entropia44 09.04.07, 20:57 odstapie pusta mogile ziemna na rakowicach. Kontakt na maila Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malpiarnia Re: rakowice 09.04.07, 21:43 jestem bardzo uprzejmy prosze, wejdz pierwszy Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: rakowice 09.04.07, 21:45 Grobowcow na Rakowicach i mogil wbrod..Mamy tam kolege i wiemy ze wcale nie tak trudno znalezc miejsce jak juz trzeba...niestety;-(((((((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
bombullo Re: rakowice 10.04.07, 00:13 Jakim prawem?Podobniez wolych dolqw juz nie ma?tzn.wolnego placu na wykopanie dolka. Ja tyz mam do opchniecia..z widoczkiem na Prandoty. Slyszalem,ze mozna sprzedac i ze sa chetni do zaqpu.I komu tu wierzyc? Niestety Duch mojego przodka odpowiedzi mi nie udzieli... Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: rakowice 10.04.07, 00:17 Grobowiec na 5 osób można za 25 tys kupić,miejsce w takowym za 5..Smutna rzeczywistosc.... Odpowiedz Link Zgłoś
sabbina Re: rakowice 10.04.07, 00:24 teoretycznie wolnych miejsc na groby nie ma, ale jest bardzo dużo zwykłych mogił ziemnych, których czas "opłacenia" [zwykle 20 letni] sie skonczyl, spadkobiercy zapomnieli opłacic dalsze lata [tzw. uzytkowania], i wtedy faktycznie można kupic takie miejsca po mogiłach, technicznie wygląda to tak, że przyjeżdza ekipa grabarzy, "kopią i przemielają ziemie", totalnie rozłożone szczatki + resztki przegniłych trumien, wkładają do specjalnego "worka", zakopują na samym dole pogłebionej mogiły, potem to przyspypuja, a wszystko nad - to poziomu powierzchni ziemi, stanowi miejsce na nowe trumny, problem w tym, że poniewaz te mogiły sa zwykle niewielkie powierzchniowo, a obok mogą byc nowo wybudowane GROBOWCE, drzewa z potężnymi korzeniami, istnieje tendencja, aby skłaniac rodziny, by nie grzebac tam nieboszczkow w trumnach, lecz spopielonych w urnach, to wszystko co wyżej napisane dotyczy nagrobków inna rzecz dotyczy GROBOWCÓW, czyli, wykopanego dołu, i normalnej betonowej piwnicy na trumny, i tu faktycznie jest problem, poniewaz nie ma miejsa na nowe grobowce na Rakowicach, a z przyczyn o ktorych pisze [gabarytów], prawie niemozliwe jest przekształcenie newielkiej mogiły sąsiadującej blisko z innymi mogiłami, grobami, drzewami w NOWE GROBOWCE, ! Odpowiedz Link Zgłoś
bombullo Re: rakowice 10.04.07, 00:29 Dzieki sabbciu.Widze,ze jestes expertem tyz w tem temacie. Czyli 5 ooo klikasz?Euro,dolqw czy naszych poczciwych zlociszy? W takim badz razie bedzie ten doleczek czekal na mnie...Nikt nie przekopie bo emergicznie oplacam. Odpowiedz Link Zgłoś
sabbina Re: rakowice 10.04.07, 00:35 bombullo napisał: > Dzieki sabbciu.Widze,ze jestes expertem tyz w tem temacie. Nikt nie przekopie bo > emergicznie oplacam. no, ale wielu ZAPOMINA, a jak już serio, ktoś szuka, jakiegos miejsca na pochowek na Rakowicach, a nie chce przepłacac, niech podjedzie tam do biura ZCK, niech pozna jakąs "asystentke" co tam pracuje...:))) ona z miejsca sprawdzi w "papierach", ktore mogiły, groby są porzucone, nieopłacono uzytkowania etc. wtedy mozna posprawdzac, czy są jacys spadkobiercy, i może sami zaskoczeni, że mają jakies groby na Rakowicach, swoich "prababek, prawujków" etc. sprzedadzą za grosze..., a jak się nie znajdą spadkobiercy, przy pomocy "asystentyki-sekretarki" zrobic porządeczek w papierach cmentarnych i kupic/przejąc dzialeczke, za grosze i nikt sie nie dowie ! Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: rakowice 10.04.07, 00:32 ja i tak się spopielę i każę rozsypać;-) Niky mi "łachy" robił nie będzie przychodząc na grób czy też nie;-) Odpowiedz Link Zgłoś
bombullo Re: rakowice 10.04.07, 00:39 Ja tez mysle mysle o spopieleniu ale to deczko parzy...i kto mnie rozsypie.Chcialbym nad Kazmirzem ale skad areoplan wziac? A pozwolenstwo na rozsypywanie tyz trzeba usqtecznic. Te "asystentki" mie intrygujom. Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: rakowice 10.04.07, 00:40 A bo to sie trzeba kogokolwiek pytac? Komisyjnie Cie maja rozsypywac? Czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
bombullo Re: rakowice 10.04.07, 00:48 Jak Ty sobie to rozsypywanie wyobrazasz?Z nogawki jak jency wwojenni czy wiezniowie auszwicow przy podkopywaniu tunelqw? Mozna moze z kopca Kosciuszki ale takiego na Kazimirzu ni ma.Mozna by bylo ywentualnie z komina w elekrowni na Wawrzynca(aqrat naprzeciwko mieszkalem) ale firmy Zaczek juz nie ma(?)i kto sie tam wyspindra z woreczkiem proszqw moich osobistych! Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: rakowice 10.04.07, 00:49 Ja sie mogę wyspindrać ewentualnie albo ze spadochronu skoczyć.POd warunkiem ze to nie mnie pierwsza szlag trafi. Odpowiedz Link Zgłoś
bombullo Re: rakowice 10.04.07, 00:52 Ale w jakim towarzystwie bedziesz spadywala! Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: rakowice 10.04.07, 00:52 W doborowym;-) Swoim własnym plus Ty w woreczku. Odpowiedz Link Zgłoś
bombullo Re: rakowice 10.04.07, 00:55 To moze od razu wejdz do wora z cymentu na ten przyklad? A pozni ten wor(z nami)peteen i skks wrzuco do Wisly przy ujsciu Wilgi! Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: rakowice 10.04.07, 00:58 Pod warunkiem ze ich wczesniej diabli nie wezmą bo jak to mawiają"nigdy nic nie wiadomo".Chyba ze mówimy i cementowych butach dla mnie to co innego.Nawet wiecej chetnych by sie znalazło do wrzucania.NIestety WIlga mnie nie interesuje bo śmierdzi nieludzko i takie straszne gargamele stawiają na jej brzegu.WOlałabym co głębszego i czystszego jak już mam rzekę zamieczyszczać-w końcu się rozłożę kiedyś więc lepiej tak niż żeby kwas i ścieki mnie najpierw strawiły. Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: rakowice 10.04.07, 01:00 Co więcej myslę że mimo iż ważę jedynie 53kg to po dodaniu cementowych kaloszy żaden z tych Panów by mnie nie podniósł.Wraz z Twoimi prochami rzecz jasna czyli dodatkowe 2 kg.Szlag by ich kręgosłupy trafił;-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
bombullo Re: rakowice 10.04.07, 01:08 Ty nie znasz Ich mozliwosci!Szczegolnie w okolicznosciach w jakich im przyjdzie sie wykazac.Zreszta...podepra sie Yabolkiem! Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: rakowice 10.04.07, 01:10 Wiesz co...może lepiej żebym tych możliwości nie poznałą;-) Jak wrzucać to na trzeżwo.W przeciwnym razie obaj się wykopyrtną a ja nie będę mogła ich pozbierać z racji bycia unieruchomioną w kaloszach.Poproszę o inny zestaw;-) Odpowiedz Link Zgłoś
bombullo Re: rakowice 10.04.07, 01:12 Ja klikalem o podpieraniu nie o spozywaniu.Spozyja after. Czy cierpisz na bezsennosc.U mnie dopiero 6pm, Przyjemnie sie mi klika... Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: rakowice 10.04.07, 01:14 Cierpię.Podobnie jak na wiele innych paskudztw.Więc może i te kalosze jak znalazł..To oni Takie Wina piją? NIe przypuszczałabym....No cóż ale może i dobre są-ja wylałąm dzisiaj dwa chilijskie Chardonnay2005 bo się pić nie dało.A miały być najlepsze z najlepszych;-(((Tak mnie w Almie okłamali... Odpowiedz Link Zgłoś
bombullo Re: rakowice 10.04.07, 01:17 Ojej!Nie pija tylko degustuja jak to smakosze.Od czasu do czasu weronko mila fajnie sie cofnac do tylu i powspominac energiczne czasy w czasach nieslusznych slusznie. Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: rakowice 10.04.07, 01:18 No fakt.Takie czasy.Smakowałąm i ja jakies 13-15 lat temu.Ale teraz już nie te czasy;-) Odpowiedz Link Zgłoś
bombullo Re: rakowice 10.04.07, 01:23 A ja mam zagwozdke. Czy to moze noworoczne postanowienie? Ja dokladnie w Nowy Rok przed leqtka degustacja powiedzialem mojej osobie,ze przynajmniej do pazdziernika zadnych wysokoprocentowych(i nisko tyz)plynow i trzymam sie zawziecie do dzisiaj.Ale za dwa tygodnie wesele w domu(corka sie zeni)i pewnie MUSIALBEDECOSNIECOSWYPIC!! Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: rakowice 10.04.07, 01:24 No widzisz;-)Ja nie piję bo jakoś mi nie wchodzi ostatnio(czyli jakieś 10 lat;- ))) Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: rakowice 10.04.07, 01:27 Sek w tym że nie wlewam wogóle bo mdli mnie na sam widok. Odpowiedz Link Zgłoś
bombullo Re: rakowice 10.04.07, 01:32 W takim razie masz wade wzroq!! Widzialem twoja wizytowke.Calkiem calkiem z Ciebie osobka i calkiem smakowita... Ja tyz nie cierpie rapow i hopow a nawet disco polo ale lubie nawet bardzo Rollingow i AC/DC Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: rakowice 10.04.07, 01:34 Na tej wizytówce jest moja Juleczka lat 2 i 4 miesiące. A Rollingów mam sporo jak i AC pierun Dc Odpowiedz Link Zgłoś
bombullo Re: rakowice 10.04.07, 01:40 Czytalas ksiazke o RS? A AC/DC widzialem na osobiste oczki 3 razy w Szikagowie. A RS byla trudniejsza sprawa bo w zadnym razie nie moglem sie dobic telefonicznie(a tak tylko mozna bylo) qpic bilet. U konikow zas "chodzily" po 700 baksow i to na balkoniq.W United Center.To hala widowiskowa w Szikago gdzie graja Bulls i Black Hawks.A na ich(RS)ostatnim wysteoie bylo 23000 bziqw! Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: rakowice 10.04.07, 01:41 nie widziałąm niestety..słucham sobie czasem Angie na smutno. Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: rakowice 10.04.07, 01:38 POza tym niestety tak już bywa że najbardziej smakowito wyglądające rzeczy okazują się gorzkie lub niemiłosiernie kwaśne w smaku i niejednokrotnie są trujące. Odpowiedz Link Zgłoś
bombullo Re: Autoreklama 10.04.07, 01:43 Zmienimy te Rakowice... Na sprzedawce czy handlowca a nawet kreatora ymydzu raczej sie nie nadajesz. Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: Autoreklama 10.04.07, 01:44 Nadaję.Szczerze i rzetelnie oceniam towar o którym mowa.Bez kitu. Odpowiedz Link Zgłoś
bombullo Re: Autoreklama 10.04.07, 01:48 Wiesz jednakowoz,ze kitem mozna sobie poradzic?Troszke cierpliwosci i zdolnosci manualnych w paljuszkach i kit mieknie!! Odpowiedz Link Zgłoś