petrolo
25.02.09, 05:27
Witam,
Koncze studia inzynierskie na wydziale chemicznym PG, kierunek technologia chemiczna. Jako ze za gora dwa miesiace bede juz swiezo upieczonym inzynierem od pewnego czasu rozgladam sie za praca w zawodzie. Chcialbym pokierowac swoja kariere w G&O. Znam dobrze angielski oraz podstawy rosyjskiego. Odbylem praktyki w zakladach fosforowych (wiem ze to troche nie w branzy ale wyszedlem z zalozenia ze na pewno nie zaszkodzi), w marcu ide na praktyki do Lotosu. Interesuje mnie praca poza granicami Polski. Chcialbym sie jednak dowiedzec od Panstwa jak praktycznie wyglada sytuacja dla absolwenta o specjalizacji chemicznej. Zdaje sobie sprawe ze praktyki to nie to samo co doswiadczenie zawodowe i ze w zyciu nie ma nic za darmo wiec interesuje mnie kwestia samego "zaczepienia sie" na poczatek na stanowisko nawet nie odpowiadajace mojemu wyksztalceniu. Bede bardzo wdzieczny za rady/wskazowki od osob pracujacych w tej branzy czy majacych pojecie jak wyglada sprawa zatrudnienia dla kogos takiego jak ja. Jestem osoba mloda i nie boje sie ciezkiej pracy.
Dziekuje za odpowiedzi,
Pozdrawiam