Gość: mck IP: 217.153.87.* 30.06.04, 21:45 Witam, chodzi mi o podatki od zarobków w Irlandii? Jeśli np. w ogłoszeniu widnieje 2000 euro, to jest to chyba brutto a ile wynosi netto??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mck Re: płaca w irlandii IP: 217.153.87.* 01.07.04, 12:31 czy ktos na to odpowie???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: płaca w irlandii IP: *.bas2.prp.dublin.eircom.net 22.07.04, 13:33 podatki tu sa bardzo dziwne, oczywiscie ze jest to placa brutto, niby jest 20% podatek minus specjany Tax Credit, ale jak zaczynasz pracowac i nie masz numeru PPS ani z Tax Office zabieraja ci 40 % kasy. Potem to jednak zwracaja. U mnie po kilku wyplatach za kazdym razem byla inna kwota podatku przy takiej samej pensji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: płaca w irlandii IP: *.easy.inet.fi 22.07.04, 15:26 jak inetesuja cie podatki w irlandii to wystarczy wejsc na neta i poszukac, a nie czytac tylko forum!:) sprawdz tutaj www.revenue.ie i tutaj www.oasis.gov.ie tu znajdziesz na pewno wszystko co cie interesuje i nie tylko podatki, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gardai Podatki w IRL IP: 5.3R* / *.as9105.net 22.07.04, 21:50 do 28k euro na rok: 20% powyzej tej sumy: 40% Kazdy podatnik dostaje na poczatku roku kolorowa ulotke, i widzi ile zaplaci. Np ja mam tak rozwiazane, ze oficjalnie nie zarabiam wiecej, niz te 28k - aby nie przekroczyc progu podatkowego, a kilka tys euro wiecej trafia na zupelnie inne konto w trzecim kraju - juz tax free. Za rok 2003 zabrali mi ok 16% . Gdybym mial zone, zaplacilbym kilka procent mniej, nastepne kilka procent zyskalbym majac dziecko. Przecietna robotnicza rodzina irlandzka 2+2 nie placi w ogole podatku dochodowego (pokazywali mi payslipy). Wg The Economist jest to jedyny kraj w Europie gdzie rodzina 2+2 nie tylko nie placi podatku, ale jest dofinansowywana 2%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Halina Re: Podatki w IRL IP: *.ip-pluggen.com 22.07.04, 22:54 Czyli w Irlandii tez kombinujesz z podatkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: płaca w irlandii IP: *.customer.m-online.net 20.09.04, 18:57 firma placi 2000 a z tego trzeba poczynic oplaty Odpowiedz Link Zgłoś