Dodaj do ulubionych

Gmerałam sobie w

20.12.12, 21:31
smile)))))))
bo mi było coś potrzebne do Akwarium.

Jak już zaczęłam gmerać to se popatrzyłam tu i tam.Wspomniałam se.
a potem padło mi na oczy coś
i pomyślałam o chcicy Lezia, spełnieniu zawątkowanym przez Halusię

bo jakże często : nie pora nie ten czas, jak się wszystko rozmija,gubi i traci, jak cośjest za wcześnie lub za późno ....to smutne (:

no to zapodaje to coś :

Nie ten czas nie ta pora.

była sobie pewna żaba
tak wesoła ,że tej żabie
dano miano szerokousta
no i ona w swym powabie
korzystając ,jesień przyszła,
że bociany odleciały
poszła w tango ,ot szalona,
aż jej usta sie tak śmiały

hi hi hi

Biedna jednak zapomniała
w swej ochocie frywolności,
że gdy przyjdzie bura jesień
po niej zima wnet zagości.

oj oj oj

Cóż ,że chęci ma zaszaleć,
już nie boi sie bociana...
ot,popadła w odrętwienie
w zimie u żab rzecz to znana.

ech ech ech
Obserwuj wątek
    • tropem_misia1 Re: to nawet wygląda na bajkę na dobranoc 20.12.12, 21:33
      no to dobranoc
      przynajmniej na sen ...jest ta pora.
      • leziox Re: to nawet wygląda na bajkę na dobranoc 20.12.12, 21:39
        A sen zimowy tak naprawde to wcale nie bylby taki zly wynalazek i u ludzi-tyle ze jaki pracodawca dawalby rocznie 4 miesiace urlopu spalniczego oraz miesiac wypoczynkowego?No który?
        • debi_bebi Re: to nawet wygląda na bajkę na dobranoc 20.12.12, 21:43
          Racja. Ale mogliby przynajmniej w czasie zimy dzien pracy skrócić, np. o 3 godziny.
          • leziox Re: to nawet wygląda na bajkę na dobranoc 20.12.12, 21:49
            Albo do trzech godzin-przy tym wyplacajac za osiem smile
            • debi_bebi Re: to nawet wygląda na bajkę na dobranoc 20.12.12, 21:54
              To by było jeszcze lepiej smile
              Przyszedłby człowiek do pracy, wypił kawkę, pogadał z kolegami, napisał z jednego maila,wykonał jakis telefon, i już by mógł wracać do domu smile
              • czarek_sz Re: to nawet wygląda na bajkę na dobranoc 20.12.12, 22:26
                A najlepiej to żeby w ogóle do roboty nie chodzić tylko do bankomatu odbierać kasiorkę za samą gotowość do pracy. No i za nadgodziny tej gotowości również płatne w złotych polskich ew w ojro albo dularach. Cie choroba smile
                • anus-hka Re: to nawet wygląda na bajkę na dobranoc 20.12.12, 22:31
                  a ja tam lubie pracowac
                  • czarek_sz Re: to nawet wygląda na bajkę na dobranoc 20.12.12, 22:37
                    Oczywiście nie za psie pieniądze prawda ? smile
                    • anus-hka Re: to nawet wygląda na bajkę na dobranoc 20.12.12, 22:39
                      Oczywiściewink)
                      • czarek_sz Re: to nawet wygląda na bajkę na dobranoc 20.12.12, 22:48
                        Oczywista oczywistość smile wkurza mnie wyzysk ,taki ponad miarę. Np zapychać cały dzionek za michę ryżu.
                        • anus-hka Re: to nawet wygląda na bajkę na dobranoc 20.12.12, 22:50
                          jeden sie zbuntuje - na jego miejsce czeka 10....raj dla wyzyskiwaczy i hien szybkochcącychsiędorobicnaludzkiejkrzywdzie - takie to zwierrze
                          • czarek_sz Re: to nawet wygląda na bajkę na dobranoc 20.12.12, 23:06
                            A to zwierze to jak napisałaś, hiena cętkowana smile dobranoc, bo może jutro już się tu nie spotkamy. Bo jutro koniec świata przecież. Szkoda że z tej okazji nie upiłem się dzisiaj bo prędko druga taka okazja się nie nadarzy smile nie szkodzi będzie inna.
                            • anus-hka Re: to nawet wygląda na bajkę na dobranoc 20.12.12, 23:10
                              prawdopodobieństwo to istnieje nawet bez końca światawink)
                              miłej nocy
                              • leziox Re: to nawet wygląda na bajkę na dobranoc 21.12.12, 00:12
                                Co tam narzekac,na razie mamy nowy dzien.Nie widze aniolow ani innego ognistego rydwanu na niebie.No coz,jeszcze 23.48 godziny tego dnia smile
                                • debi_bebi Re: to nawet wygląda na bajkę na dobranoc 21.12.12, 07:12
                                  Ciekawe, ile trwa koniec świata. Bo jak więcej, niż 24 h, to dziś nie zdąży skończyć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka