Dodaj do ulubionych

Naprawa aparatu Canon we Wrocławiu

22.02.09, 17:04
Witam,
Gdzie we Wrocławiu mogę naprawić Aparat Canon? - znacie może takie
miejsca?
Dzięki za rady :)
Obserwuj wątek
    • Gość: złoty Walcz z kryzysem - kupuj !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.09, 17:20
      Kup nowy - nakręcaj konsumpcję, walcz z kryzysem !!!
      • Gość: xxx Re: Walcz z kryzysem - kupuj !!! IP: 78.8.137.* 18.05.09, 13:11
        ok tylko daj na to kasiurkę
    • koloko2 Re: Naprawa aparatu Canon we Wrocławiu 22.02.09, 17:48
      Jeśli to coś poważniejszego to i tak większość canonów jest wysyłana do
      Warszawy. Tam jest jedyny autoryzowany serwis tej firmy. Analogowy może ktoś Ci
      naprawi we Wrocławiu, ale cyfrowych się raczej nie podejmują.
      Spróbuj w No 1 Foto na Odrzańskiej. Albo od razu napisz do Canona w Warszawie,
      można im wysłać (na własny koszt) sprzęt na bezpłatną diagnozę, ale nie
      oszukujmy się naprawa u nich będzie bardzo droga.
    • Gość: Mrałeczka Re: Naprawa aparatu Canon we Wrocławiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.09, 19:26
      Ja w ubiegłe wakacje szukałam punktu we Wrocławiu gdzie też mogłabym naprawić
      mojego Canona (cyfrowego). Niby znalazłam w necie kilka miejsc ale okazało się,
      że najczęściej dane są już nieaktualne albo się nie podejmują naprawy. Na
      szczęście w 1 punkcie bardzo miły pan podjął się naprawy mojego Canona. Mówił,
      że ma całe szafy różnych aparatów do naprawy i, że będę musiała poczekać ok 1,
      1.5 tyg.
      Wcześniej zobaczył co się stało i czy w ogóle opłaca się naprawiać czy lepiej
      kupić nowy aparat a z tym dać sobie spokój. Usterka okazała się typowa dla
      Canonów i nie taka droga więc zostawiłam. W trakcie rozmowy wspominałam, że
      zależy mi na naprawie w ciągu kilku dni bo wyjeżdżam ale pan powiedział jak
      wcześniej napisałam, że muszę poczekać ok 1, 1.5 tyg. Jakie było moje zdziwienie
      gdy odebrałam telefon i zadzwonił do mnie pan po 2 dniach, że aparat jest do
      odbioru :-) Przy odbiorze napomknął, że pamiętał, że mi zależało na czasie i
      szybciej naprawił :-)
      Aha przed naprawą trzeba zostawić zaliczkę!
      namiary na pana:
      ul. Ulanowskiego 10a (71) 372-42-83
      • koloko2 Re: Naprawa aparatu Canon we Wrocławiu 22.02.09, 21:02
        Lustrzanka czy kompakt?
        • lesny_duszek Re: Naprawa aparatu Canon we Wrocławiu 23.02.09, 08:47
          Kompakt - usterka typowo mechniczna - zepsuła się klapaka od
          baterii. Szuka miejsca gdzie we Wrocławiu mi to naprawią, o
          serwisie w Warszawie wiem.
          Dzięki za rady
          • membrum_virile Re: Naprawa aparatu Canon we Wrocławiu 23.02.09, 08:56
            Wrocław, ul. Daszyńskiego 10, tel. 0606167780

Zadzwoń, zapytaj.
            Kiedyś, bawiąc z zoneczką na ciepłej plaży, zalałem wodą swój
            aparat. Działał, że ekran pozostawał czarny. Postanowiłem go
            rozkręcić by, na słońce wystawiając, wysuszyć. Po zdjęciu obudowy
            dotknąłem widocznie miejsca, którego dotykać nie powinienem, bo
            ładunek przeskoczył na mnie tak wielki, że cudem tylko uniknąłem
            śmierci. W konsekwencji aparat przestał działać zupełnie.
            Z polecenia trafiłem na Daszyńskiego.
            Facet mógł mi wmówić cokolwiek i skasować parę stówek, a zwyczajnie
            wymienił bezpiecznik, zażyczył sobie 20 złotych i było po sprawie.
            Polecam.
            • Gość: Oli Serwisy przy ul. Żeromskiego- NIE!! IP: *.adsl.inetia.pl 15.10.13, 10:01
              Wiem, że to stare posty ale dodam swój, gdyby ktoś tu jeszcze trafił, szukając dobrego serwisu aparatów we Wrocławiu. Trzymajcie się z dala od Fotoserwis i Compur przy Żeromskiego! Miałam z nimi do czynienia i obydwa są godne pożałowania. Przetrzymywali mój aparat łącznie ponad 3 mies. i i tak musiałam wysłać do autoryzowanego w Warszawie. Naciągacze i zerowa jakość (wręcz uszkadzają sprzęt), do tego non stop przeciąganie terminów (dotyczy Compura), co potwierdza się na innych forach (na które niestety wcześniej nie trafiłam). Dobre opinie pewnie wystawiają sobie sami.

Wklejam linki, żeby się nie produkować na nowo
              www.trochetechniki.pl/forum/Service-i-naprawa-aparatow-fotograficznych.,tp,85.html/page/3
              forum.gazeta.pl/forum/w,72,99425958,147420614,Byle_NIE_na_Zeromskiego.html
              I Możecie jeszcze tu poczytać: www.cyberfoto.pl/potrzebuje-pomocy/47425_2-naprawa-aparatu-cyfrowego-we-wroclawiu.htm

NIE DAJCIE SIĘ OSZUKAĆ TAK JAK JA I INNI!!
              • Gość: tuti Re: Serwisy przy ul. Żeromskiego- NIE!! IP: *.play-internet.pl 04.02.14, 19:33
                Skoro oni są oszuści to ty jesteś idiotka.
    • leadewro Re: Naprawa aparatu Canon we Wrocławiu 18.03.18, 14:49
      A jaki dokładnie masz model? W Canonie specjalizuje się od lat Serwis na Trzebnickiej 62, centralnie na przeciwko urzędu skarbowego www.wrocom.pl/ -mają serwis na miejscu i za szklaną szybą widac technika jak pracuje z mikroskopem, czysto, schludnie, mojego 600D udało sie uratowac choc troche to trwało, ale aparat po zalaniu slona wodą byl niby nie do odratowania w opini innego serwisu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka