aardvaark 29.05.06, 14:09 13 pięter spadała swobodnie??? Pasażerowie pewnie zanieczyścili mocno swoje zbroje... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sneaker Re: Ukraina: W resorcie transportu urwała się win 29.05.06, 14:19 Po prostu boskie zabezpieczenia... Odpowiedz Link Zgłoś
tekameka spadochron zadziałał - ale na ziemi hehe 29.05.06, 14:36 ech dziennikarzyny Odpowiedz Link Zgłoś
zywot Re: Ukraina: W resorcie transportu urwała się win 29.05.06, 14:23 Teraz sie uzaleznia od adrenaliny, i beda musieli conamniej raz w tygodniu skakac z bunji albo cos jak to Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiek651 Re: Ukraina: W resorcie transportu urwała się win 29.05.06, 14:30 "Systemy awaryjne zdążyły zatrzymać windę na parterze", hehehehe!!!!! Ten system awaryjny to po prostu kawał betonowego kloca, żeby winda nie wbiła sie 3 pietra w ziemię, hehehehe!! Zaiste, niezawodny system który zatrzyma każdą windę. Odpowiedz Link Zgłoś
dothis Re: Ukraina: W resorcie transportu urwała się win 29.05.06, 15:04 hamulce nie spełniły swojej funkcji do końca ale dzieki nim wszyscy przeżyli upadek z conajmniej 30 metrów.. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kerryman Re: Ukraina: W resorcie transportu urwała się win 29.05.06, 15:01 tzn jak? winda spadala 13 pieter, wtedy zadzialaly zabezpieczenia i sie nagle zatrzymala? zeby wytracic predkosc, zabezpieczenia musialy zadzialac szybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
lucky7pl Re: Ukraina: W resorcie transportu urwała się win 29.05.06, 15:06 sam srałbyś w gacie ze strachu Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Opatrzność? 29.05.06, 15:09 Rannych, z poważnymi obrażeniami ciała - złamaniami, zwichnięciami i potłuczeniami - przewieziono do szpitala. ************************************ Sprawa jest smutna i przykra, ale choć raz trafiło tam gdzie powinno: w Ministerstwo Transportu. Bo jak znamy życie, to podobny przypadek w kamienicy urzędnicy zbyliby wzruszeniem ramion. Odpowiedz Link Zgłoś
foruman mnie tez sie kiedys urwala winda.. 29.05.06, 15:40 Najpierw przypieprzyła w sufit tuż powyżej najwyższego piętra.. a potem sfrunęła dwa piętra w dół... Zadżebiście bylo.. Zanim zorientowalem sie co sie stalo, niestety bylo po wszystkim. Ale uczucie bylo niesamowite - jakby ktoś nagle przekręcił mnie w powietrzu. Odpowiedz Link Zgłoś
slawinek ja pierdziu -to się przetransportowali szoking 29.05.06, 15:45 szoking troszku tak lecieć ze 20 metrów w dół. Odpowiedz Link Zgłoś
sabala_1 Re: Ukraina: W resorcie transportu urwała się win 29.05.06, 15:50 Ale draka, to oni tam mają windy. No kto by pomyślał, no, no. Zawsze sądziłem, że na portierni siedzi rezun z majchrem i przyspiesz wspinaczkę koląc petenta w odpowiednie miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
maciek9940 Re: Ukraina: W resorcie transportu urwała się win 29.05.06, 16:20 Jaka szkoda , że u nas nie chce się oberwać jakaś winda; nie tylko w Ministerstwie Transportu ale w każdym Ministerstwie, i w Sejmie a przede wszystkim w Pałacu Prezydenckim i nie jedna winda ale wszystkie. Trzeba się o to pomodlić!! Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Pamiętajcie!!! 29.05.06, 16:25 gdyby komuś (odpukać) coś takiego się kiedykolwiek przytrafiło, to należy koniecznie usiąść na podłodze windy i zaprzeć się nogami o ściany. Na samym dole szybu znajdują się sprężyny amortyzujące upadek. Siadanie na podłodze i zapieranie o ścianę oczywiście ma zapobiec rozbiciu głowy. Takie informacje dostałem kiedyś z firmy konserwującej windy. Pewnie w sytuacji urwania windy trudno zachować przytomność umysłu, ale może komuś uratuje to życie. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_xx Re: Pamiętajcie!!! 29.05.06, 16:40 > należy koniecznie usiąść na podłodze windy i zaprzeć się nogami o ściany. Usiąść na podłodze w stanie nieważkości ? Taki manewr to trzeba dłuuugo trenować... W spadającej windzie czasu na trening mieć nie będziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Pamiętajcie!!! 29.05.06, 17:02 w Polsce jest 30 000 wind do wymiany ca 100 000 za sztuke a to oznacza zwiekszone miesieczne oplaty 0 ca 300 zl od mieszkania pytanie kiedy i z jakiej wysokosci beda spadac windy w Polsce ruski tak dlugo jest prostakiem, dopoki jakas winda sie w katolandzie nie urwie Odpowiedz Link Zgłoś
vikamoon a dlaczego spadła?;] 29.05.06, 18:49 Winda spadła z powodu zbytniego obciążenia.Wniosek nasuwa mi się jeden- odchudzanie administracji rządowej;P Odpowiedz Link Zgłoś