hans-jurgen Germańska fala zalewa piastowski Wrocław 03.03.09, 18:07 Bardzo dobra dezyzja, ktora zamknie usta niektorym szowinistom i zwyklym glupkom. Podniesie wprawdzie koszty, ktore obciaza budzet tych instytucji, ( urzedow do spraw mlodziezy ) poniewaz beda musialy kazdorazowo dodatkowo zapewniac obecnosc tlumacza przysieglego. ------------------------------------------------------------------------ Zwazywszy, ze jest to projekt, ktory ma obowiazywac dopiero po wejsciu w zycie Traktatu Lizbonskiego, nalezy zdopingowac Irlandczykow i prezydenta Kaczynskiego, aby ci pierwsi ten traktat przyjeli, a ten drugi go podpisal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ute Re: Germańska fala zalewa piastowski Wrocław IP: *.ws.highway.telekom.at 03.03.09, 19:46 W Autrii taki przepis jest dawną oczywistością. Niestety na Niemców trzeby zawsze użyć bata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ute Re: Germańska fala zalewa piastowski Wrocław IP: *.ws.highway.telekom.at 03.03.09, 20:24 Do poduszki. www.youtube.com/watch?v=h-d_jn9F310&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
hans-jurgen Re: Germańska fala zalewa piastowski Wrocław 03.03.09, 21:38 Gość portalu: Ute napisał(a): > Do poduszki. > > www.youtube.com/watch?v=h-d_jn9F310&feature=related ------------------------------------------------------------------------ Co chcesz mi udowodnic????????????????????????????? Gdyby glupota ludzka miala skrzydla, latalbys niczym ptaszyna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ute Re: Germańska fala zalewa piastowski Wrocław IP: *.ws.highway.telekom.at 03.03.09, 22:01 Udowodnić Tobie nic nie chcę. Jesteś bowiem beznadziejną ofiarą fanatyzmu, co ja nie muszę udawadniać. W znakomity sposób Ty sam nie świadomie to udowodniłeś. Poza tym do Ciebie nie docierają żadne argumenty, Ty wiesz wszystko jak debil Pawelka i wariatka Steinbach. Jesteś zwolennikiem powiedzenia Willi Brandta ( aufgeben wäre Verrat ) " zrezygnowanie było by zdradą ". Jak to pięknie brzmi, budująco dla fanatyków . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ute Niemieckie kłamstwo IP: *.ws.highway.telekom.at 03.03.09, 21:47 Niemieckie kłamstwo o wygnańcach z Wrocławia. W lutym 1945 roku Wrocław został ogłoszony Twierdzą Obronną. Skutek tej decyzji był taki, iż wywołał masową ucieczkę ludności cywilnej z tego miasta. Jak pokazują materiały filmowe , ci biedni uciekinierzy musieli w zimę na wozach , saniech i piechotą uciekać w kierunku zachodnim. Fala uciekinierów trwała do maja, a więc ponad trzy miesiące. W maju Twierdza Wrocław upadła, została podpisana kapitulacja. Pomimi tego wielu Niemców nie złożyło broń, i prowadziło dalej fanatyczną walkę . W takiej sytuacji nie zostało nic innego do uczynienia , jak tych niedobitków usunąć. Trwało to jakiś czas , w którym jednocześnie rozpoczyły się zasiedlenia ludnością ze wschodu i wysiedlenia tych Niemców co nie uciekli wcześniej, a chcieli opuścić ziemie odzyskane. Nie było już jednak ich wielu. Była taka część Niemców , która nie chciała opuszczać Wrocławia. Było to możliwe, ale warunkiem było przyjęcie obywatelstwa polskiego. Oczywiście nie tracąc niemieckiego obywatelstwa. W pańdzierniku Polska podpisała tzw. Karte Völkerrecht. Karta ta zawierała prawo międzynarodowe gwarantujące równouprawnienie i wyżeczenie się używania przemocy w stosunku do mniejszości narodowych. W Polsce jest to znane jako karta ONZ. Do tego czasu sprawa wysiedlenia chętnych Niemców , była już zamknięta. Obecnie takie organizacje niemieckie które reprezentuje Pawelka czy Steinbch, jako główna argument obciążający Polaków, uważa zranienie przez Polaków Karty ONZ, którą Polska podpisała w październiku . Jak wiadomo prawo nie działa do tyłu, dla tego sąd międzynarodowy uznał te zarzuty bez podstawne. Poza tym wygnań nie było, o czym mówi również decyzja sądu. Dla tego też odrzucił wszelkie roszczenia niemieckich organizacji. Poza tym, nie zrozumiałe jest, dlaczego Polscy mają ponosić jaką kolwiek winę za to , że Wrocław został ogłoszony przez Hitlera Twierdzą Obronną. Przecież ta decyzja była głównym powodem ucieczki ludności cywilnej z Wrocławia. Wtedy właśnie rozgrywały się tragedie, ludzie podczas ucieczki zamarzali, był to bowiem luty, co potwierdzają dokumentacje filmowe. A więc ta cała historia z wygnańcami , jest niczym innym jak płodem chorego umysłu, ogarniętego dochem faszyzmu i reważyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ute Re: Niemieckie kłamstwo IP: *.ws.highway.telekom.at 03.03.09, 22:05 www.youtube.com/watch?v=i6gnQydcVjA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ute Amputowany umysł IP: *.ws.highway.telekom.at 03.03.09, 22:16 Zobacz sobie jak tu biedna ludność cywilna,matki i dzieci z zapałem oddają cześć Hitlerowi. www.youtube.com/watch?v=Zg2_cXg_Uis&NR=1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ute Re: Amputowany umysł IP: *.ws.highway.telekom.at 03.03.09, 22:37 Jesteś napiętnowany własnym dzieciństwem. www.youtube.com/watch?v=SfYXY21a9f0&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ute Zbrodnia przeciwko ludzkości IP: *.ws.highway.telekom.at 03.03.09, 22:43 www.youtube.com/watch?v=8Qrxm17S-6U Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franfurterka masz emigracyjny dylemat Ute, czy jak ci tam IP: *.dip.t-dialin.net 03.03.09, 23:48 masz kompleksy malego emigranta! Przejdz na portal o problemach akceptacji na wygnaniu! Dam sobie popiszesz o swych malutkich nienawisciach ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ute Re: masz emigracyjny dylemat Ute, czy jak ci tam IP: *.ws.highway.telekom.at 04.03.09, 00:04 Nie mam taki kompleksów, mam natomiast wiedzę o tym , że moi dziadkowie zgineli w Oświęcimiu, a moja mama będąc dzieckiem została wysłana do Niemiec na roboty. Poza tym jako emigrantka żyłam i mam przyjaciół w każdej nacji. a więc uczucie nienawiści do innych, jest mi obce. Odpowiedz Link Zgłoś
hans-jurgen Ute, tak nie mozna. 03.03.09, 23:19 Uwazaj chlopie bo Cie udlawi ta nienawisc, wspolczuje ci, bo jakies straszne niepowodzenia zyciowe, musialy Cie spotkac, zes w takim kiepskim stanie psychicznym. Radze Ci, zacznij pracowac nad soba, bo emerytury nie doczekasz. ---------------------------------------------------------------------- Mozesz sie wysilac jak chcesz, Ty niczego nie zmienisz, pociag odjechal, a Ty zostales na peronie. Nastepny juz nie przyjedzie, bo " linie " zamkneli, wiec na piechote doganiaj tych co odjechali. Ps. Mysle, ze zrozumiales co chcialem Ci przekazac, pewny nie jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franfurterka Re: Ute, tak nie mozna. IP: *.dip.t-dialin.net 03.03.09, 23:34 ile trzeba miec w sobie zlej woli i zacmienia myslowego , by meczyc sie przeszloscia, jak ten czkowiek ( czy ta czlowieka) mieniacy sie Ute. Daj sobie spokoj i zajmij sie wiedenskimi paroweczkami. Robisz juz bokami w w podgrzewaniu starych kotletow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ute Franfurterka, tak nie mozna. IP: *.ws.highway.telekom.at 03.03.09, 23:56 To nie jest nienawiść i odgrzewanie parówek, to są fakty historyczne o których niechce pamiętać Pawelka i Steinbach. A tu nagminnie niektórzy negują. Dojrzewałam emocjonalnie w wolnym świeci, i nie znoszę krętaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franfurterka strzel do poduczy cwiartuche, i pokochasz swiat IP: *.dip.t-dialin.net 04.03.09, 00:06 daj sobie spokoj z tymi "faktami". Czas do przodu, a nie wydumywac tematy, ktore nikogo juz nie obchodza. Meczysz sie z "historia", niczym Kowalski i otwrciem Jabcoka. Przyjedz do Niemiec i natrzaskaj kilku starym Niemcom, za to, ze sa Niemcami ! Wtenczas ci moze przejdzie! Przytaczasz "tematy", ktore juz nie leza w kregu zainteresowania mlodej generacji. Ona to ma w ... Nie mecz sie historia. Strzel sobie 200 gramow czystej, i tak "oczyszczony" zapomnisz o niemieckich "bandytach"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kleopatra Re: Franfurterka, tak nie mozna. IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.03.09, 09:06 Ute, ci niektórzy Frankfurterka to Helmut po 'odświeżeniu' sam ma problemy a Polaków chce pouczać/uciszać z Berlina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ute hans-jurgen, tak nie mozna. IP: *.ws.highway.telekom.at 03.03.09, 23:46 Straszyć możesz chłopie wróble, jak staniesz na jednej nodze w polu kukurydzy. Są materiały filmowe, które pokazują jak Niemcy traktują własną ludność cywilą, zmuszając ją do ucieczki. Są również zeznania tej ludności cywilnej , która mówi, że zmuszona jest przez komendanta do ucieczki. Dużo zamordowali Niemcy własnej ludności, która nie chciała zmawiać pacieża do Hitlera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ute Re: hans-jurgen, tak nie mozna. IP: *.ws.highway.telekom.at 04.03.09, 00:09 Dla mnie ten temat jest wyczerpany. Nie mam zamiaru więcej dyskutować z impotentami umysłowymi. Gute Nacht Jungs. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franfurterka paciorek i spac!. IP: *.dip.t-dialin.net 04.03.09, 00:16 To, ze prezentujesz "swe wypociny" umyslowo-histeryczne, nie upowaznia cie do stawiania tezy o impotentach. Przypominasz mi malego Kazia, ktory sika w majtki na widok pluszowego misia. Oby ci starczylo pampersow... bo nie zapowiada sie na poprawe! Teraz siusiu, paciorek i lulu w austriackim lozeczku! W nocy zajmij sie deklinacja czasownika sein! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: breslauer Germańska fala zalewa piastowski Wrocław IP: 212.127.95.* 04.03.09, 10:24 sluchajcie a co byscie powiedzieli na centrum przeciwko wypedzeniom we wroclawiu ??? tak na powaznie - bez emocji interesuja mnie opinie a nie obelgi przeciez Z TEGO MIASTA NIEMCOW WYPEDZONO ORAZ TU OSIEDLI WYPEDZENI ZE LWOWA. JEDNOCZESCIE NA PRZESTRZENI OSTATNICH LAT ODRADZA SIE TU ZAINTERESOWANIE NIEMIECKA PRZESZLOSCIA MIASTA .WYRAZNE SA TEZ PROBY SZUKANIA TOZSAMOSCI TEGO REGIONU - BARDZO CZESTO LUDZIE WYNAJDUJA NIEMIECKIE NAZWY SWOICH MIEJSCOWOSCI SA TEZ ZWYCZAJNIE CIEKAWII KIM BYLI LUDZIE KTORZY KOCHALI SWOJA TREIBNITZ ,WALENBERG ,HIRSHBERG CZY BRESLAU ... MUZEUM TAKIE MOGLO BY UPAMIETNIAC DAWNYCH MIESZKANCOW TYCH ZIEM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbaan Re: Germańska fala zalewa piastowski Wrocław IP: *.dip.t-dialin.net 04.03.09, 10:39 Halo! Zastanawialam sie czy warto..., mysle ze nie! Kazde jedno slowo byloby strata czasu i zejscie na twoj poziom! barbaan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: breslauer Re: Germańska fala zalewa piastowski Wrocław IP: 212.127.95.* 04.03.09, 11:09 i zaczyna sie ,typowy polak ublizyl i zadowolony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helmut miasta IP: *.dip.t-dialin.net 04.03.09, 10:39 chyba masz na mysli Waldenburg i Trebniz? Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Breslauer 04.03.09, 11:13 Przecież był taki projekt zrobienia centrum wypędzonych, jeszcze za czasów Kwaśniewskiego . Projekt ten miał obiąć wszystkie fale wypędzeń w każdym kraju. Nie stety Niemcy nie byli w stanie racjonalnie z żadną nacją na ten temat dyskutować. Efektem tego doszło do rezygnacji innych krajów. Wrocław był wtedy brany właśnie pod uwage, jako miejsce w którym miał powstać ten pomnik pojednynia i zrozumienia problemów wygnańców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdd Re: Breslauer IP: 212.127.95.* 04.03.09, 11:21 przede wszystkim mozna byloby zorganiowac takie centrum z wlasnej inicjatywy (upamietniajac oczywiscie w jej ramach takze niemcow) i dzieki temu miec nad taki przedsiewzieciem kontrole, uciszyc osoby pokroju Seinbach, a odwiedzajacy ja niemcy zostawialiby dodatkowo swoje euro - same plusy Odpowiedz Link Zgłoś
hans-jurgen Re: Breslauer 04.03.09, 12:46 Gość portalu: asdd napisał(a): > przede wszystkim mozna byloby zorganiowac takie centrum z wlasnej inicjatywy > (upamietniajac oczywiscie w jej ramach takze niemcow) i dzieki temu miec nad > taki przedsiewzieciem kontrole, uciszyc osoby pokroju Seinbach, a odwiedzajacy > ja niemcy zostawialiby dodatkowo swoje euro - same plusy ---------------------------------------------------------------------- wedlug najnowszych dzisiejszych doniesien, pani Steinbach, jako wyraz dobrej woli, wycofala swoja kandydature, natomiast BdV postanowil nie proponowac innej kandydatury, wiec przyszla rada nadzorcza nie bedzie miala 13 czlonkow, tylko 12. Ps. Dla informacji, strona polska otrzymala zaproszenie do merytorycznej wspolpracy przy tworzeniu tego centrum, niestety do dzis na ta propozycje nie odpowiedziala. Jeszcze jedno, ten projekt ma byc miejscem zadumy, a nie maszynka do robienia euro. Odpowiedz Link Zgłoś
hans-jurgen Re: Breslauer 04.03.09, 12:36 ddyzma5 napisał: > Przecież był taki projekt zrobienia centrum wypędzonych, jeszcze za > czasów Kwaśniewskiego . > Projekt ten miał obiąć wszystkie fale wypędzeń w każdym kraju. > Nie stety Niemcy nie byli w stanie racjonalnie z żadną nacją na ten > temat dyskutować. > Efektem tego doszło do rezygnacji innych krajów. ---------------------------------------------------------------------- Owszem byl taki projekt, ktory ja osobiscie, bardzo bym popieral. Bardzo bym prosil, moze ktos ma jakies linki, gdzie mozna by o tym poczytac. Kolega ddyzma5 pisze, ze pomysl ten upadl, poniewaz: " Niemcy nie mogly sie z innymi dogadac ", nie pamietam w tej chwili szczegolow i moge sie mylic, ale wydaje mi sie, ze to wlasnie Niemcy wystapily z ta inicjatywa, a tym kto zablokowal byla Polska. Proponowano na lokalizacje Wroclaw lub Gdansk i to sie nie podobalo pewnym kregom w Polsce, ktore mowily o: " budowaniu przyczolkow " przez Niemcy, dla ewentualnego pozniejszego zawladniecia " ziemiami odzyskanymi ". Zaznaczam jeszcze raz: MOGE SIE MYLIC, wiec prosze tych co sprawe pamietaja niech sie wypowiedza i ewentualnie podadza linki, gdzie mozna o tym poczytac. Ps. Aktualny, tak goraco dyskutowany, niemiecki projekt, obejmuje rowniez wysiedlenia i wypedzenia wielu narodow na przestrzeni calego XX wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: Breslauer 04.03.09, 13:02 Niemcy, jako gówny sprawca tych wypędzeń, nie mają prawa moralnego stawiać warunków tego projektu innym państwą. Więc niech budują oni sobie sami te centrum, i sami z sobą szukają pojednania. To nie nasza sprawa, i z tym nie chcemy mieć nic wspólnego. A więc zapraszajcie się sami do realizacji tego projektu. Odpowiedz Link Zgłoś
hans-jurgen Re: Breslauer 04.03.09, 13:51 ddyzma5 napisał: > To nie nasza sprawa, i z tym nie chcemy mieć nic wspólnego. > A więc zapraszajcie się sami do realizacji tego projektu. ------------------------------------------------------------------------ Skoro tak jest, jak napisales, to wytlumacz mi jeszcze, po co robicie ten caly cyrk o E. Steinbach???????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: Breslauer 04.03.09, 14:00 Niemcy robą ten cyrk, starają się oni wciągnąć Polskę we własne problemy z organizacją wypędzonych. Steinbach jest przecież figurantka niemieckiej nie oficjalnej polityki. Odpowiedz Link Zgłoś
hans-jurgen Re: Breslauer 04.03.09, 15:07 ddyzma5 napisał: > Niemcy robą ten cyrk, starają się oni wciągnąć Polskę we własne > problemy z organizacją wypędzonych. ------------------------------------------------------------------------ Oczywiscie, ze Niemcy robia ten cyrk, bo wysylaja do siebie Bartoszewskiego, kaza glupoty wygadywac ministrow Sikorskiemu, no i oczywiscie kazali senator Arciszewskie ropowszechniac w Niemczech obrazliwe dla Steinbach ulotki, nie wspomne juz o tych setkach artykulow w polskiej prasie na temat Steinbach. Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: Breslauer 05.03.09, 09:30 hans-jurgen napisał: > > Oczywiscie, ze Niemcy robia ten cyrk, bo wysylaja do siebie > Bartoszewskiego, kaza glupoty wygadywac ministrow Sikorskiemu, > no i oczywiscie kazali senator Arciszewskie ropowszechniac > w Niemczech obrazliwe dla Steinbach ulotki, nie wspomne juz > o tych setkach artykulow w polskiej prasie na temat Steinbach. > Oczywiście Ty nie widzisz różnicy między niemieckim cyrkiem a polskimi komentarzami tego cyrku. Nie staraj się nawet zrozumieć , czegoś co stoi poza Twoimi intelektualnymi możliwościami. Musisz się zadowolić tylko zrozumieniem organizacji, w której 1/3 to zwolennicy SS i NS . Odpowiedz Link Zgłoś
hans-jurgen Re: Breslauer 05.03.09, 09:42 ddyzma5 napisał: > Musisz się zadowolić tylko zrozumieniem organizacji, w której 1/3 > to zwolennicy SS i NS . ------------------------------------------------------------------------ Nic nie musze, jestem naocznym swiadkiem tych wydarzen i czlonkiem tego zwiazku. Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: Breslauer 05.03.09, 10:27 hans-jurgen napisał: > > Nic nie musze, jestem naocznym swiadkiem tych wydarzen i czlonkiem > tego zwiazku. > To wynikało już z Twoich postów. Możesz więc przekazać swoim towarzyszą ze związku, iż Polska będzie coraz intensywniej uświadamiała niemiecką opinie publiczną, która jest przez Twoich towarzyszy oszukiwana. Odpowiedz Link Zgłoś
hans-jurgen Re: Breslauer 05.03.09, 11:35 ddyzma5 napisał: Polska będzie > coraz intensywniej uświadamiała niemiecką opinie publiczną, > która jest przez Twoich towarzyszy oszukiwana. ------------------------------------------------------------------------ Wy sami sie nauczcie SWOJEJ historii bez zaklaman, przemilczen, i propagandy. Ja jeszcze nie zapomnialem, co probowano mi w polskich szkolach przekazac. Niestety, Wasze prawdy historyczne, nie wytrzymaly weryfikacji, z prawdziwa wymowa faktow, do ktorych dostep, moglem uzyskac dopiero po przyjezdzie na zachod. Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: Breslauer 05.03.09, 12:08 Tak, nauczyłeś się historii w kraju, gdzie nie naucza się historii w szkołach. Hi Hi Hi Hi. Odpowiedz Link Zgłoś
hans-jurgen Re: Breslauer 05.03.09, 13:15 ddyzma5 napisał: > Tak, nauczyłeś się historii w kraju, gdzie nie naucza się historii w > szkołach. > Hi Hi Hi Hi. ------------------------------------------------------------------------ Nie martw sie o mnie, martw sie o siebie, bo masz problem ze zrozumieniem prostych tekstow. Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: Breslauer 05.03.09, 14:08 Ty masz problem ze znajomością znaczenia słowa "historia". Wytłumacze Tobie , ponieważ cierpisz na dolegliwość obiektywizmu. Historii nie da się zmienić, i to z prosych przyczyn. Historia to jest czas przeszły, a więc zdarzenia które miały już miejsce. Niemcy mają problemy ze zrozumieniem tego faktu. Dla nich historia to doktryna partyjna, podporządkowana grupą interesów. Co innego mówi historyk partii CDU, a co innego historycy z innej partii. Ale nie martw się, historia nigdy nie była mocną stroną niemiecką. Oni myśleli zawsze, iż do nich wszystko należy, bo nie znali historii. Zawsze kierowali się swoją byłą zasadą konstytucyjną, która mówiła, że tam gdzie mieszkają Niemcy, jest ich państwo. A więc jest pod tym względem, duża potrzeba cywilizowania tego sąsiada z nad Odry. Komprende ??? Odpowiedz Link Zgłoś
hans-jurgen Re: Breslauer 05.03.09, 14:38 ddyzma5 napisał: > Dla nich historia to doktryna partyjna, podporządkowana grupą > interesów. ----------------------------------------------------------------------- Widze, ze czytales jakies podreczniki z WUML-u Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: Breslauer 05.03.09, 15:03 hans-jurgen napisał: > > Widze, ze czytales jakies podreczniki z WUML-u > źle widzisz, ale nie załamuj się. Polecam udaj sie do okulisty , jeśli interesuje Ciebie real. Tylko nie dyskutuj za wiele z okulistą, z Twoimi poglądami zaniast okularów możesz dostać kaftan bezpieczeństwa. A je nie chciał bym mieć Ciebie na sumieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
hans-jurgen Re: Breslauer 05.03.09, 16:29 ddyzma5 napisał: > A je nie chciał bym mieć Ciebie na sumieniu. ----------------------------------------------------------------------- O mnie sie nie martw, przezylem 70 lat, to i te nastepne, ktore mi Pan Bog jeszcze przeznaczyl, tez przezyje. Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: Breslauer 05.03.09, 19:02 Cieszę się że przynajmniej nie negujesz ułomności historycznej historyków niemieckich. I jak ma znać historię naród niemiecki, skoro historycy jej nie znają. Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: Breslauer 07.03.09, 13:22 Oni też zastaniali i podpierali się Bogiem. www.youtube.com/watch?v=WZsZNrbU7y0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbaan Germańska fala zalewa piastowski Wrocław IP: *.dip.t-dialin.net 04.03.09, 14:03 Halo! Z najnowszych "dziejacej sie na oczach" czasow Steinbachy wieksze i mniejsze (nogi w 2009, glowy pozostaly w tradycji i pielegnacji oprawcow z 1939), ktore rowniez niestety tu ma miejsc, slychac tony tych, ktorzy wstydziliby sie zabierac glos (bo jak widac, nie wykorzystali szansy - 60lat - odstapienia od podtrzymywanie tej trujacej mozg kwestii (analizy ideologii faszystow i do czego prowadzi ten rodzaj zycia, niosacy tragedie - zamiast cieszyc sie z przyjaznych, konstrukcyjnych poczynan, uchronic nowe generacje. Ale (z niskich pobudek) jak widac ich to nie obchodzi, nawet kosztem swoich dzieci i wnukow, niestety nadal nie zrozumieli i to w 2009 roku! Steinbachy przypomnieli Polsce i swoimi atakami innego rodzaju zasygnalizowali, ze trzeba na nich uwazac i kontrolowac ich nieobliczalnosc, pozorna niewinnosc w zamierzeniach i sa niewiarogodni (kon trojanski) czyli ogolnie Polacy nie moga miec zaufanie do nich - to obecnie uzyskali! Niestety, ma to wplyw na stosunki ogolne miedzy Polska i Niemcami! Stracili przez to swoje najpiekniejsze lata w dobrobycie, zycie poswiecili wrogiemu zlepkowi, nie potrafili zdystansowac sie do poprzednikow fanatyzmu, tylko brneli, brneli a zycie uszlo i naturalnie po drodze wciagali "dobroduszni" niewinne pokolenia nie mowiac o ich rodzinach i jeszcze maja czelnosc ze swoim niebezpiecznych ideologicznym mysleniem tu, w Polsce wlaczac do dyskusji! Mozecie dyskutowac na ten temat w Niemczech i szukac winnych za stracone zycie (i to w waszym dobrobycie - jak czesto podkreslacie)! barbaan Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: Germańska fala zalewa piastowski Wrocław 04.03.09, 14:13 1/3 członków organizacji Steinbach, była ściśle związana z SS i NS. Odpowiedz Link Zgłoś
hans-jurgen Re: Germańska fala zalewa piastowski Wrocław 04.03.09, 14:59 ddyzma5 napisał: > 1/3 członków organizacji Steinbach, była ściśle związana z SS i NS. ----------------------------------------------------------------------- Dzieki Bogu, ze tylko 1/3, bo tym sposobem ja i E. Steinbach jestesmy poza podejrzeniem z fizycznej przyczyny, jestesmy za mlodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: Germańska fala zalewa piastowski Wrocław 04.03.09, 20:39 hans-jurgen napisał: > > ------------------------------------------------------------------- ---- > Dzieki Bogu, ze tylko 1/3, bo tym sposobem ja i E. Steinbach jestesmy > poza podejrzeniem z fizycznej przyczyny, jestesmy za mlodzi. > Co za zimna i ironiczna odpowiedź. W obliczu faktów dowodzących czym były te zbrodnicze organizacje. Nie staraj się zrozumeć mojej odpowiedzi, to leży poza Twoimi możliwościami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbaan Germańska fala zalewa piastowski Wrocław IP: *.dip.t-dialin.net 04.03.09, 16:31 Halo! A pojednajcie sie sami z soba! Budujcie pomniki, sami sobie! Takie centrum - europejskie - jezeli powstanie - to bez waszego udzialu! Na wiecznosc sami sobie wyryliscie stempel nie do zmazania i czyny nie do zapomnienia, ktore pozostana przestroga. Dosyc zlego uczyniliscie calemu swiatu! Poza tym groby, ktore sa waszym dzielem mowia same za siebie! Propozycja, gdzie miejsce zadumy powinno byc - Oswiecim! Tam, gdzie miliony niewinnych ludzi zginelo z reki waszych... Moze wychowanie niemieckiej mlodziezy i wlaczenie tego miejcsa do programu w nauce historii pomoze tym pokoleniom w zdystansowaniu sie do ich dziadkow, ojcow! W Niemczech stanowczo za malo dokonuje sie w tym kierunku. Pomoze to w usunieciu abalfabetyzmu historycznego, ktory grasuje i poteguje sie w tej - niewinnej mlodziezy! barbaan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdd Re: Germańska fala zalewa piastowski Wrocław IP: 212.127.95.* 04.03.09, 17:14 umiesz wrzeszczec i krzyczec tylko ,twoje dyrdymaly nijak nie maja sie do dyskusji dzikusie jeden , naucz sie rozmawiac jak cywilizowany czlowiek na forum a nie krzyczec jak malpa w klatce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helmut przecinki assd IP: *.dip.t-dialin.net 04.03.09, 18:09 sorki assd, ale winienes przed JAK postawic przecinki, bedzie skladniej.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdd Re: przecinki assd IP: 212.127.95.* 04.03.09, 18:13 ,jak malpa w klatce. a bo sie zdenerwowalem ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbaan Re: przecinki assd IP: *.dip.t-dialin.net 04.03.09, 18:28 Halo! .... dales wywiezc sie w pole i to przez Helmuta (chyba, ze jestes z tej samej gliny to nie dziwie sie). Osmieszyles sie. Uwierzyles mu, naiwny! ... i jak teraz wygladasz? Teraz chyba wiecej zdenerwowales sie, bo polegasz na Helmucie i nie masz wlasnego zdania! barbaan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helmut barbaa Polak z Jokohamy ? IP: *.dip.t-dialin.net 04.03.09, 20:48 a, co ty barbaan, lepszy Polak jestes?! Piszesz nie gramatycznie i brak ci polotu! Wroc do Falskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kleopatra do Pani Barbaan IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.03.09, 17:41 oni chcą usuwac ten analfabetyzm przez wysyłanie swojej młodzieży oraz zapraszanie gości z całego świata do swojego w centrum Berlina wielkiego CENTRUM WYPĘDZONYCH, chcą w ten sposób rewidować historię aby mówiono na całym świecie i poznawano historię oraz uczono NOWEJ historii pisanej przez Dyrektorów Centrów Wypędzeń - 2 wojna światowa ma być ukazywana przez pryzmat Wypędzonych, jako rzekomych NAJWIĘKSZYCH OFRIAR WOJNY. Zamiast Ofiar, za które NIEMCY PONOSZĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ - zamiast 50 MILIONÓW EKSTERMINOWANYCH PRZEZ NIEMCY ludzi z POLSKI, ŻYDÓW i innych narodowości oni chcą EKSPONOWAĆ Wypędzonych (poszkodowani jeśli w ogóle to tak naprawdę przez samych NIemców współobywatele) CHCĄ OCZY ŚWIATA SKUPIĆ NA WYPĘDZONYCH I PISAĆ NOWĄ HISTORIĘ 2 wojny światowej - którą będą przekazywać WIELKIE MONUMENTALNE CENTRA WYPĘDZONYCH Z NEOFASZYSTAMI NIE UZNAJĄCYMI GRANIC NA ODRZE I NYSIE I ze SWOIMI NAZISTAMI WE WŁADZACH ZWIĄZKU (JAK PODAJE NIEMIECKA PRASA 1/3 z nich to byli HITLEROWCY I NAZIŚCI) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helmut troll z ZOO IP: *.dip.t-dialin.net 04.03.09, 18:06 idz juz do domu trollu! Jutro do ZOO karmic znajome trolle w ptaszarni! I to biegiem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helmut Do Kleopatry IP: *.dip.t-dialin.net 04.03.09, 20:53 a ta chora baba swoje! Idz do ZOO karmic trolle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbaan Germańska fala zalewa piastowski Wrocław IP: *.dip.t-dialin.net 05.03.09, 13:59 Halo! I tu znowu steinbachy - zlepki przeszlosci igrają z ogniem (muszą uwazac, aby nie poparzyli swoich "czystych rąk", idą ze swoim absurdem do przodu w mysl zasady – czym gorzej tym lepiej (i z wyjasnieniem... Do wojny nie dojdzie, dlatego pozwalaja sobie na zbeszczeszczenie i przekrecanie historii, jeden przez drugiego wymysla to lepsze wytworki, czują sie pewni i rozbudzaja w sobie agresywne obchodzenie sie z historia (i wlączają swoje wyrachowania, perfidie i nieobliczalnosc) – dzis oni jutro nowa generacja! Steinbachy, jezeli swoje zycie przegraliscie, placicie i bedziecie placic za fizyczne, przemyslowej wymordowania narodow (czy wy rzeczywisscie jestescie bez uczuc, zwyrodnieni, kiedys powymieraci, spojrzcie za siebie co zostawili wasi dziadkowie, ojcowie, co zostawiacie, ocean nieszczesc (a moze w Polsce i inych panstwach teraz zaskarza was dzieci czy wnukowie zamordowanych o rente dozywotnia (pieniadz nie zastapi utrate rodziny), przechodzącą z pokolenia na pokolenie, to odczujecie i to tylko materialnie, ale przynajmniej odstraszy moze to was od igrania z ogniem i to (nie mozecie pogodzic sie z kapitulacja waszych hitlerowcow, nie podoba wam sie wyzwolenie w 1945 roku) – to przynajmniej pozwolcie swoim nowym generacjom zyc z dala od waszej niezdrowej ideologii. Ile dostajecie za to ... Co miesiac wam placa? A tu dostaliscie zlecenie od swoich mieszac ... Dodatkowa premia za to jest? Zwlaszcza ci, ktorzy posiadaja znajomosc jezyka polskiego, ale niestety odrozniacie sie - zaraz po otworzeniu ust... I do jest niestety nie do ukrycia. barbaan Odpowiedz Link Zgłoś
hans-jurgen Re: Germańska fala zalewa piastowski Wrocław 05.03.09, 14:31 Gość portalu: barbaan napisał(a): > Ile dostajecie za to ... Co miesiac wam placa? > A tu dostaliscie zlecenie od swoich mieszac ... Dodatkowa premia za > to jest? > > Zwlaszcza ci, ktorzy posiadaja znajomosc jezyka polskiego, ale > niestety odrozniacie sie - zaraz po otworzeniu ust... > > I do jest niestety nie do ukrycia. --------------------------------------------------------------------- Dokladnie Ci nie powiem, bo moze Cie apopleksja trafic, w kazdym badz razie wystarcza na godne i beztroskie zycie, dwa urlopy w roku, i cos do odlozenia jeszcze zostaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbaan Germańska fala zalewa piastowski Wrocław IP: *.dip.t-dialin.net 05.03.09, 14:04 Halo! Podkreslam: ....a moze w Polsce i inych panstwach teraz zaskarza was dzieci czy wnukowie zamordowanych o rente dozywotnia (pieniadz nie zastapi utrate rodziny), przechodzącą z pokolenia na pokolenie, to odczujecie i to tylko materialnie, ale przynajmniej odstraszy moze to was od igrania z ogniem.... barbaan Odpowiedz Link Zgłoś
hans-jurgen Re: Germańska fala zalewa piastowski Wrocław 05.03.09, 14:33 Gość portalu: barbaan napisał(a): > Halo! > > Podkreslam: > > ....a moze w Polsce i inych panstwach teraz zaskarza was dzieci czy > wnukowie zamordowanych o rente dozywotnia (pieniadz nie zastapi > utrate rodziny), przechodzącą z pokolenia na pokolenie, to > odczujecie i to tylko materialnie, ale przynajmniej odstraszy moze > to was od igrania z ogniem.... > > barbaan ---------------------------------------------------------------------- Jestes jednak przypadkiem beznadziejnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jozua barbaan, jesteś pschopatą ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.09, 01:13 ty się barban zgłoś na odwyk psychopatyczny... walisz głupa.... a może ty jesteś po prostu idiotą ?! Masz typowe polskie przymioty... a przede wszystkim, prostacki sposób myślenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbaan Germańska fala zalewa piastowski Wrocław IP: *.dip.t-dialin.net 05.03.09, 19:07 Halo! Zycze steinbachom jeszcze wiecej finansowych srodkow, bedą mieli za co wyplacac dozywotnie renty milionom niewinnych (ich rodzinom nie tylko z Polski), to dopiero moze dotrze do nich, czego dokonali ich dziadkowie, bedą siedziec cicho i bic sie w piersi, jak zmienią kurs i odechce im sie zrzeszac, podtrzymywac i powielac wrogosc, nienawisc, ktorej mlode pokolenia nie potrzebują i nie dzielą waszej zbrodniczej przeszlosci (a male dziecko nie rodzi sie nacjonalistą)! Niestety, wasze pokolenie/-nia jest/są stracone - to przynajmniej (pisalam juz o tym) pod koniec waszej wedrowki zyciowej (jestescie tylko goscmi tej planety, nie wezmiecie z sobą do "wiecznosci" itd.... tylko pytanie czy ludzie tak napietnowani i idacy sladami przodkow, kontynuatorzy ich - moga zmienic poglady? barbaan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jozua Barban,czas na lekarstwo! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.09, 01:16 dalej twierdżę, że jesteś idiotą, barbaan. Prostaczkowość twego myślenia podobna żabiej perspektywie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jozua Re: Barban,czas na lekarstwo! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.09, 01:30 sorki barbaan, nie jesteś idiotą... jesteś idiotką. Przy okazji, zbadaj geny - pewnikiem żeś z Sumatry..... Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: Barban,czas na lekarstwo! 06.03.09, 09:00 Napisałeś Jozua kilka postów, ale w żadnym nie ma nic na temat. A więc narzuca się pytanie , czy Ty masz wszystkie klepki w głowie ? Jeśli masz, napisz coś na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jozua Re: Barban,czas na lekarstwo! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.09, 21:52 twoje Dyzma "są na temat"... on się zwie: srali-mazgali! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbaan Germańska fala zalewa piastowski Wrocław IP: *.dip.t-dialin.net 06.03.09, 07:37 Halo! Placenie renty bedzie gestem zadosc uczynienia (i dobrym przykladem dla niewinnej generacji niemieckiej bezlitosnie wciądanej w "brudy" starej... ). barbaan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbaan Germańska fala zalewa piastowski Wrocław IP: *.dip.t-dialin.net 06.03.09, 07:43 Halo! Bedzie znakiem dobrej woli i definitywnego pojednania. barbaan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbaan Germańska fala zalewa piastowski Wrocław IP: *.dip.t-dialin.net 06.03.09, 08:08 Przepraszam za blędy i powtorka z dodatkiem: Halo! Idea do przemyslenia: Płacenie renty bedzie gestem zadosc uczynienia (i dobrym przykładem dla niewinnej generacji niemieckiej bezlitosnie wciąganej w "brudy" starej... ). barbaan Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: Germańska fala zalewa piastowski Wrocław 06.03.09, 09:12 Niemiecy mają już takie długi, że niestać ich na pokrycie własnych wydatków. A w przyszłości należy oczekiwać dalszego spadku kultury pracy , jaka kiedyś była. A więc zaplacenie odszkodowań ofiarą niemieckiego sensu życia, w tym czasie, wychodzi poza możliwości tego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbaan Re: Germańska fala zalewa piastowski Wrocław IP: *.dip.t-dialin.net 06.03.09, 10:49 Halo! W swietle poprzedniej wypowiedzi - jezeli obce im sa pojecia wartosci wewnetrznych, moralnoscc to nalezy z naszej strony, nowych pokolen (nie mozemy tolerowac ich niezdrowych zapedow - szkodza rowniez nowych niemieckich generacji - wciagaja ich w dogmatyzm, ucza nienawisci, ksztalcac ich w duchu wrogosci - czy przyszle pokolenia potrzebuja takich sasiadow) to postawienie ich.... - (hydry odradza sie) .... i tu nalezy ze strony Polskiej uwazam zdeterminowanej polityki, aby zaprzestac ciaglym podchodom i atakom ze strony Niemcow (nie mozemy udawac, ze tego nie widzimy) - na kraj, gdzie Niemcy dokonali aktu gwaltu - nieznanego do tamtej pory systemu masowege, przemyslowego wyniszczenia ludzkosci, (do czego sa zdolni - niestety przykro mi, ze musza powtorzac sie, prawdopodobnie nie pisalibysmy tu na ten temat, bo by nas nie bylo...). dziekuje za uwage barbaan Odpowiedz Link Zgłoś
hans-jurgen Re: Germańska fala zalewa piastowski Wrocław 06.03.09, 12:38 Czytajac Wasze posty, Pani barbaan, Pana/i ddyzma5 oraz innych, Wam podobnych oszolomow, zastanawiam sie po co je piszecie, dla prowokacji??? dla pozbycia sie wlasnych wrustracji, wynikajacych z niespelnionych oczekiwan zyciowych??? glupoty??? checi zaszkodzenia wlasnej ojczyznie, ze Was wyrzucila na margines spoleczenstwa??? Pytan jest wiele, odpowiedzi na nie zapewne od Was nie otrzymam. Dla mnie, po lekturze waszych wypocin, w jednym sie utwierdzilem, ze istnienie zwiazku BdV i praca takich ludzi jak E. Stenbach, jest nieodzowna tak dlugo, jak dlugo, takie osobniki jak Wy, beda w polskim spoleczenstwie egzystowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbaan Re: Germańska fala zalewa piastowski Wrocław IP: *.dip.t-dialin.net 06.03.09, 12:56 Halo! Frustracja z literka "f" w jezyku poskim tak jak w jezyku niemieckim z roznicą literką duzą"F" (von lat. frustra - vergeblich) niestety za trudne pojecia dla Pana do przyswojenia w obu jezykach! barbaan Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: Germańska fala zalewa piastowski Wrocław 06.03.09, 13:20 hans-jurgen napisał: > Czytajac Wasze posty, Pani barbaan, Pana/i ddyzma5 oraz innych, > Wam podobnych oszolomow, zastanawiam sie po co je piszecie, dla > prowokacji??? dla pozbycia sie wlasnych wrustracji, wynikajacych > z niespelnionych oczekiwan zyciowych??? glupoty??? checi zaszkodzenia > wlasnej ojczyznie, ze Was wyrzucila na margines spoleczenstwa??? > Zadawaj sobie dalej takie głupie pytania, i szukaj odpowiedzi, której nie znajdziesz. Przyczyna tego jest prosta, Twoje dogmatyczno-egoistyczne podejście do rzeczywistości. Jeśli jeszcze tego niewiesz, że Twoje poglądy należyą do mniejszości w społeczeństwie niemieckim. Poczytaj sobie recenzje niemieckiej prasy na ten temat. Nie sądzę że to coś zmieni, bowiem dla takich typów jak Ty, nie ma już ratunku. > > > Pytan jest wiele, odpowiedzi na nie zapewne od Was nie otrzymam. > Dla mnie, po lekturze waszych wypocin, w jednym sie utwierdzilem, > ze istnienie zwiazku BdV i praca takich ludzi jak E. Stenbach, > jest nieodzowna tak dlugo, jak dlugo, takie osobniki jak Wy, beda > w polskim spoleczenstwie egzystowac. > Głupiś człowieku, a skąd Ty wyciągasz takie głupie wnioski ?? Przecież z faktu, że piszemy po polsku nie wynika że należymy do społeczeństwa polskiego. Twoja ślepota odbiera Tobie możliwości racjonalnego myślenia. Z Ciebie taki Niemiec , jak z koziej dupy trąba. BdV to kupa gnoju lunatyków historychnych, którzy nawet tereny rozbiorowe Polskie uważają za swoje. Idź sie leczyć człowieku. Odpowiedz Link Zgłoś
hans-jurgen Re: Germańska fala zalewa piastowski Wrocław 06.03.09, 14:04 Zgodnie z moja prognoza, poza szowinizmem nic innego nie jestescie w stanie splodzic. Pani barbaan, zamiast sie czepiac byle czego u Niemca, niech Pani sprawdzi swoje wypociny pod wzgledm ortograficznym i gramatycznym, znajdzie Pani tam, taka niezliczona ilosc bledow, ze kazdy szanujacy sie Polak, spaliby sie ze wstydu. Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: Germańska fala zalewa piastowski Wrocław 06.03.09, 21:33 Zobacz sobie co oznacza słowo "szowinizm", wtedy może zorientujesz się pe ono do Ciebie pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jozua tyś polski Dyzma! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.09, 21:51 Dyzma - kolejny polski obrońca słowiańczyszczyzny.... dobry nick wybrałeś... Dyzma. Dobre.... oj dobre! Pewnie w Londynie spałes w Hyde Parku pod namiotem, a teraz pretensje do świata..... Typowy polski Dyzma.... pozdro dla twego myślenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jozua Dyzma, nie masz polskich genów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.09, 21:57 z ciebie Dyzma taki Polak, jak z polskiej krowy łaciatej, nizinnej. To, że bazgrolisz nieudolnie po polsku, nie jest dowodem na to, że masz słowiańskie geny pewwnie twoi przodkowie przywędrowali do mego kraju znad Bajkału. Alboś pewnie spod Muru Chińskiego, bo i takie żółte myślenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: imiona Helmuta Helmut = Jozua = Johan = Wnuk Nerona.. itd itp itd IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.03.09, 22:26 Helmutku, czy mógłbyś łaskawie nie obrażać adwersarzy ? bo tracimy chęć z Tobą dyskutować, i przy okazji wystawiasz fatalną opinię Niemcom i PO, ktorych tak ubóstwiasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jozua Re: Helmut = Jozua = Johan = Wnuk Nerona.. itd it IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.09, 22:34 po pierwsze: by być adwersarzem, trzeba mieć poziom... po drugie: helmuta znajdź sobie w rodzinie, po trzecie: nie chlej za dużo, bo bredzisz, po czwarte: nie trolluj, bo wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: Helmut = Jozua = Johan = Wnuk Nerona.. itd it 07.03.09, 11:29 Du bist Schwachkopf Jozua. Jaki Ty masz poziom nie trzeba komentować. Sam to robisz doskonale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jozua Re: Helmut = Jozua = Johan = Wnuk Nerona.. itd it IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.09, 16:19 przy tobie, Dyzma to potęga inteligencji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jozua Barbaa, czas na gody z samcem! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.09, 21:27 masz rację... świat barbana (owej) sprowadza się do swego otoczenia i do roszczeń do innych. To się nazywa prostackość myślenia, robienie z siebie i swego pokolenia ofiarę przeszłości. Tacy ludzikowie, z 4 zwojami mózgowymi, nie potrafią się otworzyć na świat....Mają w zanadrzu argumenty typu: a on mnie bił.... - z takich świat się śmieje. Niech ta barbanowa pisze co chce, niech dołączy do niej przgłupia Kleopatra ( Hania z gUr)- bez nich świat i tak pójdzie do przodu... a te barbany z rozumowaniem prostaczkowym ,z czasów wojen krzyżowych, niech sobie piszą... świat nie należy do zacofanych, typu barban, bo i pingwiny stukałyby się skrzydełkami w czółka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbaan Germańska fala zalewa piastowski Wrocław IP: *.dip.t-dialin.net 06.03.09, 09:56 Halo! W Niemczech to antagonistyczne ugrupowanie jest traktowane niepowaznie i z przymruzeniem oka! Ale... z uwagi na liczebne uczestnictwo w tym fundamentalnym, fanatycznym zwiazku (nawet powolujacym sie na Boga) niestety z punktu widzenia wyborow partyjnych - kazdy glos sie liczy ( i tu stosuja szantaz polityczny, jak widac ze skutkiem) Niemcy pod presja ulegaja tej negatywnej, zaslepionej i gluchej rzeszy i jak widac z ostatnich kompromitujacych dzialan rzucajacej rowniez cien na arene miedzynarodowa! Steinbach jest w Niemczech widziana jako dzialaczka uosobiajaca egocentryzm w scistym tego slowa znaczeniu, stawianie sie w zentrum nawet kosztem czynienia nieprzyzwoitych czynow (delikatnie mowiac)! Mala odskocznia od tematu: W mentalnosci niemieckiej niestety egzystuje i silnie rozwiniety jest dziwny motym (co uwazam za niezrozumiale, nie do przyjecia i potepiam tego rodzaju postawe) polegajacy na absurdalnej bazie - negatywne dzialanie, bezgraniczne i szokujace normalnych ludzi, wstretne (nie ma znaczeni, podkreslam - dzialanie pozytywnie czy negatywnie) jest propagowane za kazda cene - z uzasadnieniem przyczyny - ....aby wryc sie w pamiec innych i by o nich mowiono i nie zapomniano! Powracajac do tematu dodam, zwiazek ten finansowany jest przez podatnikow nawet tych, ktorzy dystansuja sie i wstydza sie za nich! barbaan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jozua Barban, jak to z twa ciocią ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.09, 21:32 barbaan, sorry, ale nie mogę znaleźć twej jednostki chorobowqej w vademecum zdrowia... podpowiedz troszkę, jako że chcę cię zrozumieć, by pomóc psychologicznie. A, może ty po prostu chlejesz z rozpaczy ! Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: Germańska fala zalewa piastowski Wrocław 07.03.09, 11:48 www.n24.de/news/newsitem_4882312.html W takiej konstelacji Polska powinna nie reagować już więcej. Powinna nie brać udziału w tym Niemieckim projekcie. Niech Niemcy najpierw sami z sobą się pogodzą, do tego jednak potrzebna jest znajomość historii. A z tym w Niemczech jest gorzej jak źle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbaan Germańska fala zalewa piastowski Wrocław IP: *.dip.t-dialin.net 07.03.09, 21:54 Halo! Z duma, z ogromym respektem patrze na pokolenie mojej mamy i naturalnie z normalnoscia (analogiczne przyklady rodzin dzielacy tamten los wywolany przez faszystow), ktore pod katem odpowiedzialnosci, troski o przyszle generacje oraz czlowieczenstwa nauczylo nas z poszanowaniem obchodzic sie z milionami niewinnych ludzi, zyjacymi teraz tam na Ukrainie w swojej ojczyznie (choc stoi do dzisiaj wspaniala kamienica mojej rodziny odrestaurowana z parcela - znam ze zdjecia (tylko, i tu podkreslam - kilka osob z mojej rodziny odwiedzilo to miejsce lacznie z moja mame, dyskretnie, aby tam mieszkajacym nie zaklocic spokoju, nie wprowadzic im zamieszania, to ich jest - tak zostalam nauczona i wychowana tak jak inni) - co rozumie sie samo przez sie, jest to tych obcych niewinnych ludzi, jest ich i bedzie, ich ojczyzna! Cywilizowany i moralny czlowiek wie gdzie znajduje sie granica normalnosci, przyzwoitosci! A tu ci, co rozpetali i stworzyli to pieklo i uczestniczyli w zbrodniach - cale spoleczenstwo - w wiekszej lub mniejszej aktywnosci wspierala, byla waznym ogniwem w funkcjonowaniu tej zaglady - teraz smiąl jeszcze swiatu przedstawiac i widzac sie jako ofiary, rozpoczynac od nowa pisac historie z braku niewiedzy, (prosze nie zapominac, ze nauczanie w szkolach w Niemczech - nie tylko ta dziedzina zycia byla opanowana przez tamtych z tamtych czasow, przeciez nie wszyscy uciekli i rozproszyli sie po swiecie albo wystrzeleni zostali w kosmos, odbywalo sie przez "wczorajszych nacjonalistow") prowokuja i pozwalaja sobie, rozdrapywac ciezko gojace sie rany to znaczy czego dokonali zapominaja i wylaczaja a mlodym pokoleniom oferuja tony piesni poszkodowanych - Znowu usiluja perfidnie i usilnie szantazowac polskie spoleczenstwo, wroga propagande rozprzezstrzeniac! Widac, ze sa to konsekwencje braku wiedzy, swiadomosci, przejecia odpowiedzialnosci przez tych, ktorzy rujnoja przyszlosc i przeszkadzaja i budowaniu jej! Wynika z tego, ze nie odczuli jeszcze konsekwencji, swoim niezrozumialym postepowaniem (zentrum?) zachowaniem domagaja sie - o czym pisalam - placenia rent dozywotnych, co jest do przedyskutowania! barbaan PS. Czy znane im sa np. filmy z prawdy historycznej znane calemu swiatu (miedzy innymi - www.youtube.com/watch? v=jRHvfSPThf8&feature=related) watpie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jozua walisz głupa, czy masz obesesję? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.09, 22:54 pieprzysz Pietrze, niczym Piotr na wietrze.... masz obsesję wygnaniową....Twe obronz przed "germanizacją" równe "prawdzie"o szlachetności Polaków! Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: Germańska fala zalewa piastowski Wrocław 07.03.09, 22:09 Jeśli ktoś ma problem z tym , jaką perfidną grę prowadzi BdV wraz z rządem niemieckim, w stosunku do Polski. Niech zapozna się z tym materiałem, w którym jest nawet podana strategia zbudowania siły politycznej w Polsce, która ma sprzyjać dalekowzrocznym interesom narodu niemieckiego. www.offizin-verlag.de/themes/kategorie/detail.php?artikelid=36 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jozua Dyzma, jesteś śmiewcim IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.09, 23:07 ty sie Dyzma walnij łbem o taflę fontanny w Rynku... jesteś śmieciem.... nikim! Masz wąty? Jesteś nikim , szmaciarzu! Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: Dyzma, jesteś śmiewcim 07.03.09, 23:26 Jozua. Nie znasz niemieckiego ? Zaserwuje Tobie ekstra kilka cytatów. Zobacz jak Czesi kopneli w du.. Niemców. Cytat:____________________________________________ Den Vertriebenenverbänden aber geht es nicht nur ums Geld, sondern ebenso um die Wiedergewinnung des verlorenen Landes; dies natürlich für die Vertriebenen, vor allem aber für Deutschland. Tłumaczenie :_____________________________________ Związkowi wygnańców chodzi nie tylko o pieniądze, ale także o odzyskanie straconych obszarów ; która powinna być dla wygnańców, ale przede wszystkim dla Niemców. Cytat:____________________________________________ Die CDU-Abgeordnete und Vorsitzende des Bundes der Vertriebenen (BdV), Erika Steinbach, stampfte genauso wie Zeihsel in diese Richtung anlässlich der Äußerung des tschechischen Ministerpräsidenten Milos Zeman, der sagte, die "Sudetendeutschen" seien Hitlers Fünfte Kolonne in der Tschechoslowakei und die Benes?- Dekrete im Verhältnis dazu eine "milde Strafe" gewesen. Tłumaczenie :_____________________________________ Posłanka CDU i przewodnicząca Związku wygnanych (BdV), Erika Steinbach, tak samo jak Zeihsel, tupali mogami z niezadowolenia z powodu wypowiedzi czeskiego ministra Milosa Zemana, który powiedział, że SudeccyNiemcy byli piątą kolumną Hitlera w Czechosłowacji, i Dekret Benecza były łagodną karą w stosunku do tego co Niemcy wyrządzili Czechosłowacji. Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: Germańska fala zalewa piastowski Wrocław 07.03.09, 23:14 Jak wiemy w NS Niemcach palenie książek i wysyłanie naukowców do obozów KZ, ma swoje tradycje. Również obecnie niektórzy naukowyc są traktowani w duchu NS. Socjolodzy i inni naukowcy z całego świata są przeciwko inicjatywia BdV . Uważają że: ________________________________________________ Inicjatywa ta niesie za sobą duże niebezpieczeństwo. Polega ono na tym, że to państwo sankcjonuje obraz przeszłości i jego reinterpretacje. Taka inicjatywa torpeduje też dyskusję społeczną i polityczną, będącą podstawą europejskiego dialogu. ___________________________________________ Tekst po Polsku tej inicjatywy, na stronie niemieckiego naukowca. www.salzborn.de/zentrumpl.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jozua Towarzyszu dyzma! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.09, 23:37 widać, że wpływ twych staruszków i dziadków czytających Dzieła Wybrane W.I. Lenina, pozostawił ujemny ślad w twej dyzmowej psychice. Podobnbie twemu idolowi, tow. Feliksowi Edmuntowiczowi, szukasz wszędzie wrogów... mówią, że to nadmiar świeżego powietrza tak wali w czerep....towarzyszu moskiewski! Wyjdź na spacer.... wkierunku wschodnim... Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Nie dla bezmózgowców. 08.03.09, 06:38 Do celów Bdv należy między innymi: Cytyt:____________________________________________________________ Mit der allmählichen Umsetzung eines "Volksgruppenrechtes" auf nationalen und internationalen Ebenen würde die rechtliche Vorraussetzung dafür geschaffen, einen völkischen Kampf um Hegemonie mit den Mitteln einer aggressiven Kulturpolitik. Tłumaczenie:______________________________________________________ Stworzenie takich zasad prawnych , które na płaszczyźnie narodowej i międzynarodowej pozwolą na stopniowe przeforsowanie praw grup narodowych. Może to doprpwadzić do narodowej walki o hegemonię, przy pomocy agresywnej polityki kulturowej. Cytat:________________________________________ Die Früchte dieser völkischen Kulturpolitik sind mittlerweile sehr weit fortgeschritten: die bevölkerungspolitische Massenbasis einer "deutschen Minderheit" in Polen hat sich in dem Zeitraum zwischen 1989 und 1998 kontinuierlich vergrößert - trotz der massiv angestiegenen Aussiedlerzahlen in den ersten Jahren nach 1989. Immer mehr polnische Staatsbürger haben sich zur deutschen Kultur bekannt und damit eine "deutsche Identität" angenommen. Tłumaczenie:____________________________ Owoce tej kulturowo-narodowej polityki, są w między czasie bardzo daleko zaawansowane: Wpływ polityczny grupy niemieckiej mniejszości narodowej Polsce, na przestrzeni czasu 1989-1998, stopniowo się powiększył. Pomimo faktu znacznych wyjazdów tych grup mniejszościowych po roku 1989. Coraz wiącej obywateli polskich zaliczają siebie do kultury niemieckiej, i tym samym indentyfikuje się jako niemiecka mniejszość narodowa. _______________________________________ Nie stety, choć w Niemczech żyje znacznie więcej Polaków, niż Niemców w Polsce. Niemcy nie dopuszczają do stworzenia organizacji reprezentującej interesy polskiej mniejszości w Niemczech. Wprost przeciwnie, zabrania się używania polskim dzieciom języka polskiego . Co by to było jak by taka sytuacja miała mniejsce w Polsce ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helmut idiotyzm pseudowrcławian IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.09, 23:04 Kilman, szkoda twych słow, na radio jedyne.... cokolowiek nie napiszesz, jestes diablem.... daj sobie spoko... to sa chore osobowości..... i niech tak zostanie. Powalone ofiary Jedynego. A propo's barabanów- czy twa mamula zajmowala niemieckie domy z tryumfem? Z zemsty zostałaś wrocałwianką, czy z polecenia PARTII? Czytam idiotyzmy Kleopetry/idiotki ( żenujące prostackie) i twe.... AZJA SIĘ O WAS UPOMINA..... Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: idiotyzm pseudowrcławian 08.03.09, 06:41 Hemut. Przestań człowieku się błaźnić. Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: Germańska fala zalewa piastowski Wrocław 08.03.09, 11:48 Cytat:_________________________________ "Die Spitzen der ,,Vertriebenen"-Verbände setzen zur Zeit auf die europäische Einigung. In der nach Osten erweiterten EU wollen sie weit gehende Rechte für ,,nationale Minderheiten" und ,,Volksgruppen" durchsetzen. Damit hoffen sie, den ,,Vertriebenen" das ersehnte ,,Recht auf die Heimat" verschaffen zu können. Tłumaczenie:_____________________________ Kierownictwo organizacji „wygnańców” obecnie stawiają na europejskie pojednanie. Wschodnie rozszerzenie Uni Europejskiej, chcą oni wykorzystać do przeforsowania dalekoidących praw dla narodowych grup. Tym samym mają oni nadzieje dla „wygnańców” stworzyć prow do Heimat-u. _______________________________________ Z tego cytatu jednoznacznie wynika, iż pod płaszczykiem wspólnej Europy są pielągnowane pomysły poprzedniej epoki, NS. A mianowicie storzenie w Polsce niemieckich enklaw. W enkalawach tych , według niemisckich socjologów, sztucznie ożywia się różne elementy kultury niemieckiej. Elementy kultury, które już nie istnieją w samych niemczech. Naukowcy są zdania, że mamy tu do czynienia z procesam regionalnego Germanizowania politycznego. BdV liczy, iż w dobie krazysu ospodarczego, może dojść do rozkładu Wspólnoty Europejskiej EU. Wtedy może się rozpocząć walka o zgermanizowane regiony. Znamy już tekie mechanizmy z poprzedniej epoki. Nic więc dziwnego że istnieją usilne starania się strony niemieckiej, w kierunku przywracania nazw pierwotnych, niektórych byłych niemieckich obiektów we Wrocławiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbaan Germańska fala zalewa piastowski Wrocław IP: *.dip.t-dialin.net 08.03.09, 12:12 Halo! "Prawdziwa cnota krytyk sie nie boi" Wlasciwie nie mozna natrafic w zaden sposob, przy dobrej woli - podobnych sytuacji (chcialabym tu przynajmniej odrobine, wspolnego myslenia znalezc) z tymi, co pieczolowicie przygotowywali do swego zbrodniczego aktu przez kilkanascie lat ze swoja precyzja, dyscyplina, dokladnoscia, posluszenstwem i bezgranicznym oddaniem sie, ultra .... – oponentow brutalnie i skrupulatnie niszczyli, osadzajac w KZ lub zabijajac, siali terror - nikt im w tym nie przeszkodzil, bo byli przy wladzy – ukoronowaniem czego okazala sie wojna, jakiej swiat w historii ludzkosci nie widzial (ktorej skutki namacalne sa do dzisiaj) - oprawcami (agresor) a milionami niewinnych osob (konsekwencja wojny wstrzetej przez ...) do ktorej nalezalo miedzy innymi wywozki na Syberie, ktorzy zostali pozbawieni dobytku, utraconego “dzieki” hitlerowcom – i tu stoja przed dylematem – wiedza (albo i nie), ze z ich barbarai (powtorze – do konca trwali w ultra silnym slepym przekonaniu w swojej zbrodniczej realizacji (na skale przemyslowa) zglady i wyniszczenia spoleczenstw – wylaczali z mozgu mozliwosc przegrania wojny tzn. (nawet po ogloszeniu kapitulacji ludnosc niemiecka nie wyrazala zadowolenia z wyzwolenia ze szponow faszystowskich, bo nie mogla, po pierwsze: z uwagi na silna przynaleznosc i wiernosc, identyfikowanie sie z ich führerem, po drugie przegrana jego stanowila rowniez przegrana ich tzn. - nie dopuszczali mysli, ze ich plan nie powiedzie sie – typowe skrajnie fanatyczne myslenie! I tu ich dylemat! Stalo sie inaczej! Musza zbierac niepasujace im owoce zla, ktora to rosline sami zasadzili! Ale... I tu dalszy ich charakterystyczny sposob myslenia – zaczely rodzic sie w Niemczech wyrworki historii, probujace podwazyc prawde i naturalnie u ludzi normalnie i zdrowo myslacych wzbudza oburzenie i awersje, ale im to nie przeszkadzalo w dalszych kreowaniu podstepnych wytworkow, nawet w kregach elity przodujacej i myslacej co otworzyl nowy kapitel i oczywiscie swiadczy to dosadnie o dalszym, trwalym ignorowaniu skutkow wojny - tym obraza milionow ludzi, nieprzyjeciu odpowiedzialnosci moralnej oraz z czego mozna wnioskowac – brakiem rozprawienia sie naprawde z przeszloscia.... Do konca mysleli, ze stana sie wlascicielami ziem, zagarna wlasnosc niezyjacych – takze z niskich, prymitywnych powodow, zadzy wzbogacenia sie kosztem pozbawienia brutalnie innych zycia i to jak wiemy z historii, wysuwajacych sie na pierwszy plan - takze w warstwie spolecznej - inteligencja - zarazonych tym bakcylem i pomagajaca w jego przetrwaniu (i to panstwa Goethego i Schillera!). Naturalnie, mam na mysli tu wieksza czesc spoleczenstwa! Kazdy normalny czlowiek, nowe mlode generacje niemieckie-niewinne, sadze, nie chca prac brudow swoich dziadkow... Stac sie ich ofiarami (niektorzy niestety juz sa)! Ale czy nie sa niestety do tego zmuszani? Sa! Czas okaze jak poradza sobie z tym problemem i oczasna sie! Zyczylabym sobie odciecie sie i zdystansowanie od niezdrowych poczynan... (i chce). Czy sa w stanie? Oby! barbaan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helmut barban belkoczesz! IP: *.dip.t-dialin.net 11.03.09, 21:23 barbaan, co to za belkot? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelniczka Re: Germańska fala zalewa piastowski Wrocław IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.03.09, 15:42 już niedługo zostanie wydana książka profesora Nowaka o Germanizacji Wrocławia. Wyborcza pogrożona w szoku i niedowierzaniu - sili się na humor niemieccy wykonawcy rozkazów z Berlina reagują coraz większą agresją Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helmut palantyzm IP: *.dip.t-dialin.net 11.03.09, 10:43 kleopatro, borsuczysz sie na tym forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helmut sreopatra ymienia oprogramowanie IP: *.dip.t-dialin.net 11.03.09, 21:05 droga "czytelniczko", to juz twoj 455 nick. Musisz zmienic oprogramowanie w twym kompie wysysyjacym z ciebie wszelakie glupoty! Pozdro dla sreopatry i innych nickow. PS. gdy spotkasz Nowaka, to rzeknij mu, by cmoknal Wroclaw w rzyc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbaan Germańska fala zalewa piastowski Wrocław IP: *.dip.t-dialin.net 12.03.09, 20:25 Halo! Miedzy innymi do zakutych i betonowych łbów (przepraszam za okreslenie) z brukowca niemieckiego! Moze ci i tym podobni w zadumie - zastanowia sie nad..... co dzialo sie w zeszlym stuleciu i jaki duchowy i moralny upadek, wykolejenie musialo zrodzic sie w tamtej niemieckiej nacji (we wszystkich warstwach), jakie punkty, czynniki razem zaistniely i przez co ... aby doprowadzic do niewyobrazalnych, nie mieszczacych sie w glowie... www.bild.de/BILD/berlin/aktuell/2009/02/17/die-bauplaene-der-hoelle/auschwitz-ueberlebender-eroeffnet-ausstellung-im-axel- springer-haus.html barbaan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbaan Germańska fala zalewa piastowski Wrocław IP: *.dip.t-dialin.net 13.03.09, 13:17 Halo! Jeszcze uwaga do zakutych łbow (przepraszam - moze poruszy sie tam w betonowych glowach?) przedwojenny Stanislawow jest i pozostanie Iwano-Frankiwsk! To tak jak bym odwiedzila to miasto - Iwano-Frankiwsk (albo per forum niebezpieczne bzdury przedstawiala) i bezczelnie tym powojennym generacjom fanatyczne poglady rozprzestrzeniala, ze jest inaczej! Niezdrowe, wstretne, brak respektu, kultury - podburzanie i gloszenie gwaltu! Takimi metody znane sa miedzy innymi z przeszlosci - te czasy minely! barbaan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helmut idz do domu... IP: *.dip.t-dialin.net 13.03.09, 14:22 idz juz do domu, bo chrzanisz od rzeczy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbaan Re: idz do domu... IP: *.dip.t-dialin.net 13.03.09, 18:32 Halo Helmut! Kto ty? A ty jestes juz w domu? O, Helmutowi cos nie pasuje i nie podaba sie. pozdrawiam barbaan Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: idz do domu... 13.03.09, 19:25 Dzisiaj w telewizji kablowej w Niemczech , na kanale History, był pokazywany film dokumentalny o Stalingradzie. Z licznych wywiadów z niemieckimi weteranami wynikało, iż oni uważają się za ofiary II WS. A tych co się poddali w Stalingradzie , uważają za zdrajców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbaan Germańska fala zalewa piastowski Wrocław IP: *.dip.t-dialin.net 15.03.09, 08:09 Halo! Uwazaja sie za ofiary drugiej wojny swiatowej? Tylko nasuwa sie tu zaraz pytanie - czyimi ofiarami? Oni doskonale wiedza, czyimi! Przeciez niespelnilo sie zalozenie ich Führera! Czuja sie oszukani i po tylu latach nie potrafili zrozumiec, zdystansowac sie, przejsc terapii (wyrzuty sumienia) do jedynej w swoim rodzaju zbrodni przeciw ludzkosci (czesto z wypowiedzi przed kamerami - wspomnienia ich swiadczyly o glebokim, beznadziejnym "zatruciu" tamtymi czasami bezgranicznym posluszenstwie i bezgranicznym rodzajem wiernosci w (fanatycznym rauszu) wykonywaniu rozkazu (i w imie rozkazu) przekraczajace wszelkie moralne aspekty! Druga czesc sprawozdania - dezercje uwazali za zdrade co rowniez mowi samo za siebie (w tamtym systemie zaglady ten rodzaj zachowania uwazany byl za zdrade fanatyzmu)! Relatywnie nie tak dawno zyjace osoby we wspolczesnych Niemczech zostaly zrehabilitowane od zarzutow zdrady (wczesniej nie wyplacano im rente). barbaan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helmut znowu nudzisz, zjedz wursta! IP: *.dip.t-dialin.net 15.03.09, 10:03 nudzisz, idz do kosciola, pora juz! Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: znowu nudzisz, zjedz wursta! 15.03.09, 11:21 Czyżby prawda dla Ciebie Helmut była nie do zniesienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbaan Re: znowu nudzisz, zjedz wursta! IP: *.dip.t-dialin.net 15.03.09, 12:05 Halo! O, Helmut odezwal sie! Nie do zniesienia, wrazliwe miejsce zostalo poruszone? Widac, ze masz problem a nie wiesz jak sobie z nim poradzic. barbaan Odpowiedz Link Zgłoś
patriota51 Germańska fala zalewa piastowski Wrocław 29.03.09, 09:25 odezwal sie kolejny koszerniak z GW, ciekawe jak napisalby o histori Izraela? Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: Germańska fala zalewa piastowski Wrocław 29.03.09, 11:38 Autorem tego artykułu jest przecież Beata Maciejewska. To powinno Tobie wystarczyć . Ona czuje powołanie w kierunku reprezentowania obcych interesów. I jak wynika z cytatu niżej podanego, Maciejewska uważa iż Wrocławianie nie są świadomi i nie znają historii swego miasta. A wiec jej powołanie jest , uświadamianie ich o rzeczach, które są ogólnie znane i uznane za oczywiste. Co może być interpretowane przez rdzennych mieszkańców tego miasta za obrażliwe. Nadgorliwość tej pani w tej dziedzinie , może być oznaką koniukturaklizmu , względnie oznaką prowincjonalności. Cytat: Der Spiegel 2003. _______________________________ ("Ich könnte jeden Tag einen Artikel über die Deutschen in Breslau schreiben", sagt Beata Maciejewska, Lokaljournalistin der Tageszeitung "Gazeta Wyborcza", "die Leser wollen endlich wissen, wo sie eigentlich wohnen." ) ______________________________ "Ja mogła bym codziennie pisać artykuł o Niemcych we Wrocławiu" ,powiedziała Beata Maciejewska dziennikarka " Gazety Wyborczej ", " czytelnicy GW chcą wkońcu wiedzieć gdzie oni właściwie mieszkają " Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Niech autorka i reszta towarzystwa z GW sobie 29.03.09, 12:22 sprawdzi termin "pozyteczni idioci" w slowniku. Juz wasz idolek Bartoszewski sie przekonal, ze jak pewnym srodowiskom w Niemczech da sie paluszek, to cala reke wyrywaja.Dyplomatolekdal przyzwolenie na Centrum, to od razu Steinbach chcieli tam wsadzic.Ale widac, ze fanom Dyplomatolka to nic do myslenia nie dalo. Odpowiedz Link Zgłoś