Dodaj do ulubionych

Zasiłki rodzinne last minute

15.07.06, 09:44
Kraj zasilkowiczow z ktorego wszyscy z inicjatywa wijechali lob zrobia to
wkrotce. Ludzie daliscie sie Pisowi nabrac na hasla prawicy a wszystko co oni
do tej pory zrobili to czysty socjalizm. Hitler zrobil podobny manewr i
oglupil narod. Nazwal swoja partie Robotnicza i Socjalistyczna a uczynil
wszysto na odwrot uzyl hasel do zagarniecia wladzy.
Obserwuj wątek
    • astronautics kara odliczenia od podatku 15.07.06, 22:58
      Mam 4 dzieci i w zasadzie dochód uprawniający do zasiłku rodzinnego. Ale też
      dostaję zwrot podatku tytułem ulgi budowlanej sprzed kilku lat, ponieważ od
      kilku lat moje dochody nie pozwalają na zwrot całej należnej ulgi. Zaświadczenie
      uprawniające do otrzymania zasiłku rodzinnego wydaje skarbówka, na zaświadczeniu
      podają mi podatek zerowy. W tamtym roku miałem też dochody utracone. Odwołałem
      się do komisji odwoławczej, która stwierdziła, że Opieka Społeczna popełniła
      błędy i że zasiłek mi się należy. Sprawa po 8 miesiącach od odwołania się
      wróciła do ponownego rozpatrzenia, ale złodzieje z Opieki Społecznej
      odpowiedzieli, że mają w nosie komisję odwoławczą i że zasiłku i tak mi nie
      przyznają.
      Tak więc z powodu zwrotu ulgi mieszkaniowej, króra dotyczy lat ubiegłych
      zasiłku nie dostaję.
      Dawniej liczył się dochód z ostatnich 3 miesięci i to było sensowne.
      Opieka społeczna to nieporozumienie, oni są tylko dla środowisk patologicznych,
      normalnych uczciwych ludzi, po prostu okradną.
      • 123zly Re: kara odliczenia od podatku 16.07.06, 13:23
        weź się za robotę a nie licz na zasiłek
      • emes-nju Re: kara odliczenia od podatku 16.07.06, 13:57
        Gratuluje!

4 dzieci, ukonczona budowa/kupione mieszkanie, ulga budowlana i ZASILEK. Oto
        wzorcowy obywatel IV RP!

A ja nie mam dzieci, na ulge budowlana sie nie zalapalem, bo za malo wtedy
        zarabialem, zeby na cos mnie bylo stac; jako przedsiebiorca place 19 PIT + 22%
        VAT i nie naleza mi sie zasilki - ZADNE! Wyglada na to, ze jestem zlym
        obywatelem...
    • emes-nju 8-( 16.07.06, 13:53
      Z zasilkow korzysta AZ 52% dzieci...

A do naszych pieknych i wspanialych nie dociera prosta prawda, ze wystarczyloby
      OBNIZYC podatki i zostawic ludziom w kieszeni wiecej pieniedzy. Jak zreszta ma
      to dotrzec do tych, ktorzy do wladzy doszli dzieki OSZUSTWU mowiacemu, ze po
      obnizce podatkow, opustoszeja lodowki... :-/
    • kaczy_salceson Re: Zasiłki rodzinne last minute 16.07.06, 16:44
      Trzeba będzie też wreszcie przyznać urzędnikom gminnym dodatek za nerwową i
      wyczerpującą pracę, bo w przeciwnym wypadku połowa z nich pójdzie jesienią na
      renty inwalidzkie spowodowane nerwicami oraz nadużyciem kawy i papierosów.
    • prof-antoni trzeba coś rzucić przed wyborami 16.07.06, 23:23
      ciemny naród zagłosuje
    • asik_44 Re: Zasiłki rodzinne last minute 18.07.06, 06:20
      Jestem samotną matką wychowuje czwurke dzieci nowe zasilki i tak nie podniosa
      standartu naszego zycia to jest kropla w morzu.Chcę tylko powiedziec ze nasz
      rząd nie nadaje się nawet na smar do czojgu. Tym wszystkim Poslom i oslom dac
      po 800zl. i niech zyja w luksusie. Asik.
      • anka1 Re: Zasiłki rodzinne last minute 18.07.06, 08:08
        zasilki ? to kpina nie zasilki. 43 zl na dziecko nie wystarcza nawet na
        miesieczna porcje nutramigenu. podatki, koszty pracy wreszcie poobnizac a nie
        ponizac ludzi "zasilkami" !
        • emes-nju Re: Zasiłki rodzinne last minute 18.07.06, 10:10
          anka1 napisała:

> zasilki ? to kpina nie zasilki. 43 zl na dziecko nie wystarcza nawet na
          > miesieczna porcje nutramigenu. podatki, koszty pracy wreszcie poobnizac a nie
          > ponizac ludzi "zasilkami" !

ZAPOMNIJ! Czy Ty zdajesz sobie sprawe jakimi pieniedzmi obraca, dzieki fiskalizmowi, nasze ukochane wrogie panstwo opiekuncze?! Przecietny Polak oddaje panstwu POLOWE dochodu (nie wiem czy jest w tym uwzgledniony ZUS - jezeli nie, to 3/4), a naprawde potrzebujacy otrzymuja jalmuzny w kwotach dwucyfrowych. Gdzie sie podziewa reszta pieniedzy...?
          • anka1 Re: Zasiłki rodzinne last minute 18.07.06, 11:56
            jak to gdzie ? utrzymujemy przeciez "tanie panstwo", partyjki, urzedasow itp.
            tworki
      • klarysa2910 Re: Zasiłki rodzinne last minute 28.07.06, 09:49
        Zgadzam się z Tobą w zupełności. Śpią na pieniądzach a nam odbierają prawo do
        godnego życia
    • kinga2605 Re: Zasiłki rodzinne last minute 21.07.06, 12:17
      jestem samotna matka wychowujaca piecioro dzieci.ojciec dzieci nie zyje{smierc
      tragiczna}.czworo od wrzesnia pojdzie do szkoly a moj miesieczny dochod to
      861zl.jak mam normalnie wyzyc z dziecmi za taka sume?to jest kpina
      • anka1 Re: Zasiłki rodzinne last minute 21.07.06, 12:18
        ano wlasnie ... juz nic tu dodawac nie trzeba.
    • klarysa2910 Re: Zasiłki rodzinne last minute 28.07.06, 09:44
      Bodajże dwa lata temu rząd zaniżył kryterium dochodowe uprawniające do zasiłku .
      Uważam że jest to bardzo niesprawiedliwe, bardzo dużo osób utraciło zasiłki
      które im się należały a przecież wszystko jest coraz droższe a nie tańsze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka