Dodaj do ulubionych

Nowy problem Serbii

28.10.10, 16:22
kosciol podjudza prawicowcow,
prawicowcy tylko szukaja pretekstu, zeby sie na kims wyzyc,
rzad sie boi kosciola,
ciemne typki robia na tym kase,
normalni ludzie cierpia

- to zupelnie jak w Polsce....
Obserwuj wątek
    • jo81 Re: Nowy problem Serbii 28.10.10, 16:33
      zgadzam sie
      • noducks kosowo je srbija! 28.10.10, 18:41
        ale widac pociagajacym za sznurki tego swiata zalezy na tym, zeby europe zalala fala islamu. imie mohamed jest juz najpopularniejszym imieniem dla noworodkow w uk, 40% nowonarodzonych dzieci we francji to mali islamisci. amerykanow interesuja tylko zloza ropy, cala tzw. wojna z terroryzmem to przykrywka. nie na darmo drugie imie obamy to hussain. przykro to mowic ale jedynymi krajami, ktore probuja wziasc ta islamska zaraze za morde sa serbia i rosja i za wlasnie sa passe - szczegolnie w polsce
        • kaszebe12 Re: kosowo je Srbija! 29.10.10, 06:23
          Kosowo je Srbija ! ! !
    • jacek_poz Re: Nowy problem Serbii 28.10.10, 16:55
      Ja osobiście bym od kościoła nie zaczynał. Myślę, że to pewnie jakieś naprawdę ciemne typy z kasą, wykorzystują prawicowców i być może kościół, żeby spowolnić wejście Serbii do UE. o duuuużą kasę musi chodzić. co za świat...
    • ulanzalasem Nowy problem Serbii 28.10.10, 17:13
      a sekretarz stanu USA Hillary Clinton, która dwa dni po zamieszkach powiedziała w Belgradzie, że Serbia może "w przyszłości stać się europejskim liderem".

Brała coś czy USA planuje atak/zamach na UE z terytorium Serbii?! o.O
    • ukos Oni z powodów demograficznych stracili Kosowo 28.10.10, 17:31
      W takim kraju parada gejów to płachta na byka. Można sobie wyobrazić, jakie zajścia czekają w przyszłości te kraje europejskie, które borykają się z liczną mniejszością (na razie) muzułmańską.
    • remmm-o Re: Nowy problem Serbii 28.10.10, 17:52
      Te artykuł to jedna wielka propaganda i pranie mózgów.

Cytat
      """Tegoroczna parada gejów w Belgradzie, przez Serbów nazywana Paradą Dumy, miała być świętem tolerancji i dowodem na to, że Serbia jest coraz bliżej Unii Europejskiej."""

Tak tak oczywiście he he bo EUROPEJCZYK = GEJ , znaczy jak niema parad albo parady się nie podoją to??
      tego już nawet niema jak komentować to są debilizmy do kwadratu.

""""Przygotowanie władz do Parady Dumy pozytywnie oceniła sekretarz stanu USA Hillary Clinton, która dwa dni po zamieszkach powiedziała w Belgradzie, że Serbia może "w przyszłości stać się europejskim liderem".""""

Ta tak oczywiście bo USA jest tak przejęte losem EU i szczególnie Serbią, kto w to wierzy? tu jest jakiś haniebny plan i tyle .

Co wy macie z tymi paradami kogo obchodzi jakiś pokręcony promil społeczeństwa , oni nic ie znaczą w ogólnym obrazie społeczeństwa.

SONDAŻ
      Serbia w Unii Europejskiej
      - Jestem za, to powinno nastąpić możliwie szybko
      - Jestem za, ale nie należy się śpieszyć
      - Jestem przeciw
      - Jest mi to obojętne

A o ja ma mam do tego? to wola Serbów I TYLE ,
      co ta za smieszny i tendencyjny sondaż : czemu w nim brakuje najważniejszych punktów.?

• monkeysoundsystem Re: Nowy problem Serbii 28.10.10, 19:35
        zoofil tłuku posuwa psy (czy inne stwory - nie wazne) bez ich zgody, czyli teoretycznie je wykorzystuje. a tutaj aktu seksualnego chca 2 strony, ktore sa dorosle i w pelni swiadome tego co robia. a jesli Ci sie nie podobaja parady tak bardzo, ze nie jestes w stanie ich zniesc, to wyklucz sie ze spolczenstwa i wypieprzaj do lasu. Mi siie np. nie podobaja ludzie z żelem na wlosach i w krawatach z cwaniackimi mordkami, wielkie centra handlowe, polsat, tusk, kaczynski, cejrowski, mikke, dresiarze, katolicy itd, ale siedze tu, place podatki, bo lubie to, ze nikt mi nie bedzie pie...l, ze nie mam robic czegos, co sie komus tam moze nie podobac
        • remmm-o Re: Nowy problem Serbii 28.10.10, 20:01
          Ty mądry inaczej jesteś ? , Europejczyk musi być tolerancyjny dla parad pedałów na ulicach ?
          a kto tak k...wa powiedział ?, co to za nowa definicja? a jak dla zoofil nie jest to co? nie jest europejczykiem?
          A jeśli nawet go pedalstwo nie interesuje (powiedzmy jest tolerancyjny) , ale mu się zupełnie nie podobają jakieś debilne parady na ulicach ?

To ma być jakiś test? to jest test na zidiocenie , kto uwierzy ten idiot.... i nasz ;-)

A co z Europejczykami z Francji którym nie podobają się Romowie , albo Niemcami którym tez oficjalnie nie podobają się Turcy o których piszą oficjalnie że zaniżają statystyki poziomu edukacji w Niemczech ?

To nie europejczycy? ale jeśli nie Niemcy i Francuzi to kto?
    • m87orkan Byłem niedawno w Serbii przez tydzień, 28.10.10, 18:12
      turystycznie, własnym sumptem, bez biura.

Kraj miły i przyjemny, choć Belgrad miejscami zaśmiecony. Czułem się bezpieczniej niż we Wrocławiu, mimo, że z ciekawości zapuszczałem się także w mniej przyjemne części stolicy.
      Pełno policji w mieście, na lotnisku także, na którym poza upierdliwą, ale łatwą do spławienia "mafią" ( :-) ) taksówkarską nikt się mną nie interesował.
      Wieczorem sporo ludzi, spokojne kafejki, mniej spokojne tańcbudy w pobliżu deptaku - ul. kneza Mihaila (przedłużenie słynnej ulicy Terazije). Sporo studentów, jeśli przypadkiem spotkałem tych straszliwych "kiboli" to były to co najwyżej 20 letnie (i młodsze) gnojki w 3-4 osobowych grupkach, zero zagrożenia. Widziałem ich tylko 2 razy. W nocy nie słychać w przeciwieństwie do Wrocławia pijackich ryków, nie ma wymiocin na ulicach, w ogóle przez cały pobyt nie słyszałem ani razu podniesionego głosu.

Po prostu, szukanie sensacji przez niedouczonych dupków z GW. A kraj mi się tak spodobał, że na 100% wybiorę się tam ponownie na wiosnę.

Recepcjonistka w hoteliku w którym mieszkałem, gdy opowiedziałem jej o "gigantycznej rozróbie" z okazji pedalskiej parady, podśmiewała się z rozdmuchiwania akcji przez media. Zniszczeń w centrum miasta też nie widziałem, a szukałem specjalnie, bo przyleciałem tam równo tydzień po tym wydarzeniu.
      • anastazy1982 Re: Byłem niedawno w Serbii przez tydzień, 02.11.10, 16:11
        zgadzam się - wspaniały kraj, wspaniali ludzie. Byłem 2 razy po kilka dni - jechałem nafaszerowany stereotypami co do nacjonalizmu, wrogości, krwiożerczości Serbów; ich zamknięciu i cywilizacyjnej niższości. Wszystko się przewróciło - może w Bośni trochę inaczej to wygląda - tam Serbowie nieco mniej otwarci, ale w samej Serbii, a zwłaszcza w Wojwodinie - uprzejmi, życzliwi, przepiękne i z klasa kobiety; po angielsku spokojnie będą gadać, bardzo pomocni i cierpliwi. W nocy wyprzedziłem na podwójnej ciągłej w terenie zabudowanym i złapał mnie policjant. jak się dowiedział, że z zagranicy, to nie robił łachy ani nie sugerował łapówy, a puścił nas, wskazał drogę, życzył przyjemnego pobytu - płynną angielszczyzną. Sam bym sobie przywalił grubym mandatem za to :-). Zakochałem się w Serbii - moja żona też - i jeszcze tam pojadę :-)
    • mtcwa Kto wininen takiej a nie innej sytuacji w Serbii ? 28.10.10, 18:26
      Kto może być winny obecnej sytuacji Serbii ? Zachód który przyszedł zniszczył kraj w latach 90-tych , USA, ONZ. Ten sam zachód postawił marionetkowy rząd obecny Serbii, ten sam zachód odebrał Serbii Kosovo. Ten sam zachód steruje mediami które manipulują ludziom mózgi. Ten sam zachód forsuje tzw. tolerancje. Biorąc pod uwagę powyższe czynniki nie ma co się dziwić iż Serbskie społeczeństwo jest uprzedzone do wszystkiego co prozachodnie. Tamtejsza ludność nie chce demokracji nowoczesności jest tradycjonalnie, konserwatywnie nastawiona do świata. Serbowie to biedny naród które wiele złego przetrwał, naprawdę mi ich żal, proszę ich tu nie oczerniać że nie przeszli jakichś testów, owszem przeszli, są wciąż gotowi do walki.
      • m87orkan Tak durniu, lepszy był pewnie Milosevic. 28.10.10, 18:58
        Wysyłający cyngli na przeciwników politycznych i skupiający się wraz z rodziną głównie na przemycie fajek do całej Europy. Weź idioto walnij baranka, bo nie wiesz co piszesz.
        A Serbowie, których znam by cię wyśmiali i wynieśli na kopach jakby usłyszeli, co pier...lisz i do czego powrót im proponujesz. Jesteś kolejnym NERDem, pewnie studenciak na utrzymaniu mamusi, wymądrzający się na tematy, których nie rozumie. To nie są dzikusy, jak próbuje się ich przedstawić, a te szczątkowe resztki gości z grup, które ci imponują są traktowane (zasłużenie) jak g...no.
        • mtcwa Re: Tak durniu, lepszy był pewnie Milosevic. 28.10.10, 19:25
          przykro mi że jesteś takim chamem i prostakiem... no ale cóż i tacy ludzie się zdarzają...
          a więc uważasz iż cały świat powinien iść drogą postępu, zachodniej demokracji , jedynie słusznej ideologi opartej na wmawianiu ludziom aż do skutku tych samych kłamstw ? a Serbia powinna dołączyć do UE ?
          • ubiquitousghost88 Twój interlokutor jest typowym polskim durniem... 28.10.10, 21:26
            ...który gó.wno wie o Serbii i w Belgradzie "se spandjao" ze zdrajcami narodu serbskiego, którzy sprzedali kraj najeźdźcom amerykańskim ochoczo wspomaganym przez NATO-wską bandę.
            Nie uda się takim zrzucać winę na "kiboli" i "prawicę" serbską.
            Zapłacą jeszcze za Clintonowe tomahawki, a "niepodległe" Kosowo "mogu sebi naslikati"...

mtcwa napisał:

> przykro mi że jesteś takim chamem i prostakiem... no ale cóż i tacy ludzie się
            > zdarzają...
            > a więc uważasz iż cały świat powinien iść drogą postępu, zachodniej demokracji
            > , jedynie słusznej ideologi opartej na wmawianiu ludziom aż do skutku tych samy
            > ch kłamstw ? a Serbia powinna dołączyć do UE ?
            • m87orkan To trzeba było nawiedzony debilku 29.10.10, 20:03
              nie zajmować się "Wielką Serbią", tylko wziąć się za robotę u podstaw, renegocjować zaciągnięte kredyty u wierzycieli i podpatrywać np Czechów, co robią, że im się wszystko udaje...

A tak się przesrało 4 wojny i wyleciało do pierdla w Hadze na kopach, serwowanych przez swój ukochany naród, który miał dość fałszerstw wyborczych, wciskania swoich przydupasów do absolutnie każdej instytucji państwowej jaka w tym kraju istniała oraz izolacji kraju i traktowania go jak pariasa.

Z jakimi debilu zdrajcami? Ci ludzie mają najwyżej 30-tkę, w czasie wojen w najlepszym razie kończyli liceum. Do czego mają Serbowie wracać? Tak konkretnie, bez górnolotnego pieprzenia? Do embarga i drożyzny? Do potwornej korupcji, przy której nawet ta obecna, i tak niemała to pryszcz? Do bratania się prezydenta z gangsterami i watażkami wojennymi z Bośni? Chcesz pajacu pouczać Serbów, gdzie im będzie lepiej? A kim ty k...wa łachu jesteś? Nie rozśmieszaj mnie dzieciaku...
              • ubiquitousghost88 Goni se u picku mater, fasistovska gnido! 29.10.10, 23:02
                m87orkan napisał:

> nie zajmować się "Wielką Serbią", tylko wziąć się za robotę u podstaw, renegocj
                > ować zaciągnięte kredyty u wierzycieli i podpatrywać np Czechów, co robią, że i
                > m się wszystko udaje...
                >
                > A tak się przesrało 4 wojny i wyleciało do pierdla w Hadze na kopach, serwowany
                > ch przez swój ukochany naród, który miał dość fałszerstw wyborczych, wciskania
                > swoich przydupasów do absolutnie każdej instytucji państwowej jaka w tym kraju
                > istniała oraz izolacji kraju i traktowania go jak pariasa.
                >
                > Z jakimi debilu zdrajcami? Ci ludzie mają najwyżej 30-tkę, w czasie wojen w naj
                > lepszym razie kończyli liceum. Do czego mają Serbowie wracać? Tak konkretnie, b
                > ez górnolotnego pieprzenia? Do embarga i drożyzny? Do potwornej korupcji, przy
                > której nawet ta obecna, i tak niemała to pryszcz? Do bratania się prezydenta z
                > gangsterami i watażkami wojennymi z Bośni? Chcesz pajacu pouczać Serbów, gdzie
                > im będzie lepiej? A kim ty k...wa łachu jesteś? Nie rozśmieszaj mnie dzieciaku.
                > ..
                • m87orkan Jeszcze ci się debilu nie znudziło? 30.10.10, 22:25
                  Też mogę sobie na forum pobluzgać w obcych językach, tyle, że nie po serbsku akurat.

Byłeś, jesteś i będziesz nikim, internetowy onanisto o mentalności 16latka.
                  Znajdź wreszcie jakąś (jeśli w ogóle jakąś masz) lepszą pracę niż siedzenie i pobieranie 50 gr za pisuar i 1 zł za kabinę, wtedy miną ci frustracje i nie będziesz już chciał tropić zdrajców wielkiej Serbii i faszystowskich gnid. I to tylko na forum, bo coś mi się zdaje, że za wiele z ludźmi nie przebywasz.
                  • ubiquitousghost88 Govori srpski, da te celi svet razume, PL-kretine 30.10.10, 22:53
                    m87orkan napisał:

> Też mogę sobie na forum pobluzgać w obcych językach, tyle, że nie po serbsku ak
                    > urat.
                    >
                    > Byłeś, jesteś i będziesz nikim, internetowy onanisto o mentalności 16latka.
                    > Znajdź wreszcie jakąś (jeśli w ogóle jakąś masz) lepszą pracę niż siedzenie i p
                    > obieranie 50 gr za pisuar i 1 zł za kabinę, wtedy miną ci frustracje i nie będz
                    > iesz już chciał tropić zdrajców wielkiej Serbii i faszystowskich gnid. I to tyl
                    > ko na forum, bo coś mi się zdaje, że za wiele z ludźmi nie przebywasz.
          • kaszebe12 -Milosevic ? 29.10.10, 06:34
            -No wlasnie...-Jakos nikt nie moze sobie przypomniec , w jakich okolicznosciach "zmarl" ow SERB,w czasie pseudoprocesu zmontowanego w "cywilizowanej" Europie. -Co slychac o pseudoprocesie Karadica ?-Co rusz pojawia sie ,w poprawnej politycznie, prasie wzmianka o Mladicu,z epitetami: "kat Balkan" , "przestepca" , "morderca" , "rzeznik Balkan"...-Przeciez facet ,jeszcze,nie mial procesu,nie dostal wyroku,wobec czego korzysta z "domniemanej niewinnosci" -tak mowi "europejskie" prawo !
            • m87orkan Zmarł w takich okolicznościach, 29.10.10, 20:05
              że oficjalnie odmawiał leczenia i przyjmowania medykamentów pomocnych na jego przypadłości, bo do końca miał nadzieję, że trafi do ruskiego szpitala, gdzie dożyje sobie spokojnie i bez stresów. Przeliczył się...

Historia znana i opisana wiele razy, ale na spędach paranoików z indymedia, czy może jakiś debili z NOP tego nie mówili?
    • remmm-o Re: Nowy problem Serbii 28.10.10, 18:55
      tytuł:
      Nowy problem Serbii

HA HA pewnie ze NOWY bo jakoś go wcześniej nie było? ale zapomnieliście dodać:
      Nowy problem Serbii , wykreowany przez media.
      ..............................., wytworzony sztucznie i specjalnie medialnie podkreślany.
      ..............................., itd. itd. itd.

Bo jaki on nowy ? nowe to są parady na ulicach wkurzające ludzi na świecie i tyle.
    • jakublapinski Nowy problem Serbii 28.10.10, 19:11
      m87orkan - byłeś przez tydzień w Belgradzie, było spoko i myślisz, że już jesteś douczony i o Serbii wszystko wiesz? Gratuluje zdolności poznawczych. Nie spotkałeś tych strasznych kiboli, pewnie to wymysł GW! Już wiesz, że artykuł napisany został przez debila, bo nie to widziałeś na miejscu? szkoda, że nie zostawili spalonych kubłów specjalnie dla Ciebie.
      wbrew pozorom artykuł nie jest niestety ani wymysłem, ani propagandą - jest zaskakująco dobry i oddaje rzeczywistość. To że nikt Cię nie pobił w Belgradzie niczego nie udowadnia. Widzę, że jesteś ogarnięty w przeciwieństwie do niektórych z "komentatorów", poczytaj trochę. Nie zrozum mnie źle - uwielbiam Serbię, ale Kneza Mihajlova nie do końca jest reprezentatywna dla całego kraju, uwierz mi.
      Parada miała pokazać między innymi oddanie społeczeństwa i władzy wartościom europejskim - odbyła się, a to już coś.
      mtcwa - Serbia nie jest niewinna sytuacji w jakiej się znajduje, to nie nato, ani onz prowadziło wojenną politykę wobec b. republik jugosłowiańskich. nie popadaj w skrajność - Serbowie mają sobie niestety wiele do zarzucenia. nato nie jest jedynym powodem ich problemów.
      • remmm-o Re: Nowy problem Serbii 28.10.10, 20:33
        jakublapinski napisał:
        > m87orkan - byłeś przez tydzień w Belgradzie, było spoko i myślisz, że już jest
        > eś douczony i o Serbii wszystko wiesz? Gratuluje zdolności poznawczych....

A ty co znawca historie piszesz na nowo z newsów g.w?

Ja znam i Serbów i Chorwatów a pamiętam tylko ze mi mówili ze kiedyś to nie musieli nigdzie jeździć za praca bo im się to nie opłacało i było dobrze w Jugosławii.
        A że komuś się ta silna Jugosławia która nie bardzo chciała do EU nie podobała to się ją skłócili rozwali na małe kawałeczki które teraz nie znaczą nic.

Pewien Serb mi kładł kafelki ,a Chorwat mieszkający w Słowenii gładź , ale nigdy razem ich w mieszkaniu nie było, wiedziałem ze może to jakieś kłótnie wywołać.
        Pewnego razu na koniec roboty ta się złożyło ze byli obaj w mieszkaniu dokańczali niedoróbki i na koniec pełen obaw zaprosiłem ich do baru z okazji zakończonej roboty.
        Jak się chłopaki rozkręcili mówili obaj językiem serbsko-chorwackim ,ze później kolegami zostali, za jakiś czas się dowiedziałem że ten Chorwat załatwił Serbowi dobrą fuchę w Słowenii.

I tyle w temacie , to samo mi potwierdził murarz z Macedonii.
        • jakublapinski Re: Nowy problem Serbii 28.10.10, 21:29
          Nie wiem, czy ten artykuł można traktować w kategoriach historii. Poza tym nigdzie nie napisałem, że Serbowie z Chorwatami muszą się zabijać - nie wiem do czego się odnosisz. To świetnie, że poznałeś paru Jugosłowian, ale jak to się ma do artykułu i całej dyskusji? Tak poza tym to na prawdę myślisz, że Jugosławia rozpadła się, bo nie chciała do UE? Że to wina "Zachodu"? Jeśli tak, to czekam na jeszcze...Znawco. Napisz coś jeszcze o haniebnych spiskach mocarstw.
          Gazeta wiele bzdur o tym regionie pisałą, co nie znaczy, że ten artykuł nie jest dobry.
          • ubiquitousghost88 "On zna Serbów, Chorwatów i Macedończyków"... 28.10.10, 21:37
            ...bo poznał trzech roboli z trzech byłych republik SFRJ.
            Gó.wno on zna.

To ja Ci powiem co było:

Nie dotłuczeni w 45 roku szwabscy „specjaliści”, z Gehlenem na czele, pracowali nieprzerwanie pół wieku, aby się zemścić nad Jugosławią, jedynym krajem europejskim, którego nie byli w stanie, przez pięć lat wojennych, stawić pod swój but nawet przy pomocy włoskich i albańskich kolegów po fachu oraz kolaboracjonistów chorwackich (ustasze) i serbskich (czetnicy).

Musieli to robić w miarę ostrożnie, bo, od momentu, kiedy Tito rozwiał nadzieje Stalina, że może z Jugosłowianami, którzy w końcu sami siebie wyzwolili, robić to samo co z tymi, których trzeba było niemalże na siłę wyzwalać, zachodni alianci zaczęli kręcić się wokół Tita, żeby go przeciągnąć na swoją stronę (brał, brał, ale i ich wykiwał).

Tym niemniej „giermanskije druzja” systematycznie słali grupy terrorystów z Austrii, nawet z Australii itp., aby dolewać oliwy do ognia, żeby on nigdy nie wygasł, jako że i tam, tak jak w Polsce, przeżyło sporo faszystowskich gadów.
            Jugoslavenska Narodna Armija musiała się uwijać miesiącami po górach, aby ich wybić za każdym razem do nogi, jak szczurów.

W końcu Jugosławia musiała eksplodować, bo właśnie zabrakło twardej, ojcowskiej ręki Tita.

jakublapinski napisał:

> Nie wiem, czy ten artykuł można traktować w kategoriach historii. Poza tym nigd
            > zie nie napisałem, że Serbowie z Chorwatami muszą się zabijać - nie wiem do cze
            > go się odnosisz. To świetnie, że poznałeś paru Jugosłowian, ale jak to się ma d
            > o artykułu i całej dyskusji? Tak poza tym to na prawdę myślisz, że Jugosławia r
            > ozpadła się, bo nie chciała do UE? Że to wina "Zachodu"? Jeśli tak, to czekam n
            > a jeszcze...Znawco. Napisz coś jeszcze o haniebnych spiskach mocarstw.
            > Gazeta wiele bzdur o tym regionie pisałą, co nie znaczy, że ten artykuł nie jes
            > t dobry.
            • m87orkan Re: "On zna Serbów, Chorwatów i Macedończyków"... 29.10.10, 20:19
              No, jeśli oficjalnie piszesz, że Czetnicy czynnie pomagali Niemcom (co nie znaczy, że nie mieli starć z komunistyczną partyzantką) to proponuję kolejny raz walnąć łbem w ścianę, nic innego ci nie pomoże. Dobrze się kolego upewnij... Pełna kompromitacja...
              • ubiquitousghost88 Komunistycznz partyzantka wyzwoliła Jugosławię... 29.10.10, 23:07
                ...od takich, jak ty, gnido faszystowska!

m87orkan napisał:

> No, jeśli oficjalnie piszesz, że Czetnicy czynnie pomagali Niemcom (co nie znac
                > zy, że nie mieli starć z komunistyczną partyzantką) to proponuję kolejny raz wa
                > lnąć łbem w ścianę, nic innego ci nie pomoże. Dobrze się kolego upewnij... Pełn
                > a kompromitacja...
          • remmm-o Re: Nowy problem Serbii 28.10.10, 22:05
            > Nie wiem, czy ten artykuł można traktować w kategoriach historii. Poza tym nigd
            > zie nie napisałem, że Serbowie z Chorwatami muszą się zabijać - nie wiem do cze
            > go się odnosisz. To świetnie, że poznałeś paru Jugosłowian, ale jak to się ma d
            > o artykułu i całej dyskusji? Tak poza tym to na prawdę myślisz, że Jugosławia r
            > ozpadła się, bo nie chciała do UE? Że to wina "Zachodu"? Jeśli tak, to czekam n
            > a jeszcze...Znawco. Napisz coś jeszcze o haniebnych spiskach mocarstw.
            > Gazeta wiele bzdur o tym regionie pisałą, co nie znaczy, że ten artykuł nie jes
            > t dobry.

Ty tu opisujesz że wiesz jak jest było, i pouczasz innych , więc chcesz wyjść na tego znawcę.

Ja tylko piszałem o pewnym przykładzie, a jak pózniej się sprawą zainteresowałem to okazało się że kazdy mieszkaniec byłej Jugo-slavi potwierdził to o czym pisałem.
            Także o tym ze to robota z zewnątrz (o czym są setki materiałów), dopiero po tych nastu latach to zauważają , a to nie był pierwszy i ostatni raz jak pewne siły się wpieprzają w stan świata bo ich zdaniem i ich interesom lepszy będzie inny.

Ci ludzie wszyscy tęsknią za byłą Jugosławią i teraz sami nie wiedzą jak do tego wszystkiego doszło .
            Macedończyk Chorwat czy Serb musi pracować teraz za granicą aby przeżyć , podobnie jak Polak który żyje teraz w większości w biedzie i jest skazany jest na emigrację , chyba nawet dużo większą jak w krajach byłej Jugosławii.

To nie tak że poznałem paru, ja ich widuję na co dzień , co parę dni jestem w Słowenii czy Chorwacji a Serbów tu gdzie mieszkam są dziesiątki tysięcy mają swoje wielkie piękne kościoły ortodoksyjne ,do którego i mnie zapraszali na szklankę wina podczas mszy.
            Mimo ze to ITALIA nie Serbia.

Taka jest prawda.

• jakublapinski Re: Nowy problem Serbii 28.10.10, 22:48
              Ale w Jugosławii wcale nie było wspaniale - skąd niby wzięli się ci Jugosłowianie w tych Włoszech? BO to chyba nie ta ostatnia emigracja co nasza, nie? Oni zaczęli wyjeżdżać w latach 60/70 - może mają sentyment do Jugosławii, bo żyją od dziesięcioleci za granicą. Ci na miejscu, co pokazuje też manifestacja, nie są tak do siebie przyjaźnie nastawieni.
              co do biedy - zajedź do płd. Serbii, tu chyba bieda jest jednak troszkę większa niż w Pl...
              od teorii spiskowych aż mnie uszy bolą. temat jest stary jak świat, wiele razy już go wałkowano. Żródła, do jakich ja dotarłem mówią o dużo mniej skomplikowanym tle wydarzeń z lat 90. Z resztą, znacznie odbiegliśmy od tematu.
              • remmm-o Re: Nowy problem Serbii 28.10.10, 23:16
                > Ale w Jugosławii wcale nie było wspaniale - skąd niby wzięli się ci Jugosłowian
                > ie w tych Włoszech? BO to chyba nie ta ostatnia emigracja co nasza, nie? Oni za
                > częli wyjeżdżać w latach 60/70 - może mają sentyment do Jugosławii, bo żyją od
                > dziesięcioleci za granicą. Ci na miejscu, co pokazuje też manifestacja, nie są
                > tak do siebie przyjaźnie nastawieni.
                > co do biedy - zajedź do płd. Serbii, tu chyba bieda jest jednak troszkę większa
                > niż w Pl...
                > od teorii spiskowych aż mnie uszy bolą. temat jest stary jak świat, wiele razy
                > już go wałkowano. Żródła, do jakich ja dotarłem mówią o dużo mniej skomplikowa
                > nym tle wydarzeń z lat 90. Z resztą, znacznie odbiegliśmy od tematu.

Nie manipuluj jakie "Oni za częli wyjeżdżać w latach 60/70 "
                Cała ta emigracja jest własnie po wojnie , a kościoły itp. maja już po x100 lat ,to była kiedyś, ziemia wspólna co najwyżej przyjechali na zakupy i tyle.
                Zreszta historia tego terenu w Italii jest bardziej skomplikowana.

www.navytrieste.com/Immagini_trieste/Chiesa_serbo_ortodossa.jpg
      • m87orkan Re: Nowy problem Serbii 29.10.10, 20:13
        Widziałem wszystko to, co się dało zobaczyć w tydzień. Nie siedziałem wyłącznie na turystycznych deptakach, uwierz mi. Widziałem także rudery, czy takie miejsca jak mały, ohydny bazarek na pętli 12-tki (dzielnica Zvezdar chyba), albo okolice pętli trolejbusowej w Banjicy. Również przejażdżka całą trasą autobusu nr 72 może być pouczająca.

Belgrad może szokować kogoś wychowywanego przez bogatych rodziców, pod kloszem od małego, albo mieszkańców Singapuru, czy Luksemburga, mnie nie. Ja spalone kubły i meczowe burdy widywałem kiedyś w swojej dzielnicy, nie musiałem udawać się do Serbii :P
        • ubiquitousghost88 Z takiej "dzielnicy" to inny nie możesz być... 29.10.10, 23:12
          m87orkan napisał:

> Widziałem wszystko to, co się dało zobaczyć w tydzień. Nie siedziałem wyłącznie
          > na turystycznych deptakach, uwierz mi. Widziałem także rudery, czy takie miejs
          > ca jak mały, ohydny bazarek na pętli 12-tki (dzielnica Zvezdar chyba), albo oko
          > lice pętli trolejbusowej w Banjicy. Również przejażdżka całą trasą autobusu nr
          > 72 może być pouczająca.
          >
          > Belgrad może szokować kogoś wychowywanego przez bogatych rodziców, pod kloszem
          > od małego, albo mieszkańców Singapuru, czy Luksemburga, mnie nie. Ja spalone ku
          > bły i meczowe burdy widywałem kiedyś w swojej dzielnicy, nie musiałem udawać si
          > ę do Serbii :P
    • cyrix23 to po co te marsze zboczeńców 28.10.10, 19:21
      seksualnych? my normalni nie chcemy was oglądać, cieszcie się że macie prawo do życia.
      • jakublapinski Re: to po co te marsze zboczeńców 28.10.10, 19:36
        prawa do życia to Homoseksualistą odmawiał Hitler - postaraj się nie zawierać w swoich wypowiedziach takich sformułowań, bo to biedne.
      • romarrio po co te marsze? 28.10.10, 20:06
        ja jestem hetero, a do homos nic nie mam,
        wiec prosze nie uogolniac,
        w moim miescie lepiej czuje sie na gay village niz w wielu innych dzielnicach,
        wiem, ze napewno nie dostane od nikogo po mordzie
        i nikt nie bedzie mi probowal ukrasc auta, a to juz duzo

ogolnie rzecz biorac - spokojni ludzie, ktorzy nie czepiaja sie innych,
        czego nie mozna powiedziec o wielu tzw normalnych niestety
        zyj i daj zyc innym - prosta zasada
    • kaszebe12 Problem Serbii ? 29.10.10, 06:19
      He,he,he...-Bo Ona jest taka "zacofana" , taka "nieeuropejska".-Tam nie lubia manif homo , multi-kulti,poprawnosci politycznej , islamu,coca-coli, Husseina Bambo...-sa ,jeszcze,takie kraje (m.in. "faszystowska" Szwajcaria),ktorych Obywatele osmielaja sie kochac swoj kraj,historie,tradycje. -Sa takie kraje, ktorych Obywatele chca zachowac swoja tozsamosc,ktorzy pamietaja ,kto ich bombardowal,kto ich zdradzal...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka