kot9999 09.08.12, 19:07 wszechecne polskie bezmozgowie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kot9999 Re: Imigranci w Polsce. Rodzice są legalnie, ale 09.08.12, 19:07 wszechobecne polskie bezmozgowie! Odpowiedz Link Zgłoś
wisibeben Re: Multi-kulti po izraelsku 09.08.12, 20:27 Ty to jednak idiota jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus się byś może 10.08.12, 10:29 wytłumaczył? I cóś więcej o tym dlaczego idiota, napisał? Bo tak, to tylko pierd... publiczny... :D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
walonki_putina Re: Multi-kulti po izraelsku 09.08.12, 20:33 Znasz politykę imigracyjną jakichś innych krajów, czy tylko Izraelem tak się zaczytujesz? Krewnych tam masz? Może podrzucisz jakieś info o polityuce imigracyjnej Paragwaju lub Erytrei? Odpowiedz Link Zgłoś
antybosman Wiesz co ci powiem? 09.08.12, 21:15 Brutalnie powiem: niech malucha spada do domu dziecka w Wietnamie. Odpowiedz Link Zgłoś
fedorczyk4 Re: Multi-kulti po izraelsku 09.08.12, 20:47 Ojejku biedaczek, nie miał "mamusi żydóweczki" i go wyprosili.Teraz ma obsesję. Wprawdzie mógł do Anglii, Francji, Niemczech, Włoch no mógł, ale on chciał tylko do Izraela i "mochnikoidów"... I jeszcze pewnie chciał mieć zasiłki tak jak we wszystkich wyżej wymienionych krajacj mieć można, a tu nici. No to się wyżywa na tych którzy akurat poza PESELem dla dziecka niczego nie chcą. Inna sprawa, że pewnie mu klientów na Marywilskiej zabierają bo otwierają wcześniej, zamykają później, są grzeczni dla klientów i nie kantują wydając resztę. Odpowiedz Link Zgłoś
eryn_7 Re: Multi-kulti po izraelsku 09.08.12, 20:59 Rodzice przebywają i pracują w Polsce legalnie? Jeśli tak, to płacą podatki i powinni mieć prawo do ubezpieczenia siebie i dzieci. A czy dziecku wolno będzie chodzić do szkoły, jeśli juz z przedszkolem jest problem? Dla Polski z posyłania dziecka imigrantów do polskiej szkoły płyną same korzyści: dziecko nauczy się płynnie polskiego, zintegruje się społecznie przebywając z grupą rówieśniczą i w przyszłości może zostać wartościowym obywatelem. Wykluczanie w sposób opisany powyżej właśnie prowadzi do powstawania żyjących w gettach, odizolowanych, niezintegrowanych i nastawionych wrogo do kraju grup imigranckich, które w krajach zachodniej Europy czasem powodują problemy, gdzie wysokie jest bezrobocie, a ugrupowania radykalne rekrutują członków i sympatyków. Imigracja, w świetle faktu zapaści demograficznej Polski, to zjawisko korzystne i trzeba umieć imigrantów integrować i zatrzymać. Nie znam dokładnie izraelskiego prawa imigracyjnego, ale wiem, że wielu obywateli Izraela jest Arabami. Odpowiedz Link Zgłoś
janczar42 Imigranci w Polsce. Rodzice są legalnie, ale 3-... 09.08.12, 21:13 PL to jednak bardzo dziki kraj - na każdym kroku skrajna niemoc.!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cul-de-sac Urzednicy... 09.08.12, 23:30 skad to sie wzielo, gdzie to sie uleglo? I kto ich, do ciezkiej cholery, zatrudnil? Tysiace mlodych Kalembowi Tuskow nie sa takim zagrozeniem ( o ile w ogole problem istnieje...) jak kilku bezmozgich panstwowych urzednikow. Odpowiedz Link Zgłoś
mr.man Imigranci w Polsce. Rodzice są legalnie, ale 3-... 09.08.12, 23:36 Urzędnikom polecam do przejrzenia konwencję praw człowieka, pod szczególną uwagę zaś przepisy artykułu 8 dotyczące prawa do życia rodzinnego. To tak, zanim ktoś weźmie was biurwy do sądu, a cała reszta za to zapłaci. Odpowiedz Link Zgłoś
aussie1inc Imigranci w Polsce. Rodzice są legalnie, ale 3-... 10.08.12, 02:34 Zastanawiam sie, co ci wszyscy urzednicy maja w glowie? Siano? Jakies komorki, ktore nie dzialaja? Nic? Dlaczego czlowiek, ktory nie ma mozgu przyjmowany jest do pracy w panstwowych urzedach? Jak by nie bylo, Polska jest nie do pobicia. Odpowiedz Link Zgłoś
josif47 Imigranci w Polsce. Rodzice są legalnie, ale 3-... 10.08.12, 03:22 Zastanawia mnie czy ci wyuczeni w prawie urzednicy maja rozum ?...A moze oni sa tylko wyszkoleni ?...i bez rozumu ?.. Cos w rodzaju zwierzatek w cyrku. Ale zwierzeta rozum maja...Wiec kim sa ci urzednicy ?... Odpowiedz Link Zgłoś
filiana Re: Imigranci w Polsce. Rodzice są legalnie, ale 10.08.12, 10:04 Najczęściej mają. Ale nie w tym rzecz. Oni (a raczej one) przede wszystkim mają na biurku kodeksy, ustawy, rozporządzenia, zarządzenia i mają się do nich stosować. Bo jak nie, to na ich miejsce przyjdzie kto inny. Chętnych jest wielu. Myślę oczywiście o tych ww. "biurwach", które za 2 tys. brutto są poniewierane na forach przez oburzonych na urzędników internautów, którzy jakoś nie wspominają o tych, kto takie prawo tworzy. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Jak to powiedział klasyk... 10.08.12, 10:27 Polska, to dziki kraj... Króluje i Paranoja, i Schizofrenia :> Powiedzieć, że to nienormalne, to za mało... - to z jakieś fobii wynika :D Ktoś moze określić tę fobię?? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Mój komentarz odnośnie rasizmu Izraela... 10.08.12, 10:34 At głupiś.... Jest tylko, najbaedziej hermetyczną religią i nic więcej :> A najbardziej rasistowską - to jest katolicyzm... i nic na to nie poradzisz :D Odpowiedz Link Zgłoś
antybosman A "mormonizm"? 10.08.12, 11:09 Akurat ja to jestem ateistą. Ale z tego co wiem, dużo bardziej rasistowski od katolicyzmu jest "mormonizm"... Odpowiedz Link Zgłoś
gobi05 Re: Imigranci w Polsce. Rodzice są legalnie, ale 10.08.12, 11:26 >>Naszym zdaniem nielegalnych dzieci są w Polsce tysiące. Jak sobie radzą nie wie nikt. Bo przecież ich nie ma - mówi Ton Van Anh ze Stowarzyszenia Wolnego Słowa.<< Ależ to nie jest wina ani Polski ani Polaków, że urodzone w Czechach dziecko dwojga Wietnamczyków przebywających chwilowo w Polsce, nie ma polskiego obywatelstwa i nie ma uregulowanych formalności typu ubezpieczenie społeczne. Jeżeli dziecko z USA podczas podróży rozchoruje się w Polsce, to też nie ma darmowych świadczeń. W czym więc problem? W tym, że rodzicom udawało się "kiwać" polskie prawo imigracyjne, a tym razem się nie udało! Moim zdaniem nielegalnych Wietnamczyków i Chińczyków sa w Polsce tysiące. Prędzej czy później zrodzą się poważne problemy - im później tym poważniejsze. Dlaczego Ton Van Anh nie mówi o tym, jak jej pobratymcy izolują się od polskiego prawa i polskiej kultury? Jak tworzą sobie mały Wietnam w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
boo-boo Buahahahaha....... 10.08.12, 17:20 No i co z tego, że urodzone w Czechach ? Rodzice pracują i przebywają na terenie RP legalnie- w każdym normalnym państwie- jakim Pl nie jest- takiemu dziecku udziela się takiego samego statusu jak rodzicom. To po pierwsze- po drugie skoro rodzice odprowadzają składki na ubezpieczenie zdrowotne( bo takowe odprowadzają) to dziecko powinno być automatycznie objęte ubezpieczeniem zdrowotnym i PESEL (jego nie posiadanie) nic tu do rzeczy nie powinien mieć. "Jeżeli dziecko z USA podczas podróży rozchoruje się w Polsce, to też nie ma dar > mowych świadczeń. " Argument z dupy wzięty- nie widzisz różnicy pomiędzy "pobyt w Pl na wycieczce", a " legalnym przebywanie/mieszkaniem w PL" ? Logiczne myślenie jak widać nie jest twoją mocną stroną. "W tym, że rodzicom udawało się "kiwać" polskie prawo imigracyjne, a tym razem się nie udało! " W jaki sposób oni to prawo "kiwali"- no proszę cię oświeć nas. "Dlaczego Ton Van Anh nie mówi o tym, jak jej pobratymcy izolują się od polskiego pra > wa i polskiej kultury? Jak tworzą sobie mały Wietnam w Polsce? " Ty jesteś ciemniejszy niż tabaka w rogu- no tak- jak ci rodzice co legalnie wszystko załatwiają i chcąc zapisać dziecko do polskiego przedszkola, a później szkoły chcą się w ten sposób izolować od polskiego prawa i kultury to ja ci gratuluję poczucia humoru bo głupoty jaką się wykazałeś pisząc te wypociny to nie zazdroszczę. Odpowiedz Link Zgłoś
gobi05 Re: Buahahahaha....... 11.08.12, 11:30 > rodzice odprowadzają składki na ubezpieczenie zdrowotne( bo takowe > odprowadzają) to dziecko powinno być automatycznie objęte Handlują na targu - to jest napisane. Czy płacą jakieś składki? Tego nie wiem. > Argument z dupy wzięty- nie widzisz różnicy pomiędzy "pobyt w Pl na wycieczce", > a " legalnym przebywanie/mieszkaniem w PL" ? Przyjechali "na stałe", tylko co roku odnawiają kartę pobytu. >>Zezwolenia na zamieszkanie na czas oznaczony udziela się każdorazowo na okres niezbędny do realizacji celu pobytu cudzoziemca w Polsce nie dłuższy jednak niż 2 lata. << Chyba nie zauważyli, że to nie jest "na stałe". > W jaki sposób oni to prawo "kiwali"- no proszę cię oświeć nas. A w taki, że oni sa tutaj potrzebni jak dziura w moście. Przebywają legalnie, ale czasowo - i na takie reguły się zgodzili. Teraz zaś dziwią się, że nie mają pełni praw obywatela. Nie mają, bo im nie przysługują - to proste. > > Jak tworzą sobie mały Wietnam w Polsce? " > Ty jesteś ciemniejszy niż tabaka w rogu No, może ja nic nie wiem co się dzieje w Polsce, nie wiem jakie są efekty multi-kulti na Zachodzie... Ciemny ze mnie człowiek, i taki nieżyczliwy przybyszom z biedniejszych stron świata. Powinienem chyba bardziej się starać, żeby ich uszczęśliwić. Tu jakieś miliardy dla Grecji, tam wsparcie dla głodujących dzieci Afryki, i jeszcze polskie obywatelstwo z automatu dla Wietnamczyków i Chińczyków, a co! Trzeba być humanistą o szerokich poglądach. Nie, ja jednak dziękuję, wolę być ciemny jak tabaka w rogu. Mam do tego prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Imigranci w Polsce. Rodzice są legalnie, ale 3-... 10.08.12, 14:13 Jak zwykle, ktoś się pośpieszył, ktoś inny niedoczytał, ktoś inny niepomyślał. Topowe "polskie", nic tylko złożyć skargę do Strassburga. Może to nauczy tego kogoś myślenia. Dla mnie jest to logiczne, dziecko, tymbardziej nieletnie, otrzymuje wraz z rodzicami pozwolenie pobytu. No ale w polsce są inne prawa niż w całej pozostałej Europie. Odpowiedz Link Zgłoś
neostrada72 Imigranci w Polsce. Rodzice są legalnie, ale 3-... 21.08.12, 10:19 Jak to dziecko ma opuścić RP?Piechotą do Wietnamu,czy motolotnią?Przeciez to jest skandal,że urzędasy nie potrafią myśleć,tylko tworzą przepisy niemające nic wspólnego z rzeczywistością.Rodzice mają wysłać to dziecko do wietnamskiej dżungli przesyłką pocztową?Ale na jaki adres?Bezmyślność i głupota w jednym. Odpowiedz Link Zgłoś