kasia20055 20.02.09, 12:45 Wczoraj wieczorem ok 20 przejechałam całe miasto głównymi drogami. Śnieg padał i już go było trochę na jezdniach. Nie widziałam jednak żadnego pługa ani piaskarki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kakens Re: Atak zimy: na lotnisku lotem albo pługiem 20.02.09, 14:05 I na tej podstawie uważasz, że co? We Wrocławiu jeździ 35 piaskarek, jakie jest prawdopodobieństwo, że na jakąś trafisz akurat na swojej trasie, w trakcie kiedy nią jedziesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: runway 2,5km PASÓW startowych..... IP: *.111.241.215.static.crowley.pl 20.02.09, 14:24 Ale bzdura!!!! Ile tych pasów jest we Wrocławiu? 3, 5 a może 7????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Atak zimy: na lotnisku lotem albo pługiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.09, 23:06 Kasia na tej podstawie mówi, ze jak jest zima to pism obowiązkiem służb drogowych jest miast odśnieżyć. I ze kiedy jechała ok. 20, to tych służb ani efektów ich pracy nie było widać. Ja z kolei jechałem o 23:00 z Bielan poza Psie Pole, na drogach byl syf totalny: 10-15 cm śniegu, rozdyzdane błoto, pod spodem lód i ani jednej piaskarki, solarki, pługa - nic! Ani nawet ŚLADU po ich działaniu. Jedyne miejsce, gdzie widać bylo dawno zgarniany śnieg i posolone ulice to pl. Społeczny i Grunwaldzki. Ale juz na Kochanowskiego i dalej - typowe zimowe wrocławskie średniowiecze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrocławiak Atak zimy: na lotnisku lotem albo pługiem IP: *.ibrokers.pl 20.02.09, 15:03 chyba na trasie prezydenckiej te plugi!!!! bo ja dzisiaj żadnego nie widziałem, a bryje i kałuże przy chodnikach takie że nie da sie przejść przez ulice .... Panie Prezydencie WIECEJ SOLI !!! ALE W OCZY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kakens Re: Atak zimy: na lotnisku lotem albo pługiem 20.02.09, 15:05 Ja widziałam 2 i co z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Atak zimy: na lotnisku lotem albo pługiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.09, 19:15 Przez okno z ratusza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drom Re: Atak zimy: na lotnisku lotem albo pługiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.09, 21:32 nie wiem jak kekens ale ja z okna swojego auta ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: Atak zimy: na lotnisku lotem albo pługiem IP: *.wroclaw.mm.pl 21.02.09, 11:13 Taaa... Takiego służbowego ze sRatusza? Widać ewidentnie, że korków w wyniku tego zawadzenia o trakcję można by uniknąć. Tylko którędy te samochody mają jechać? Pułaskiego? Wąskie gardło to wiadukt przy skrzyżowaniu z Małachowskiego. Koło Dworca PKP? Też tłok, pogłębiany przez MPK skrecające w Kołłątaja. A Ratuszowi tylko EXPO, Euro... Nawet się gadać nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bm Atak zimy: na lotnisku lotem albo pługiem IP: *.as.kn.pl 20.02.09, 20:37 tonie wiecie że jak śnieg sypie to się nie odśnieża!!! bo znów napada i nie ma sensu robić dwa razy tej samej roboty... takie życie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Atak zimy: na lotnisku lotem albo pługiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.09, 23:09 Tia, a jak jest zima to musi byc zimno. Wychyl nos z tego pie...nego wrocławskiego zaścianka i zobacz trochę na południe i zachód. Tam jakoś mogą odśnieżać jak pada, tylko ty masz pod górkę. W obie strony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrocławiak Re: Atak zimy: na lotnisku lotem albo pługiem IP: *.ibrokers.pl 21.02.09, 01:19 to po co wogole co kolwiek sprzątac jak i tak sie pobrudzi! po co sprzątac po psie jak za chwile drugi narznie!!! matole kto Cie uczył!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ni-e Zima trzyma na Dolnym Śląsku. I nie popuści 20.02.09, 21:42 wina kierowców a nie drogowców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piasek Widocznie źle się rozglądałaś :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.09, 22:36 Jak w tytule. Odpowiedz Link Zgłoś
ardal Zima trzyma na Dolnym Śląsku. I nie popuści 20.02.09, 23:34 "Koła boksują w śniegu..." - Szanowna Autorko, od kiedy to koła "boksują" ? Od zawsze "BUKSOWAŁY", prawda ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glon Re: Zima trzyma na Dolnym Śląsku. I nie popuści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.09, 23:42 To nie autorka (fakt, ze lekko bezmyślna), tylko edytor tekstu i funkcja autopoprawiania oraz oszczędności w Wyborczej na korekcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gorol Re: Zima trzyma na Dolnym Śląsku. I nie popuści IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 21.02.09, 19:36 Dębowa Góra to nie żadna miejscowość na trasie Łagiewniki - Dzierżoniów, tylko... góra (w zasadzie pasmo). Przez miejscową ludność i kierowców pieszczotliwie zwana "Dębówką". A wystarczy na spojrzeć na mapę, pani redaktor... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irreality Atak zimy: na lotnisku lotem albo pługiem IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.02.09, 00:01 Jak właściciel posesji nie odśnieży chodnika to 1000 zł mandatu od dzielnych strażników. Ale jak ZDiUM nie odśnieży drogi, w której w korku stoi setki ludzi (x stawka za godzinę ich pracy) to nic się nie stało - przecież jeszcze pada śnieg więc nie ma po co odśnieżać, a poza tym przecież pługi i piaskarki nie mogą być wszędzie... Zaskakująco dzisiejszy spacer przez centrum Wrocławia mogę skwitować tylko tak, że wszędzie gdzie jakiś budynek prywatny to chodnik odśnieżony i posypany. A na odcinkach "publicznych" gołoledź na maksa... po kostki w śniegu. Na moście pomorskim na chodniku można taniec na lodzie uprawiać. Wczoraj o 23 jechałem kawałek autostradą A4... zepsuty znak świetlny wali po oczach stroboskopem, na jezdni nie prześwituje nawet kawałek asfaltu, prawy pas zasypany, pas awaryjny... aaa to "autostrada" więc nie ma... A mądry Pan wypowiadający się o oponach zimowych to chyba pomylił je z łańcuchami. W takim śniegu i błocku pośniegowym to koła buksują nawet przy oponach zimowych... Zima górą. Odpowiedz Link Zgłoś
krem23 Re: Atak zimy: na lotnisku lotem albo pługiem 21.02.09, 00:44 Słysząłem jak zastępca naszego Dutkiewicza mówił, że umowa na odśnieżanie jest tak napisana, że czarny asfalt ma być po 4h od ustąpienia opadów a więc jak pada cały dzień (nawet kilka płatków tylko), to nie mamy co się spodziewać czarnych jezdni. Tak więc proszę o rozjeżdżanie śniegu i stanie w korkach, bo tylko tym sposobem cieplnym jesteśmy w stanie zrobić wodę, która spłynie do kratek... Oszczędności MPO będą wielkie i starczy na następną zimę. W centrum miasta jest wiele chodników zalodzonych i to należących do różnych właścicieli - jutro zrobię sobie spacer i z notatnikiem wypiszę całą listę, którą zgłoszę pod podany nr telefonu, bo mam dość ślizgania się po przepisach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adi Re: Atak zimy: na lotnisku lotem albo pługiem IP: *.router.finemedia.pl 22.02.09, 19:27 Najlepiej, jakby zasypało Oleśnicę, bo jak widzę rejestrację DOL, to krew zalewa... 40km/h lewym pasem, bo jakże by inaczej. U nich się tak jeździ, a później pod Koroną o 7 ran korek na 20 minut stania, bo jedzie "szlachta". Odpowiedz Link Zgłoś