Dodaj do ulubionych

Wystarczy!!

05.08.15, 14:17
Dajcie juz spokoj z tym sp. Kulczykiem. Wystarczy juz! To nie jest jakis wybitny Polak, zeby poswiecac mu tyle miejsca na Gazecie.
Wszyscy wiemy w jaki sposob wzbogacil sie (i dobrze dla niego, ze mial taki leb do interesow) ale dla mnie jest to troche juz niesmaczne.
To tak jak gdyby zmarl wybitny Polak z wielkimi zaslugami dla narodu. On nie tworzyl nowych miejsc pracy dla ludzi, on wykorzystywal znajomosci ze znanymi ludzmi zeby sie wzbogacic. Te wszystkie akcje dobroczynne to po to aby mniej podatku zaplacic. Wszyscy o tym wiemy wiec nie bierzcie nas za idiotow plisssssssssssss!
Obserwuj wątek
    • 13kisiel Re: Wystarczy!! 05.08.15, 14:49
      żałosne przedstawienie w Poznaniu :-)))
      • veglie Re: Wystarczy!! 05.08.15, 16:03
        Wolisz pewnie przedstawienia na Podkarpaciu.
        • glupiababa987 Re: Wystarczy!! 05.08.15, 16:09
          veglie napisał:

> Wolisz pewnie przedstawienia na Podkarpaciu.

Wole swiety spokoj i sympatyczne news'y. Wole sympatycznych ludzi na forum Gazety ale takowych juz nie ma. Nie mozna wypowiedziec swojej, najbzardziej niewinnej opinii bo narazasz nie na idiotyczne komentarze. Podejrzany jestes o: symparie z PiS ( w najlepszym przypadku), zazdrosc i zawisc, milosc do Rydzyka A ja qu... chcialem tylko powiedziec co mysle w tej chwili. Wiec walcie sie wszyscy z prawa i lewa!!!!!!!!!!!!!!! pa!Pa!! Calus
          • veglie Re: Wystarczy!! 05.08.15, 16:14
            Nie do Ciebie to było.
            • glupiababa987 Re: Wystarczy!! 05.08.15, 16:17
              veglie napisał:

> Nie do Ciebie to było.

To cytuj komentarz :-))
              • veglie Re: Wystarczy!! 05.08.15, 16:24
                Drzewko wystarczy... tak mam ustawione forum.
    • ginusia Re: Wystarczy!! 05.08.15, 15:05
      Troszke to wszystko niesmaczne. Zgadzam sie :-). Od kilku dni otwierajac Gazete unikam informacji o tym "wielkim" wydarzeniu.
    • lumpior Re: Wystarczy!! 05.08.15, 15:17
      Kulczyk zrobił dla kraju wiele więcej niż wszyscy biskupi i święci razem wzięci.Jasne? Zmów litanie,pobaw się gromnicą i nie świruj głupiababo. Amen.
      • ginusia Re: Wystarczy!! 05.08.15, 15:44
        lumpior napisał:

> Kulczyk zrobił dla kraju wiele więcej niż wszyscy biskupi i święci razem wzięci
        > .Jasne? Zmów litanie,pobaw się gromnicą i nie świruj głupiababo. Amen.

Wiem, ze odpowiedz nie jest skierowana do mnie ale odpowiadam :-);

Biskupi i swieci nie zrobili nic dla Polski. Tak wiec Kulczyk nie mogl zrobic duzo wiecej :-)
    • mariner4 Klepiesz obiegowe opinie 05.08.15, 15:18
      Gdyby było więcej Kulczyków, bylibyśmy w innym miejscu rozwoju.
      Potrafisz uzasadnić zarzuty? Tylko nie powołuj się na prawicowe media i Rydzyka.
      Bo to jest opinia g...warta.
      "pieniądze w rekach idiotów nikomu pożytku nie dają. Nawet tym idiotom".
      M.
      • ginusia Re: Klepiesz obiegowe opinie 05.08.15, 15:50
        mariner4 napisał:

> Gdyby było więcej Kulczyków, bylibyśmy w innym miejscu rozwoju.
        > Potrafisz uzasadnić zarzuty? Tylko nie powołuj się na prawicowe media i Rydzyka
        > .
        > Bo to jest opinia g...warta.
        > "pieniądze w rekach idiotów nikomu pożytku nie dają. Nawet tym idiotom".
        > M.

Ona nie klepie tylko wyraza swoje zdanie. Na nikogo nie powoluje sie. Zadnych zarzutow nie widze tylko opinie zwyklego czytelnika takiego jak ja. Wszyscy wiemy w jaki sposob dzialal. To mogles przeczytac w Gazecie. To byl zwykly posrednik, jego zasluga, ze taki sprytny :-)
        • mariner4 Zawiśc to podłe uczucie. 05.08.15, 15:57
          Ja Kulczykowi zazdrościłem jego zdolności, ale nie było w tym cienia zawiści.
          Tacy jak on to lokomotywy postępu. Nie wszyscy to w Polaczkowie rozumieją. W Polsce tak.
          M.
          • glupiababa987 Re: Zawiśc to podłe uczucie. 05.08.15, 16:02
            mariner4 napisał:

> Ja Kulczykowi zazdrościłem jego zdolności, ale nie było w tym cienia zawiści.
            > Tacy jak on to lokomotywy postępu. Nie wszyscy to w Polaczkowie rozumieją. W Po
            > lsce tak.
            > M.
            Zawsze go podziwialem. Facet niezwykly. Do zawisci mi bardzo daleko bo jestem zwylkym, przecietnym Polakiem, ktory jest (niezwykle) zadowolony ze swojej egzystencji. Tylko nie rozumiem tej ekscytacji w Gazecie. Wiec idz napij sie piwa i wyluzuj z tym oskarzaniem o zazdrosc bo to jest forma jakiej duzej frustracji Pa :-)
            • mariner4 Opluwanie ludzi sukcesu w Polsce bywa 05.08.15, 16:05
              frustrujące.
              Już Piłsudski zauważył, że "dla Polaków można zrobić wszystko. Z Polakami nic".
              Święte słowa!
              M
            • wobo1704 Re: Zawiśc to podłe uczucie. 05.08.15, 16:44
              baba987;
              To nie ekscytacja a oddanie hołdu człowiekowi, który dla Polski coś zrobił. Lepiej napisał to mariner.

ps. Oglądałem tą uroczystość. Piękna, wzruszająca oprawa muzyczna.
              Jakże to pożegnanie różniło się od dotychczasowych uroczystości pogrzebowych naszych wybitnych Polaków.
      • platfusy.ida.do.paki GłuPOlku 05.08.15, 16:00
        Gdyby było więcej takich Kulczyków to nawet po chodnikach nie mógłbyś chodzić albo po lasach. Wszystko by te żule przejęły.

Kulczyk przy takich ludziach jak Jobs, Andrew Grove, Komprad biznesowo jest nikim.
        Nie wymyślił niczego, niczego nie odkrył, niczego nie wyprodukował, nie stworzył żadnej marki. Nawet nie było go stać na kupienie czyjegoś wynalazku i zrobienie z tego rynkowego sukcesu.

Dorobił się na tym, że kupował dzięki sprzedajnym politykom państwowy majątek a potem go sprzedawał z potrąceniem sutej prowizji. Jak wróble ćwierkają pomagały mu w tym szafa kwitów (jego ojciec był współpracownikiem wojskowych służb specjalnych PRL i rezydował w Berlinie Zachodnim) i pieniądze.

Polacy mu nic nie zawdzięczają. Przez lata płacili ogromne haracze TP SA bo ludzie SLD i AWS zagwarantowali Kulczykowi i France Telekom utrzymanie monopolu tepsy na łączach krajowych, żeby Kulczyk odsprzedał swoje udziały z jak największym zyskiem.

Tak samo teraz płacą horrendalną opłatę za kawałek autostrady A1.
        • mariner4 Rozumiem, że masz dokumenty, dowody. 05.08.15, 16:07
          Ciekawe skąd tacy by brali pieniądze w kraju samych biedaków?
          M.
          • platfusy.ida.do.paki Re: Rozumiem, że masz dokumenty, dowody. 05.08.15, 16:11
            Chłopie, przecież to wszystko jest opisane.
            No ale jak ty oglądasz na okrągło TVN24 i czytasz GW to normalne, że niczego interesującego się nie dowiesz.
            Interesy Kulczyka, biografia jego ojca (teczkę w IPNie przeglądali dziennikarze np. Gadowski), aferalna prywatyzacja TP SA - jest o tym masa informacji.
            • mietowe_loczki Re: Rozumiem, że masz dokumenty, dowody. 05.08.15, 16:19
              A mimo to i tak Kulczykowi nie dorastasz do pięt.
            • mariner4 A ja sięczuję bardziej okradziony przez 05.08.15, 16:27
              górników, kościół katolicki, niż przez Kulczyka.
              Przy takich jak Kulczyk można żyć, przy górnikach nie bardzo. KK obiecuje życie pozagrobowe za pieniądze wpłacone za życia doczesnego. To jest dopiero przekręt! Towar, którego nie można sprawdzić.
              M.
              • glupiababa987 Re: A ja sięczuję bardziej okradziony przez 05.08.15, 16:42
                mariner4 napisał:

> górników, kościół katolicki, niż przez Kulczyka.
                > Przy takich jak Kulczyk można żyć, przy górnikach nie bardzo. KK obiecuje życie
                > pozagrobowe za pieniądze wpłacone za życia doczesnego. To jest dopiero przekrę
                > t! Towar, którego nie można sprawdzić.
                > M.

Ja nie czuje sie okradziony przez Kulczyka. Ja TYLKO mowie, po co te peany na pierwszej stronie?? KK nas wali rowno od lat.. Moj Ojciec mowil : lepsza komuna niz KK bo on jest niezniszczalny od 2 tysiecy lat. Mial racje...
    • mietowe_loczki Re: Wystarczy!! 05.08.15, 15:46
      glupiababa987 napisał(a):

> Wszyscy wiemy w jaki sposob wzbogacil sie

W jaki?
      • platfusy.ida.do.paki Re: Wystarczy!! 05.08.15, 15:50
        A tak:
        www.bliskopolski.pl/iii-rp/afery/afera-przy-prywatyzacji-telekomunikacji-polskiej/
        • mietowe_loczki Re: Wystarczy!! 05.08.15, 15:53
          Zgłosiłeś to?
      • glupiababa987 Re: Wystarczy!! 05.08.15, 15:53
        mietowe_loczki napisała:

> glupiababa987 napisał(a):
        >
        >
        > > Wszyscy wiemy w jaki sposob wzbogacil sie
        >
        > W jaki?

Poczytaj troche, dobrze Ci to zrobi :-)))
        • mietowe_loczki Re: Wystarczy!! 05.08.15, 15:54
          Wydawało mi się, że wiesz, o czym mówisz.
        • mariner4 Nasz Dziennik? 05.08.15, 16:22
          To sobie czytaj.
          M.
      • mariner4 Ton ma tyle sensu co powiedzenie: 05.08.15, 15:58
        "wszyscy wiedzą, ze to Żyd"
        Wiadomości z magla dla debili.
        M.
    • 141288bs Re: Wystarczy!! 05.08.15, 15:52
      Widzisz,zyjemy w zlotym wieku,jak mawia ustepujacy Bronek. - A Kulczyk jest wybrancem tego wieku,stad te honory... i smutek Olka z racji straty dochodow z doradztwa.
    • wagonetka a wystarczy nie czytać 05.08.15, 16:21
      nie będziesz się tak masochistycznie denerwować
    • glupiababa987 Opinia forumowicza pod artykulem o pogrzebie. 05.08.15, 16:36
      Kulczyk pierwszą większą kasę zarobił, bo Wałęsa postanowił od niego kupić auta dla policji. Bez żadnego przetargu, porównywania ofert i tym podobnych bzdur. I bez targowania. Przysługa za przysługę. Jaką przysługę zrobił Kulczyk Bolkowi? Możemy się tylko domyślać, pewnie była to jakaś ładna, elegancka teczka.
      Każdą następną setkę milionów Kulczyk zarabiał tak samo. Niczego nie produkował. Nic nie wymyślał, niczego nie unowocześniał. Po co? Do zarabiania setek milionów albo miliardów wystarczała mu najzwyklejsza kartka papieru i długopis. I oczywiście minister, który składał na tej kartce podpis. I tak, jeden minister, obecnie bardzo szanowany ekspert, sprzedał Kulczykowi państwowe akcje TP za 16milionów. Zaraz potem Kulczyk te akcje odsprzedał za 800 milionów....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka