marii51 13.05.09, 11:02 szukam co to jest?poważnie-bo to dla mnie coś nowego.. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marii51 Re: LIBERTAS 13.05.09, 11:40 sibi-tak - też czytałam i oprócż - wczytałam w pierwszego założyciela- to już mi daje troszkę pojęcia co i z czym Odpowiedz Link
sibeliuss Re: LIBERTAS 13.05.09, 11:50 Od 2 lat jestem Wikipedystą, tworzę hasła, ale najczęsciej geograficzne i biograficzne. Dwa z nich były hasłami miesiąca. Odpowiedz Link
marii51 Re: LIBERTAS 13.05.09, 12:02 o? tam gdzieś mignęło mi kiedyś-że można brać udział w tworzeniu Wikopedii-- powodzenia- uaaa- ja to raczej robótki ręczne- szycie na maszynie- kompozycje wnętrz--ale tak tylko ojejku Odpowiedz Link
jaga_22 Re: LIBERTAS 13.05.09, 15:34 Z uwagi na to kto się przyłączył do tego ugrupowania,to mi już wystarczy za wszystko. Libertas w Polsce jest przede wszystkim tratwą ratunkową dla zmarginalizowanych dziś byłych polityków LPR. Komitet tworzą niewielkie skrajnie prawicowe partie: pozostałości LPR, byli wychodźcy z Ligi - Naprzód Polsko oraz PSL-Piast. 1949.salon24.pl/105010,libertas-partia-ludzi-przegranych Odpowiedz Link
marii51 Re: LIBERTAS 14.05.09, 19:28 tak, zbiorowisko- którzy gdzieś tam nie--"pasili" Odpowiedz Link
marii51 Re: LIBERTAS 14.05.09, 19:31 kto tak piszę w salonie24? "Nowa partia , nowe cele , nowe stanowiska , a więc nowe pieniądze , bo nie wierzę ,że ww. zrobili to z miłości do Libertas, wszyscy Oni coś chcą zagarnąć dla siebie , a to pierwsze miejsce na listach wyborczych do PE jak ów były senator z PO , a to powrócić do Sejmu RP jak p. Wierzjeski czy Zawisza , czy też na polecenie np. księdza Rydzyka , którego łaski stracił PiS ,mam tu na myśli p. Sobecką . Wszyscy Oni i Im podobni , złapali się Libertas jak przysłowiowej deski ratunku , by tylko utrzymać sie na powierzchni i ponownie zaistnieć w polityce , jakoś dziwnie brzmią Ich deklaracje eurosceptyczne , ale każde z Nich chciałoby na tym zarobić , zaistnieć , być , a nowa partia daje takie możliwości. Osobiście nie lekceważyłbym tego nowego zjawiska jakim jest partia Libertas, przy dobrze przeprowadzonej kampani wyborczej i hasłach grających na nastrojach społecznych , partia ta może mieć już niedługo swoich posłów w polskim parlamencie , byłoby to coś na kształt LPR czy Samoobrony , niemniej jednak mogą być dość znaczącym ugrupowaniem z który trzeba będzie się liczyć" Odpowiedz Link
jaga_22 Re: LIBERTAS 14.05.09, 20:53 A ja im nie wróżę nic dobrego.Chyba Polacy nie są tacy durni. Niezależne forum publicystów. www.salon24.pl/catalog/ Odpowiedz Link
jana2706 Re: LIBERTAS 13.05.09, 11:25 libertas łac.- wolnosc libertas in legibus -wolnosc pod panowaniem (a.opieka) prawa liberte -wolnosc ,haslo Rewolucji Fr. Odpowiedz Link
cieplanata Re: LIBERTAS 13.05.09, 11:32 Fajna partia ten Libertas wszystkie odpady z innych partii tam się zadekowały, forsy szef ma jak lodu, więc sobie mogą poobradować, albo dorobić do pierwszego jak to czyni nasz kochany były Prezydent Odpowiedz Link
marii51 Re: LIBERTAS 13.05.09, 11:33 te skróty to ja czytałam- owszem-tylko więcej potrzebuję - bo i" wolność"ma oblicz kilka- to można zauważyć .. jak na dłoni Odpowiedz Link
marii51 Re: LIBERTAS 15.05.09, 13:13 a to akurat przewidywałam... - wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,6610991,Tusk_o_zwiazka ch_Walesy_z_Libertas__Krepujaca_sytuacja.html- a gdyby tak nieba przybliżyć Odpowiedz Link