Dodaj do ulubionych

Kontury wzorów. Jak?

31.10.10, 14:35
Robię buciki na chrzciny dziecka Szwagierki.
zapodaj.net/b340569c4dc9.jpg.html
zapodaj.net/ed1cedef0b0e.jpg.html
zapodaj.net/1a1eadbc26e1.jpg.html
Jak widać na powyższych obrazkach muszę zrobić na koniec kontury bucików.
Już wcześniej pomagałyście mi z tymi butkami, wtedy miałam wzór, a nie miałam kolorów.
A teraz proszę Was o pomoc z tymi konturami. . . Jak mam je zrobić?
Znalazłam coś takiego (rysunek 23!): zapodaj.net/52d0ca447568.jpg.html
Ale i tak nie za bardzo wiem jak zabrać się za te kontury. . . A buciki już większość wyszyłam, więc niewiele mi zostało. . .
Obserwuj wątek
    • lideczka102 Re: Kontury wzorów. Jak? 31.10.10, 15:19
      kontur robisz jedna nitka muliny(chyba,ze jest napisane w kluczu inaczej) ściegiem za igłą co kratkę lub co dwie,ja robię też przez więcej jeżeli akurat tak jest mi wygodniej
      • tradycja02 Re: Kontury wzorów. Jak? 31.10.10, 18:33
        No tak. Ale wtedy wyjdzie tak na zmianę. . .tzn. "pusta" -"pełna" - "pusta" - "pełna" itd.
        Czyli jak "będę wracać" to mam uzupełniać "puste" miejsca?
        • jahreshka Re: Kontury wzorów. Jak? 31.10.10, 18:54
          Wyobraź sobie, że kolejne miejsca, gdzie będziesz wbijać igłę z nitką, to punkty A, B, C, D i tak dalej. Wbijasz igłę od spodu i wyciągsz na wierzch przez punkt A, następnie wbijasz w punkt B (jesteśmy pod spodem), a następnie wyciągasz przez punkt C. Rzeczywiście powstała dziura, ALE teraz nie idziesz dalej, tylko cofasz się do punktu B i ponownie wychodzisz przez punkt C. W ten sposób nie ma przerwy. Teraz powtarzasz czynności tyle razy, ile to potrzebne.
          Powodzenia smile
          • tradycja02 Re: Kontury wzorów. Jak? 31.10.10, 22:34
            Dziękuję! Teraz już rozumiem. W razie problemów będę pisać. A jak skończę to wrzucę zdjęcie smile
            • lideczka102 Re: Kontury wzorów. Jak? 01.11.10, 09:51
              wpisz sobie do wyszukiwarki hasło haft za igłą i zobacz sobie na jakimś filmiku lub zdjęciach,ja jak zaczynałam haftować też musiałam podglądnąć,jak to się robi,powodzeniasmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka