Gość: Piotrek Zimie mówię TAK, dupom za kierownicą NIE! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.09, 19:21 mowa oczywiście o dupach wołowych, które nie powinny nawet żelazkiem prasować, a co dopiero zasiadać za kółkiem. To dzięki nim właśnie nie można przejechać przez miasto. Zero umiejętności, zero znajomości praw fizyki, zero wyobraźni, najczęściej brak opon zimowych oraz czapy śnieżne na całym samochodzie (malutkie okienko niczym w pojeździe opancerzonym nie wystarcza) to ich krótka charakterystyka. Co do zimy - wspaniale, że w końcu jest i niech utrzyma się jak najdłużej. Czego się spodziewaliście w połowie stycznia? Upałów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zło Re: Zimie mówię TAK, dupom za kierownicą NIE! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.01.09, 19:38 popieram w calej rozciaglosci uwielbiam zime a taki snieg jak dzis na drodze to nie katastrofa gdyby tylko kierowcy: 1. nie wjezdzali na skrzyzowania pomimo braku mozliwosci kontynuowania jazdy za nim 2. nie jechali 2 km/h skoro mozna bezpiecznie jechac 20- 40 km/h 3. o oponach zimowych nie wspomne ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakol Re: Zimie mówię TAK, dupom za kierownicą NIE! IP: *.218.151.252.static.telsat.wroc.pl 14.01.09, 20:38 popieram w 200% !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsd Re: Zimie mówię TAK, dupom za kierownicą NIE! IP: *.e-wro.net.pl 14.01.09, 21:21 i ja też! warunki do jazdy były trudne, ale bez przesady - ludzie ewidentnie nie potrafią jechać jak trochę śniegu spadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
zabkazielona Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem 14.01.09, 19:40 Mój współlokator jedzie drugą godzinę z centrum autobusem. Normalnie w 20 minut jest w domu. Może lepiej pieszo zacząć chodzić do pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
jozub Masakra! 14.01.09, 19:42 Od 15.30 do 16.45 jechałam od bunkra do placu Jana Pawła! Kierowcy są beznadziejni. Wpychają się na środek skrzyżowania choć dobrze wiedzą, że je zablokują. Właściwie to trudno powiedzieć, że jechałam. Stałam ciągle w miejscu. Chciałam dostać się do opery i w końcu ... zawróciłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dde Re: Masakra! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.01.09, 20:05 Ja mniej więcej ten sam odcinek jechałem 15 minut przez prawie pustą Zachodnią - polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Masakra! 15.01.09, 01:18 Gość portalu: dde napisał(a): > Ja mniej więcej ten sam odcinek jechałem 15 minut przez prawie pustą > Zachodnią - polecam. No to sobie właśnie samobója wbiłeś. Już nigdy nie będzie tak łatwo. Tak swoją drogą, była prawie pusta i jechałeś 15 minut? To trochę długo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dde Re: Masakra! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.09, 08:09 No samą zachodnią to może pięć, ale chodzi o odcinek od Stacyjnej przez skrzyżowanie z Legnicką (stały 3 pasy, na jednym biedna piaskarka, kierowcy oczywiście wjeżdżali na środek skrzyżowania blokując go), do Nabycińkiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tommi 071 Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: *.adsl.inetia.pl 14.01.09, 19:53 Na Bałtyckiej obok mostu osobowickiego 3 tiry się rozkraczyły skutecznie zatrzymując ruch na bałtyckiej i żmigrodziej korek ciągnie się chyba do Trzebnicy. Współczuję jechałem na szczęscie w drugą stronę Odpowiedz Link Zgłoś
dimar7 Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem 14.01.09, 20:07 TO JEST CHORE MIASTO - 4 GODZINY z Sołtysowic na Kozanów!!!!!!!!!!!! a reporterzy GW jak zwykle na czasie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MKasiak Re: Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: *.aber.ac.uk 14.01.09, 20:08 jest to odcinek grabiszynkiej miedzy FAT'em a cmentarzem grabiszyńskim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akwe Re: Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 20:22 a jakie to ma znaczenie ktora to ulica???? Spadl snieg i sa korki! Po drugie jak ktos jedzie 2 godziny 5 km to znaczy ze ma cierpliwosc. wiele z narzekajacych tu osob mogloby spokojnie isc pieszo a nie wku..ac sie na kierowców cielaków... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janina Kowalska Re: Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: 172.25.252.* 14.01.09, 20:20 Założymy się? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kRZYK! Re: Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.09, 20:21 Nawet nie jesteś pewien, czy Hallera, czy ślężna... a wyrokujesz, że nie Grabiszyńska. TO JEST Grabiszyńska. Pierwszy plan to kierunek Karmelkowa/cmentarz, w tle drugorgo planu widać BP przy skrzyżowaniu z Hallera. A mój komentarz... Grabiszyńska od centrum do Klecińskiej była zaśnieżona, ale jazda na jedne światła. Sama Klecińska do Szwjcarskiej... popisy kierowców na letnich, którzy twierdzą, że da się jechać tylko wolmiej - a da się ruszyć na wjeździe na wiadukt???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepe Re: Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: *.e-wro.net.pl 14.01.09, 20:31 A co za róznica, wszędzie jet tak samo ..;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kRZYK! Letnie opony!!! gorąca jazda! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.09, 20:31 Są kierwocy, którzy uważają, że na letnich da się jechać bezpiecznie. POPIERAM!!!! ale... Czy aby korki nie powstają właśnie z tego powodu? Owszem - na letnich da się jechać ... albo czołgać. Droga hamowania się wydłuża, czas startu też... inni za nami się kotłują... PRZYKŁAD? PROSZĘ! Dziś we Wrocku autko nie mogło po zatrzymaniu się ruszyć POD GÓRĘ! Wjazd na estakadę na Klecińskiej w stronę Szwajcarskiej. Opel Corsa... ale nie o markę tu chodzi, ale .... o kierowniczkę! Mogła wjechać jadąc płynnie... nie, ona do zderzaka i po hamulcach, ja za nią...pod górką już nie ruszyła... poślizg. JA: ręczny, awaryjne... wysiadam, podchodzę.... i pytam.. POSUNĄĆ CIĘ? heh... wiem, niejednoznaczne.. ale do rzeczy. Powoli podjechałem nienajmłodszym już MONDEO 1.8 w benzynie, ale na zimówkach, przytuliłem się do jej zderzaka... i POSUNĄŁEM JĄ... ale była jazda;) Nie - nie było łatwo, ale przy jej wspomaganiu - miała CB więc mogliśmy (NIE NA 19!!!!!) synchronizować ruchy. I co? Pomogliśmy przede wszystkim INNYM! Nie bądź egoistą!!! Zimówki nie są TYLKO DLA CIEBIE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wład Re: Letnie opony!!! gorąca jazda! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 20:46 Słuchaj, na łysych letnich, maluchem, radzę sobie sprawniej niż niejedna pipka w nowoczesnym aucie, z setką wspomagaczy, zimowymi oponami i napędem 4x4. Taka jest prawda, "umić trzeba jeździć". A dzisiejsza sytuacja była wręcz komiczna. Uwielbiam śnieg. Do domu wróciłem piechotą, a na co dzień wybieram rower. Przynajmniej nie muszę się denerwować za niedzielnych kierowców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoe Re: Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: *.217.146.194.generacja.pl 14.01.09, 20:34 Z Hubskiej/Armii Krajowej na Reja - 3 godziny, równiutkie. Masakra... Na samej Hubskiej stałam 2 godziny. A pierwszy pług widziałam dopiero za placem Społecznym, taaa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonymous Re: Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: *.lanet.net.pl 14.01.09, 20:41 widok od cm. grabiszynskiego ;) a wiec ulica grabiszynka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilly Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: *.axit.pl 14.01.09, 20:46 Dzisiaj jak dzisiaj. Boje sie jutra jak ten szlam na ulicach zamarznie. Chyba sie skusze na nasza KM. Tylko, ze akurat jestem w takiej porabanej sytuacji, ze tramwaj ktorym jade ma w paru miejscach (np. okolice pl. Bema) pas wspolny z samochodami. Dlaczego? Pytam sie dlaczeeeeego we Wroclawiu nie ma przywileju dla KM? Jak kogokolwiek kto stoi w autobusie lub tramwaju w korku ma zachecic to do korzystania z KM? Nikt nie chce byc frajerem. Jak mam stac w korku to zazwyczaj wybieram wlasny cieply, pachnacy, czysty samochodzik. Z KM korzystam tylko z przymusu. Czyli tak czy siak do zobaczenia jutro w korku :) Wrrrrr!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czechofil Re: Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 21:10 A ty na pewno jesteś debilem bo to jest Grabiszyńska niedaleko cmentarza widok w kierunku bunynku FAT-u ktory jest widoczny na zdjęciu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akwe Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 21:10 po raz kolejny pytam - jakie to ma znaczenie jaka to ulica???? Odpowiedz Link Zgłoś
butthead Re: Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem 14.01.09, 21:23 Powiedzmy to glosno i wyraznie: To kurde JEST ul grabiszynska!!!! i to jest ważne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwatorka To chyba ulica Grabiszynska IP: *.as.kn.pl 14.01.09, 21:27 jak w tytule Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akwe Re: Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 21:27 A co, na innych ulicach nie ma sniegu??? ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaS Trolle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 21:46 Gość portalu: akwe napisał(a): > po raz kolejny pytam - jakie to ma znaczenie jaka to ulica???? Zadne. Po prostu trolle trolluja. Jak zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoltar Re: Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: *.chello.pl 14.01.09, 21:16 To chyba jednak jest ul. Grabiszyńska. Moim zdaniem to widok od strony cm. grabiszynskiego w strone FATu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Leśnica-Brochów 4 godziny 20 minut.. IP: *.as.kn.pl 14.01.09, 21:22 Na zdjeciu ul Grabiszynska i Fiołkowa.Dzis jechałem z Lesnicy do szpitala w Brochowie 4godziny 20 minut.Ale kolega ma gorzej bo stoi na autostradzie w okolicach zjazdu na Katy Wrocławskie juz ponad 5 godzin.Przyczyna? Przewrocony Tir w poprzek autostrady.Zadnego objazdu ani dzwigu aby go podniesc.Podobno jedyny dzwig ktory jest w stanie go postawic na koła jest teraz w Opolu i podnosi inna ciezarówke.Przypomne ze mamy XXI wiek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akwe Re: Leśnica-Brochów 4 godziny 20 minut.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 21:32 nie mieszkam we Wroclawiu. Mieszka tam moj chlopak i sie dziwi dlaczego nie chce tam mieszkac. Ale mnie Wrocvlaw kojarzy sie przede wszystkim z korkami. I to nie tylko jak pada snieg. Jak pomysle ze mam tam jechac samochodem to juz mam podniesione cisnienie... Niestety mam taka niechec do tego miasta ze nawet przepiekna starówka czy Ostrów Tumski tego nie rekompensuja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: albis Re: Leśnica-Brochów 4 godziny 20 minut.. IP: *.111.241.195.static.crowley.pl 14.01.09, 23:07 i Polskę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qqg Re: Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: *.e-wro.net.pl 14.01.09, 21:27 Regularna kompromitacja Wrocławia trwa - każdy powód jest dobry. Raz deszcz, raz śnieg, raz kongres kardiochirurgów. Zawał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piechurek Re: Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.01.09, 21:27 a ja z pracy (Sołtysowicka) do domku (Żelazna) szłam ok 1,5h. no, nie do konca - Koszarowa do mostu Trzebnickiego z buta, potem autobusem do mostu uniwesyteckiego, a dalej piechotką przez odrzanska, pl. Solny, krupnicza, sadowa i grabiszynska. Co prawda pod koniec nogi mi do d... wlazily ale warto bylo. o tym, ze idac Kasprowicza minelm jakies 6 autobusow kompletnie unieruchomionych przez korki nie wspomne :)) warto bylo sie przejsc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EDI Re: Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.01.09, 23:08 a dalej piechotką przez odrzanska - trochę ruchu to tylko na zdrowie wyjdzie ps Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Gądowa Brawo ZDiUM IP: *.as.kn.pl 14.01.09, 21:31 Proponuję nagrodzić tą instytucję za brak jakiejkolwiek reakcji: Dziś nawet autobusy MPK miały kłopoty aby podjechać od Astry na estakadę, nie wspominając już o ciężarówkach. Ja rozumiem, że boczne drogi i te gdzie jest płasko mogą poczekać, ale brak odśnieżania obwodnicy i wzniesień to już jest kpina!!! I to nie pierwszy raz tylko zawsze. Dlaczego 