Dodaj do ulubionych

Forum Luksemburg

IP: *.ec.europa.eu 26.08.11, 17:05
czy to u mnie w pracy czy ogolny problem aby osiagnac ten link tu u gory podany czy oni istnieja bo bezposrednio nie spoosob nawet przez goglika ich zlapac ?
Obserwuj wątek
    • katoda_ltd Re: Forum Luksemburg 26.08.11, 18:51
      SOA#1: u mnie działa (z domu), więc jeżeli jest jakiś problem to stawiałbym na infrastrukturę instytucji.
    • Gość: to dziwne Re: Forum Luksemburg IP: *.94-252-115-93.dyn.cust.tango.lu 26.08.11, 21:31
      jestem w luksie i tez nie mogę się połączyć ani foxa ani z IE
      Firefox ne peut trouver le serveur à l'adresse www.polska.lu.

z kompa sąsiada tez nic (inny dostawca luks)
      • ma_wi99 Re: Forum Luksemburg 27.08.11, 00:46
        Przepraszamy bardzo za chwilowe problemy; nasz hosting service zrobil sobie jakies kuku i wszystkie znajdujace sie na jego serwerach domeny (a wiec nie tylko polska.lu ale takze cineast.lu a nawet anciencinema.lu) zostaly wyrzucone z DNSow. Na chwile obecna DNSy nieluksemburskie (o paradoksie!) juz uznaly na powrot istnienie polska.lu, ale jesli ktos odbiera internet w Luksie, to moze jeszcze nawet w tej chwili nie moc sie dostac na strone polska.lu.

To wszystko jest ponoc kwestia godzin, ale dla niecierpliwych mam rade, z ktorej ja sam skorzystalem i zadzialalo: nalezy sobie ustawic jako DNS numer IP na przyklad Google Free DNS, ktory wynosi: 8.8.8.8.

Miejmy jednak nadzieje, ze jutro wstanie lepszy dzien i nagle polska.lu pojawi sie nawet w Luksemburgu :) Niestety administracja polska.lu nie ma zadnego wplywu na te sytuacje, mimo licznych interwencji u naszego providera w dniu wczorajszym oraz dzisiejszym. Tak czy inaczej - prosze sie nie martwic; duch w narodzie nie ginie i polska.lu nadal istnieje, nawet jesli komputery sa innego zdania.
        • Gość: Rob Re: Forum Luksemburg IP: *.bglan.net 27.08.11, 09:11
          A nie prościej podać wasze IP, do wpisania w pasek adresu zamiast nazwy polska.lu, niż namawiać ludzi do grzebania w konfiguracjach?
          • ma_wi99 Re: Forum Luksemburg 27.08.11, 11:33
            Najprosciej to chyba jednak poczekac :) Dzis juz wszystko dziala po staremu takze z Luxa. Jesli komukolwiek gdziekolwiek jeszcze nie dziala - prosze o informacje, to bedziemy atakowac naszego h(w)osta ;)
            • Gość: tester---ona Re: Forum Luksemburg IP: *.94-252-66-232.dyn.cust.tango.lu 27.08.11, 12:28
              Potwierdzam : dziala ....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka