Dodaj do ulubionych

Prezenty...

30.11.03, 11:14
w tym roku się zbuntowałam i postanowiłam gwiazdokowe prezenty wymyśłić
wcześniej, żeby potem na ostatnią chilę nie biegać, ale nawet jeśłi to
wymyślenie nie zawsze jest takie proste.

Czym kierujecie się przy wyborze prezentów?
Obserwuj wątek
    • margeryta Re: Prezenty... 02.12.03, 12:06
      Nie cierpię prezentów tzw. praktycznych. Kiedyś na gwiazdkę dostałam robota
      kuchennego, obrzydliwość:) Ale to moje zdanie, inni może by byli zadowoleni.
      Uwielbiam prezenty które są przeznaczone tylko dla mnie, mogą być szalone.
      Nawet takie, których w życiu bym sama nie kupiła (i to właśnie jest
      najfajniejsze)
      I tym właśnie kieruję się wybierając prezent. Jest przeznaczony tylko i
      wyłącznie dla osoby obdarowanej (a nie na przykład do wspólnego domowego użytku)
      i oczywiście dostosowany do zainteresowań tej osoby. Ha, czasem z tym jest
      trudno.
      Wydaje mi się że najgorszy prezent, to prezent oklepany np. zestawy kosmetyków
      w supermarketach. To najszybsze i najprostsze załatwienie sprawy - dla mnie
      pójście na łatwiznę i powiem wręcz - lekceważenie drugiej osoby.
      Podobno ludzie kupują innym takie prezenty, jakie sami chcieliby dostać (u mnie
      trochę się sprawdza:) Chyba więc warto sobie przypomnieć co od kogo ostatnio
      dostaliśmy :) A przynajmniej jaki typ prezentów kupuje ta osoba.
      Ixtlilto, proponuję rozszerzyc wątek: najgorszy i najfajniejszy prezent jaki
      dostaliśmy.
      • boczek2001 Re: Prezenty... 02.12.03, 12:10
        margeryta napisała:

> Podobno ludzie kupują innym takie prezenty, jakie sami chcieliby dostać (u
        mnie trochę się sprawdza:)

ok kupie mojej Mamie ksiażkę o Widzewie..ciekawe czy sie ucieszy? ;o))
        • margeryta Re: Prezenty... 02.12.03, 12:17

> ok kupie mojej Mamie ksiażkę o Widzewie..ciekawe czy sie ucieszy? ;o))
          Raczej chodziło mi o to żeby pomysleć co ta osoba kupuje innym, w Twoim
          przypadku, jakie prezenty kupuje Twoja mama

• boczek2001 Re: Prezenty... 02.12.03, 14:30
      Od kilku lat nie dostawałem prezentów, nie licząc czekolad, i jest mi to
      obojętne czy dostane czy nie...
      Pamiętam pierwszy prezent od rodziców - klocki LEGO, miałem hopla na tym
      punkcie, juz żaden później nie sprawił mi chyba tyle radości... Zresztą
      oduczyłem sie mysli ze czas swiat to czas prezentow.
      Teraz przyszedł czas że ucze sie na nowo...

tak na marginesie:
      Świeta to czas obłudy i kłamstw mówionych sobie prosto w oczy.
      • andziap1 Re: Prezenty... 03.12.03, 21:25
        czy jestes pewien ze jest Ci obojetne czy dostajesz prezenty czy nie? Chyba
        kazdemu jest miło jak dostanie jakiś prezent , chociażby najmniejszy.Ja
        osobiscie uwielbiam dostawać prezenty ale i uwielbiam je dawac innym.samo
        kupowanie prezentow sprawia mi niesamowita frajde. szkoda tylko ze nie zawsze
        mam tyle kasy ile bym chciała wydac na jakis fajny prezent:(
      • seba1984 Re: Prezenty... 03.12.03, 22:17
        boczek2001 napisał:
        >
        >
        > tak na marginesie:
        > Świeta to czas obłudy i kłamstw mówionych sobie prosto w oczy.
        >
        Ależ boczku cóż wszedł w ciebie taki pesymistyczno-egzystencjalistyczny
        nastrój.....czyżbyś naczytał się jakiś traktatów filozoficznych....czujesz sie
        samotny w świecie.....

Ja bym raczej powiedzial ze siweta to czas klepania tradycyjnych życzeń....one
        nawet nie maja w sobie dzwieku obłudy, klepie sie je bo tak wypada.....sa takie
        nijakie......No to wesółych świąt
        • boczek2001 Re: Prezenty... 04.12.03, 14:31
          seba1984 napisał:

> boczek2001 napisał:
          > >
          > >
          > > tak na marginesie:
          > > Świeta to czas obłudy i kłamstw mówionych sobie prosto w oczy.
          > >
          > Ależ boczku cóż wszedł w ciebie taki pesymistyczno-egzystencjalistyczny
          > nastrój.....czyżbyś naczytał się jakiś traktatów filozoficznych....czujesz
          sie samotny w świecie.....

- samotny się nie czuję, bynajmniej

> Ja bym raczej powiedzial ze siweta to czas klepania tradycyjnych
          życzeń....one nawet nie maja w sobie dzwieku obłudy, klepie sie je bo tak
          wypada.....sa takie nijakie......

- to też, chociaż ja klepę standard, ale zawsze dodaje coś od siebie, coś
          szczególnego. Najśmieszniejsze jest spotkanie rodziny której sie długo nei
          widzi albo z któą sie posprzeczało, obiecuje sie poprawe, miłość, szacunek, a
          juz nastepnego dnia klimat opada i kazdy jedzie po sobie równo... To jest
          żałosne... pitu pitu przy opłatku i ten klimat... dla mnie ciekawy ze względu
          na jedzenie...
          WIem, to przykre...
          Mówia ze na starosc za tym zatesknie... Byc może...

>No to wesółych świąt

no to joł!
          • raszefka Ojej... 06.12.03, 11:42
            Przykro sięczyta to, co napisaliście :( Naprawdę nie czujecie żadnej magii
            Bożego Narodzenia? NAPRAWDĘ jest to dla Was tylko takie odklepanie życzeń, pitu-
            pitu przy opłatku?

Moja rodzina daleka jest od ideału, ale te dni są naprawdę zawsze wyjątkowe!
            Tyle tylko, że w Wigilię mamie się schodzi z drogi bardziej niż zwykle, bo jej
            dużo nie potrzeba, żeby się zdenerwowała ;) Ale od Wieczerzy zaczyna się ten
            prawdziwie wyjątkowy czas, kiedy jesteśmy razem i cieszymy się sobą. I
            martwimy, że coraz nas mniej...
    • raszefka Przyznam się Wam do czegoś 03.12.03, 21:14
      Kupiłam mamie prezent na imieniny. Na jutro. I teraz się waham, czy nie
      zostawić go pod choinkę, a poprzestać na kwiatach (mam i tak jest jedyn aosobą,
      która dostaje prezenty na wszytskie możliwe okazje). Miałabym już
      jedną "gwiazdkę" z głowy, drugiej takiej cudnej broszki nie wymyślę...
      • boczek2001 Re: Przyznam się Wam do czegoś 04.12.03, 14:35
        Daj na Gwiazdke, jesli Ci sie wydaje taki szczególny i wyjątkowy. Chyba Boze
        Narodzenie jest najbardziej podniosłym i szczególnym swiętem w roku. WIec chyba
        wspaniały prezent najlepszy jest na wspaniałe swięto.
        • thorgal79 Re: Przyznam się Wam do czegoś 04.12.03, 23:11
          Daj na Gwiazdkę !!! Imieniny to tak sztuczne świeto że az mi się ... ;)

Dlaczego w polskiej tradycji tak wiele osób obchodzi imieniny które ludzie
          przenosza sobie na rózne dni, a niektórzy obchodza naawet dwa razy w roku
          <szok> np w pracy na wiosne w domu na jesieni ɚxszok> :). Wg mnie powinno sie
          świetowac urodziny a imieniny sa po prostu dobrym pretekstem do wypicia
          herbatki i ciasteczek... zadnych prezentów :/ dzień jak każdy inny...
          • raszefka Re: Przyznam się Wam do czegoś 06.12.03, 11:36
            No i dam na Gwiazkę. Bo i tak jest jedynąosobą w rodzinie, która dostaję
            prezenty przy KAŻDEJ możliwej okazji ;P

Imieniny są i owszem dobrym pretekstem do wypicia herbatki i dlatego POWINNO
            się je świętować. Tak mało jest okazji żeby się spotkać z bliskimi...
            A przenoszenie imienin nie mieści mi się w głowie. Uważam, że tradycyjnie
            świętuje się patrona najbliższego po urodzinach... Tylko dlaczego moi rodzice
            znaleźli tę Małgorzatę, której nie ma w 2/3 kalendarzy?! W ten sposób nikt o
            mnie nie pamięta... ;(
    • seba1984 Re: Prezenty... 03.12.03, 22:21
      A propos prezentów czytam właśnie poradnik Polityki dotyczacy wlasnie prezentow
      dla niej i dla niego....przyznam ze ogarnia mnie szok i przerazenie nie tylko
      spowodowane wzgledami cenowymi (od 100 do 7 100) ale głupotami jakie tam
      są......hitem jest chyba komputerowa konewka....moze ktos jest chetny na taki
      prezent dodam ze kosztuje jedynie 199 zl........

Prezent powinien być przedewszystkim orginalny...dla konkretnej osoby....jeśli
      nie mamy pieniedzy kupowanie czegoś na siłe nie ma sensu....lepiej cos zrobić
      samemu:PPPPP

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka