GRUBY KIJ...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ToFi Seksistka! IP: *.tlsa.pl 06.11.03, 15:47 Ale gdyby to miały być spełnione dziewczęce marzenia, to Pani Redaktor zapewne by nie protestowała! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kim zong ill Re: Seksistka! IP: *.i.tania.siec.osiedlowa.z.firmy.provider.pl 06.11.03, 16:24 qrde bardzo dziwi mnie ta nagonka na lodowisko gw!myslalem ze gazeta jest od podawania w miare bezstronnych informacji czy nawet komentarzy ale pochdzacch od obydwu stron!!-KAZDY KIJ MA DWA KONCE!!gazeto!!wiecej obiektywizmu!!!mniej demagogii i pisania pod pubblike !!lokalny dodatek pomalu zmiaenia sie w brukowca typu "fakt" MOJA OPINIA O LODOWSIKU; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kim zong ill Re: Seksistka! IP: *.i.tania.siec.osiedlowa.z.firmy.provider.pl 06.11.03, 16:31 malkonteci na drzewo!! widac ze ma łyżwach nie jeździcie!!!ruszcie dupy od monitorków i przejdzcie sie na wejherowska albo spiska i nie piszcie ze jest tam pusto bo prawie nigdy od 8 do 21 nie jest. bilet ulgowy dla uczniow i studentow kosztuje 7zl. nie piszcie o glodnych dzieciach w afryce ani o walących sie ruinach bo to przeciez czysta demagogia!!nie glosowalem bynajmniej na rzadzaca koalicje ale pomysl jest dobry!!miejsca dosyc, a rynek nie jest meczetem po ktorym trzeba chodzic na bosaka,tylko jest dla ludzi. rozsadne i sportowe gospodararowanie czsem mlodziezy tez jest inwestycja w przyszlosc wroclawia!! takiego lodowiska po prostu brakuje - zobaczycie ze jak juz bedzie zawsze bedzie pelne zadowolnych ludzi!!! do pani red.piegdoń - wyglada na to ze wywrocila sie pani kiedys w dziecinstwie na śliskim lodzie i miala twarde lądowanie(mam nadzieje ze nie na glowe)- czemu tylko dzieci we wroclawiu nie maja przez to jezdzic na lyzwach??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wic Re: Ślizzzzzg IP: *.lanet.wroc.pl 06.11.03, 17:06 popieram, jak już ma byc coś dla dzieci to niech lepiej ufunduje im deser w szkole, ucieszą się i będą miały odrobinę słodyczy od WŁADZY. A ślizgawki na obecnym etapie rozwoju naszego miasta możemy robić na obrzeżach, gdy przyjdzie mróz- każdemu będzie bliżej, więcej osób się pobawi, ludzie się zintegrują przy wspólnej pracy, a prezydent może pomóc dopingując do wsparcia takich działań podległe sobie służby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czesław Całkowicie podzielam opinię p. Redaktor. IP: *.magusz.net / 192.168.17.* 06.11.03, 20:20 Na potwierdzenie tego powtarzam mój post, który zamieściłem na forum, dotyczącym artykułu w sprawie kosztów wybudowania w Rynku tego bulwersyjacego lodowiska: "Infantylna gówniarzeria rządzi Wrocławiem. Trudno inaczej określić poczynania miejskiej władzy i jej infantylny, poroniony pomysł lodowiska na starym wrocławskim Rynku. Nie można tego nazwać inaczej w warunkach głębokiej zapaści gospodarczej i społecznej państwa i miasta, gdy 90% ulic miasta nie nadaje się już do cywilizowanego transport miejskiego, gdy rozpada się komunalna substancja mieszkaniowa i strach przechodzić niektórymi ulicami, bo straszą zniszczone przedwojenne elewacje i wiszące gzymsy, gdy likwiduje się zasłużone dla mieszkańców miasta placówki służby zdrowia, kultury i oświaty bo nie ma pieniędzy na ich utrzymanie, gdy w mieście jest ponad 20% bezrobocie a kilkadziesiąt procent ludzi żyje poniżej minimum socjalnego. Z tych powodów pomysł ten jest w równym stopniu idiotyczny jak drastycznie niemoralny. Głupota tego pomysłu polega też na tym że Rynek nie jest strefą mieszkaniową i jest dość odległy od tzw osiedli-sypialni (Popowic, Nowego Dworu, Kuźnik). Dojazd do niego stamtąd i parkowanie w okolicach Rynku należy do trudnych i uciążliwych. Samo lodowisko będzie pod gołym niebem, co nie wróży dobrze jego użyteczności. Można by jeszcze dziesiątki takich argumentów, ale doprawdy ręce opadają na te głupotę, bo prawdopodobnie zostanie niestety zrealizowana." Odpowiedz Link Zgłoś