Dodaj do ulubionych

Tujejekscelencja - prawda czy fałsz

13.07.13, 16:30
Nigdy nie ustosunkowałaś się do moich zapytań odnośnie bycia pełnomocnikiem zarządu Banku. Może w końcu jednoznacznie odpowiesz czy podszywasz się pod prokurenta Banku czy naprawdę nim jesteś?

Napisałbym do Tujejekscelencji na priv, niestety nie ma aktywowanego profilu.
Obserwuj wątek
    • s.mok_wawelski Re: Tujejekscelencja - prawda czy fałsz 13.07.13, 22:43
      Prokurent to nie pełnomocnik. Prokurent może wspólnie z członkiem zarządu zaciągać zobowiązania za bank.
      Wątpię by ktoś taki jak ekscelencja mógł być prokurentem. Tam trzeba więcej rozwagi i pomyślunku. Chlapanie jęzorem na prawo i lewo do tego nie pasuje :)
      • jajko_na_twardo Re: Tujejekscelencja - prawda czy fałsz 14.07.13, 00:01
        Prokurent to pełnomocnik spółki powoływany przez zarząd :)

Być może moje podejrzenia nie są słuszne ale mam wrażenie, że inne wątki podbijane są po to żeby ten został niezauważony.

Ekscelencjo, czekam na odpowiedź.
        • jajko_na_twardo Re: Tujejekscelencja - prawda czy fałsz 15.07.13, 00:04
          Podszywanie się pod innych jest łamaniem Netykiety (*Nie podszywaj się pod innych). Rozumiem, że Tujejekscelencji netykieta nie obowiązuje, a z kolei jej łamanie nie interesuje adminów?
          • skuter44 Re: Tujejekscelencja - prawda czy fałsz 15.07.13, 00:14
            Jajko na twardo.
            Moderatora obowiazkiem jest nawet pilnowanie by przestrzegane były netykieta i regulamin forum. Jak sprawdzisz jednak , że ktoś podszywa się pod kogoś ? Nie możemy opierać się na podejrzeniach lecz na dowodach.
            Może pomożesz moderatorowi rozwiązać ten problem ?.
            Będę wdzięczny.
            dobrej nocy
            • skuter44 Re: Tujejekscelencja - prawda czy fałsz 15.07.13, 00:56
              A odpowedzialność za łamanie prawa swoimi wpisami w sieci ponosi osoba naruszająca przepisy prawa. Moderator nie zawsze jest w stanie dopilnować naruszeń prawa przez uzytkowników forum.
              • jajko_na_twardo Re: Tujejekscelencja - prawda czy fałsz 15.07.13, 22:45
                Skuterze, może w takim razie Ty zadasz pytanie. Może Tobie odpowie? Ale przyznasz, że brak odpowiedzi na wątpliwość budzi uzasadnione podejrzenia co do podszywania się pod prokurenta Banku.
                • skuter44 Re: Tujejekscelencja - prawda czy fałsz 16.07.13, 06:51
                  Mieliśmy wyjaśniane przez nowego uzytkownika forum z centrali, że nie koniecznie (w warunkach forum) musimy uznawać za prawdę to co piszą. Niektórzy stosują przenośnie, synonimy,....słowa domyślne. I prokurent może znaczyć umownie, że dana osoba blisko współpracuje z właściceilem i ma od niego dawane jakieś pełnomocnictwa . Miałem napisane
                  pytania do jejekscelencji ale wstrzymałem się z ich postawieniem na forum (jejekscelencja nie ma profilu na GW) także z tego powodu, że zaraz byłbym posądzony o szarogęsienie się na forum. Mnie "przedstawicielka centrali" napewno nie posłucha byłem pierwszym który miał inne zdanie niż ona.
                  • skuter44 Re: Tujejekscelencja - prawda czy fałsz 16.07.13, 08:05
                    Dodam swoje zdanie.
                    [u]Mile widziana jest na naszym foru Jejekscelencja. Szczególnie po ostatnich bardzo przydatnych pracownikom wpisach widać jak wiele można od Niej zyskać podstawowych informacji i przekazać ogólnych spostrzeżeń, które mogą być przydatne Centrali. Znaczenie dla pracowników mają Jej rzeczowe apele.[/u]

• skuter44 Re: Tujejekscelencja - prawda czy fałsz 16.07.13, 08:09
                      Jajko. Sądzę, że będzie okazja do zadania tego pytania kiedy JejEkscelencja będzie częściej bywać na forum. Ostatnie Jej wpisy pokazują, że zależy Jej na usuwaniu wszelkich nieprawidłowości które powodują zgrzyty w funkcjonowaniu tej wielkiej korporacji, w szczególności jeśli dotyczą one warunków pracy pracowników.
                      • szar_mysz Re: Tujejekscelencja - prawda czy fałsz 16.07.13, 15:01
                        skuter44 napisał:

> Jajko. Sądzę, że będzie okazja do zadania tego pytania kiedy JejEkscelencja będ
                        > zie częściej bywać na forum. Ostatnie Jej wpisy pokazują, że zależy Jej na usuw
                        > aniu wszelkich nieprawidłowości które powodują zgrzyty w funkcjonowaniu tej wie
                        > lkiej korporacji, w szczególności jeśli dotyczą one warunków pracy pracowników.

Ty usilujesz byc prawdziwy ale nie udaje Ci sie kompletnie. Kilka Twoich wpisow o tym swiadczy. Zaprzeczasz w nich sam sobie. Nawet nie dorownujesz swojemu Oryginalowi - dlaczego sie tak produkujesz?
                      • rompil Re: Tujejekscelencja - prawda czy fałsz 16.07.13, 15:18
                        skuter44 napisał:

> Jajko. Sądzę, że będzie okazja do zadania tego pytania kiedy JejEkscelencja będ
                        > zie częściej bywać na forum.

Wszystkiego dowiecie sie już wkrótce. Na razie nie mogę uchylić Wam rąbka tajemnicy. Może tylko tyle, że dla jednych ta zmiana będzie na lepsze, a dla innych niekoniecznie. Cierpliwości.
                  • jajko_na_twardo Re: Tujejekscelencja - prawda czy fałsz 16.07.13, 09:59
                    Bzdura. Prokurent to pełnomocnik wyznaczony przez Zarząd, wpisany do KRS i w żadnym slangu/żargonie korporacyjnym nie używa się tego do określenia osoby "nieoficjalnie współpracującej"/będącej w otoczeniu Zarządu".

Jeżeli ja zacznę pisać, że pogadam z Jackiem (wiceprezes Obłękowski), o celowości i opłacalności RODów, srarając się przekazać mu spostrzeżenia uczestników forum to automatycznie będzie znaczyło dla Ciebie, że mam dostęp do Zarządu i mogę wiele zdziałać i że jestem SUPER?!

Niech Tujejekscelencja choćby w jednym zdaniu odniesie się do wątpliwości co do jej osoby (nie wyssanyh z palca, tylko przez nią spowodowanych). Tylko tyle nic więcej.

Odnośnie jej aktywności na forum, to jest tu kilka razy dziennie, więc gdyby były chęci to kontakt rownież.
                    • szar_amysz Re: Tujejekscelencja - prawda czy fałsz 16.07.13, 12:42
                      Jajko na twardo. Wystrzegaj sie prosze podawania danych osobowych.
                      Wpis pozostawiam... do przemyslenia dla Jejekselencji.
                      Pozdrawiam
                      • wesol_yromek Re: Tujejekscelencja - prawda czy fałsz 16.07.13, 13:20
                        szar_amysz napisała:

> Wpis pozostawiam... do przemyslenia dla Jejekselencji.

Dzień dobry, cześć i czołem...już jestem:). Tu nie ma co myśleć. Tu trzeba odpowiadać :)
                        • rompil Re: Tujejekscelencja - prawda czy fałsz 16.07.13, 15:23
                          wesol_yromek napisał:

>Tu nie ma co myśleć. Tu trzeba odpo
                          > wiadać :)

Radzę. Nie warto liczyć na spełnienie własnych wizji bo są one bardzo odległe a na dziś są jedynie fatamorganą. Życie jest brutalne. Radziłbym obserwować rzeczywistość i umieć się w niej znaleźć a wizje zostawić kolejnym już następnym pokoleniom ....
                      • jajko_na_twardo Re: Tujejekscelencja - prawda czy fałsz 16.07.13, 13:26
                        Robisz sobie jaja z Jajka? To są dane ogólnodostępne. Jeżeli ktoś otwarcie przyznaje, że jest prokurentem, a lista prokurentów z mocy prawa jest ogólnodostępna na stronie ministerstwa sprawiedliwości to o jakim ujawnianiu danych mówisz???
                        • szar_amysz Re: Tujejekscelencja - prawda czy fałsz 16.07.13, 14:09
                          Czy to ja tak to napisalam, ze nie zrozumiales?
                          Nie chodzi mi o Jejeselencje - podales dane Wiceprezesa Zarzadu Banku, ktorego dane - owszem - widnieja na stronie PKOBP i sa ogolnodostepne - ale tu na Forum nie podajemy nazwisk.
                          Pozdrawiam
                          • jajko_na_twardo Re: Tujejekscelencja - prawda czy fałsz 16.07.13, 14:19
                            Jeżeli tego typu, powszechnie dostępnych danych nie można tutaj ujawniać to przepraszam. Ale proszę o jednoczesne upomnienie Tujejekscelencji za pisanie Zbyszek/Tomek M. itd. Nie ma chyba raczej na myśli Zbyszka z kreskówki?
                            • szar_mysz Re: Tujejekscelencja - prawda czy fałsz 16.07.13, 15:09
                              jajko_na_twardo napisał:

> Jeżeli tego typu, powszechnie dostępnych danych nie można tutaj ujawniać to prz
                              > epraszam. Ale proszę o jednoczesne upomnienie Tujejekscelencji za pisanie Zbysz
                              > ek/Tomek M. itd. Nie ma chyba raczej na myśli Zbyszka z kreskówki?

Ech.. Inni sie wola skupiac ta tym czys Ty mezczyzna czy kobieta lub tez na innych zupelnie nieistotnych rzeczach... Ja - choc juz nie pracownik - bardzo duzo sie od Ciebie ucze.
                              I za to Ci bardzo dziekuje.
                              Pozdrawiam
                            • szar_amysz Re: Tujejekscelencja - prawda czy fałsz 16.07.13, 15:10
                              Tujejekselencjo - zwroc prosze uwage na sformulowania w swoich wypowiedziach typu "Zbyszek/Tomek M. itd."
                              Pozdrawiam
                          • szar_mysz Re: Tujejekscelencja - prawda czy fałsz 16.07.13, 14:53
                            szar_amysz napisała:

> Czy to ja tak to napisalam, ze nie zrozumiales?
                            > Nie chodzi mi o Jejeselencje - podales dane Wiceprezesa Zarzadu Banku, ktoreg
                            > o dane - owszem - widnieja na stronie PKOBP i sa ogolnodostepne - ale tu na For
                            > um nie podajemy nazwisk.
                            > Pozdrawiam

Wyluzuj proszę i naprawdę zacznij rzeczową dyskusję. Zresztą, nic Ci się nie stanie, jeśli pozwolisz innym mieć inne zdanie od Twojego. Polecam szklankę wody i liczenie do dziesięciu.
                          • troublemaker_next Re: Tujejekscelencja - prawda czy fałsz 16.07.13, 21:56
                            szar_amysz napisała:

> ale tu na Forum nie podajemy nazwisk.

Prawie uwierzyłem. Gdyby nie fakt, że na forum widnieje nazwisko pewnej znanej polskiej tenisistki ;)
                    • groch_z.kapusta Re: Tujejekscelencja - prawda czy fałsz 16.07.13, 13:07
                      jajko_na_twardo napisał:

> Bzdura. Prokurent to pełnomocnik wyznaczony przez Zarząd, wpisany do KRS

W KRS jest obecnie wpisanych 8 prokurentów. 3 kobiety , 5 mężczyzn :)
                      • jajko_na_twardo Re: Tujejekscelencja - prawda czy fałsz 16.07.13, 23:21
                        Grochu być może nie kojarzysz wpisanych w KRS prokurentów ze stanowiskami, które zajmują. Wystarczy mały research i w prosty sposób zorientujesz się, że te osoby raczej na pewno ;) nie mają nic wspólnego z Nowym Rytmem i innymi pokrewnymi inicjatywami dot. sprzedaży detalicznej :)..... No chyba, że...... to hobbyści.

