wet3 Jarosław Kaczyński: W niedzielę prezydent nie p... 08.10.09, 16:55 Podpisze, podpisze! Jak nie w niedziele, to w inny dzien. I tak, z fanfarami, bedziemy obchodzili utrate niepodleglosci. Gdyby nie podpisal, to nie bylby soba !!!!!!!!!!!!!!! On Klausem NIE jest! Odpowiedz Link Zgłoś
legrange Re: Jarosław Kaczyński: W niedzielę prezydent nie 08.10.09, 17:04 Im więcej UE, tym mniej kaczej demokracji w Polsce!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jakub53 I niech mi zaden dupek z PiS-uaru nie wrzuca komen 08.10.09, 16:56 Widac? Maly Kaczor zapowiedzial ze zrobi, a potem dupa w trok bo Duzy Kaczor powiedzial 'wal sie' . I to Polacy nazywaja prezydentem? Mysl polski glupku nad wyborcza urna... Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Jarosław Kaczyński: W niedzielę prezydent nie p... 08.10.09, 17:00 Czy tylko mnie niezwykle ciekawy wydaje się fakt, że w kwestii podpisania/niepodpisania traktatu PiS jest lepiej poinformowany niż BBN? To się nazywa ponadpartyjny prezydent... Odpowiedz Link Zgłoś
kat.2 Jarosław Kaczyński: W niedzielę prezydent nie p... 08.10.09, 17:01 też chcę być prezydętym i mieć wszystkich w ... Odpowiedz Link Zgłoś
evident dziennikarze pytają ministrów kaczki lub jego 08.10.09, 17:02 przecież dysponentem decyzji zawsze jest Jarosław brat Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Smutne że pan prezydent zamiast... 08.10.09, 17:03 mieć swoje stanowcze zdanie na "nie" w kwestii traktatu ogląda nie na maleńką Irlandię w dodatku szantażowaną przez lewaków i bezbożników. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_kaczor na pana Lech K. nie zasłużył...: 08.10.09, 17:15 Donald Tusk trafił do nieba. Oprowadza go św. Piotr i mówi: - Widzisz Donaldzie, u nas każdy człowiek ma swój zegar... Jak powie jakieś kłamstwo, to wskazówka przesuwa się o jedną minutę. Tu jest twój zegar - twoja wskazówka sporo się przesunęła. To jest zegar Matki Teresy, stoi jak stał na godzinie 12. - A gdzie zegar braci Kaczyńskich? - pyta Tusk. - Pracują w korytarzu jako wentylatory. Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: Smutne że pan prezydent zamiast... 08.10.09, 17:17 i bezbożników. A co, bezbożnicy to nie ludzie, i nie zasługują na szacunek? Sądziłem, że Ty sobie dworujesz z nas, ale Ty po prostu głupi jesteś, jezu, widzisz i nie grzmisz... Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Oczywiście że zasługują na szacunek... 08.10.09, 18:24 w takim mniej więcej stopniu jak Stalin czy Trocki, Hitler & Co, Pol Pot, no i całe ta reszta z tej sympatycznej bezbożnej czeredki do której zapewne przynależysz chcąc czy nie... Odpowiedz Link Zgłoś
boykotka Jarosław Kaczyńsk ipotrafi zdyskredytować brata :) 08.10.09, 17:03 Jak dla mnie nawet 10 takich afer jak "o grach losowych" nie pobije jednej wypowiedzi przewodniczącego partii politycznej na temat przyszłych poczynań prezydenta. Rzecznik prezydenta wie o tej sprawie znacznnie mniej - zabawne, po co w takim układzie rzecznik prezydentowi, skoro jego brat wie lepiej ??? Co to za prezydent ??? Na pewno nie mój.... Odpowiedz Link Zgłoś
rosolina Jarosław Kaczyński: W niedzielę prezydent nie p... 08.10.09, 17:05 Jednym słowem - "Na złość mamie odmrożę se uszy"! Odpowiedz Link Zgłoś
gregory433 Jarosław Kaczyński: W niedzielę prezydent nie p... 08.10.09, 17:09 "Prezydęnt" Jarosław K. podpisze traktat tylko pod warunkiem że to on zostanie pierwszym Prezydentem UE. Odpowiedz Link Zgłoś
strzelec51 Z geby cholewa 08.10.09, 17:12 Jesli sie nie myle, Kaczynscy uzalezniali ostateczne podpisanie traktatu od rezultatow referendum w Irlandii. "Well": Irlandia zaakceptowala. I co teraz? Jest to wyjatkowo glupia, infantylna gra polityczna. Klasyczny przypadek szukania wymowek, przy calkowitym braku odwagi jasnego okreslenia wlasnego stanowiska. Calkiem zreszta mozliwe, ze Kaczynscy nie maja w tej sprawie wlasnego stanowiska, przynajmniej w "intelektualnym" rozumieniu tego slowa, maja natomiast wybitnie niechetny do tego (traktatu) stosunek. Ale to nie rozum, to emocje. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_kaczor raczej z dzioba...: 08.10.09, 17:16 Donald Tusk trafił do nieba. Oprowadza go św. Piotr i mówi: - Widzisz Donaldzie, u nas każdy człowiek ma swój zegar... Jak powie jakieś kłamstwo, to wskazówka przesuwa się o jedną minutę. Tu jest twój zegar - twoja wskazówka sporo się przesunęła. To jest zegar Matki Teresy, stoi jak stał na godzinie 12. - A gdzie zegar braci Kaczyńskich? - pyta Tusk. - Pracują w korytarzu jako wentylatory. Odpowiedz Link Zgłoś
strzelec51 Re: raczej z dzioba...: 08.10.09, 17:18 To Kaczynscy trafili do nieba? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tw_kaczor tak...jako wentylatury...: 08.10.09, 17:29 wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Teczki-Kaczynskich,wid,10104920,wiadomosc_prasa.html "Zapada decyzja, żeby z tym kimś rozmawiać. I on okazuje się oszustem. Tak było w tym wypadku. Ale trzeba z tego wyciągnąć wniosek, nigdy więcej nie wolno już rozmawiać z ludźmi o marnej reputacji. I chcę wam tutaj, w tym szczególnym miejscu, w tym, można powiedzieć, świętym miejscu Polaków, przyrzec, że nigdy więcej już z takimi ludźmi rozmawiać nie będziemy" Jakosław K. i jeszcze Jaruś K.: 1. Nie bede premierem, gdy mój brat bedzie prezydentem (JK). 2. Dla mnie, raz dane slowo, jest swiete... (J) 3. Nie bedzie koalicji z Samoobrona (J). 4. Samoobrona jest tworem bylych oficerów sluzb bezpieczenstwa (J). 5. Ciesze sie, ze bede na pierwszej linii walki z Samoobrona (J). 6. My w kolejnej kompromitacji i w otwieraniu Samoobronie drogi do wladzy w Polsce uczestniczyc nie bedziemy (J). 7. Andrzej Lepper udowodnil, ze ma za nic prawo i jest politycznym awanturnikiem. Poparcie PISu dla tego polityka w jakiejkolwiek sytuacji jest nierealne (J). 8. Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sadu lub przeciwko komu tocza sie sprawy sadowe. To jest sprzeczne z idealami PIS (J) 9. W-ce minister sprawiedliwosci nie scigal i nie osadzal w wiezieniu dzialaczy opozycji w latach 70 (J). 10. Nie zmienia sie ordynacji wyborczej na krótko przed wyborami. 11. Nie podniesiemy akcyzy na paliwa. 12. Wybudujemy trzy miliony mieszkan. 13. Wprowadzimy szybko nizsze podatki. 14. To bedzie tanie panstwo, zredukujemy administracje. 15. Wycofamy wojsko polskie z Iraku. 16. Marcinkiewicz, to premier na cala kadencje. 17. Pomozemy Stoczni (UE chce zwrotu 4 mld). 18. Afera bilboardowa. 19. Chcemy koalicji z PO. 20. PO jest w koalicji z SLD. 21. To wszystko wina PO i SLD. 22. Nie bedzie TKM-u. 23. Moja teczka jest sfalszowana (J). 24. Wiekszosc bylych szefów dyplomacji byla na uslugach KGB. 25. Prawie 200 km autostrad w 2006, to nasza zasluga. 26. Tylko 6 km autostrad w 2007, to wina SLD. ............. 99. Dla mnie, raz dane slowo, jest swiete... (Jaroslaw Kaczynski 10 VII 2006) no i setne Leszka K.: 100. To nie jest moj podpis, zostal podrobiony (Lech Kaczynski) Odpowiedz Link Zgłoś
tw_kaczor tak...jako wentylatory...: 08.10.09, 17:30 "Zapada decyzja, żeby z tym kimś rozmawiać. I on okazuje się oszustem. Tak było w tym wypadku. Ale trzeba z tego wyciągnąć wniosek, nigdy więcej nie wolno już rozmawiać z ludźmi o marnej reputacji. I chcę wam tutaj, w tym szczególnym miejscu, w tym, można powiedzieć, świętym miejscu Polaków, przyrzec, że nigdy więcej już z takimi ludźmi rozmawiać nie będziemy" Jakosław K. i jeszcze Jaruś K.: 1. Nie bede premierem, gdy mój brat bedzie prezydentem (JK). 2. Dla mnie, raz dane slowo, jest swiete... (J) 3. Nie bedzie koalicji z Samoobrona (J). 4. Samoobrona jest tworem bylych oficerów sluzb bezpieczenstwa (J). 5. Ciesze sie, ze bede na pierwszej linii walki z Samoobrona (J). 6. My w kolejnej kompromitacji i w otwieraniu Samoobronie drogi do wladzy w Polsce uczestniczyc nie bedziemy (J). 7. Andrzej Lepper udowodnil, ze ma za nic prawo i jest politycznym awanturnikiem. Poparcie PISu dla tego polityka w jakiejkolwiek sytuacji jest nierealne (J). 8. Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sadu lub przeciwko komu tocza sie sprawy sadowe. To jest sprzeczne z idealami PIS (J) 9. W-ce minister sprawiedliwosci nie scigal i nie osadzal w wiezieniu dzialaczy opozycji w latach 70 (J). 10. Nie zmienia sie ordynacji wyborczej na krótko przed wyborami. 11. Nie podniesiemy akcyzy na paliwa. 12. Wybudujemy trzy miliony mieszkan. 13. Wprowadzimy szybko nizsze podatki. 14. To bedzie tanie panstwo, zredukujemy administracje. 15. Wycofamy wojsko polskie z Iraku. 16. Marcinkiewicz, to premier na cala kadencje. 17. Pomozemy Stoczni (UE chce zwrotu 4 mld). 18. Afera bilboardowa. 19. Chcemy koalicji z PO. 20. PO jest w koalicji z SLD. 21. To wszystko wina PO i SLD. 22. Nie bedzie TKM-u. 23. Moja teczka jest sfalszowana (J). 24. Wiekszosc bylych szefów dyplomacji byla na uslugach KGB. 25. Prawie 200 km autostrad w 2006, to nasza zasluga. 26. Tylko 6 km autostrad w 2007, to wina SLD. ............. 99. Dla mnie, raz dane slowo, jest swiete... (Jaroslaw Kaczynski 10 VII 2006) no i setne Leszka K.: 100. To nie jest moj podpis, zostal podrobiony (Lech Kaczynski) Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Jarosław Kaczyński: W niedzielę prezydent nie p... 08.10.09, 17:14 Panie prezydencie, chciałbym tutaj, z tego miejsca obiecać, że w najbliższych wyborach niezwłocznie oddam na pana głos, (niezwłocznie, to tak około 2017 roku)... Odpowiedz Link Zgłoś
strzelacz_z_papierowej_torby podpiszę .. nie podpiszę .. podpiiiiszę - jak z 08.10.09, 17:16 córką mandaryna w reklamie plusa .. Odpowiedz Link Zgłoś
azeta7 Jarosław, a co on ma do tego ?! 08.10.09, 17:21 Razem będą długopis trzymać czy co? Może im ten wielki pożyczyć Lech Wałęsa. A zresztą Naród, Polacy to podpisali przed laty więc ten podpis wart funta kłaków. A do końca już tylko 440... Odpowiedz Link Zgłoś
chocian Jarosław Kaczyński: W niedzielę prezydent nie p... 08.10.09, 17:27 Skad prezes drugorzednej, opozycyjnej partii wie co zrobi Prezydent? Przed premierem, sejmem, jeszcze wczoraj slyszalem, ze kolesiostwo i kumoterstwo jest Be. Odpowiedz Link Zgłoś
dokto Szczygło??? To ten od bezpieczeństwa narodowego?! 08.10.09, 17:30 NIc nie wie?! To za co on bierze moją kasę, kasę bezrobotnych stoczniowców i reszty uciemiężonego narodu? Nasłać na niego CBA panie prezesie. Odpowiedz Link Zgłoś
edza4 Jarosław Kaczyński: W niedzielę prezydent nie p... 08.10.09, 17:39 Niech w ogóle nie podpisuje, a najlepiej niech z domu nie wychodzi, tyle czasu czekaliśmy to jeszcze poczekamy te 440 dni, przynajmniej jest nadzieja że na niego nie będziemy musieli patrzeć jak przynosi Polsce następny wstyd.Nie mogę się doczekać kiedy pani Inga Rosińska założy jemu sprawę za tę " małpę w czerwonym ". Odpowiedz Link Zgłoś
mao111 Re: Jarosław Kaczyński: W niedzielę prezydent nie 08.10.09, 17:55 to jest dopiero afera; nie rządzi ten kogo wybrał naród tylko jakiś koleżka. Odpowiedz Link Zgłoś
munkela Kanonmizacja, diabli wiedza kogo, wazniejsza niz 08.10.09, 18:25 sprawy panstwa? I oczywiscie, juz po raz koplejny (!) uzywa sie trick'u! Poniewaz Benedykt XVI jest glowa panstwa Watykan wiec wizyta nazywa sie OFICJALNA. Za kolejny kaprys brata brata, zaplaci podatnik polski!!! Maria Kaczynska tez robi sobie czesto-gesto podroze darmowe na koszt podatnikow. W podroz wyrusza bowiem jako Specjalny WYSLANNIK Prezydenta RP. Mowie tu o podrozach ktore nie odbyly sie NA IMIENNE ZAPROSZENIE GOSPODARZY i pani Kaczynska odbyla je SAMA a nie towarzyszyla prezydentowi. UWAGA!!! W kazdym z podanych wypadkow WYSTARCZYLO ABY POLSKA BYLA REPREZENTOWANA PRZEZ AMBASADORA!!! Rok 2006: 7 lutego - Berlin - pogrzeb bylego prezydenta Niemiec Johanessa Raua. Prezydent i jego zona uwazali za wazne aby pani Kaczynska pojechala na pogrzeb czlowieka,ktory byl prezydentem w latach 1999-2004! A wiec malzonkowie nigdy go osobiscie nie poznali. Wystarczylo aby Polske reprezentowal ambasador. 10 marca - Chile - uroczystosc zaprzysiezenia prezydenta. Taka uroczystosc jest zawsze okazja do spotkania sie politykow. Co tam robila pani Kaczynska??? 26 marca - pogrzeb bylego prezydenta Estonii.Taka sama sytuacja jak w Niemczech. 27 kwietnia - wizyta w Luxemburgu 30 listopada- 3 grudnia - Meksyk. Zaprzysiezenie prezydenta. Taka sama sytuacja jak w Chile. Co tam robila pani Kaczynska? Rok 2007 11-13 maj - wizyta w Sankt Petersburgu. Otwarcie Domu Polskiego. NIE MOGL TEGO ZROBIC AMBASADOR? 5 czerwca - wizyta we Lwowie 2 - 4 pazdziernik - Pani Kaczynska byla w Chinach z okazji XII Światowych Letnich Igrzysk Olimpiad Specjalnych Szanghaj 2007. 17- 20 pazdzienika pani Kaczynska spedzila w Izraelu. wzięła udział m.in. w uroczystym otwarciu nowej siedziby Instytutu Polskiego w Tel Avivie. Zupelnie "przypadkiem" byla na Gorze Oliwnej i w Betlejem. Rok 2008 byl "ubogi" w samotne podroze pani Kaczynskiej. 7-8 marca to Wlochy. Uroczystosci pogrzebowe Wielkiego Mistrza Suwerennego Wojskowego Zakonu Maltanskiego. Rok 2009 3 kwietnia - Szwecja - uroczystosci w World Childhood Foundation. 19 - 22 kwietnia - Katar. Doha. Ale na zaproszenie. To oznacza, ze podatnicy zaplacili jedynie za uzycie samolotu. 30 kwietnia - 1 maja - Londyn.gdzie wzięła udzial w koncercie inauguracyjnym Rok Polski. OBECNOSC AMBASADORA WYRAZNIE NIE WYSTARCZALA! 5-9 maja - pani Kaczynska jest w Kanadzie, gdzie na zaproszenie Prezesa Zarządu Głównego Kongresu Polonii Kanadyjskiej bierze udzial w obchodach uchwalenia Konstytucji 3. Maja i Dnia Polonii. Znowu ambasador nie wystarczyl ale tym razem placimy jedynie za przelot! 23 - 25 maja pani Kaczynska spedza w Izraelu. Bierze udzial w uroczystosciach zamkniecia Roku Polskiego. W tym wypadku ciekawe jest, ze NIEWIADOMO JAKO KTO TAM POJECHALA. Strona Kancelarii Prezydenta tego nie podaje. Wazne jest, ze udzial ambasadora RP w tym wypadku znowu nie wystarczal. 1 czerwca pani prezydentowa znowu jest we Lwowie. Konsulat RP zorganizowal bowiem II Polsko-Ukrainski Dzien Dziecka! Pani Kaczynska objela te uroczystosci swoim patronatem. Bogaci sa polscy podatnicy! Odpowiedz Link Zgłoś
jagrudz Jarosław Kaczyński: W niedzielę prezydent nie p... 09.10.09, 18:30 Tak bardzo nagrzeszył że o. Rydzyk nie może dać już rozgrzeszenia tylko do Watykanu muszy jechać? Odpowiedz Link Zgłoś