Dodaj do ulubionych

AliExpress i schemat kotów

01.08.17, 11:25
witam

czy któraś z Pań kupowała schematy do haftów w firmie AliExpress ??? i jakie macie doświadczenia ??

chciałabym zamówić schemat do obrazka który na ich stronie ma nazwę "wspaniały miasta kot" . to dwa kociaki które siedzą na dachu a w tle panorama miasta (prawie jak w krakowie smile) - a może któraś ma schemat do tego obrazka lub wie gdzie go kupić w Polsce ??? - na stronie o której wyżej brak danych producenta

pozdrawiam - Basia
Obserwuj wątek
    • inna57 Re: AliExpress i schemat kotów 02.08.17, 08:36
      Witam Basiu

Jak podasz linka do obrazka to sprawdzę czy nie mam tego schematu. Akurat kotów mam bardzo dużo. Co do schematów z Chin (czyli również AliExpress) to jest tak że są to zarówno schematy jak i całe zestawy pirackie. O ile nie mam wątpliwości że hafciarki mogą się między sobą wymieniać wzorami to już handel cudzą własnością (a tak jest w wypadku schematów i zestawów z Chin) zdecydowanie potępiam.
      • kabe5 Re: AliExpress i schemat kotów 02.08.17, 12:41
        dziękuję za informacje dotyczące schematów z chin.

wzór znalazłam na pinterest - link w załączeniu i nawet jest schemat ale bardzo złej jakości.
        pl.pinterest.com/pin/773422935976382396/
        Szukałam w necie i najpierw trafiłam na aliexpress pl.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=AS_20170802013557&SearchText=wspania%C5%82y+miasta+kot

a potem na zdjęcie okładki do zestawu - chyba z Ukrainy - niestety nie zapisałam adresu i teraz nie mogę znaleźć (mam tylko zdjęcie którego nie potrafię dołączyć do tego listu). Tam haft był nazwany "kocie czułosci" miał nr 07.005.03 Finca zweigart, nazwa firmy lub autorki : Maria Iskusnica ???

kiedyś już ze sobą korespondowałyśmy ale miałam awarie kompa i nie mogę odbierać listów na gazetowym proszę więc pisać na : beka5@poczta.onet.pl jak będę miała Twój adres to przyślę zdjęcie - pozdrawiam - Basia
        • inna57 Re: AliExpress i schemat kotów 02.08.17, 15:13
          Basiu
          Niestety tych kotów nie mam w swoim zbiorze. Cena na za zestaw na AliExpress nie jest wygórowana tyle że to wszystko (głównie nici) to chińszczyzna więc niespecjalne. Przyjrzałam się troszkę schematowi i niestety nie wygląda to na pełną profesję ale wybór należy do Ciebie. Ja unikam jak ognia takich przerabianych wzorów, nawet w profesjonalnych znajduję ewidentne błędy. A zestawy znalazłam są w rosyjskim sklepie ale ja nie mam żadnego doświadczenia z kupowaniem czegokolwiek z Rosji i nawet cenę trudno mi ocenić. Chyba kupowanie na AliExpress jest bardziej wiarygodne i sprawdzone.
          A e-mail do mnie jest niezmienny inna57@gazeta.pl będziesz czegoś szukała zapraszam zawsze chętnie pomogę.
          • kabe5 Re: AliExpress i schemat kotów 03.08.17, 14:20
            dla wszystkich którym spodobał sie obrazek - link do najwyraźniejszych, jakie znalazłam, wzorów - Basia
            www.liveinternet.ru/users/axlamonka/post287662648/
            www.liveinternet.ru/users/moya-kopilochka/post318926284/

• graba5101 Re: AliExpress i schemat kotów 04.08.17, 15:48
              Wysłałam wzór czarno-biały.
              Grażyna.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka