pulitzer2 29.09.06, 18:10 Na co czeka TVN? Wystarczy zamontować kamerę by pokazać prawdę o Polskim Kościele, czyż nie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
replique Polscy duchowni w szoku po publikacji Zaleskiego 29.09.06, 18:12 Paranoja i Scizofrenia.... w kościele też!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Panie Zaleski... czyś pan całkiem zgłupiał? 29.09.06, 18:21 Napisz pan kto to jest, ale głowy takimi idiotyzmami nie zawracaj. Komu służyć mają takie pańskie manipulacje? Chyba że Kaczyńskim i ich kumplom, bo oni uwielbiają takie klimaty. Odpowiedz Link Zgłoś
koprofag4 Re: Panie Zaleski... czyś pan całkiem zgłupiał? 29.09.06, 18:57 faktem jest gosc zaczyna pier...lic jak nie przymierzajac macierewicz:) Odpowiedz Link Zgłoś
80662270a uwaga na kamery tvn'u w kiblach ! 29.09.06, 20:05 teraz przy piwie trzeba mieć gębę na kłodkę bo nie wiadomo kto nagrywa Odpowiedz Link Zgłoś
rehab22 Re: uwaga na kamery tvn'u w kiblach ! 29.09.06, 20:07 80662270a napisał: > teraz przy piwie trzeba mieć gębę na kłodkę bo nie wiadomo kto nagrywa Eeeeeee, wystarczy być przyzwoitym człowiekiem i mieć w d...e nagrywanie. Odpowiedz Link Zgłoś
80662270a po co w dupie, wystarczy w kieszeni lub torbie 29.09.06, 20:19 każdego można skompromitować Odpowiedz Link Zgłoś
rehab22 Re: Panie Zaleski... czyś pan całkiem zgłupiał? 29.09.06, 20:09 koprofag4 napisał: > faktem jest gosc zaczyna pier...lic jak nie przymierzajac macierewicz:) Poproszę o podanie źródła tej wiadomości. Odpowiedz Link Zgłoś
yurekbis Re: Panie Zaleski... czyś pan całkiem zgłupiał? 29.09.06, 19:22 Przemyslales to co napisales? Czy to tylko strach czy aby nie padnie na Ciebie? Nie masz sie czego obawiac jak masz czyste sumienie a takich co to uwielbiaja intrygi znajdziesz wiecej niz jak to wymieniles"Kaczynscy i ich kolesie" Odpowiedz Link Zgłoś
replique Re: Polscy duchowni w szoku po publikacji Zaleski 29.09.06, 18:14 pulitzer2 napisał: > Na co czeka TVN? Wystarczy zamontować kamerę by pokazać prawdę o Polskim > Kościele, czyż nie? Oh!! Wystarczy prawda o PiSie - reszta, to tylko zwykłe powiązania - daleko sięgające ale jednak... - zwykłe. Odpowiedz Link Zgłoś
telube Polscy duchowni w szoku po publikacji Zaleskiego 29.09.06, 18:14 "Prawda was wyzwoli" Odpowiedz Link Zgłoś
marcowsky Polscy duchowni w szoku po publikacji Zaleskiego 29.09.06, 18:16 Sprawa powinna byc wyjasniona w ten sposob ze ksiadz byly agent powinien jak najszybciej byc odsuniety od procesu beatyfikacyjnego!Jak najszybciej!!! Bo sprawa jaest jak najbardziej smierdzaca!Moj kosciol nie moze dopuscic do tego zeby byly agent byl zamieszany w proces beatyfikacyjny naszego papieza!To nie szok to zgroza!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Polscy duchowni w szoku po publikacji Zaleski 29.09.06, 18:39 > Sprawa powinna byc wyjasniona w ten sposob ze ksiadz byly agent powinien jak > najszybciej byc odsuniety od procesu beatyfikacyjnego!Jak najszybciej!!! Bo > sprawa jaest jak najbardziej smierdzaca!Moj kosciol nie moze dopuscic do tego > zeby byly agent byl zamieszany w proces beatyfikacyjny naszego papieza!To nie > szok to zgroza!!! A właściwie dlaczego? Wśród apostołów Jezusa też byli kapusie i kolaboranci. Święty Paweł to był taki ubek i to najwredniejszego sortu: sam przykładał rękę do egzekucji pierwszych chrześcijan. Do tego stopnia nie był tolerowany, że po jego nawróceniu św. Piotr nie chciał mu podać ręki przez 10 lat. Pogodzili się dopiero na soborze w Jerozolimie. Wszystko to można przeczytać w Dziejach Apostolskich. → → → → → → → → → → Odkryjmy Białoruś! odkryjmybialorus.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
sarhenziel Re: Polscy duchowni w szoku po publikacji Zaleski 29.09.06, 18:53 A dlaczego ma być odsunięty agent też stworzenie Boże. Odpowiedz Link Zgłoś
vinogradoff Tylko Bog decyduje o tym kto ma byc a kto nie TW 29.09.06, 18:58 Biedny nedzny czlowiek wyposazony w niedoskonala wole nie decyduje prawie o niczym choc obmysla droge to i tak zawsze sam Bog kieruje jego krokami. Odpowiedz Link Zgłoś
z.r.1 Polscy duchowni w szoku po publikacji Zaleskiego 29.09.06, 18:20 a swoją drogą nie wiadomo co bardziej zadziwia, czy upodlenie księży, czy sprawność slużb PRL-owskich ??? Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 Ta tak, swiatowe media sa bardzo zainteresowane 29.09.06, 18:24 jakby nie mialy nic innego do roboty, tylko publikowanie bzdur o papierzu :o)) Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1941 Polscy duchowni w szoku po publikacji Zaleskiego 29.09.06, 18:24 Kpiny z tą całą beatyfikacją.Jaki z Wojtyły Swięty? Podobno uzdrawiał ludzi/zakonnicę/ szkoda że wody nie zamieniał w wino byłby miał lepszy interes od Jankowskiego.Ludzie to 21 wiek nie średniowiecze,ta religia jest zdegenerowana,Europa dawno doszła do tego wniosku,czas na nas.Do tego jeszcze te sprawy z konfidentami kościelnymi.Kościelne bagno!Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Polscy duchowni w szoku po publikacji Zaleski 29.09.06, 18:25 jacek1941 napisał: > Kpiny z tą całą beatyfikacją.Jaki z Wojtyły Swięty? Podobno uzdrawiał > ludzi/zakonnicę/ szkoda że wody nie zamieniał w wino byłby miał lepszy > interes od Jankowskiego.Ludzie to 21 wiek nie średniowiecze,ta religia jest > zdegenerowana,Europa dawno doszła do tego wniosku,czas na nas.Do tego jeszcze > te sprawy z konfidentami kościelnymi.Kościelne bagno!Amen. A cudowna woda, tryskająca u podnóża figury w Wadowicach? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
d_arek_d Re: Polscy duchowni w szoku po publikacji Zaleski 29.09.06, 20:46 piwi77 napisała: > A cudowna woda, tryskająca u podnóża figury w Wadowicach? ;-) No tu mnie masz. Faktycznie - woda ta świadczy niezaprzeczalnie o świętości naszego Papieża oraz o zaawansowanych technologiach wadowickich hydraulików. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Polscy duchowni w szoku po publikacji Zaleski 29.09.06, 22:22 piwi77 napisał: > jacek1941 napisał: > > > Kpiny z tą całą beatyfikacją.Jaki z Wojtyły Swięty? Podobno uzdrawiał > > ludzi/zakonnicę/ szkoda że wody nie zamieniał w wino byłby miał lepszy > > interes od Jankowskiego.Ludzie to 21 wiek nie średniowiecze,ta religia je > st > > zdegenerowana,Europa dawno doszła do tego wniosku,czas na nas.Do tego jes > zcze > > te sprawy z konfidentami kościelnymi.Kościelne bagno!Amen. > > A cudowna woda, tryskająca u podnóża figury w Wadowicach? ;-) Rzeczywiście, mieszkam w pobliżu, to wiem. Podobno kto się jej napije, będzie żył aż do smierci! Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Ciekawe, jak czarnoksiężnicy skanalizują swój szok 29.09.06, 18:24 Żeby sie Zalewskiemu tylko krzywda nie stała. Odpowiedz Link Zgłoś
argumentum Re: Ciekawe, jak czarnoksiężnicy skanalizują swój 29.09.06, 23:00 to zależy od tego jakie teczki i co JASNO -ubecy podsuna temu Isaakowi Odpowiedz Link Zgłoś
marcin.bielicki Polscy duchowni w szoku po publikacji Zaleskiego 29.09.06, 18:26 Kiedy wreszcie nastąpi oczyszczenie w polskim Kościele? Ile jeszcze można tak zamiatać śmieci pod dywan? Niech to się wreszcie wszystko wyjaśni. ---------------------------- skocz.pl/.marketing Odpowiedz Link Zgłoś
bantus Re: Polscy duchowni w szoku po publikacji Zaleski 29.09.06, 18:29 po co? żeby wyszły alkohol, panienki, walka o kasę i stanowiska? dać ludziom to co chcą oglądać? Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars hue hue hue.....czarni sie sami zaczynaja wycinac 29.09.06, 18:31 a to dopiero poczatek.... Odpowiedz Link Zgłoś
bantus Re: hue hue hue.....czarni sie sami zaczynaja wyc 29.09.06, 19:18 jak wojny klonów;) dobiegną końca, przyjdzie czas na zemstę czarnych sithów;) Odpowiedz Link Zgłoś
buhaj_z_rogiem 8/10 29.09.06, 19:26 bantus napisał: > jak wojny klonów;) dobiegną końca, przyjdzie czas na zemstę czarnych sithów;) ROTFL :) Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Polscy duchowni w szoku po publikacji Zaleski 29.09.06, 22:23 bantus napisał: > po co? żeby wyszły alkohol, panienki, walka o kasę i stanowiska? dać ludziom to > co chcą oglądać? Nie bój się "to" na pewno nie wyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
opt Polscy duchowni w szoku po publikacji Zaleskiego 29.09.06, 18:31 Już wstrząśnięci a to dopiero skromny ułamek.Wszyscy oni jednakowo warci,i ten beatyfikowany,i jego otoczenie.Sprzedawali się za złotówki w Polsce i za dolary obcym wywiadom a teraz udają patriotów ,świętoszków... Odpowiedz Link Zgłoś
grimone075 Re: Polscy duchowni w szoku po publikacji Zaleski 29.09.06, 18:48 mój Boże, dajemy sie wciagać w coraz to nowe afery, czy to przypadek, że to właśnie teraz sprawa wypłynęła? Nie chce wierzyc w spiski, nie wypatruje wroga klasowego za każdym rogiem, ale mi to pachnie kaczyńskimi, ale żeby az do tego sie posunęli?! mam w głębokim poważaniu, co, kto, na kogo donosił. Po co nam to wszystko? Ludzie, nie dajcie się zwariować!!!!!! Wyrzućmy tych kurdupli i może się okazać, że nagle wszystko ucichnie. Odnowa moralna, czyste ręce, IV RP, a okazuje się, że jesteśmy w matni i coraz bardziej się topimy. Wszystko to farmazony, manipulacje, tematy zastępcze. Ja zgłaszam się, jeśli potrzeba zrzucić coś na kogoś. To ja jestem agent, ja jestem wszystkiemu winien, to ja donosiłem na wszystkich, czy to załatwia sprawę? Dam dowody, że to ja byłem TW. Brałem pieniądze za to. Podpisałem papiery. Ale już nie gmerajcie w teczkach, proszę. To już nie jest śmieszne, to te kurduple są śmieszne i my jesteśmy coraz bardziej śmieszni, bo dajemy się "robić". Na litość boską, dość!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rehab22 Re: Polscy duchowni w szoku po publikacji Zaleski 29.09.06, 20:11 grimone075 napisał: > mój Boże, dajemy sie wciagać w coraz to nowe afery, czy to przypadek, że to > właśnie teraz sprawa wypłynęła? Nie chce wierzyc w spiski, nie wypatruje wroga > klasowego za każdym rogiem, ale mi to pachnie kaczyńskimi, ale żeby az do tego > sie posunęli?! > mam w głębokim poważaniu, co, kto, na kogo donosił. Po co nam to wszystko? > Ludzie, nie dajcie się zwariować!!!!!! > Wyrzućmy tych kurdupli i może się okazać, że nagle wszystko ucichnie. > Odnowa moralna, czyste ręce, IV RP, a okazuje się, że jesteśmy w matni i coraz > bardziej się topimy. Wszystko to farmazony, manipulacje, tematy zastępcze. Ja > zgłaszam się, jeśli potrzeba zrzucić coś na kogoś. To ja jestem agent, ja > jestem wszystkiemu winien, to ja donosiłem na wszystkich, czy to załatwia > sprawę? Dam dowody, że to ja byłem TW. Brałem pieniądze za to. Podpisałem > papiery. Ale już nie gmerajcie w teczkach, proszę. To już nie jest śmieszne, to > > te kurduple są śmieszne i my jesteśmy coraz bardziej śmieszni, bo dajemy > się "robić". Na litość boską, dość!!!!!!!!! > A pomodliłeś się za nich? Odpowiedz Link Zgłoś
regiomal [...] 29.09.06, 18:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Re: Ale czemu nie powie o kogo dokladnie chodzi?? 29.09.06, 18:49 spoko spoko jeszcze nie teraz niech sie troszke pooskarzaja nawzajem.....fajnie widziec jak ten moloch na glinianych nogach pada Odpowiedz Link Zgłoś
ogon_trolla Re: no ja cie 29.09.06, 18:44 swiadkowie jehowy maja racje i mowia prawde o kk teraz im wierze Odpowiedz Link Zgłoś
earlyyears Polscy duchowni w szoku po publikacji Zaleskiego 29.09.06, 18:53 popelnia zbiorowe sepuku? Odpowiedz Link Zgłoś
garfi24 Re: Polscy duchowni w szoku po publikacji Zaleski 29.09.06, 18:54 ciekawe ciekawe może jednak ta wysłać moherowe berety?? Odpowiedz Link Zgłoś
wyksztalciuch1 Węgry 29.09.06, 19:00 " ...W internecie oraz innych środkach przekazu pojawiła się lista 50 tajnych współpracownikow kom.slużb bezp. działających w łonie Kościoła kat. Najbardziej znane na liście nazwiska to m.in. kardynał Laszlo Paskai (emerytowany arcybiskup Esztergom) oraz obecny przewodniczący episkopatu arcybiskup Istvan Seregely z archidiecezji Eger. W tym znakomitym towarzystwie są też biskupi diecezji : Szeged-Csanad ,Szombathely oraz Pecs. Tajnym informatorem miał być nuncjusz papieski w Niemczech Lajos Kajda. Biskupi wyrazili niezadowolenie z publikacji listy agentów ,uznając,że czyn ten jest zamachem na autorytet kościoła :"15 lat po przełomie nie można dokonać wiarygodnej lustracji"-napisali w specjalnym oswiadczeniu....." - Odpowiedz Link Zgłoś
todundliebe Re: A co na to abp Życiński? 29.09.06, 21:37 Zydzinski tak jak ks. Czajkowsi, powie ze palil ale sie nie zaciagal. Odpowiedz Link Zgłoś
grimone075 Polscy duchowni w szoku po publikacji Zaleskiego 29.09.06, 19:09 jeszcze raz informuję, że to ja jestem agentem. Donosiłem wszystko, na wszystkich, czy to załatwia sprawę? Odpowiedz Link Zgłoś
marecki6663 Polscy duchowni w szoku po publikacji Zaleskiego 29.09.06, 19:10 Jak to dobrze, że nie chodziłem do spowiedzi, nie mam nikogo na sumieniu. Wiem natomiast dlaczego moi znajomi byli nachodzeni przez SB. Odpowiedz Link Zgłoś
opt Re: Polscy duchowni w szoku po publikacji Zaleski 29.09.06, 19:15 No tak,bo chodzenie do kościoła jeszcze nikomu na dobre nie wyuszło.Zobaczcie na moherowych,jak ich porąbało. Odpowiedz Link Zgłoś
grimone075 Re: Polski kościoł to mafia! 29.09.06, 19:20 z całym szacunkiem dla twoich przekonań, ale, coz tego wynika? Odpowiedz Link Zgłoś
marecki6663 Re: Polski kościoł to mafia! 29.09.06, 19:47 Powiem jeszcze, że deficyt Budżetu 2007 (ok. 30 mld PLN) można byłoby zmmniejszyć o ładnych parę miliardów gdyby zrezygnowano z dotowania Kościoła. No ale tego Wasze rządy od wielu lat boją się zrobić. Nawet tak krytykowany Miller wysyłał swojego Ministra Finansów z projektami budżetów RP na Konferencje Biskupów do zaopiniowania. O innch rządach nie mówię, bo i po co. Odpowiedz Link Zgłoś
d_arek_d Re: Polski kościoł to mafia! 29.09.06, 20:58 marecki6663 napisał: > Powiem jeszcze, że deficyt Budżetu 2007 (ok. 30 mld PLN) można byłoby zmmniejs > zyć o ładnych parę miliardów gdyby zrezygnowano z dotowania Kościoła. No ale t > ego Wasze rządy od wielu lat boją się zrobić. Nawet tak krytykowany Miller wysy > łał swojego Ministra Finansów z projektami budżetów RP na Konferencje Biskupów > do zaopiniowania. O innch rządach nie mówię, bo i po co. Poczekaj trochę z tymi 30 miliardami. Jeśli jakimś cudem rząd utrzyma się do przyszłego roku, zobaczymy, przez ile te 30 000 000 000 trzeba będzie mnożyć. Te 30 miliardów to tylko deficyt centralny, i tylko przy założeniach dalszego boomu światowej gospodarki, i tylko przy optymistycznych założeniach przychodów budżetu. A i tak świadczy, że zadłużenie ogólne rośnie. Jeśli rośnie przy tak dobrych trendach, co będzie jak już bessa się zacznie. Bo kiedyś zacznie się. Jeśli chodzi o finanse, jakoś bardziej ufam Balcerowiczowi niż populistom. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka1 Polscy duchowni w szoku po publikacji Zaleskiego 29.09.06, 19:20 oj cos mi sie zdaje ze 3,14Siory w akcji!aby rozmydlic afere z przekupianiem rzucaja dla plebsu ochlap dla odwrocenia uwagi,to nie przypadek ze akurat teraz sie to pojawilo,wymogi chwili,a mochery nie scierpia profanacji. Odpowiedz Link Zgłoś
grimone075 Re: Polscy duchowni w szoku po publikacji Zaleski 29.09.06, 19:27 borrka mimo, żeś ruski, to masz rację. Rzucają, rzucają ochłap. A ta ciemnota to łyka i się podnieca Odpowiedz Link Zgłoś
grimone075 Polscy duchowni w szoku po publikacji Zaleskiego 29.09.06, 19:23 no proszę, przyznaję się do tego, że jestem donosicielem i agentem, że brałem za to pieniądze i nikt nie reaguje. To daje do myślenia Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Polscy duchowni w szoku po publikacji Zaleski 29.09.06, 22:29 grimone075 napisał: > no proszę, przyznaję się do tego, że jestem donosicielem i agentem, że brałem > za to pieniądze i nikt nie reaguje. To daje do myślenia No to musisz teraz zajść do IPN i poprosić o papiery. To pan Kurtyka powie, że nie masz statusu pokrzywdzonego i go nie dostaniesz. I jak udowodnisz, że byłeś agentem? A swoją drogą, ciekawe, czy ktoś, kto nie był agentem, powie, że był, to też popełnia kłamstwo lustracyjne? Odpowiedz Link Zgłoś
grimone075 Polscy duchowni w szoku po publikacji Zaleskiego 29.09.06, 19:37 proszę, podkreślam, powiedziałem, że jestem agentem i nikt nic. Ostatni odezwał się desperat i ruski, to zgasiło dyskusję. Czyżby trzeba strawy, by młócić, podniecac sie nadnaturalnie problemem? Czy reagujecie tylko na to, co podrzucają wam hipokryci, bo was znają? Odpowiedz Link Zgłoś
grimone075 Re: Polscy duchowni w szoku po publikacji Zaleski 29.09.06, 19:41 czekam chyba na jakiegoś nawiedzonego ministranta, by "podjął" dyskusję. Nie, oni pojawiaja się na szczególnie ważnych odcinkach, by dać odpór- Qtasy! Odpowiedz Link Zgłoś
rehab22 Ludzie jesteśmy w 21. wieku 29.09.06, 19:57 Skręca mnie ze śmiechu jak ludzie z tytułami naukowymi z całą powagą rozpatrują cuda popełnione przez JPII. Czy nie można bez tych błazeństw beatyfikować JPII? Skuteczniejsza będzie na pewno modlitwa w Sejmie pod dyktando Marka Marszałka Jurka. Kiedy skończy się ta farsa? Odpowiedz Link Zgłoś
grimone075 Re: Polscy duchowni w szoku po publikacji Zaleski 29.09.06, 19:58 mój drogi, prawdę o polskim kościele zna każdy od lat, od zawsze, po co kamera? Nasz kościół jest swojski, przaśny, lubi celebrę, nie lubi krytyki etcetc Przy całej tej wiedzy odbierz jeszcze polsce powiatowej tego przewodnika, było nie było, swojaka, znającego polskie realia, w nich osadzonego; co zostanie? dyskoteki, piwo, poczucie niemożności, narkotyki Odpowiedz Link Zgłoś
rehab22 Re: Polscy duchowni w szoku po publikacji Zaleski 29.09.06, 20:02 grimone075 napisał: > mój drogi, prawdę o polskim kościele zna każdy od lat, od zawsze, po co kamera? > Nasz kościół jest swojski, przaśny, lubi celebrę, nie lubi krytyki etcetc > Przy całej tej wiedzy odbierz jeszcze polsce powiatowej tego przewodnika, było > nie było, swojaka, znającego polskie realia, w nich osadzonego; co zostanie? > dyskoteki, piwo, poczucie niemożności, narkotyki Proszę powiedzieć jaki wpływ na młodzież ma obecnie KRK? Toż to przykład totalnej demoralizacji. KRK od stuleci nie nauczył wiernych odpowiedzialności za własne postępowanie. Parę zdrowasiek i klient rozgrzeszony. Kpiny. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Polscy duchowni w szoku po publikacji Zaleski 29.09.06, 22:31 grimone075 napisał: > mój drogi, prawdę o polskim kościele zna każdy od lat, od zawsze, po co kamera? > Nasz kościół jest swojski, przaśny, lubi celebrę, nie lubi krytyki etcetc > Przy całej tej wiedzy odbierz jeszcze polsce powiatowej tego przewodnika, było > nie było, swojaka, znającego polskie realia, w nich osadzonego; co zostanie? > dyskoteki, piwo, poczucie niemożności, narkotyki "Religia spełnia bardzo pożyteczną społecznie rolę, bo kobiety się tyle nie puszczają, a i służba mniej kradnie..." (Winston Churchill) Odpowiedz Link Zgłoś