Daj Jajku chociaż mały kredyt zaufania, że wie co plecie.
                        • groch_z.kapusta Re: Tujejekscelencja - prawda czy fałsz 17.07.13, 15:01
                          jajko_na_twardo napisał:

> Daj Jajku chociaż mały kredyt zaufania, że wie co plecie.

Jajko , w sumie to o co Ci się rozchodzi. Zrobiłem reaserch. Prawie na pewno ;) nie pasują. Ale Ty jesteś za tym cytatym facetem , czy przeciw ;)
                          • totoro1 Re: Tujejekscelencja - prawda czy fałsz 17.07.13, 23:01
                            Nic a nic nie pasują. Tak sobie myślę że [u]jeżeli[/u] Jejekscelencja jest jednak blisko zarządu to jaka była jej relacja do Ukrytego? Wiedzieli o sobie nawzajem?
                            Jajko, wystraszyłeś Jejekscelencję. Zbyt napastliwy jesteś w stosunku do kobiety ;-)
                            • jajko_na_twardo Re: Tujejekscelencja - prawda czy fałsz 17.07.13, 23:48
                              Obiecuję poprawę i zluzowanie szelek, jak tylko Tujejekscelencja odpowie na jajeczne wątpliwości :)
                              • szar_amysz Re: Tujejekscelencja - prawda czy fałsz 23.07.13, 20:13
                                Witam,
                                Dzis zerknawszy na inne forum zauwazylam pytanie o podwyzki w Banku.. wazne pytanie. I co? Kto Wam odpowie? Nawet Jejekselencja zamilkla...

I tak mysle glosno...o tym co piszecie w tym watku...A co byscie powiedzieli, ze ktos z otoczenia Pana Prezesa, podajac sie za Prokurenta, staral sie z Wami po prostu tu zaprzyjaznic? moze zaszczuwanie innych i ciagle spiski to jedyna Wasza specjalność... Jak tak dalej będziecie postepować, nikt sie tutaj z Centrali nie wypowie i moze dojsc do takiej sytuacji ze Wafel bedzie tu ostatnia osoba, z ktora o tym co sie wokol centrali dzieje mogliscie rozmawiac? Rowniez o podwyzkach??
                                • jajko_na_twardo Re: Tujejekscelencja - prawda czy fałsz 23.07.13, 22:16
                                  Dlaczego mnie obrażasz??? Po co prowokujesz??? Piszę na tym i drugim forum od niedawna. Bronisz mi wlasnego zdania, bo jest inne niż Twoje? Skąd wiesz, że Tujejekscelencja to pracownik centrali? Skąd wiesz, że nie fantazjuje i nie robi ludziom złudnej nadziei. Już raz dałem przykład, że sam mogę zacząć tak pisać za co mnie postraszyłaś. Nie jedna Tujejekscelencja zna strukturę organizacyjną centrali i nazwiska zarządzających ;)

Po co piszesz "zaszczuwanie". Zapytałem raz, drugi i odpowiedzi nie uzyskałem, jeżeli miałaby dobre intencje wytłumaczyłaby o co chodzi z jej prokurą. Tujejekscelencja wolała w tym czasie pisać posty na inne tematy. Trochę więcej obiektywizmu.
                                  • szar_amysz Re: Tujejekscelencja - prawda czy fałsz 23.07.13, 23:56
                                    No masz..Jajko na twardo - gdzie ja Ciebie obrazam?
                                    Widzisz - wyrazilam swoja opinie - niezbyt delikatnie?
                                    Wiesz - obojetnie jakbym nie napisala to zawsze jestem posadzana o prowokacje, podgrzewanie dyskusji itp.itd..
                                    ..A nie o to chodzi Jajko.. Chodzi o to, ze przestali sie tutaj wypowiadac i Jejekselencja i Ukryty Wafel - osoby ktore moglyby cos powiedziec np. na temat podwyzek...

Pozdrawiam
                                    Ps. A skad wiesz ze Jejekselencja pracownikiem Centrali nie jest??
                                    Ps. Bronic wlasnego zdania - ja Tobie nie mam zamiaru. Nawet o tym nie pomyslalam.
                                    • jajko_na_twardo Re: Tujejekscelencja - prawda czy fałsz 24.07.13, 08:51
                                      Nie twierdzę, że Tujejekscelencja nie jest pracownikiem centrali ale jednocześnie nie ekscytuję się niezdrowo, że nim jest. Nie wiem tego. Natomiast Ty widocznie wiesz, może znacie się prywatnie - nie wnikam. Pisanie o wielkiej, nieudanej próbie zaprzyjaźnienia jest dość infantylne.

Skoro zawsze jesteś posądzana o prowokacje, nawet przez nowych forumowiczów (jak ja) to może tak jest i nie ma się co obrażać. Zastanów się nad tym.

To co wiem na 100% to że pisała, że jest prokurentem, i że w podejrzany sposób nigdy nie ustosunkowała się do mojej wątpliwości.
                                      • chudy_ser Re: Tujejekscelencja - prawda czy fałsz 24.07.13, 09:24
                                        jajko_na_twardo napisał:

> Skoro zawsze jesteś posądzana o prowokacje, nawet przez nowych forumowiczów (ja
                                        > k ja) to może tak jest i nie ma się co obrażać. Zastanów się nad tym.
                                        >
                                        Niestety jajko, przykro to stwierdzić ale masz rację. Zdecydowana większość wypowiedzi szarej myszy ma charakter prowokacyjny. Podburza forumowiczów, podsyca atmosferę konfliktu, dolewa oliwy do onia. Postępowanie takie samo jak wafla :(, mimo że się zarzeka że nim nie jest. A najbardziej przykre jest to, że taka osoba jest administratorem forum i ma wpływ na kształt forum. Nic dziwnego że przy takiej administracji z forum stało się to co wszyscy widzimy :(
                                      • szar_amysz Re: Tujejekscelencja - prawda czy fałsz 25.07.13, 04:56
                                        Jako na twardo. Krotko. Mnie nie ekscytuje osoba Jejekselencji - ja widze jedno- takie absurdalne insynuacje, spiski i zaszczuwanie - doprowadzily do tego, ze na wazne postawione tu pytania - nikt z Centrali tu na Forum juz pewnie nie odpowie :( I jest to ze szkoda dla pracownikow. I tyle.
                                        A odnosnie prowokacji i innych stawianych mi zarzutow - wiesz, zauwazylam, ze ktokolwiek tutaj ma zdanie odmienne - jest o nia posadzany i o tysiac innych obsurdalnych spraw. Mnie to nie obraza - tylko dziwi.
                                        Pozdrawiam
                                        • max.p Re: Tujejekscelencja - prawda czy fałsz 25.07.13, 09:30
                                          szar_amysz napisała:

> doprowadzily do tego,
                                          > ze na wazne postawione tu pytania - nikt z Centrali tu na Forum juz pewnie nie
                                          > odpowie

Co to za dziwny pomysł że ktoś z Centrali odpowiada tu na Publicznym Forum na pytania postawione nie wiadomo przez kogo? Od takich odpowiedzi jest intra. Co Ty za pierdoły wypisujesz?
                                          • szar_amysz Re: Tujejekscelencja - prawda czy fałsz 25.07.13, 14:54
                                            max.p napisał:

> Co to za dziwny pomysł że ktoś z Centrali odpowiada tu na Publicznym Forum na p
                                            > ytania postawione nie wiadomo przez kogo? Od takich odpowiedzi jest intra. Co T
                                            > y za pierdoły wypisujesz?

Max.q :) Nie dziwny tylko normalny. Ja tu nie pisze o takiej komunikacji formalnej jaka wystepuje na Intrze - gdzie faktycznie poruszane sa problemy i sprawy niedostepne dla Forum publicznego. Sa tez pytania ktore nikt nie zada na Forum Intry..
                                            Tutaj o ile dobrze pamietam ludzie rozmawiali pomiedzy soba o roznych sprawach - podwyzkach, nagrodach etc. a i tego typu nieformalne pytania padaly w strone Centrali, a osoby (anonimowe) ktore tam pracuja odpowiadaly na nie tak jak mogly...
                                            Pozdrawiam
                                            • ekspert2.0 Re: Tujejekscelencja - prawda czy fałsz 25.07.13, 16:31
                                              szar_amysz napisała:

> Tutaj o ile dobrze pamietam ludzie rozmawiali pomiedzy soba o roznych sprawach
                                              > - podwyzkach, nagrodach etc. a i tego typu nieformalne pytania padaly w strone
                                              > Centrali, a osoby (anonimowe) ktore tam pracuja odpowiadaly na nie tak jak mogl
                                              > y...

I na prawdę uważasz, że to były tematy o których powinniśmy dyskutować publicznie, nie wiedząc czy po drugiej stronie sieci rzeczywiście pytania zadaje niedoinformowany pracownik oddziału, czy może analityk z konkurencyjnego banku lub dziennikarz piszący artykuł na temat związany z bankiem? Może zamiast dyskutować publicznie o naszych wewnętrznych sprawach lepiej by było gdybyśmy zajęli się usprawnieniem komunikacji wewnątrz banku i nie ułatwiali pracy innym :)
                                              • rozowy_chomik Re: Tujejekscelencja - prawda czy fałsz 26.07.13, 13:20
                                                Najpierw wafel zachęcał do pisania o tym co szwankuje, potem skuter to powtarzał, teraz pałeczkę w sztafecie przejęła mysz. Nie możecie być z centrali bo nie wierzę, że tam ktoś wpadł na taki pomysł by tu o poważnych wewnętrznych problemach gadać. To musi być z waszej strony podpucha bo inaczej tego sobie nie potrafię wytłumaczyć
                                                • totoro1 Re: Tujejekscelencja - prawda czy fałsz 26.07.13, 23:01
                                                  Jaki doradca napisze na wewnętrznym forum że w skarbcu pojawiło się życie? ;-)
                                                  Już pisałem, że gwizdanie jest korzystne przede wszystkim dla samej firmy. A Wafel wcale nie chciał opisywania problemów na forum, lecz pisania do niego na maila. Przy tak dużej firmie nie uniknie się nieprawidłowości. I są różne sposoby by je zgłaszać. Najwyraźniej to co obecnie funkcjonuje nie jest wystarczające - chociaż dla porządku przyznam, że teoretycznie jest ich sporo...
                                                  Pracodawca już jest w mediach społecznościowych, mógłby być i tutaj. Zamiast radosnych prób zaprzyjaźnienia się z pracownikami proponuje zrobić to jak należy.
                                        • troublemaker_next Re: Tujejekscelencja - prawda czy fałsz 26.07.13, 23:51
                                          Biedna zaszczuta Centrala :-D Naprawdę chcesz o tym pogadać? Ja tu ciągle jestem. Chwilowo w Międzyzdrojach ale jestem ;-)
                                • dr_wycior Re: Tujejekscelencja - prawda czy fałsz 24.07.13, 15:36
                                  szar_amysz napisała:

>moze zaszczuwanie innych i ciagle spiski to jedyna Wa
                                  > sza specjalność...

Sama nie jesteś święta...Te widzenie exworkera w każdym kto miał inne zdanie, to tępienie troublemakera za poglądy niewygodne dla was...to wykorzystywanie regulaminu by zamknąć ludziom usta i nie pozowlić na dyskusje o moderowaniu...itd.
                    • skuter44 Re: Tujejekscelencja - prawda czy fałsz 16.07.13, 15:28
                      [i]Jajko . Piszesz "bzdura....w żadnym slangu/żargonie korporacyjnym nie używa się tego do określenia osoby "nieoficjalnie współpracującej"/będącej w otoczeniu Zarządu".[/i]

Nie mówimy o definicyjnym okresleniu opisanym w formie slangu czy w żargonie korporacyjnym. Ale mówimy o forumowym, oryginalnym, innym od encyklopedycznego domyślnym , dowcipnym i odmiennym okresleniu osoby zwiazanej blisko z właścicielami/zarządzajacymi firmą korporacyjną .

Po efektach funkcjonowania na forum (po czasie) oceniamy uzytkowników forum.
                      Ja czekam. Czytam wypowiedzi Jejekscelencji i pełną opinię wyrobię sobie za m-c/da.
                      • rompil Re: Tujejekscelencja - prawda czy fałsz 16.07.13, 15:43
                        skuter44 napisał:

> Ja czekam. Czytam wypowiedzi Jejekscelencji i pełną opinię wyrobię sobie za m-c
                        > /da.
                        :D
                        Dużo nas, cała grupa dała się oszukiwać ekscelencji. Nie mówię, że (miejscami) w tej grupie nie było mnie. Ale tylko ja sprzeciwiłem się funkcjonowaniu "założonemu" przez ekscelencję
                        Klubowi , w ramach forum. Alma też zauważyła , że jest to prowokacja kiedy ekscelencja nazwała się prokurentem banku.
                        Ostatnie wpisy ekscelencji , prymitywne i prowokacyjne kończą chyba jej misję na forum.
                        • skuter44 Fałszywi prorocy na forum... 16.07.13, 17:26
                          Znowu rompil ? (-; ) jako swoją wypowiedź/odpowiedź na mój ostatni wpis skopiowałeś moją wcześniejszą wypowiedź ? Zestawiasz obydwa wpisy . Aby mnie skompromitować ?.

Takie naukowe, profesjonalne ale wredne manipulacje na forum są w stanie robić dwie osoby.T Aktualnie funkcjonują one m.in. w formie wpisów w wykonaniu rompila (pochwały fałszywe i kopie moich dawnych wpisów i porówanie ich ze sobą) oraz dwóch nicków myszy (prawie identycznych jak ma szar_amysz) mających na celu wprowadzenie w błąd czytelników wpisów i tym samym ośmieszenie moderatorki forum.

Na temat dwóch wpisów o różnej treści można było zapytać mnie wprost a nie pokrętnie ośmieszać, wyjaśniam Ci i wszystkim, że [u]wcześniej opinię [/u]o JejEkscelencji wyrabiałem sobie - i to nie tylko ja - w oparciu o treść "nieudanych" (mówiąc delikatnie) i niewarygodnych jej wpisów, stawianych wówczas na forum .[u] Dziś wypowiedzi [/u]JejEkscelencji diametralnie się zmieniły (na korzyść forum i pracowników banku). W oparciu o treść ostatnich wpisów + podpowiedzi forumowiczów z centrali , nie jestem tak stanowczy w ocenach. Mało tego oczekuję, że JejEkscelencja to osoba która może wnieść na forum wiele
                          dobrego. Ponieważ nie mam pewności a tylko nadzieję stąd znapisałem szczerze (jak i poprzednio), że pełną opinię wyrobię sobie za m-c.
                          I po co ta kolejna próba ośmieszenia mnie, manipulacja opinią publiczną, wykorzystanie moich wpisów (nieprawne bo bez okreslenia źródła ich pochodzenia ). To nie jest w porządku
                          państwo t i a.
                          • jajko_na_twardo Re: Fałszywi prorocy na forum... 16.07.13, 19:03
                            Dlaczego nie zbanujecie tych osób???? Skoro wszyscy widzą, że kilka nicków powiela archiwalne posty innych używajac ich jako swoich to jaki jest problem żeby to zrobić? Co to za psychodeliczne gierki???

@szar_amysz
                            Jestem swieżakiem jeżeli chodzi o pisanie. Wytłumacz mi proszę kiedy mogę używać nazwisk prokurentów, członków zarządu i RN Banku? Tylko bez złośliwości, uprzejmie proszę o poradę.
                            • pkoformerworker Re: Fałszywi prorocy na forum... 16.07.13, 21:13
                              Cześć,
                              Sorki, że się wtrącam, ale z tym tajeniem nazwisk osób z KRS-u, to chyba lekka przesada! A jak onet, czy wp.pl piszą o Jagielle, czy Obłękowskim, to wykropkowują ich nazwiska? Są to dane jawne - dostępne dla każdego.
                              Nie dziwię się Jej Ekscelencji, że w którymś z postów polecała stosowanie zdrowego rozsądku. Cieszcie się, że macie kogoś takiego za prokurenta, kto pisze prosto z mostu, bez ogródek!
                              Pozdrawiam Wszystkich
                            • troublemaker_next Re: Fałszywi prorocy na forum... 16.07.13, 21:50
                              jajko_na_twardo napisał:

> Dlaczego nie zbanujecie tych osób???? Skoro wszyscy widzą, że kilka nicków powi
                              > ela archiwalne posty innych używajac ich jako swoich to jaki jest problem żeby
                              > to zrobić?

Jajko to nic nie da. Ten sposób zakłócania forum został wymyślony przez mistrza ;) Jest niezawodny bo taki miał być. Można go uniknąć wyłącznie sprawdzając każdy wpis w wyszukiwarce a to przerasta możliwości adminów. Mistrz użył kiedyś tej metody w kilku testowych wpisach i efekt był doskonały. Nikt nic nie zauważył. Teraz metoda jest wykorzystywana przez naśladowców. Nie da się tego zatrzymać...
                              • rompil Re: Fałszywi prorocy na forum... 16.07.13, 22:12
                                troublemaker_next napisał:

> Ten sposób zakłócania forum został wymyślony przez mistrza
                                > ;) Jest niezawodny bo taki miał być. Można go uniknąć wyłącznie sprawdzając ka
                                > żdy wpis w wyszukiwarce a to przerasta możliwości adminów. Mistrz użył kiedyś t
                                > ej metody w kilku testowych wpisach i efekt był doskonały. Nikt nic nie zauważy
                                > ł. Teraz metoda jest wykorzystywana przez naśladowców. Nie da się tego zatrzyma
                                > ć...
                                To zabawa na tygodnie, miesiące. Nielicznym odwiedzającym może przestać się podobać robienie ich w konia i doszukiwanie się w każdej nawet normalnej wypowiedzi dowcipu Zapewniam Cię, że efekty przerosły moje najśmielsze oczekiwania
                                • troublemaker_next Re: Fałszywi prorocy na forum... 16.07.13, 22:28
                                  rompil skopiował:

> To zabawa na tygodnie, miesiące. Nielicznym odwiedzającym może przestać się po
                                  > dobać robienie ich w konia i doszukiwanie się w każdej nawet normalnej wypowied
                                  > zi dowcipu Zapewniam Cię, że efekty przerosły moje najśmielsze oczekiwania

Jak chcesz się bawić to się baw. Jeśli jednak cytujesz geniusza i swojego guru nie podając źródła popełniasz daleko idącą nieostrożność. Nie tacy Mu ulegli i już ich tu nie ma ;)
                                  • rompil Re: Fałszywi prorocy na forum... 17.07.13, 15:20
                                    troublemaker_next napisał:

>Nie tacy Mu ulegli i
                                    > już ich tu nie ma ;)

Od jakiegoś czasu nie komentuję żadnych opinii na mój temat a tylko przypominam, że to nie jest forum o mnie. Na inne tematy i pytania w mniejszym lub większym stopniu związane z tematyką forum będę się wypowiadał nawet jeśli będą to pytania z Ich strony, w innym wypadku musiałbym całkiem przestać pisać a w najbliższym czasie tego nie planuję.
                            • groch_z.kapusta Re: Fałszywi prorocy na forum... 16.07.13, 21:55
                              jajko_na_twardo napisał:

> Dlaczego nie zbanujecie tych osób????

Wiesz jajko , może nie zauważyłoś ale ostatnie kilka miesięcy to właśnie dyskusja o tym by nikt tu więcej nie był banowany. Przykłady działań adminów pokazały jak łatwo pod pozorem walki o przestrzeganie rgulaminu i netykiety , nadinterpretować przepisy i banować ludzi bo nie pasowali do wyobrażenia jak powinna tu wyglądać dyskusja. Ja już wolę żeby i przetwarzali moje wpisy , wypisywali głupoty , ale nie byli banowni.
                              • troublemaker_next Re: Fałszywi prorocy na forum... 16.07.13, 22:01
                                groch_z.kapusta napisał:

> Wiesz jajko , może nie zauważyłoś ale ostatnie kilka miesięcy to właśnie dyskus
                                > ja o tym by nikt tu więcej nie był banowany.

Szczególnie, że banowanie nic nie daje. Ja na przykład mam bana i co? I jajco ;)
                              • skuter44 moderowanie przy otwartej kurtynie. 17.07.13, 01:01
                                Najpierw odpowiedź Rompilowi. Pokazałem społeczności forum naocznie jak kopiowane są i zestawiane (dwa fragmenty moich wpisów , z róznych okresów), a nastepnie wstawiane jako jeden zapis - firmowany przez rompila - bez jego własnego komentarza.

Przypomniałem o dwóch prawie identycznych nickach " szarej myszki " (całkowicie zblizonych do nicka naszej moderatorki), które służą do czynienia zamieszania na forum, podszywania się pod osobę Szarej Myszy moderatorki.

Nie zamierzam tego tematu mięlić. Zostawiam go bez komentarza.

Głosy by usuwać/banować takie przypadki.
                                Otóż nie. Nie ma takich podstaw w regulaminie forumowym.

Pokażę to na przykładach:

--------------------------------------------------------

PKT 7. Regulaminu forum brzmi - Niedopuszczalne jest naruszanie tajemnicy bankowej oraz naruszanie anonimowości Użytkowników Forum.

Gdyby brać dosłownie ten pkt. regulaminu to oznacza, że nie można podawać nazwisk użytkowników forum a już inne osoby np. nazwisko mobbera mozna tu podawać.
                                ([i]jest to luka prawa w regulaminie[/i]) Teraz mamy takie dwa przypadki.

Pkt 9. Niedopuszczalne jest [u]reklamowanie forów konkurencyjnych oraz jakichkolwiek innych serwisów.[/u]Pojęcie reklamy nie obejmuje sytuacji która wystepuje w naszych bratnich forach bo trudno je uznać jako konkurencyjne. Mają swoje, różne cele a obszary/zakres działania nie pokrywa się w pełni (wynika to z nazw i preambuł na forach).Poza tym[u] reklama prowadzona jest odpłatnie i na zlecenie[/u]. A więc nie ma tu reklamy.

Pkt 10. Niedopuszczalne jest podbijanie wątków poprzez zamieszczanie wpisów[u] nie posiadających treści.[/u]
                                U nas podbijanie wątków prawie nie wystepuje. [u]Podnoszenie wątku następuje poprzez dokonanie kollejnego wpisu z treścią, jakąś treścią[/u]

Pkt. 16. Użytkownicy pełniący funkcję Administratora Forum dokładają wszelkich starań by wypowiedzi na Forum były zgodne z Regulaminem. [u]Założyciel Forum, w celu wypełniania przez wybranych Użytkowników funkcji Administratora, przyznaje im uprawnienia umożliwiające usuwanie wypowiedzi zgodnie z pkt.11 niniejszego Regulaminu oraz blokowanie Uczestników zgodnie z pkt. 12 niniejszego Regulaminu.[/u]
                                Mamy tu jasne uregulowanie dotyczące zakresu działania adminów na naszym forum.

17. [u]Do zadań Administratorów należy również dochodzenie winy w trakcie konfliktów[/u], kłótni oraz innych sytuacji wymagających interwencji.
                                [u]Dochodzenie winy tak. Ale brak dyspozycji/upoważnienia dla Administratorów do rozstrzygania o winie i wydawania wiążących decyzji[/u]. Np. stwierdzam, że w sporze na forum osoby x z osobą y winę za powstanie niekończącego się sporu i jego skutki ponosi osoba/forumowicz Y. Mogę - jako moderator - to napisać na forum jako zdanie moderatora (ba nawet mogę prosić o zaprzestanie tego niekończącego się sporu) ale zbanować nie mogę.

Regulamin nie rozstrzyga dużej części występujacych zachowań niewłaściwych , kontrowersyjnych .

W nowym regulaminie nie ma podstaw do usunięcia/zbanowania dwóch nicków (załozonych póżniej od nicku Admina Szar_aMysz) bardzo mało rózniących się. Podstawy do usunięcia
                                takich nicków musimy szukać w ogólnych zasadach funkcjonowania w sieci.

W nowym regulaminie nie ma też konkretnego rozstrzygniecia/ nakazu by wycinać wpisy w których podana jest tożsamość osób , bez ich upoważnienia. Taki wniosek można wyciągnąć
                                z ogólnych przepisw praw.

Stąd nie należy oczekiwać, że moderatorzy będą postepować zgodnie z odczuciem uzytkowników forum a w niezgodzie z zapisami regulaminu forum .
                                Trzeba ( w skrajnych, ważnych ale nierozwiazanych w regulaminie przypadkach) wnioskować do Założyciela o korektę/uszczelnienie regulaminu.

Piszę nie po to by prosic o pomoc, poradę czy żalić się. Pokazuję na problemy jakie występują
                                przy rozstrzyganiu spraw forumowych. Ale od tego jesteśmy. Prosimy o cierpliwość.
                                • skuter44 Re: moderowanie przy otwartej kurtynie. 17.07.13, 07:24
                                  rompil nie odnosi się do moich informacji o jego przewinach na forum i [u]nie odpowiada na zadawane mu pytanie[/u] - dlaczego kopiujesz moje wpisy i wstawiasz je jako własne,?

[u]Przeciwnie[/u] ,[u] odwraca kota ogonem,[/u] i pisze :

"Prawdopodobnie zarzucasz mi dwa moje odmienne poglądy na ten sam temat, w dwóch wpisach. "

Ręce opadają.
                            • rompil Re: Fałszywi prorocy na forum... 16.07.13, 22:08
                              jajko_na_twardo napisał:

> Dlaczego nie zbanujecie tych osób???? Skoro wszyscy widzą, że kilka nicków powi
                              > ela archiwalne posty innych używajac ich jako swoich to jaki jest problem żeby
                              > to zrobić? Co to za psychodeliczne gierki???
                              >
                              Generalnie pracujemy i czekamy na pozytywne efekty tej pracy.
                              • skuter44 Re: Fałszywi prorocy na forum... 17.07.13, 09:05
                                Jajko wnosisz o banowanie takich wpisów. Na jakiej, regulaminowej podstawie możemy banować ? Mamy przecież wolność slowa.
                                Wolność słowa – prawo do publicznego wyrażania własnego zdania oraz poglądów, a także jego poszanowania przez innych. Wolność słowa gwarantuje art. 14, 25, 49, 53 oraz 54 Konstytucji

A swoją drogą, rozumiesz coś z tej odpowiedzi , dla Ciebie ?
                                --------------------------------------
                                [i]rompil napisał:
                                jajko_na_twardo napisał: Dlaczego nie zbanujecie tych osób???? Skoro wszyscy widzą, że kilka nicków powiela archiwalne posty innych używajac ich jako swoich to jaki jest problem żeby to zrobić? Co to za psychodeliczne gierki???[/i]

[b] Generalnie pracujemy i czekamy na pozytywne efekty tej pracy[/b].
                            • szar_amysz Re: Fałszywi prorocy na forum... 17.07.13, 12:21
                              jajko_na_twardo napisał:

> to zrobić? Co to za psychodeliczne gierki???
                              >

Jajko na twardo - przepraszam Cie, ze odpowiadam dopiero teraz... Moj czas jest mocno nadwyrezony ostatnio...

Do Rompila!
                              Prosze Cie - wyrazaj swoje poglady (bo widze, ze to robisz) swoimi wlasnymi slowami a nie cudzymi. Jak widzisz - sa wnioski w Twojej sprawie - a banowanie to ostatnia rzecz, ktora obecnie chcialabym robic..

Szar Myszko!
                              Ciebie sie to tez tyczy. Znacznie lepiej wychodzi Ci krytykowanie mnie wlasnymi - Twoimi slowami ;) ;)

Do jajka na twardo:
                              Mysle, ze tutaj nie nalezy uzywac nazwisk osob, ktore wymieniles, poniewaz dbamy tutaj o anonimowosc naszych Forumowiczow. Skad wiesz - czy nie naleza oni do naszego grona? A powiedz mi - prosze - dlaczego odczuwasz taka potrzebe ich wymieniania? Przeczytalam tez co napisal w tej sprawie pkoformerworker ... Nie jest bez racji, ale to nie onet czy inny tego typu portal.. To Forum - nas - bankowcow (i bylych bankowcow :))
                              Pozdrawiam :)

• mistrzciemnosci Re: Fałszywi prorocy na forum... 17.07.13, 13:31
                                szar_amysz napisała:

> Do Rompila!
                                > Prosze Cie - wyrazaj swoje poglady (bo widze, ze to robisz) swoimi wlasnymi slo
                                > wami a nie cudzymi. Jak widzisz - sa wnioski w Twojej sprawie - a banowanie to
                                > ostatnia rzecz, ktora obecnie chcialabym robic..
                                >
                                > Szar Myszko!
                                > Ciebie sie to tez tyczy. Znacznie lepiej wychodzi Ci krytykowanie mnie wlasnymi
                                > - Twoimi slowami ;) ;)
                                >
                                Powtórka z rozrywki ? Temat banowania ponownie odżywa ? Warto znów rozpętywać awanturę ? Głosów naliczyłem 1 (słownie jeden) :). A i sam Szef (Wafel znaczy się ;)) wskazał drogę. Sam napisał że pod własnym nickiem wklejał nie swoje teksty :).
                                Zapytaj czy na pewno dobrze reagujecie ;)
                                • szar_amysz Re: Fałszywi prorocy na forum...a rola.. 17.07.13, 14:51
                                  Mistrzu :)

> szar_amysz napisała:
                                  >
                                  >
                                  >mistrzciemnosci napisał:

> Powtórka z rozrywki ? Temat banowania ponownie odżywa ? Warto znów rozpętywać a
                                  > wanturę ? Głosów naliczyłem 1 (słownie jeden) :)

Mistrzu! Gdzie Ty widzisz awanture?? Nic takiego miejsca nie ma :) Ja wiem, ze Ty ws
                                  zedzie wietrzysz spiski i zadymy ;)
                                  Upomnialm Rompila, bo kopiuje cudze wpisy a raczej "powiela archiwalne posty innych używajac ich jako swoich" (Jajko to lepiej ujal), a zaczyna to "draznic" - jak widze - coraz wieksza liosc Uzytkownikow.

A i sam Szef (Wafel znaczy si
                                  > ę ;)) wskazał drogę. Sam napisał że pod własnym nickiem wklejał nie swoje tekst
                                  > y :).

Jak droge Mistrzu?? Nie mieszaj dwoch roznych spraw - Rompil cytuje w sposob doslowny nasze wlasne slowa - czujesz roznice?? Ja mysle ze roznica jest.

> Zapytaj czy na pewno dobrze reagujecie ;)

Tak - reagujemy wlasnie, prosimy, wyjasniamy, przestrzegamy... Niom :) Taka nasza rola :)

Pozdrawiam
                                  • rompil Re: Fałszywi prorocy na forum...a rola.. 17.07.13, 15:15
                                    szar_amysz napisała:

> Upomnialm Rompila, bo kopiuje cudze wpisy a raczej "powiela archiwalne posty in
                                    > nych używajac ich jako swoich" (Jajko to lepiej ujal), a zaczyna to "draznic" -
                                    > jak widze - coraz wieksza liosc Uzytkownikow.
                                    >
                                    Głosy by usuwać/banować takie przypadki.
                                    Otóż nie. Nie ma takich podstaw w regulaminie forumowym.

PS. TO SAMO robił u.wafel. Używał cudzych wpisów jak swoich :D. Wasza OBŁUDA jest przerażająca
                                    • skuter44 Re: Fałszywi prorocy na forum...a rola.. 17.07.13, 15:27
                                      Masz dobre wzorce rompil.
                              • rompil Re: Fałszywi prorocy na forum... 17.07.13, 16:06
                                szar_amysz napisała:

> Do Rompila!
                                > Prosze Cie - wyrazaj swoje poglady (bo widze, ze to robisz) swoimi wlasnymi slo
                                > wami a nie cudzymi. Jak widzisz - sa wnioski w Twojej sprawie - a banowanie to
                                > ostatnia rzecz, ktora obecnie chcialabym robic..
                                >
                                :D:D
                                Przy otwartej kurtynie uczę się moderowania , *zgodnego z nowym regulaminem*.
                                Otóż , *po zapoznaniu się dokładnym z jego treścią odstępuję od zamiaru usuwania wpisów podnoszących wątki archiwalne*.
                                Nowy regulamin nie zabrania bowiem podnoszenia takich wątków. Oto treść
                                * Pkt 10 regulaminu forum. Niedopuszczalne jest podbijanie wątków poprzez zamieszczanie wpisów nie posiadających treści. *
                                Przepraszam za dzisiejszą błędną zapowiedź dot. moderowania. Zamiar mój byl merytorycznie słuszny ale jego wykonanie byłoby niezgodne z regulaminem
                                • skuter44 Re: Fałszywi prorocy na forum... 17.07.13, 20:20
                                  Sądzisz rompil , że lepiej jest nie mieć swojego zdania, łamać regulamin niż mieć swoje poprawne zdanie w sprawie moderowania ? Banować lub kasować trzeba , wg swojego widzi mi się.?
                                  • rompil Re: Fałszywi prorocy na forum... 18.07.13, 09:16
                                    skuter44 napisał:

> Sądzisz rompil , że lepiej jest nie mieć swojego zdania, łamać regulamin niż
                                    > mieć swoje poprawne zdanie w sprawie moderowania ? Banować lub kasować trzeba ,
                                    > wg swojego widzi mi się.?

Trwa polemika na temat moderowania forum. Moderowanie prowadzone jest wyłącznie po to by wyeliminować przypadki naruszenia regulaminu i netykiety forum. Przy moderowaniu ważne jest (też dla mnie) czy dyskusja nie mija się z założeniami (misją) forum
                                    przekazanymi w preambule forum przez jego Założyciela.
                                    Niektórym forumowiczom trudno przy nieskrępowanej dyskusji zmieścić się w ramach netykiety i regulaminu. Na forum wchodzą pojedyncze już osoby (częściej loginy) które świadomie chcą namieszać, rażąco naruszają zasady forumowe i kiedy zwróci się im uwagę nie godzą się ze zdaniem moderatora , nie podporządkowują zasadom forumowym, kontynuują swoje zachowanie. W tej sytuacji nie pozostaje nic innego jak usuwać ich z zacnego grona forumowiczów. Z zadowoleniem trzeba stwierdzić, że coraz częściej dzieje sie to przy wsparciu innych uczestników dyskusji. Moderator nie stosuje więc jakieś własnych interpretacji i zasad.
                                    • skuter44 Re: Fałszywi prorocy na forum... 18.07.13, 09:22
                                      Zgadzam się opinią rompila, w poprzednim jego wpisie (18.07.13.9.27)
                              • szar_mysz Re: Fałszywi prorocy na forum... 18.07.13, 09:05
                                szar_amysz napisała:

> Szar Myszko!
                                > Ciebie sie to tez tyczy. Znacznie lepiej wychodzi Ci krytykowanie mnie wlasnymi
                                > - Twoimi slowami ;) ;)

Nie jestem do konca przekonana czy to zrozumiesz i nie dlatego, ze bys nie chciala tylko dlatego, ze kompletnie inne sprawy maja dla nas znaczenie. Tobie to co jest naprawde istotne, przeslaniaja rzeczy ktore kompletnie nie maja zadnego dla mnie znaczenia.Na co innego obie patrzymy.. Cos co Tobie przeszkadza - mnie zupelnie nie.
                          • rompil Re: Fałszywi prorocy na forum... 16.07.13, 22:17
                            skuter44 napisał:

> To
                            > nie jest w porządku
                            > państwo t i a.

Nie wiem o co chodi.
                            Prawdopodobnie zarzucasz mi dwa moje odmienne poglądy na ten sam temat, w dwóch wpisach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka