Dodaj do ulubionych

pozwol mi żyć

14.03.13, 20:14

Mam na imię Adam , skończyłem 26 lat. Pomimo mojej niepełnosprawności każdego dnia jestem osobą pogodną , mam wiele marzeń.., uwielbiam muzyką elektroniczną oraz interesuję się fotografią. Jednak największym moim marzeniem jest Móc Normalnie Żyć… Nie wiem na ile ono się spełni w moim życiu, ale ja uparcie wierzę, że moje życie się nareszcie odmieni..

Cierpię na porażenie mózgowe cztero-kończynowe, dlatego poruszam się na wózku inwalidzkim. Cechą charakterystyczną Mózgowego Porażenia Dziecięcego jest postępująca patologia mięśniowo-szkieletowa. Mówiąc prościej bez odpowiednich ćwiczeń następuje zanik mięśni, pogarsza się utlenienie całego organizmu , zwiększa się napięcie mięśniowe (spastyka), utrudniając mi poruszanie chociażby ręką . Rehabilitacja pomaga zatrzymać narastające negatywne objawy ,a nawet zatrzymać negatywne skutki tej choroby. Poprawia siłę mięśni i zapobiega powstawaniu przykurczy. Odpowiednie zabiegi i ćwiczenia pozwalają na poprawę całej koordynacji ruchowej z którą mam największe problemy.

By móc to osiągnąć muszę miedzy innymi jeździć na wyjazdy rehabilitacyjne. Jeden turnus to wydatek 3500zł. W moim wieku już bardzo trudno uzyskać dofinansowanie. PFROM maksymalne dofinansowuje 1600 zł raz na 2 lata.

Jestem pełen nadziei, że dzięki Waszej pomocy uda mi się wiele osiągnąć i zacznę normalnie żyć.

Jak Przekazać 1% Podatku?

Wypełniając odpowiednią rubrykę w rocznym zeznaniu

1 NUMER KRS: 0000037904

2 Wnioskowana Kwota nie może przekroczyć 1% po zaokrągleniu do pełnych dziesiątek groszy w dół.

3 INFORMACJE UZUPEŁNIAJĄCE : 11770 Popławski Piotr adam

4 Zaznaczyć Wyrażam zgodę

Darowizny proszę wpłacać na konto:
Fundacja Zdążyć z Pomocą ul. Łomiańska 5 01-685 Warszawa
nr konta: 61 1060 0076 0000 3310 0018 2660
tytułem: 11770-Popławski Adam Piotr- darowizna na pomoc i ochronę zdrowia

Tylko Z Tym Tytułem Pieniądze Trafia Na Rzecz Mnie Bardzo Proszę Uważnie Wpisywać

Wpłaty zagraniczne: Kod SWIFT (BIC): BPHKPLPK

Nr kont oraz mnie można sprawdzić po przez profil fundacji www.dzieciom.pl/11770
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka