Dodaj do ulubionych

Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem

• Gość: Piotrek Zimie mówię TAK, dupom za kierownicą NIE! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.09, 19:21
      mowa oczywiście o dupach wołowych, które nie powinny nawet żelazkiem prasować, a co dopiero zasiadać za kółkiem. To dzięki nim właśnie nie można przejechać przez miasto. Zero umiejętności, zero znajomości praw fizyki, zero wyobraźni, najczęściej brak opon zimowych oraz czapy śnieżne na całym samochodzie (malutkie okienko niczym w pojeździe opancerzonym nie wystarcza) to ich krótka charakterystyka. Co do zimy - wspaniale, że w końcu jest i niech utrzyma się jak najdłużej. Czego się spodziewaliście w połowie stycznia? Upałów?
      • Gość: zło Re: Zimie mówię TAK, dupom za kierownicą NIE! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.01.09, 19:38
        popieram w calej rozciaglosci
        uwielbiam zime a taki snieg jak dzis na drodze to nie katastrofa
        gdyby tylko kierowcy:
        1. nie wjezdzali na skrzyzowania pomimo braku mozliwosci kontynuowania jazdy za nim
        2. nie jechali 2 km/h skoro mozna bezpiecznie jechac 20- 40 km/h
        3. o oponach zimowych nie wspomne ...
        • Gość: krakol Re: Zimie mówię TAK, dupom za kierownicą NIE! IP: *.218.151.252.static.telsat.wroc.pl 14.01.09, 20:38
          popieram w 200% !!!
          • Gość: wsd Re: Zimie mówię TAK, dupom za kierownicą NIE! IP: *.e-wro.net.pl 14.01.09, 21:21
            i ja też! warunki do jazdy były trudne, ale bez przesady - ludzie
            ewidentnie nie potrafią jechać jak trochę śniegu spadnie.
    • zabkazielona Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem 14.01.09, 19:40
      Mój współlokator jedzie drugą godzinę z centrum autobusem. Normalnie w 20 minut jest w domu. Może lepiej pieszo zacząć chodzić do pracy?
    • jozub Masakra! 14.01.09, 19:42

Od 15.30 do 16.45 jechałam od bunkra do placu Jana Pawła! Kierowcy
      są beznadziejni. Wpychają się na środek skrzyżowania choć dobrze
      wiedzą, że je zablokują. Właściwie to trudno powiedzieć, że
      jechałam. Stałam ciągle w miejscu. Chciałam dostać się do opery i w
      końcu ... zawróciłam.
      • Gość: dde Re: Masakra! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.01.09, 20:05
        Ja mniej więcej ten sam odcinek jechałem 15 minut przez prawie pustą
        Zachodnią - polecam.
        • tbernard Re: Masakra! 15.01.09, 01:18
          Gość portalu: dde napisał(a):

> Ja mniej więcej ten sam odcinek jechałem 15 minut przez prawie pustą
          > Zachodnią - polecam.

No to sobie właśnie samobója wbiłeś. Już nigdy nie będzie tak łatwo.
          Tak swoją drogą, była prawie pusta i jechałeś 15 minut? To trochę długo.
          • Gość: dde Re: Masakra! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.09, 08:09
            No samą zachodnią to może pięć, ale chodzi o odcinek od Stacyjnej
            przez skrzyżowanie z Legnicką (stały 3 pasy, na jednym biedna
            piaskarka, kierowcy oczywiście wjeżdżali na środek skrzyżowania
            blokując go), do Nabycińkiej.
    • Gość: Tommi 071 Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: *.adsl.inetia.pl 14.01.09, 19:53
      Na Bałtyckiej obok mostu osobowickiego 3 tiry się rozkraczyły skutecznie
      zatrzymując ruch na bałtyckiej i żmigrodziej korek ciągnie się chyba do
      Trzebnicy. Współczuję jechałem na szczęscie w drugą stronę
    • dimar7 Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem 14.01.09, 20:07

TO JEST CHORE MIASTO - 4 GODZINY z Sołtysowic na Kozanów!!!!!!!!!!!!

a reporterzy GW jak zwykle na czasie...

• Gość: MKasiak Re: Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: *.aber.ac.uk 14.01.09, 20:08
      jest to odcinek grabiszynkiej miedzy FAT'em a cmentarzem grabiszyńskim
      • Gość: akwe Re: Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 20:22
        a jakie to ma znaczenie ktora to ulica???? Spadl snieg i sa korki!

Po drugie jak ktos jedzie 2 godziny 5 km to znaczy ze ma
        cierpliwosc. wiele z narzekajacych tu osob mogloby spokojnie isc
        pieszo a nie wku..ac sie na kierowców cielaków...
    • Gość: Janina Kowalska Re: Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: 172.25.252.* 14.01.09, 20:20
      Założymy się?
    • Gość: kRZYK! Re: Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.09, 20:21
      Nawet nie jesteś pewien, czy Hallera, czy ślężna... a wyrokujesz, że nie Grabiszyńska. TO JEST Grabiszyńska. Pierwszy plan to kierunek Karmelkowa/cmentarz, w tle drugorgo planu widać BP przy skrzyżowaniu z Hallera. A mój komentarz... Grabiszyńska od centrum do Klecińskiej była zaśnieżona, ale jazda na jedne światła. Sama Klecińska do Szwjcarskiej... popisy kierowców na letnich, którzy twierdzą, że da się jechać tylko wolmiej - a da się ruszyć na wjeździe na wiadukt????
      • Gość: pepe Re: Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: *.e-wro.net.pl 14.01.09, 20:31
        A co za róznica, wszędzie jet tak samo ..;(
    • Gość: kRZYK! Letnie opony!!! gorąca jazda! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.09, 20:31

Są kierwocy, którzy uważają, że na letnich da się jechać bezpiecznie. POPIERAM!!!! ale... Czy aby korki nie powstają właśnie z tego powodu? Owszem - na letnich da się jechać ... albo czołgać. Droga hamowania się wydłuża, czas startu też... inni za nami się kotłują... PRZYKŁAD? PROSZĘ! Dziś we Wrocku autko nie mogło po zatrzymaniu się ruszyć POD GÓRĘ! Wjazd na estakadę na Klecińskiej w stronę Szwajcarskiej. Opel Corsa... ale nie o markę tu chodzi, ale .... o kierowniczkę! Mogła wjechać jadąc płynnie... nie, ona do zderzaka i po hamulcach, ja za nią...pod górką już nie ruszyła... poślizg. JA: ręczny, awaryjne... wysiadam, podchodzę.... i pytam.. POSUNĄĆ CIĘ? heh... wiem, niejednoznaczne.. ale do rzeczy. Powoli podjechałem nienajmłodszym już MONDEO 1.8 w benzynie, ale na zimówkach, przytuliłem się do jej zderzaka... i POSUNĄŁEM JĄ... ale była jazda;) Nie - nie było łatwo, ale przy jej wspomaganiu - miała CB więc mogliśmy (NIE NA 19!!!!!) synchronizować ruchy. I co? Pomogliśmy przede wszystkim INNYM! Nie bądź egoistą!!! Zimówki nie są TYLKO DLA CIEBIE!
      • Gość: Wład Re: Letnie opony!!! gorąca jazda! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 20:46
        Słuchaj, na łysych letnich, maluchem, radzę sobie sprawniej niż niejedna pipka w
        nowoczesnym aucie, z setką wspomagaczy, zimowymi oponami i napędem 4x4.
        Taka jest prawda, "umić trzeba jeździć".
        A dzisiejsza sytuacja była wręcz komiczna. Uwielbiam śnieg. Do domu wróciłem
        piechotą, a na co dzień wybieram rower. Przynajmniej nie muszę się denerwować za
        niedzielnych kierowców.
    • Gość: zoe Re: Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: *.217.146.194.generacja.pl 14.01.09, 20:34
      Z Hubskiej/Armii Krajowej na Reja - 3 godziny, równiutkie. Masakra... Na samej
      Hubskiej stałam 2 godziny. A pierwszy pług widziałam dopiero za placem
      Społecznym, taaa.
    • Gość: anonymous Re: Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: *.lanet.net.pl 14.01.09, 20:41
      widok od cm. grabiszynskiego ;) a wiec ulica grabiszynka.
    • Gość: Lilly Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: *.axit.pl 14.01.09, 20:46
      Dzisiaj jak dzisiaj. Boje sie jutra jak ten szlam na ulicach zamarznie. Chyba
      sie skusze na nasza KM. Tylko, ze akurat jestem w takiej porabanej sytuacji, ze
      tramwaj ktorym jade ma w paru miejscach (np. okolice pl. Bema) pas wspolny z
      samochodami. Dlaczego? Pytam sie dlaczeeeeego we Wroclawiu nie ma przywileju dla
      KM? Jak kogokolwiek kto stoi w autobusie lub tramwaju w korku ma zachecic to do
      korzystania z KM? Nikt nie chce byc frajerem. Jak mam stac w korku to zazwyczaj
      wybieram wlasny cieply, pachnacy, czysty samochodzik. Z KM korzystam tylko z
      przymusu. Czyli tak czy siak do zobaczenia jutro w korku :) Wrrrrr!!
    • Gość: czechofil Re: Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 21:10
      A ty na pewno jesteś debilem bo to jest Grabiszyńska niedaleko
      cmentarza widok w kierunku bunynku FAT-u ktory jest widoczny na
      zdjęciu.
    • Gość: akwe Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 21:10
      po raz kolejny pytam - jakie to ma znaczenie jaka to ulica????
      • butthead Re: Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem 14.01.09, 21:23
        Powiedzmy to glosno i wyraznie: To kurde JEST ul grabiszynska!!!!
        i to jest ważne!!!
        • Gość: obserwatorka To chyba ulica Grabiszynska IP: *.as.kn.pl 14.01.09, 21:27
          jak w tytule
        • Gość: akwe Re: Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 21:27
          A co, na innych ulicach nie ma sniegu???
          ;-)))
      • Gość: JaS Trolle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 21:46
        Gość portalu: akwe napisał(a):
        > po raz kolejny pytam - jakie to ma znaczenie jaka to ulica????

Zadne. Po prostu trolle trolluja. Jak zawsze.
    • Gość: zoltar Re: Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: *.chello.pl 14.01.09, 21:16
      To chyba jednak jest ul. Grabiszyńska. Moim zdaniem to widok od
      strony cm. grabiszynskiego w strone FATu.
    • Gość: Zenon Leśnica-Brochów 4 godziny 20 minut.. IP: *.as.kn.pl 14.01.09, 21:22
      Na zdjeciu ul Grabiszynska i Fiołkowa.Dzis jechałem z Lesnicy do
      szpitala w Brochowie 4godziny 20 minut.Ale kolega ma gorzej bo stoi
      na autostradzie w okolicach zjazdu na Katy Wrocławskie juz ponad 5
      godzin.Przyczyna? Przewrocony Tir w poprzek autostrady.Zadnego
      objazdu ani dzwigu aby go podniesc.Podobno jedyny dzwig ktory jest w
      stanie go postawic na koła jest teraz w Opolu i podnosi inna
      ciezarówke.Przypomne ze mamy XXI wiek...
      • Gość: akwe Re: Leśnica-Brochów 4 godziny 20 minut.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 21:32
        nie mieszkam we Wroclawiu. Mieszka tam moj chlopak i sie dziwi
        dlaczego nie chce tam mieszkac.
        Ale mnie Wrocvlaw kojarzy sie przede wszystkim z korkami. I to nie
        tylko jak pada snieg. Jak pomysle ze mam tam jechac samochodem to
        juz mam podniesione cisnienie...
        Niestety mam taka niechec do tego miasta ze nawet przepiekna
        starówka czy Ostrów Tumski tego nie rekompensuja...
      • Gość: albis Re: Leśnica-Brochów 4 godziny 20 minut.. IP: *.111.241.195.static.crowley.pl 14.01.09, 23:07
        i Polskę...
    • Gość: qqg Re: Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: *.e-wro.net.pl 14.01.09, 21:27
      Regularna kompromitacja Wrocławia trwa - każdy powód jest dobry. Raz
      deszcz, raz śnieg, raz kongres kardiochirurgów.

Zawał

• Gość: piechurek Re: Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.01.09, 21:27
      a ja z pracy (Sołtysowicka) do domku (Żelazna) szłam ok 1,5h. no, nie do konca -
      Koszarowa do mostu Trzebnickiego z buta, potem autobusem do mostu
      uniwesyteckiego, a dalej piechotką przez odrzanska, pl. Solny, krupnicza,
      sadowa i grabiszynska. Co prawda pod koniec nogi mi do d... wlazily ale warto
      bylo. o tym, ze idac Kasprowicza minelm jakies 6 autobusow kompletnie
      unieruchomionych przez korki nie wspomne :))
      warto bylo sie przejsc...
      • Gość: EDI Re: Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.01.09, 23:08
        a dalej piechotką przez odrzanska - trochę ruchu to tylko na zdrowie wyjdzie ps
    • Gość: mieszkaniec Gądowa Brawo ZDiUM IP: *.as.kn.pl 14.01.09, 21:31
      Proponuję nagrodzić tą instytucję za brak jakiejkolwiek reakcji:
      Dziś nawet autobusy MPK miały kłopoty aby podjechać od Astry na estakadę, nie wspominając już o ciężarówkach.

Ja rozumiem, że boczne drogi i te gdzie jest płasko mogą poczekać, ale brak odśnieżania obwodnicy i wzniesień to już jest kpina!!!
      I to nie pierwszy raz tylko zawsze. Dlaczego 3 cm śniegu oznacza poważne kłopoty- jeżdżę czasami do Austrii i spada tam jednej nocy 20 cm i drogi jakoś są odgarnięte, posypane tylko tam jak pojawi się pierwszy płatek śniegu od razu widać realne działania. Ale co można wymagać od miernej instytucji, która nawet nie umie prawidłowo oznakować miasta dla nietutejszych kierując ich z "Milenijnego" do autostrady przez ulicę Legnicką - zwiedzanie miasta i błąkanie się gratis.

"Miasto Spotkań" to aktualna ksywa na CB radio.
    • Gość: gosc Re: Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: *.wroclaw.mm.pl 14.01.09, 21:31
      Co za brednie. Jechalem 5-o km ocinek przez 90 minut. Zqadnych płógów nie
      widziałem. Panie dziennikarz puknij Pan się w łeb.
      • Gość: zoltar Re: Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: *.chello.pl 14.01.09, 21:38
        gosc portalu "gosc" napisal:
        <Co za brednie. Jechalem 5-o km ocinek przez 90 minut. Zqadnych
        <płógów nie
        <widziałem. Panie dziennikarz puknij Pan się w łeb.

Ja w zyciu nie widzialem zadnego płógu!!
        Ciekawe jak wyglada...
        • Gość: Łoś_bimbacz Lanosjanie i skodziadzie w kapeluszach zostańcie w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 22:30
          domu przy ulubionych serialach:)
          • Gość: akwe Re: Lanosjanie i skodziadzie w kapeluszach zostań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 22:33
            popieram;-)
            nie jestem wybitnym kierowca i na dodatek jestem niecierpliwa, wiec
            jesli moge uniknac jazdy w takich warunkach to wlasnie to robie.
            Najlepszy jest tramwaj aalbo transport per pedes
    • Gość: akwe Re: Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 21:44
      ile razy jeszcze ktos napisze ze to Grabiszynska? Tak jakby snieg na
      innych ulicach nie padal....
      • Gość: zoltar Re: Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: *.chello.pl 14.01.09, 22:06
        <ile razy jeszcze ktos napisze ze to Grabiszynska? Tak jakby snieg
        <na
        <innych ulicach nie padal....>

Na ul. Fiołkowej padał. To niedaleko miejsca z ktorego zrobiono
        zdjecie do artykułu. Ale na zdjeciu jest Grabiszyńska i nikt mi nie
        powie, że to Borowska.
      • Gość: Neo[EZN] Re: Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.01.09, 23:41
        Bo banda idiotów najpierw pisze a potem czyta co inni napisali albo
        w ogóle niczego nie czyta i efekt jest taki, że w wątku robi się
        śmietnisko.
    • Gość: zoltar Re: Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: *.chello.pl 14.01.09, 21:58
      Ale tam FAT widac w tle
      To nie moze byc Borowska.
      To jest z pewnością Grabiszyńska. Ide o zakład.
    • Gość: gosc Re: Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.01.09, 22:18
      to słabo znasz Wrocław kolego to jest ulica Grabiszyńska zaraz przed
      skrzyżowaniem z fiołkową !!!!!!!!!!!!
      • Gość: akwe Re: Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 22:23
        Nie, to Powstanców!
        • Gość: gronogniew Re: Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: *.wroclaw.mm.pl 15.01.09, 00:16
          moim zdaniem Garbary
    • Gość: mysza Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 22:22
      "...Na szczęście na wrocławskich ulicach widać było też i pługopiaskarki...", jakie pługopiaskarki i gdzie, ja na odcinku od Kromera do Nowego Dworu nie widziałam ani jednej!!!
    • Gość: Gandy Kolejny artykuł sponsorowany!!! IP: *.lanet.net.pl 14.01.09, 22:24
      Nie wiem za czyje pieniądze są pisane te artykuły - miasta czy może firm odśnieżających. Jedno jest pewne jadąc 2 godziny z pracy żadnego pługu ani piaskarki nie widziałem, ani też śladu żeby coś takiego przejechało!! A tu pokazują "dumny" pług. Około 18-tej Borowska wyglądała jak każda inna drużka osiedlowa, a przecież wielkiego korku nie było i można było odśnieżać. Po prostu kpi i pluje się prosto w oczy Wrocławianom!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka