Dodaj do ulubionych

Matka oskarża lekarza

10.02.06, 23:29
Profesor Osemlak to w/g mnie jeden z wybitniejszych chirurgów dziecięcych w
regionie, a może i w kraju. Współczuję matce i dziecku tych przeżyć, ale nie
wierzę, aby profesor świadomie nie chciał pomóc, a co jeszcze gorsze chciał
zaszkodzić. Z profesorem spotykałam się wielokrotnie z racji choroby mojego
dziecka i z pełną odpowiedzialnością mogę powiedzieć o nim wszystko, co
najlepsze. Po raz pierwszy spotkałam się z lekarzem, który nie wymagał za
swój tród dodatkowych gratyfikacji (łapówek).Gdyby Pani na codzień spotykała
się z takimi konowałami, z jakimi ja się spotykam doceniłaby Pani pracę
profesora Osemlaka. Oszkalować można każdego i to bardzo łatwo. Swoją
pozostałą energię niech Pani skieruje na dalszą pomoc dziecku, a nie walkę z
lekarzem. Pozdrawiam i matkę i profesora i dziecko, życząc mu wiele zdrówka.
Obserwuj wątek
    • Gość: seb Re: Matka oskarża lekarza IP: *.lublin.mm.pl 11.02.06, 09:37
      To człowiek który rozłożył na łopatki lubelską chirurgię dziecięcą. Metody
      leczenia na poziomie lat 50 XX wieku. Odsunął wszystkich zdolnych lekarzy a
      foruje swego synalka na urologa dziecięcego a on nie ma nawet specjalizacji z
      tej dziedziny co na to konsultant wojewódzki. Dopiero widać różnicę w leczeniu
      i operacji jak się zobaczy inne osrodki
      • bruner4 Re: Matka oskarża lekarza 11.02.06, 10:38
        Sprawę rozpatrzy grono ekspertów medycznych, które jak wiadomo swojego kolegi
        skrzywdzić nie pozwoli.
      • mar521 Re: Matka oskarża lekarza 12.02.06, 23:31
        Zgadzam sie z Tobą. Zwłaszcza metody leczenia sa na bardzo wysokim poziomie w
        Warszawie
    • Gość: ewqewq Re: Matka oskarża lekarza IP: *.pronet.lublin.pl 11.02.06, 10:40
      weqwewqe
    • Gość: mama Re: Matka oskarża lekarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 12:22
      nie mogę oprzeć sie wrazeniu ,ze to ktoś kto mocno chroni Osemlaka wyprodukował
      tak uprzejmy i dyplomatyczny post.nikogo nie obraża, za to wyraźnie staje po
      stronie chirurga.
      Miałam przyjemność spotkać słynnego lekarza osobiście, zwróciłam się do niego z
      prosbą o pomoc w diagnostyce obrazowej mojej córki - nie wyjełam koperty-on
      mnie odesłał. Jestem pewna ze gdyby ta kopeta została wyjęta-dostałabym
      skierowanie jak wiele innych osób. Spotkałam później wielu rodziców z
      lubelskiego,które trafiły do IMiD i żadne z nich nie miało pozytywnych
      doświadczeń na oddziale p.Osemlaka.
      • bruner4 Re: Matka oskarża lekarza 11.02.06, 12:33
        Niesety część lekarzy wzięło sprawy w swoje ręce i wymuszanie kopert od chorych
        jest na porządku dziennym,dziwne że kolejne rządy nie potrafią sobie z tym
        poradzić.
        • Gość: Matka Re: Matka oskarża lekarza IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 11.02.06, 15:11
          Moj syn lezal u prof. Osemlaka 6 tygodni. W tym czasie w zaden sposob nie
          moglam sie skonaktowac z dzieckiem ani uzyskac zadnych blizszych informacji o
          jego stanie. Zdawkowe komunikaty byly odczytywane codziennie przy schodach.
          Tlum rodzicow klebil sie, czekal, pan profesor odczytywal z wysokosci kilku
          schodkow po czym nie mial czasu i znikal. Opieka nad dziecmi byla zenujaca,
          dzien w dzien oplacalam sie salowym i pielegniarkom. Bylam jeszcze wtedy mloda
          i glupia. Dzisiaj z pewnoscia zalatwilabym to inaczej. Matce tego dziecka z
          artykulu wspolczuje i jednoczesnie gratuluje odwagi i determinacji.
        • lukrecja.borgia1 Re: Matka oskarża lekarza 11.02.06, 16:30
          Zwykle jest tak że rząd o słabszych i chorych mniej dba, co mu mogą zrobić np.
          jakieś chore zdechlaczki, emeryci czy niezadowolone pielęgniarki? Co innego np.
          tacy górnicy, zadziorni i głośni.
          • Gość: bolo3 Re: Matka oskarża lekarza IP: *.lublin.mm.pl 12.02.06, 08:20
            Bo górnicy pracują i płacą wysokie składki.Aleczenie kosztuje.Dziwie sie,że
            ludzie którzy płaca 40 zł.miesięcznie chcą się leczyć za bardzo duże
            pieniądze.Zobaczcie jak jest w WNP>
            • stachenka Re: Matka oskarża lekarza 12.02.06, 15:36
              Taaak, górnicy pracują, a reszta narodu lezy do góry brzuchem.
              Schowałbyś się do jakiegoś szybu może? :/
            • bruner4 Re: Matka oskarża lekarza 12.02.06, 15:42
              A hutnicy mają też ciężką pracę, ale nie jeżdżą na wycieczki do Warszawy z
              petardami i drewnianymi kołkami dlatego nie wywalczyli sobie takich
              przywilejów.Ponadto nie wiem czy wiesz bolo, ale nasze górnictwo nie jest zbyt
              dochodowe i jest dotowane też z naszych podatków.
      • Gość: eljot 3 Re: Matka oskarża lekarza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.06, 15:05
        Ja jedyne z zakresu ochrony zdrowia, pozytywne doświadczenia z oddziału prof.
        Osemlaka mam i o nich pisałam. Nie wiem na ile sytuacja zmieniła się po kilku
        latach. Obecnie idę do lekarza rodzinnego i mimo, że z moich dochodów 2500 zł.
        rocznie wpływa na ochronę zdrowia, to lekarz o wątpliwym profesjonaliźmie
        ogląda się za "kieszonkowym" nawet za napisanie recepty. Jedyny w gminie lekarz
        rodzinny przyjmuje dziennie ok.70 osób i niemal każda daje w łapę. Babcie są
        nauczone, a właściwie nauczyły lekarzy brać za wszystko.Całkiem podobnie jest z
        leczeniem prywatnym. Lekarze stosują taką taktykę leczenia, aby wizyt było jak
        najwięcej. Już fryzjerzy mają kasy fiskalne, a lekarze mimo dużych dochodów
        kręcą "na całego". Liczę na pozytywne (dla pacjentów) zmiany.
        • Gość: abel Re: Po staremu......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 17:12
          Uwagi dotycza praktyk w kontaktach z lekarzami najpewniej. Ale byc moze
          prawda lezy w niepewnosci co do wlasnych umiejetnosci wsrod lekarzy. A
          wszystko jest skrywane pod maska zarozumialosci. Kasy fiskalne jedynie
          ogranicza a nie zlikwiduja przeplyw gotowki do kieszeni bialego fartucha.
          Jesli chodzi o zdrowie wlasne zgodzimy sie i bez paragonu jestesmy bez
          wyjscia. Sprawa sumienia u takich lekarzy nie istnieje. Marzy mi sie ze
          kiedys nie zdzierzy Hipokrates i dal takiemu sprzeniewiercy w
          zeby ................I to bylby cud prawdziwy!
      • maxima10 Re: Matka oskarża lekarza 13.02.06, 04:59
        Gość portalu: mama napisał(a):

> nie mogę oprzeć sie wrazeniu ,ze to ktoś kto mocno chroni Osemlaka
        wyprodukował
        >
        > tak uprzejmy i dyplomatyczny post.nikogo nie obraża, za to wyraźnie staje po
        > stronie chirurga.
        > Miałam przyjemność spotkać słynnego lekarza osobiście, zwróciłam się do niego
        z
        >
        > prosbą o pomoc w diagnostyce obrazowej mojej córki - nie wyjełam koperty-on
        > mnie odesłał. Jestem pewna ze gdyby ta kopeta została wyjęta-dostałabym
        > skierowanie jak wiele innych osób. Spotkałam później wielu rodziców z
        > lubelskiego,które trafiły do IMiD i żadne z nich nie miało pozytywnych
        > doświadczeń na oddziale p.Osemlaka.

Dlaczego ten Osemlak nie siedzi jeszcze za lapownictwo.?
    • Gość: Ewa Re: Matka oskarża lekarza IP: *.resetnet.pl 11.02.06, 18:12
      No niestety zgadzam się z autorem artykułu. To arogancki lekarz w stosunku do
      rodziców.Dba tylko o siebie - nie pozwala na to by urosła mu konkurencja.
      • Gość: student Re: Matka oskarża lekarza IP: *.lublin.mm.pl 11.02.06, 20:09
        To taki typowy komunistyczny zamordysta do którego nic nowego nie dociera
        • mar521 Re: Matka oskarża lekarza 12.02.06, 23:19
          Zgadzam sie w 100%
    • Gość: medyk Re: Matka oskarża lekarza IP: *.adsl.izrsolutions.com 12.02.06, 19:33
      Jestem lekarzem i niestety o tym co sie dzieje na chirurgii dzieciecej w DSK
      mam rowniez opinie negatywna.Klinika jest po prostu folwarkiem profesora. Wiem
      o dziecku przyjetym na leczenie do DSK w stosunku do ktorego chirurdzy zwlekali
      z decyzja o leczeniu operacyjnym. Nie dlatego ze nie byli pewni czy leczenie
      operacyjne jest konieczne, ale dlatego ze pana profesor byl za granica i nie
      mogli sie z nim skontaktowac, aby uzyskac zgode.Takich folwarkow jest w
      Lublinie wiecej ...
    • Gość: Smok Skończ to lubelskie kolesiowanie, bo przez takich IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.02.06, 19:34
      jak ty Lublin nigdy nie przestanie być zapyziałym grajdołem pełnym układów,
      ciemnoty i ignorancji.
      • Gość: bosman znów się jakaś.............. IP: *.lublin.mm.pl 12.02.06, 21:53
        obca gnida wciska jak koszula w .........pośladki.Wal się ofermo.
        • smokpz Nie obca, tylko pochodzę z Lublina 13.02.06, 15:18
          Teraz obserwuję (na szczęście) z boku co się dzieje z tym miastem. A skoro brak
          ci krytycyzmu to tkwij dalej w tym bajzlu.
    • Gość: uratowani Re: Matka oskarża lekarza IP: *.pronet.lublin.pl 12.02.06, 21:04
      Serdecznie wspolczujemy Sebastiankowi i jego rodzicom. Mamy nadzieje, ze po
      jego chorobie jakby ciezka nie bylo za jakis czas nie bedzie sladu.
      My mamy diametralnie inne doswiadczenia z prof. Osemlakiem. Uratowal życie
      naszemu synkowi, ktory urodzil sie z wadą ukladu oddechowego, normalnie
      operowaną w Rabce. Stan zdrowia nie pozwalal na transport. Profesor podjal sie
      pierwszej w regionie operacji tego typu. Dzieki niemu oraz doskonalym lekarzom
      OIONoworodka DSK - dr,dr Czaczynskiemu i Lesiukowi zyje nasz syn a wraz z nim
      my jestesmy uratowani. Nigdy nie zabieralismy glosu na żadnym forum
      internetowym. Ta wypowiedz jest formą bezinteresownego podziekowania -
      wczesniej, podkreslamy, byl to tylko uscisk dloni, nic wiecej.
      agataimirek@poczta.onet.pl
    • mar521 Re: Matka oskarża lekarza 12.02.06, 23:17
      Profesor Osemlak mnie leczył przez 10 lat i dalsze jego leczenie mogło dla mnie
      sie skończyc tragedią. Moze i jest wybitny ale jak łapówki nie dasz to macie w
      d....ie. W ten sp[osób Pan profesor dzieli ludzi na tych co dali łapówke i co
      nic nie dali. Jak przez tego dupka mogłem zostac kaleka bo moj rodzice są
      biedni. Chciał mi amputowac nogę bo stwerdził ze juz nic sie nie da zrobic. Na
      szczeście uzyskałem pomoc w Warszawie i dzieki temu nie jestem kaleką, mogę
      chodzic normalnie funkcjonowac. To nie jest lekarz tylko biznesmen, człowiek bez
      uczuc i sumienia. Np 4 dni po ciężkiej operacji wypisał mnie do domu nie
      zdejmując szwów musiałem dojezdzac do L-na 120 km co drugi dzień na opatrunki.
      Operował mnie 6 razy, ale ten ostatni okazał sie tragiczny zrobiły sie przerzuty
      krwiaki. Jakby nie pomoc w warszawie to niewiem... Sam sie zastanawiam nad tym
      czy nie wytoczyc mu powództwa o odszkodowanie ale jest problem nie posiadam
      kompletnej dokumentacji
    • maxima10 Re: Matka oskarża lekarza 13.02.06, 04:57
      Czytalam wiele bardzo zlych opinii o prof. Osemlaku. Cos w tym jednak jest!
      Zlago traktowania w izbie przyjec na Chodzki doswiadczyla rowniez moja kuzynka
      kiedy pojechala tam z dzieckiem w srodku nocy. Tam jest jakas banda doktorkow w
      prof na czele. Ty mialas szczescie to nie znaczy, ze maja je wszyscy.
    • mikron10 Re: Matka oskarża lekarza 13.02.06, 10:19
      zachęcam wszystkich do poczytania o osemlaku. Wiele już słów tu padło. To zły
      człowiek. poczytajcie na forum gazety "Szpital dziecięcy na Chodźki - Wasze
      doświadczenia". Podaję adres: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
      f=62&w=30965991
      • Gość: Mamija Prawidłowy link IP: *.lub.net.pl 13.02.06, 16:37
        Pozwole sobie podać cały link, bo tamten się nie wyswietla:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=62&w=30965991
        Mam nadzieje, że go wreszcie wypie*dolą na zbity pysk i wreszcie nastanmie ktoś
        odpowiedni.
        • mar521 Re: Prawidłowy link 13.02.06, 17:02
          zgadzam sie z Tobą dawno powinni go w.....lic, mysle że na jego miejsce
          powinien sie znależć człowiek który bedzie przyjazny ludziom i bedzie
          człowiekiem o normalnych odczuciach
          • Gość: katiuszka78 Re: Prawidłowy link IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 13:55
            podbijam wątek i zapraszam do mojego wątku którego link był tu podany, sprawą
            interesuje się TVN i szukamy osób chętnych do pomocy przy tworzeniu reportażu
            • Gość: tet Re: Prawidłowy link IP: *.devs.futuro.pl 05.08.06, 12:20
              podbijam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka