marii51 23.06.12, 17:23 szukam i szukam, zgubiłam gniazdo boćków koło szklarni tak chyba je nazwałaś.... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pia.ed Re: pia.ed 23.06.12, 19:39 Podalam go takze na forum Vistula, tam tez szukalam ... Szukalam tez na zielonym spisie kamerek ... wiele gniazd mi sie nie otworzylo, wiec moze to bylo wlasnie w tych nieotworzonych. To bylo w kazdym razie gniazdo niemieckie. Bociany byly po prawej stronie na dachu, a duze szklarnie ponizej na lewo .. Odpowiedz Link
marii51 Re: pia.ed 29.06.23, 22:24 Bożenko w grze o milion dowiedziałam się, że Kobiety w Szwecjii mają najlepsze życie I SĄ P?O KANADZI \ 1 MIEJSCE DRUGIE NIE PAMIĘTAM MOŻE islandia a trzecie to włąśnie SZWECJA ty Szczęsciaro .. / BO JESZCE MASZ SUPEROWĄ OPIEKĘ anie jak w POLSCE NCZ dobrej nocki wszystkim.. Odpowiedz Link
pia.ed pia.ed 01.07.23, 01:51 Szwecja podobala mi sie od samego poczatku, wiec skorzystalam z okazji i wyjechalam z Polski, gdzie latami czekalam na spoldzielcze mieszkanie... Troche mi bylo zal opuscic Wroclaw... ale w Szwecji natychmiast poczulam sie jak w domu marii51 napisała: > a trzecie to włąśnie SZWECJA ty Szczęsciaro .. > / BO JESZCE MASZ SUPEROWĄ OPIEKĘ anie jak w POLSCE NCZ Odpowiedz Link
marii51 Re: pia.ed 01.07.23, 16:45 kapitan Promu na tle Szwecjii prawda? te budynki w czasie budowania na 5o latkach zdjęcia KENDO DODAŁA..CHYBA> Odpowiedz Link
marii51 Re: pia.ed 01.07.23, 16:59 CIEKAWOSTKA www.o2.pl/biznes/szwedzi-zbudowali-wiezowiec-niewiarygodne-z-czego-jest-zrobiony-6690601923922592a Odpowiedz Link
marii51 Re: pia.ed O TELEFONIE 02.07.23, 07:23 www.youtube.com/watch?v=3CMY3Th-6VM Wyłącz to i telefon będzie działać 2 razy dłużej na jednym ładowaniu. Odpowiedz Link
marii51 Re: pia.ed O TELEFONIE 02.07.23, 07:57 od lat używane wp.pl poczta tez mnie nie loguje powariowany komputerowy świat Odpowiedz Link
pia.ed Re: pia.ed 02.07.23, 13:26 marii51 napisała: > od lat używane wp.pl poczta tez mnie nie loguje > powariowany komputerowy świat [b]U mnie to samo, ale dotyczylo poczty na Hotmail, z ktorej nigdy sie nie wylogiwalam.... a mialam jako oficjalna poczte...nagle Mikrosoft chcial, abym sie zalogowala, a kiedy wpisalam PRAWIDLOWE haslo, to okazalo sie, ze ma za malo liter i kazali mi zmienic na nowe, na ktore nigdy nie udalo mi sie wejsc! To samo zrobili mi z czatem, ktory bezpowrotnie stracilam... Odpowiedz Link
marii51 Re: pia.ed 02.07.23, 22:46 PIA .. ODZYSKAŁAM ..poczte normalnie ,, to coś iednodniowe i jest ok ~~~~~~a skayp ponad dwa tyg więc wczoraj nowe probowałam zalożyc Marylka Ł ALE ZABRAKŁO MI CIERPLIWOSCI TAKIE GŁUPIE BYŁY DALSZE PYTANIA A DZIŚ TERAZ SAM SKAYP ZE STARYM HAŁEM mariakor NAJNORMALNIEJ JEST ps ale coś wydziwia są jakieś powody Mikrosoft wywiad zrobię z synem kawę na ławę mi niech podpowie.. Odpowiedz Link
marii51 Re: pia.ed 03.07.23, 22:06 ps ale coś wydziwia są jakieś powody ps ale coś wydziwia są jakieś powody Mikrosoft wywiad zrobię z synem kawę na ławę mi niech podpowie.. PS wywiad zrobię z synem kawę na ławę mi niech podpowie..ps ale coś wydziwia są jakieś powody Mikrosoft wywiad zrobię z synem kawę na ławę mi niech podpowie.. WNUK MI O EGZAMIACH 9KL I WYNIKI I ZAŁOŻYŁ MI KONTO...Mikrosoft PODCZAS KOLEJNYCH DNI ZOBACZĘ JAK ON MI ULEPSZĄ ŻYCIE... TEN Mikrosoft Odpowiedz Link
marii51 Re: pia.ed 04.07.23, 11:08 BOŻENKO .. WYPOCZYWASZ? JAK JA WROCILAM, TO NIE POJAWIASZ SIĘ ,, ZAPEWNE WAŻNE SPRAWY-- WSZYSTKICH POMYSLNYCH EFEKTÓW A SIĄDZ POD TĄ LIPĄ A ODPOCZNIJ SOBIE.. CYT KOCHANOSKIEGO l( Odpowiedz Link
pia.ed pia.ed 04.07.23, 22:58 Wydaje mi sie, ze ja jednak pisze... za dnia albo nad ranem. Mniej sie odzywam pewnie dlatego, ze szkoda mi czasu, bo stale mam jakies zajecie. Odpowiedz Link
marii51 Re: pia.ed 05.07.23, 09:29 pia.ed napisała: > Wydaje mi sie, ze ja jednak pisze... za dnia albo nad ranem. > Mniej sie odzywam pewnie dlatego, ze szkoda mi czasu, > bo stale mam jakies zajecie. owszem prawie prawda> a ja szukam nawet gdzie zajęta byłaś.. tak aktywnie ---- ale broń Boże to nie jest osaczanie.. nie nie spoko a_gdyby_tak_nieba_przyblizyc.--marii51 Odpowiedz Link
pia.ed Do pia.ed... 05.07.23, 10:56 Jesli sa jakies sensacyjne tematy, to pisze u Ciebie... choc odzew jest troche slaby... Czasem jednak potrzebuje innego rodzaju stymulacji... i jak znajde na innym znanym mi forum, to dlaczego nie? Odpowiedz Link
marii51 Re: Do pia.ed... 06.07.23, 12:41 o jaka luka ogromna pusta? ale mam BOŻENKO .. JAK TO SIĘ STALO,ŻE NIE ZAINTERESOWAŁŚ SIĘ NO JAK TO TAK/ www.apost.com/en/blog/king-charles-could-ditch-prince-harry-and-meghan-markle-in-his-royal-family-plans/41485/?utm_source=fb&utm_medium=en_storypost&utm_campaign=blog_41485&fbclid=IwAR23ceJ8r2yBJ4HFIFRk9se6Vtwa5xNVbM-l5t1HMiwEWIL5LMy3y41cNlE I SIĘ POMYLIŁAM MIALAM O KAROLU DRUGI RAZ WCZORAJ KORONOWANYM W SZKOCJI PS DO DYSKUSJII Z tOBĄ bOŻENKO, JA STARAM SIĘ,, ALE MALO MAMY DYSKUTANTOW TO FAKT.. MOŻE JAKOS NIE UMIEM ZWOŁAC .. ? OJ,,ŻEBY JESZCZE ZMIENIAŁY SIĘ LITERKI NA MALUTKO =DUŻE.. , O ODWROTNIE.. Odpowiedz Link
marii51 Re: Do pia.ed... 06.07.23, 12:44 MAMwww.tvp.info/71066169/koronacja-karola-iii-powtorka-ceremonii-w-szkocji Odpowiedz Link
pia.ed Re: Do pia.ed... 06.07.23, 14:03 Nie wiem dlaczego, ale mialam ogromne trudnosci podczas wklejania, a szczegolnie podnoszeniu wklejonego tekstu w gore. Nawet zaczynalam kilka razy jako nastepna odpowiedz... i w koncu wyslalam tak jak bylo, bo mialam dosyc! > o jaka luka ogromna pusta? Odpowiedz Link
marii51 Re: Do pia.ed... 07.07.23, 15:34 to też mi się zdarza . też poprawiam jak tylko potrafię i nie akceptuje technik coś żle ustawił,? ---, czasem pomaga pozamykać strony których mam wiele na pasku,,zapominam je likwidować .. skończone i krzyżyk,, a tak mają się chyba ciasno,, aż forum pokazuje... wykrywa nasze błędy używania internetu... ,--------nie chce współgrać z nami -----ale to drobnostka Odpowiedz Link
marii51 Re: Do pia.ed... 11.07.23, 09:23 i pia,ed na urlopie a dzis urocztsty dzien SZW4JA W NATO OD DZIS Turcy .. probowali nie zgodzic sie,,ale zgodzili sie Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Do pia.ed... 11.07.23, 10:06 Co, gdzie? Wczoraj postawił warunek, że jak Szwecja do Nato to Turcja do UE. Coś się w nocy zmieniło? Odpowiedz Link
pia.ed Do pia.ed... NATO 11.07.23, 11:17 asdzxcvfsrggxdfsd napisał: > Co, gdzie? Wczoraj postawił warunek, że jak Szwecja do Nato to Turcja do UE. Coś się w nocy zmieniło? Nie jestem za przyjeciem Szwecji do Nato, bo to pociagnie za soba tylko olbrzymie koszty, a pozytku zadnego ... w zwiazku z tym czytalam tylko naglowki i szlam dalej... Podejrzewam jednak, ze obietnica przyjecia Turcji do UE "jest patykiem na wodzie pisana", bo przeciez nie sama Szwecja o tym decyduje, tylko wszystkie narody UE, a jest ich chyba 27. To moja jak najbardziej osobista opinia... Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Do pia.ed... NATO 11.07.23, 11:24 Coś Ty? Szwecja wraz z Finlandią miały od dawna "niezależny sojusz" przeciw russkim. Uzbrojone na potęgę. NATO tylko na tym zyska. Turcja prosiła się o UE gdzieś na przełomie wieków; były negocjacje; ale UE ich zlewała. Teraz maja kartę przetargową. Erdogan to kawał gnoja jest swoją drogą; ale umie dbać o swoją pozycję. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Do pia.ed... NATO 13.07.23, 22:16 asdzxcvfsrggxdfsd napisał: > Coś Ty? Szwecja wraz z Finlandią miały od dawna "niezależny sojusz" przeciw ruskim. Uzbrojone na potęgę. NATO tylko na tym zyska. Chyba mnie nie zrozumiales... NATO na pewno zyska, tylko ze panstwo szwedzkie straci... bo co roku podwyzsza sume przeznaczona na zbrojenia! Ostatnio dalo podwojna sume pieniedzy na zwiekszenie ilosci czynnych zawodowo zolnierzy, a ilosc ich wzrosla tylko o 10 %... > Turcja prosiła się o UE gdzieś na przełomie wieków; były negocjacje; ale UE ich > zlewała. Teraz maja kartę przetargową. > Erdogan to kawał gnoja jest swoją drogą; ale umie dbać o swoją pozycję. Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Do pia.ed... NATO 14.07.23, 06:31 pia.ed napisała: > Chyba mnie nie zrozumiales... NATO na pewno zyska, tylko ze panstwo szwedzki > e straci... Tylko, że pańśtwo szwedzkie to już też będzie NATO... > bo co roku podwyzsza sume przeznaczona na zbrojenia! Ostatnio dalo podwojna s > ume pieniedzy > na zwiekszenie ilosci czynnych zawodowo zolnierzy, a ilosc ich wzrosla tylko > o 10 %... Bo jak widać choćby po Ukrainie dziś nie liczy się aż taka siła ludzka tylko sprzęt. A tutaj akurat Szwecja kupuje zapewne swoje produkty; więc co państwo wyda na armię to wraca do własnej gospodarki. Szybki cytat: Szwedzki przemysł zbrojeniowy dostarcza własnym siłom zbrojnym i odbiorcom zagranicznym samoloty, radary, okręty – również podwodne, artylerię, pociski kierowane o różnym przeznaczeniu, a nawet czołgi – część szwedzkich Leopardów 2 (Strv 122) została wyprodukowana ze znacznym udziałem lokalnego przemysłu. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Do pia.ed... 17.07.23, 13:12 asdzxcvfsrggxdfsd napisał: > Szybki cytat: > Szwedzki przemysł zbrojeniowy dostarcza własnym siłom zbrojnym i odbiorcom zagr > anicznym samoloty, radary, okręty – również podwodne, artylerię, pociski kierow > ane o różnym przeznaczeniu, a nawet czołgi – część szwedzkich Leopardów 2 (Strv > 122) została wyprodukowana ze znacznym udziałem lokalnego przemysłu. TO MI BARDZIEJ PASUJE Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Do pia.ed... 17.07.23, 13:29 Bo niestety dla mnie Szwecja najwyraźniej jest mądrzejsza od Polki, co w dużej mierze zamordowała swój potencjał zbrojeniowy... A jak Szwecja wejdzie do nato to na dzień dobry każdy jej produkt będzie zgodny ze standardami nato... Odpowiedz Link
marii51 Re: Do pia.ed... ZWIEDZJĄCEJ Szwecję,,, 12.08.23, 12:11 Bożenko JAK TAK MOŻNA, ANI RELCJI ANI ZDJĘĆ ANI SŁÓWKA JAK sobie zrobiłaś prezent i podziwiałaś nieznane miejsca, mimo, że tyle lat juz jesteś w MALMO,... PAMIĘTM JK SLICNIE ZDJECIA DAWNIEJ POKAZYWAŁAS A TERAZ NAWET GUBIŁAM TOJE OKIENKA W DOMU I AUTKO JAK NIEDALEKO STOII.. A MOŻE ODDAŁAS PATRIKOWI? POZDRAWIAM .. TRZYMAJ SIE,,,... Odpowiedz Link
marii51 Re: Do pia.ed... ZWIEDZJĄCEJ Szwecję,,, 04.01.24, 22:08 tym razem odpowiadam nie na pocztę, bo wp pl moja dzis juz nie aktywna.. os tak im.......... więc podaję Cilink do poznanie więcek niż jedyny skayp niżej w tym atyk są darmowe może coś co będzie pasować w sprawach medycznych tu w POLSCE MAM kOTO PEJALNE PACJENTA I WIRUA;NIE wiele spraw organizuje sama bez prolemu ---powodzenia Odpowiedz Link
marii51 Re: Do pia.ed... ZWIEDZJĄCEJ Szwecję,,, 04.01.24, 22:27 dodaję link www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/oto-najlepsze-darmowe-komunikatory-internetowe-2022r.html Odpowiedz Link
pia.ed Do pia.ed... Messenger 05.01.24, 18:10 marii51 napisała: tym razem odpowiadam nie na pocztę, więc podaję Ci link do innych komunikatorow niz Skype może coś co będzie pasować. Slyszalam tylko o Facebook Messenger i tam kliknelam. Okazuje sie ze dziala. Dziekuje! Odpowiedz Link
marii51 Re: Do pia.ed... Messenger 05.06.24, 14:20 Bożenko .. już .. się staraM i odzywam troszkę klikam... wracaj .... wróć jak nasycisz się wszysTKIMI MALMOWYMI atrakcjami Odpowiedz Link
pia.ed Do pia.ed... 05.01.24, 17:56 marii51 napisała: Bożenko JAK TAK MOŻNA, ANI RELCJI ANI ZDJĘĆ ANI SŁÓWKA... Zdjec zadnych nie zrobilam latem 2023, bo malo jezdzilam, a kiedy Patrik po raz pierwszy pozyczyl ode mnie "Karte letnia", to nagle odkryl, ze w kazdym wiekszym miescie odbywaja sie kilkudniowe Festiwale i koncerty, wiec wyjezdzal z domu przed poludniem, a wracal po polnocy! A ja stwierdzilam, ze podczas 20 lat istnienia "Karty" niemal wszystko juz zwiedzilam i stwierdzilam, ze nalezymi sie wypoczynek... Odpowiedz Link
marii51 do zbioruliterek.. 11.07.23, 14:40 asdzxcvfsrggxdfsd napisał: > Co, gdzie? Wczoraj postawił warunek, że jak Szwecja do Nato to Turcja do UE. Co > ś się w nocy zmieniło? tak właśnie tak.. stało się,, Finlandia sprawniej była akceptowana tylko Szwecję cały czas Turcy odrzucali a to już za NAMI Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: do zbioruliterek.. 11.07.23, 14:51 No bo w Szwecji to chyba sa Kurdowie. Odpowiedz Link
marii51 Re: do zbioruliterek.. 11.07.23, 16:15 asdzxcvfsrggxdfsd napisał: > No bo w Szwecji to chyba sa Kurdowie. p co chodzi>??? Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: do zbioruliterek.. 11.07.23, 16:21 oko.press/kurdowie-papierkiem-lakmusowym-naszej-wrazliwosci-czy-szwecja-ustapi-turcji-w-sprawie-kurdow Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: do zbioruliterek.. 12.07.23, 15:14 Nie nie, Turecki to jest od uważania na pyskaczy. No i zgryzania kawy jak ekspres się znów popsuje. Gdzie mu tam do Kurdów Odpowiedz Link
marii51 Re: do zbioruliterek.. 13.07.23, 16:05 asdzxcvfsrggxdfsd napisał: > Nie nie, Turecki to jest od uważania na pyskaczy. No i zgryzania kawy jak ekspr > es się znów popsuje. > Gdzie mu tam do Kurdów JASNE JASNE JAK SŁOŃCE ANI 8888 ANI 9000 AŻ TAK> Odpowiedz Link
marii51 Re: do zbioruliterek.. 13.07.23, 16:24 www.youtube.com/watch?v=qKV3KATvl74&list=RDEMZ64opkSQNpV-gRQyWNsrqg&index=3 Odpowiedz Link
kochamzapachfrezji Re: pia.ed 13.07.23, 14:28 U mnie jest blisko gniazdo bocianie. Teraz też klekocze Odpowiedz Link