3 cm śniegu oznacza poważne kłopoty- jeżdżę czasami do Austrii i spada tam jednej nocy 20 cm i drogi jakoś są odgarnięte, posypane tylko tam jak pojawi się pierwszy płatek śniegu od razu widać realne działania. Ale co można wymagać od miernej instytucji, która nawet nie umie prawidłowo oznakować miasta dla nietutejszych kierując ich z "Milenijnego" do autostrady przez ulicę Legnicką - zwiedzanie miasta i błąkanie się gratis. "Miasto Spotkań" to aktualna ksywa na CB radio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: *.wroclaw.mm.pl 14.01.09, 21:31 Co za brednie. Jechalem 5-o km ocinek przez 90 minut. Zqadnych płógów nie widziałem. Panie dziennikarz puknij Pan się w łeb. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoltar Re: Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: *.chello.pl 14.01.09, 21:38 gosc portalu "gosc" napisal: <Co za brednie. Jechalem 5-o km ocinek przez 90 minut. Zqadnych <płógów nie <widziałem. Panie dziennikarz puknij Pan się w łeb. Ja w zyciu nie widzialem zadnego płógu!! Ciekawe jak wyglada... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś_bimbacz Lanosjanie i skodziadzie w kapeluszach zostańcie w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 22:30 domu przy ulubionych serialach:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akwe Re: Lanosjanie i skodziadzie w kapeluszach zostań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 22:33 popieram;-) nie jestem wybitnym kierowca i na dodatek jestem niecierpliwa, wiec jesli moge uniknac jazdy w takich warunkach to wlasnie to robie. Najlepszy jest tramwaj aalbo transport per pedes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akwe Re: Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 21:44 ile razy jeszcze ktos napisze ze to Grabiszynska? Tak jakby snieg na innych ulicach nie padal.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoltar Re: Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: *.chello.pl 14.01.09, 22:06 <ile razy jeszcze ktos napisze ze to Grabiszynska? Tak jakby snieg <na <innych ulicach nie padal....> Na ul. Fiołkowej padał. To niedaleko miejsca z ktorego zrobiono zdjecie do artykułu. Ale na zdjeciu jest Grabiszyńska i nikt mi nie powie, że to Borowska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neo[EZN] Re: Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.01.09, 23:41 Bo banda idiotów najpierw pisze a potem czyta co inni napisali albo w ogóle niczego nie czyta i efekt jest taki, że w wątku robi się śmietnisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoltar Re: Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: *.chello.pl 14.01.09, 21:58 Ale tam FAT widac w tle To nie moze byc Borowska. To jest z pewnością Grabiszyńska. Ide o zakład. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.01.09, 22:18 to słabo znasz Wrocław kolego to jest ulica Grabiszyńska zaraz przed skrzyżowaniem z fiołkową !!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akwe Re: Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 22:23 Nie, to Powstanców! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gronogniew Re: Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: *.wroclaw.mm.pl 15.01.09, 00:16 moim zdaniem Garbary Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysza Zima znów sypnęła na Wrocław śniegiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 22:22 "...Na szczęście na wrocławskich ulicach widać było też i pługopiaskarki...", jakie pługopiaskarki i gdzie, ja na odcinku od Kromera do Nowego Dworu nie widziałam ani jednej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gandy Kolejny artykuł sponsorowany!!! IP: *.lanet.net.pl 14.01.09, 22:24 Nie wiem za czyje pieniądze są pisane te artykuły - miasta czy może firm odśnieżających. Jedno jest pewne jadąc 2 godziny z pracy żadnego pługu ani piaskarki nie widziałem, ani też śladu żeby coś takiego przejechało!! A tu pokazują "dumny" pług. Około 18-tej Borowska wyglądała jak każda inna drużka osiedlowa, a przecież wielkiego korku nie było i można było odśnieżać. Po prostu kpi i pluje się prosto w oczy Wrocławianom!!! Odpowiedz Link Zgłoś