36 wyników w czasie 89 ms
Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

Re: Pałeczka ropy błękitnej w uchu

Witam. Mam ten sam problem co ty dolores113. 8 miesięczny syn miał robioną obustronną paracentezę, po zbadaniu płynu z ucha okazało się że ma bakterię Pałeczka ropy błękitnej. Dostał antybiotyk, gorączka spadł, wydawało się że wszystko jest dobrze. Ale po kilku dniach miał wyciek z ucha i

Re: Jak zabezpieczyć mieszkanie na parterze

Przy zamontowanych kratach na pewno nikt Ci się nie włamie, bo niby jak? Taniego sposobu na zabezpeczenie mieszkania nie ma, więc proponowałabym jednak tę opcję. Ewentualnie mozesz się zapytać kogoś spośród sąsiadów, co rozpatrywali itd. dolores113 napisała: > Witam

Re: Mamo, boli mnie ucho

dolores113 napisała: > Hej, dziecko raczej alergiczne nie jest. Migdał raczej przerośnięty. W zimę nie > dała sobie zrobić fiberoskopii przez nos, a w ciemno nie chciałam usypiać i wy > cinać. Może jesienią zrobimy drugie podejście do tej fiberoskopii. Jak będzie s > ię

Re: Mamo, boli mnie ucho

dolores113 napisała: > Podałam Nurofen Forte. Co jeszcze mogę zrobić, żeby zatrzymać, bądź nie dop > uścić do zapalenia? W domu mam balon Politzera do przedmuchiwania trąbek słucho > wych przy płynie w uszach i jestem przeszkolona przez laryngologa, jak go używa > ć, ale

Re: Stale wzdęty brzuszek i niestrawione kupy

dolores113@gazeta.pl Serdecznie dziękuję

Re: brzydki zapach z ust u 4 latka

dolores113 napisała: > Dokladnie tak. Gdybym na własną rękę nie zainteresowała się pasożytami, nie poś > więciła mnóstwa czasu na poskładanie zdobytej w necie wiedzy i kalejdoskopu dol > egliwości moich dzieci w całość, to mój synek cały czas byłby na wziewach, płac > ze

Re: rotawirus a wysypka

dolores113 napisała: > Strach się bać. Ciekawe ile osób pozarażały poszczególne osoby z Twojej rodziny > ? Kto wie, może wasz wirus dotarł i do naszego domu, o ile jesteś z Warszawy :- > ) nie, nie jestem z Warszawy, ale ostatnio mocno wiało ;-);-D > Serdecznie pozdrawiam i

Re: 2 latka i 9 miesięcy żłobek, czy przedszkole?

dolores113 napisała: Nie trzyma się mojej spódnicy. Szuka kontaktu z innymi. Nie wydaje mi się, że to odbieranie dzieciństwa. W porządku, to Twoje zdanie, ja mam odmienne ale rozumiem Ciebie. Każdy zna swoje dziecko i wie, co dla niego najlepsze. > Gdyby poszedł do przedszkola mając

Re: kąpanie dziewczynki przez tatę

dolores113 napisała: > No właśnie mam na myśli włosy (ma niemalże do pasa), plecy, zęby. Zęby myje ocz > ywiście sama, ale trzeba jej asystować i motywować, żeby myła dokładnie również > trzonowce. Zęby to, moim zdaniem, lepiej na koniec umyć samemu. > Jednym słowem

Re: kary i nagrody - przedszkolak

dolores113 napisała: > Skąd wniosek, że karcę za byle przewinienie? Skoro wychodzi Ci, że musiałabyś karać co pięć minut to tak się nasuwa. Dlatego padło pytanie za co właściwie masz ochotę karać. > nie jest TRESOWANE Nie obraź się, ale IMO, naklejki trochę tak pod tresurę jednak

Re: kary i nagrody - przedszkolak

dolores113 napisała: > I tu mam problem. Zazwyczaj jest to dzień bez dobranocki i bez czytania książe > czek (czytamy ok pół godziny dziennie). Pytanie jest takie, czy jest sens karci > ć dziecko za wydarzenia, które miały miejsce od 5 do 1 dni wcześniej Uważam to za absolutnie

Re: Rozmowa o śmierci

dolores113 napisała: > Chcemy uniknąć takich zamienników jak "odpoczywa", "zasnął", "odszedł". Chcemy > powiedzieć całą prawdę o śmierci, ale w sposób najlepiej przyswajalny dla czter Nie wiem czym dla Ciebie jest "cała prawda o śmierci"? Jesteśmy niestety świeżo po pogrzebie mojego

Re: Rozmowa o śmierci

dolores113 napisała: > Wiesz, przypuszczam, że pierwsze pytania padną już na cmentarzu. A tam warunków > sprzyjających nie będzie. Przestań. Dziecko nie potrzebuje wykładu, wystarczy krótko i zgodnie z prawdą odpowiedzieć na pytanie. Pogadanka, którą planujesz może bardziej

1 2 3 4