08.04.14, 15:54
Proszę o pomoc w ustaleniu muliny/ ?/. Na podstawie opisu niektórych kolorów wnioskuję, że jest to DMC. Cóż z tego kiedy 1/3 kolorów opisana jest numeracją 6000... Co to za numeracja ...? Dziękuję za podpowiedź.
Obserwuj wątek
    • miriam314 Re: mulina 11.04.14, 01:01
      Prawdopodobnie chodzi tu o numeracje BUCILLA, DIAMENSIONS oraz CANDAMAR DESIGNS. Skorzystałem z przeliczników P. dzidaa opublikowanych w 2009r. Nadal jednak mam dylemat czy moje ustalenia idą w prawidłowym kierunku, ponieważ numeracja kolorów mojego obrazka nie pokrywa się identycznie z numeracją DMC. Gdyby jednak przyjąć opisy kolorów to niewiele odbiegają od siebie. Interesuje mnie prawidłowa odpowiedż na wcześniej zadane pytanie. Dodam tylko, że obrazek przedstawia ciekawą kompozycję kwiatów.
    • czesia456 Re: mulina 23.04.14, 15:27
      Z tego co wiem to są dwie różne numeracje m,ulin nowa i stara.

www.czestochowiak.pl/
      • miriam314 Re: mulina 25.04.14, 17:10
        Dziękuję za podpowiedź. Nadal nie wiem gdzie zdobyć starą numerację.
        • marwitka57 Re: mulina 25.04.14, 18:58
          może to Ci pomoże chomikuj.pl/barbarauczciwek/ZAMIENNIKI+MULIN/BUCILLA-DMC mam nadzieję że właścicielka wybaczy
          • marwitka57 Re: mulina 25.04.14, 19:02
            i jeszcze tu
            www.cyberstitchers.com/stitching_tools/floss_checklist
            • miriam314 Re: mulina 25.04.14, 21:48
              Bardzo dziękuję! Na pewno sobie teraz poradzę i postaram się pochwalić efektem mojej pracy. Część moich prac zamieszczam na "fotoforum" /zdjęcia/. Gorąco pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka