548 wyników w czasie 82 ms
Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

Re: Imiona w rodzinach wielodzietnych.

Jan (koniec lat 90.), Julian (2002) i Zuzanna (2004) - z Julkiem chodziłam do klasy w gimnazjum Rafał (nie znam wieku), Patryk (2002) i Hubert (2004 lub 2005, nie pamiętam) - z Patrykiem chodziłam do klasy w podstawówce Adam (2013), Maja (2019) i Oskar (2021) - z Internetu Alicja (1985), Agnieszka

Re: wycieczka w znajome strony

Hartiga i Idy Lemcke, córki majętnego mieszczanina i ziemianina. W 1879 rodzina zamieszkała w Stolzenhagen/Stołczynie pod Szczecinem (obecnie dzielnica Szczecina). Już wtedy młody Hans zafascynowany pejzażami Odry zaczął rysować to, co widział. Uczył się w szczecińskim Gimnazjum Miejskim w latach 1884 i

Re: Nie tylko na Śląskim Szlaku VI z sondą

14 I ROK BŁ. EDMUNDA BOJANOWSKIEGO | Serdecznie dobry człowiek W listopadzie 2013 r. rozpoczął się Rok bł. Edmunda Bojanowskiego, założyciela Zgromadzenia Sióstr Służebniczek NMP Niepokalanie Poczętej. Tym artykułem rozpoczynamy cykl spotkań z bł. Edmundem. listopada 1814 r., mimo je­ siennej

Re: Panewniki

14 I ROK BŁ. EDMUNDA BOJANOWSKIEGO | Serdecznie dobry człowiek W listopadzie 2013 r. rozpoczął się Rok bł. Edmunda Bojanowskiego, założyciela Zgromadzenia Sióstr Służebniczek NMP Niepokalanie Poczętej. Tym artykułem rozpoczynamy cykl spotkań z bł. Edmundem. listopada 1814 r., mimo je­ siennej

Re: Talent wokalny Laury

wiedeńskiej. Drugą z pasji dziewczyny było czytanie, w szczególności dramatów, czym zaraziła ją babcia od strony matki. Muzyka stanowiła centrum jej życia. Na etapie gimnazjum, oprócz fascynacji rock'n'rollem i rockiem (Myslowitz!), zaczęła również udzielać się publicznie- wraz z grupką innych uczniów

Re: Wyobrażenie na temat postaci

stanowiła centrum jej życia. Na etapie gimnazjum, oprócz fascynacji rock'n'rollem i rockiem (Myslowitz!), zaczęła również udzielać się publicznie- wraz z grupką innych uczniów założyła swój zespół, składający się z wokalistki, gitarzystów i perkusistki. Zajmowali się głównie przygrywaniem na szkolnych

Re: W katolickim liceum NIKT nie zdał matury

Gimnazjum działało od 2010r, od 2013 przyjmowali do "swojego" liceum. -- "Nie pogardzaj drugim człowiekiem, dopóki nie poznasz jego historii. A gdy tylko poznasz, to bądź sobą i spluń"

Re: Brak kontaktu z osobą która wyjechała do RPA

>Skala tego co przeżył kokosowy jest kolosalna, ja przy moich zawaleniach świata ( masz turzyca rację, że były!) nawet nie mogę się do tego przymierzyć. A teraz popatrz na to z punktu widzenia jego synów, którzy w 2013 mieszkali z mamą w rodzinnej Łodzi, dobrze im się wiodło, tata w Wielkiej

Re: się jeździ!

Warto to odnotować: 2003: ta obwodnica miała nigdy nie powstać, z tego powodu powstał SISKOM , co był jako strona w programie Kamila Durczoka ( w TVP), 2005: w bibliotece w Falenicy zbierali podpisy, aby POW nie powstała, 2006: w gimnazjum w J. spotk. z Dyr. Dąbrowskim z WDDKiA: mówi, że tiry

Re: Praca w Płocku bez znajomości

Dziękuje autorce za założenie tego tematu. Był on napisany w 2009 roku i bardzo żałuje, że nie odnalazłam tego tupu wpisu oraz reszty komentarzy po tym jak skończyłam gimnazjum. Pewnie i tak bym nie przeczytała, bo do liceum szłam w 2007r. Ale do rzeczy opiszę swoje wrażenia, swoje doświadczenia

1 2 3 4 5 6