Dodaj do ulubionych

HANDEL SKÓRAMI - REPORTAŻ W wYBORCZEJ I w Trójce

23.01.02, 18:14
Pewnie każdy z was kto miał dzisiejsza Wyborcza w ręce natknął sie na artykół
na pierwszej stronie i reportaż o zakładach pogrzebowych i pogotowiu w Łodzi, o
tym jak handluja ludzkimi zwłokami , przyspieszają śmierć pacjentom... W Trójce
reportaż o 18 - 30 ale przez cały dzień jest mowa w radiu o tym skandalu!
A my Wrocławianie co o tym sądzimy...
JA nie mogę w to uwierzyc idę posłuchać Trójki!
Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • Gość: daag Re: HANDEL SKÓRAMI - REPORTAŻ W wYBORCZEJ I w Trójce IP: *.*.*.* 23.01.02, 18:45
      luz blues w niebie samie dziury
      luz blues skóra lgnie do skóry...
    • Gość: Rob-35 KTO NAS URATUJE PRZED TAKIM POGOTOWIEM RATUNKOWYM? IP: *.kointech.com.pl 23.01.02, 19:19
      kinga!!! napisał(a):

> Pewnie każdy z was kto miał dzisiejsza Wyborcza w ręce natknął sie na artykół
      > na pierwszej stronie i reportaż o zakładach pogrzebowych i pogotowiu w Łodzi,
      > o tym jak handluja ludzkimi zwłokami , przyspieszają śmierć pacjentom...
      > W Trójce reportaż o 18 - 30

Właśnie wysłuchałem w jakimś starym piszczącym radiu (przez internet się nie dało
      bo serwer im się zatkał)...

> ale przez cały dzień jest mowa w radiu o tym skandalu!

Skandaliczne są PRÓBY "zaocznego ustawiania tematu" - już parę razy słyszałem
      dziś w Trójce, że "chodzdi raczej o personel średniego szczebla - kierowców,
      dyspozytorów, sanitariuszy", podczas gdy z tekstu w Wyborczej WYNIKA WYRAŹNIE,
      że CHODZI o L-E-K-A-R-Z-Y...

> A my Wrocławianie co o tym sądzimy...

Moja matka jest pielęgniarką... uratowała przwez 30 lat pracy w jednostkach
      wojskowych setki bezbronnych chłopaków. O glupocie i chamstwie niektórych lekarzy
      sporo się nasłuchałem. Moja żona też jest dyplomowaną pielęgniarką, ale...
      ...po tym co mi opowiedziała na temat praktyk we wrocławskich szpitalach, jakie
      przechodziła parę lat temu ZABRONIŁEM jej pracować w POLSKIEJ SŁUŻBIE ZDROWIA...
      Przyznała mi rację po tym jak odbyła kilka lat temu miesięczny staż w Belgii.
      Moja siostra pracuje w warszawskim szpitalu na Szaserów jako fizjoterapeutka...
      Jej opowieści nie należą do moich ulubionych... a to podobno niezły szpital.
      (choć Ciechowskiemu nie pomógł).

BARDZO szanuję DOBRYCH LEKARZY - ale gdzie ONI SĄ???

Już w podstawówce i potem w liceum zauważyłem, że na Medycynę wybiera się wcale
      nie żaden KWIAT POLSKIEJ MŁODZIEŻY, lecz raczej element o bardzo wyrachowanej
      i cwaniackiej proweniencji... KTO IM POZWALA SKOŃCZYĆ TE STUDIA, KTO IM POZWALA
      W OGÓLE SIĘ TAM DOSTAĆ ???

9 lat temu we Wrocłąwiu ratowałem życie mojej żony - załatwiając krew do
      przetaczania, bo w szpitalu akurat zabrakło... Karetka przyjechała akurat na czas
      ... operacja się powiodła... dzięki temu mam syna. Może dobrze, że było to tyle
      lat temu, bo dzisiaj musiałbym personelowi karetki wręczyć "skórowe" dwa
      tysiące...

LUDZIE! KTO NAS URATUJE PRZED TAKIM POGOTOWIEM RATUNKOWYM???????????
    • wromario małe odreagowanie... 23.01.02, 19:35
      Potrzebny mi:
      1. kontakt z jakimś przyzwoicie płacącym zakładem pogrzebowym;
      2. układ z handlarzami ludzkich organów
      3. sztucer

a później już tylko numer pogotowia...
      • Gość: Gaja Re: małe odreagowanie... IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 23.01.02, 20:11
        Doskonale że wreście ktoś się tym zająl. Ministerstwo zdrowia jest jak
        najbardziej winne bo w tej sprawie od dawna były składane zażalenia. Trudno
        jednak przyznać się do obojętności. Nie ma w polsce pogotowia które by nie
        wspólpracowało z zakładami pogrzebowymi. Zauważcie też kto dzierżawi
        prosektoria.
        Tu zaś kwitnie proceder w szpitalach.
    • Gość: MKK Re: HANDEL SKÓRAMI - REPORTAŻ W wYBORCZEJ I w Trójce IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 23.01.02, 21:06
      Dawno temu krążył kawał o Jurandzie, który wracał od Krzyżaków okaleczony,
      niemy do domu.
      Spotkali go swoi, pytają:
      - "a któżeś ty?"
      - cisza
      - "nie może być - tyś Jurand!!"
      - starzec kiwnął głową
      - "Jurandzie! któż ci to uczynił?!"
      - Jurand uczynił na piersiach znak krzyża
      - "eeee, nie gadaj Jurandzie, tego nie mogło ci zrobić pogotowie ratunkowe !"

Kawał, prawda, kawał , prawda, kawał ... itd
      • Gość: dudek Re: HANDEL SKÓRAMI - REPORTAŻ W wYBORCZEJ I w Trójce IP: 216.40.243.* 24.01.02, 13:33
        A ja nie wierze

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka