czcigodnystarzec 06.11.24, 13:10 Trzeźwi mają tu zakaz pisania. Chyba będę tu dużo pisał. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dunajec1 Re: Wątek dla pijanych 06.11.24, 13:47 A ile to promili trzeba miec zeby byc pijanym? Odpowiedz Link
czcigodnystarzec Re: Wątek dla pijanych 06.11.24, 17:47 dunajec1 napisał: > A ile to promili trzeba miec zeby byc pijanym? > To zależy od organizmu. Ale jeśli ktoś nie jest w stanie wyraźnie powiedzieć "Jola jest nielojalna", to znaczy że nie jest trzeźwy. Odpowiedz Link
leziox Re: Wątek dla pijanych 06.11.24, 18:35 Stan nietrzeźwości, to podobnie, jak ilość rozumu pod deklem, rzecz wysoce relatywna. Przy tym jednego dnia można się nagrzać już ćwiartuchną. Innego dnia pije się, jak gąbka i nic nie idzie w czachę. Ciśnienie, stan organizmu, szereg czynników wpływających na to, czy mamy dzień dobry czy też zły do picia. Ale i tak na zdrowie, chlub w ten głupi dziób, oby nam się dobrze haratało w grzdyla. Odpowiedz Link
czcigodnystarzec Re: Wątek dla pijanych 06.11.24, 19:02 leziox napisał: > Stan nietrzeźwości, to podobnie, jak ilość rozumu pod deklem, rzecz wysoce rela > tywna. > Przy tym jednego dnia można się nagrzać już ćwiartuchną. Innego dnia pije się, > jak gąbka i nic nie idzie w czachę. Ciśnienie, stan organizmu, szereg czynników > wpływających na to, czy mamy dzień dobry czy też zły do picia. Ale i tak na zd > rowie, chlub w ten głupi dziób, oby nam się dobrze haratało w grzdyla. OK A teraz powiedz głośno i wyraźnie - Jola jest nielojalna. Odpowiedz Link
czcigodnystarzec Re: Wątek dla pijanych 06.11.24, 19:55 leziox napisał: > Heeeeee? > To jest wątek dla pijanych. Uprzejmie dziekuję za wpis. Odpowiedz Link
dunajec1 Re: Wątek dla pijanych 06.11.24, 23:32 Dopiero co z kolega skonczylem drinka, no bylo moze ze cztery drinki, ale ja sie "zapytowywuje" , kto skonczy jeszcze ten litr i cwiartke? I kiedy? Odpowiedz Link
czcigodnystarzec Re: Wątek dla pijanych 07.11.24, 10:06 dunajec1 napisał: > Dopiero co z kolega skonczylem drinka, no bylo moze ze cztery drinki, ale ja si > e "zapytowywuje" , kto skonczy jeszcze ten litr i cwiartke? I kiedy? > Takie problematy się pojawiają w ludzkich umysłach, kiedy kupuje się galon wódki zamiast normalnie i po chrześcijańsku jeden liter na dwóch. Odpowiedz Link
leziox Re: Wątek dla pijanych 07.11.24, 12:33 Ale tam w Hameryce galon wódy chyba nawet tańszy, niż u nas liter. Zresztą nie wiem, trza by może zapytać Trumpa. Na bank wie. Odpowiedz Link
dunajec1 Re: Wątek dla pijanych 07.11.24, 13:04 Galona to nie kupisz (3,73 litra) ale 1,75 l. to tak, to dla wiadomosci. A co do litra na dwoch , tu pelna zgoda, tak sobie ze swagrem siedlismy pare tyg. temu przy stole i literek nam wystarczyl. Odpowiedz Link
leziox Re: Wątek dla pijanych 07.11.24, 14:02 Poprzez pole tak idziewa se ze śwagrem... Kazimierz Grześkowiak-Chłop żywemu nie przepuści Odpowiedz Link
dunajec1 Re: Wątek dla pijanych 07.11.24, 15:11 No jakze mielismy przepuscic?.Taka "ladna" byla, finladzka. Odpowiedz Link
leziox Re: Wątek dla pijanych 07.11.24, 18:38 Noo, zwłaszcza jak finlandzka. Wchodzi w gardło jak miodzio. Odpowiedz Link
czcigodnystarzec Re: Wątek dla pijanych 08.11.24, 15:27 leziox napisał: > Poprzez pole tak idziewa se ze śwagrem... To ja też wkleję coś polskiego ale raczej w tradycji sarmackiej. Tadeusz Chyła- Obrona Trembowli Odpowiedz Link
straszliwywypadek Re: Wątek dla pijanych 08.11.24, 16:41 No teraz, to już naprawdę pijany jestem. Posłucham śpiewającej prostytutki i idę spać. Może ona miłości nigdy nie zaznała, tak jak ja? Nic to, gramy. Edith Piaf - Non, Je ne regrette rien Odpowiedz Link
a74-7 Re: Wątek dla pijanych 08.11.24, 23:15 dla 'koneserow' I Drink Alone - George Thorogood and the Destroyers Odpowiedz Link
leziox Re: Wątek dla pijanych 09.11.24, 11:02 Hehehe! Pasuje znakomicie. Jako riposta. Odpowiedz Link
leziox Re: Wątek dla pijanych 17.11.24, 13:47 O to to! Trzeba te hasło zawiesić by na ścianie melyny. Odpowiedz Link
czcigodnystarzec Re: Wątek dla pijanych 27.11.24, 15:32 Rozmawiam z tamtym forum. Znaczy to, że pijany jestem Odpowiedz Link
czcigodnystarzec Re: Wątek dla pijanych 27.11.24, 20:04 leziox napisał: > A tamte, to które niby jezd? > Już nie mam uprawnień do pisania na tamtym forum. Na tym jeszcze mam. Odpowiedz Link
leziox Re: Wątek dla pijanych 28.11.24, 10:22 PIsałeś na forum dla abstynentów? No to nic dziwnego... Odpowiedz Link
czcigodnystarzec Re: Wątek dla pijanych 28.11.24, 10:59 leziox napisał: > PIsałeś na forum dla abstynentów? > No to nic dziwnego... > Nie wiedziałem że to forum dla abstynentów. No ale teraz już wiem dlaczego miałem wątpliwości co do ich normalności. Odpowiedz Link
czcigodnystarzec Re: Wątek dla pijanych 28.11.24, 12:08 Teraz już nie mam wątpliwości. forum.gazeta.pl/forum/w,276296,178342313,178342313,_.html Odpowiedz Link
czcigodnystarzec Re: Wątek dla pijanych 28.11.24, 12:16 czcigodnystarzec napisał(a): > Teraz już nie mam wątpliwości. > forum.gazeta.pl/forum/w,276296,178342313,178342313,_.html Wiadomość o podanym numerze nie istnieje lub została skasowana. Szkoda. Takie fajne wpisy były. Odpowiedz Link
czcigodnystarzec Re: Wątek dla pijanych 28.11.24, 12:31 leziox napisał: > A nie no. Oni tam też piją. > No to ja już nic nie wiem. Może używają środków działających podobnie do alkoholu? Odpowiedz Link
a74-7 Re: Wątek dla pijanych 01.12.24, 22:20 Jak widzisz ptaka , przestan pic , to jest kot ! Odpowiedz Link
czcigodnystarzec Re: Wątek dla pijanych 12.12.24, 21:27 No i znowu. Ale jutro będę trzeźwy. Odpowiedz Link
mala200333 Re: Wątek dla pijanych 23.12.24, 05:27 Julian Tuwim Lojalnie mówię do żony: "Małżonko, jestem wstawiony". Odrzekła z pogardą: "Błazen! Uważam, że jesteś pod gazem". Mówię: "Przesady nie lubię. Przysięgam ci, że mam w czubie". Powiada: "Kłamiesz, kochany. Twierdzę, że jesteś pijany". Nie przeczę - mówię - żem hulał, Lecz jam się tylko ululał". Odrzekła: "Łżesz jak najęty. Po prostu jesteś urżnięty". "Ja - mówię - nic nie skłamałem; Do prawdy, pałę zalałem". "Kłamstwo - powiada - co krok! Jesteś urżnięty w sztok". "Oszczerstwo! - oświadczam z gestem - Pijany jak bela jestem". "Baranek - krzyczy - bez winy! A kurzy mu się z czupryny". Wyję: "Niech pani przestanie! Ja jestem w nietrzeźwym stanie". "Łżesz - mówi znów - jak najęty! Trynknięty jesteś, trynknięty!" "Nieprawda - ryknąłem na to - Ja jestem pod dobrą datą!" "Gadaj - powiada - do ściany, Wiem dobrze: jesteś zalany!" "Jędzo - szepnąłem - przestaniesz? Ja - zryty jestem! Ty kłamiesz!" Godzinę trwała ta sprzeczka, Aż poszła na wódkę żoneczka. A ja, by się nie dać ogłupić, Także poszedłem się upić. Odpowiedz Link
e-zybi Re: Wątek dla pijanych 23.12.24, 07:23 Pijak Autor: Ignacy Krasicki Trawiąc niegdyś nad flaszką nocy i poranki, Chory pijak stłukł wszystkie kieliszki i szklanki; Klął miód, piwo znieważał, wino zwał tyranem. Przyszedł potem do zdrowia i... odtąd pił dzbanem. Odpowiedz Link