Gość: lubelak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.04, 12:03 prosze o jakies info na temat pracy geodety (po studium geodezyjnym) w UK moze ktos pracuje jako geodeta lub w takiej firmie i moze sie podzielic info pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: skandynaw Re: geodeta w UK IP: 193.4.174.* 25.08.04, 12:50 Nie mam pojecia podobnie jak i Ty jakie maja wymagania. Ja jestem z kolei inz z 5 letnim doswiadczeniem na Islandii i tez zamierzam sie przeniesc do UK. Starczy juz tez izolacji i 350km na Grenlandie... Mysle ze najlepiej wystosowac zapytanie do RICS (Royal Institute of Chartered Surveyors). Oni raczej najpredzej dadza nam odpowiedz odnosnie naszego zawodu. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lubelak Re: geodeta w UK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.04, 09:09 hej milo spotkac kolege po fachu tak daleko moze mi powiesz jak jest z geodezja u Ciebie latwo z praca itp itd :)) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skandynaw... Re: geodeta w UK IP: 193.4.174.* 26.08.04, 13:36 Skrobnij mailika na krycha@strik.is ... pogadamy se na priv :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: geodeta w UK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 21:24 Temat ten jest poruszony na forum na stronce www.geodezja.net Proponuje zajrzec. pozdrawiam i życze powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skandynaw Re: geodeta w UK IP: 193.4.174.* 29.08.04, 18:27 Hejka Ania, Dziekuje bardzo na namiar. Wypadlem zupelnie z obiegu, nie wiem co w trawie piszczy na polskim rynku geodezyjnym, ale wiem tyle ze nasycenie rynku jest tak wielkie ze raczej o pracy mozna zapomniec. Dlatego tez mysle o innym kraju (Islandii mam juz dosc, nie chodzi o prace raczej o zycie codzienne- kompletnie nic do roboty :/ i ogrooomna izolacja). Nie wiesz jak wyglada sprawa uznawalnosci naszych dyplomow w UK? Probowalem znalesc cos w geodezja.net ale jestem chyba na etapie analfabetyzmu wtornego. Tutaj raz juz ta procedure przechodzilem wiem moge opierac sie tez na dokumentach islandzkich ale wiadomo, liczy sie caloksztalt.... Bylbym wdzieczny za wszelkie mozliwe informacje (RICS i tak mam zamiar pomeczyc rowniez :D ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: geodeta w UK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.04, 22:48 Witaj :) O zatrudnieniu w geodezji w krajach uni europejsiej byly artykuly w miesieczniku "geodeta" ktory ma wzoja stronke w sieci www.magazyn.geodeta.pl/ A oto link odnosnie geodezji w UK www.atomnet.pl/~geodeta/2003/102text2.htm Mam nadzieje ze znajdziesz tam jakies cenne informacje. Pozdrawiam i zycze powodzenia w pracy :) Przyszla geodetka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skandynaw Re: geodeta w UK IP: 193.4.174.* 31.08.04, 10:29 Czesc Ania, Dzieki za wszelkie informacje... widze ze znowu bedzie papierkowa zabawa z RICS... Gosh, jak ja to kocham :(. Sorki, ze nie odpisalem od razu ale bylem na pomiarach i walczylem z badziwiastym sygnalem i sztormowym wiatrem.... i znowu musze jechac tyczyc na nowo. Na jakiej uczelni jestes i jak podoba Ci sie to co studiujesz... Oj bedziesz jeszcze klela na swoj zawod tkwiac na srodku pustkowia w ulewnym deszczu i porwistym wietrze... hihihihi. Pozdrowionka z Reykjaviku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: geodeta w UK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 23:08 Hey:) Jestem pełna podziwu że masz chęć tak zwiedzać świat :D To gdzie po Anglii uderzasz? :D Planujesz zmienić kontynent i klimacik haha Jakaś Afryka Australia ? :))) Może fakultecik z turystyki dorobisz :D Ja sobie na radzie studiuje spokojnie na Polibudzie Warszawskiej czasem spokojny żywot czasem mniej spokojny teraz mam kampanię wrześniową i nie jest za spokojnie :) Bede walczyć z fotką i satelitarną w przyszłym tygodniu. Chyba za wiele studiowałam zamiast się uczyć. I nie strasz mnie tym że bede kląć na mój przyszły zawód :P Ja teraz potrzebuje motywacji a zjawiska meteorologiczne mnie przerażają. Dopiero w tym roku bede wybierać specjalizacje i pojde przez nie chyba na kartografie. Jak mnie przyjmą na karto ;) jak nie to bede biegać z sygnałem podczas deszczu i klać hahaha Podoba mi się że tak sobie zwiedzasz ja wsumie też mam czasem ochote gdzeiś jechać pozwiedzać i mieć ciekawe wrażenia tylko na razie mnie szkoła trzyma. Kurcze rozpisałam się Upsss ja zwykle sporo gadam. Głupio mi prywatne gadki wtracać na forum ale fajnie spotkać geodete an forum. Kurcze próbowałam Ci wysłac meial ale mi cos nie poszlo ja jestem lewa jeśli chodzi o kompy. Napisz moze coś na mojego meila ann_le@gazeta.pl Cchiałabym się spytać coś odnośnei tego okropnego zawodu geodety jak to wygląda u Ciebie hahaha Pozdrawiam Anka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: geodeta w UK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 17:22 hey Jak to jest że wywiało Cię tak daleko? Odpowiedz Link Zgłoś