kozak-na-koniu napisał: > 2/ trzeba jeździć wolniej. > Komentarz: żaden mi się nie nasuwa. Brak słów...:D A coz tobie julka w ogole moze sie "nasunac"? Poza tym, ze ten, ktory przelecial przez barierke nie jechal za szybko wzglednie http://grawitacja44.files.wordpress.com/2009
"Kolejny wypadek A/H1N1..." Zmieńcie ten tytuł na głównej, dziennikarze z wypadku. -- gazetowy.blogspot.com - mniejsze i większe wpadki na gazeta.pl 2009/03/13 "Goodbaye My Space, Goodbaye..."
A i owszem wymagaja komentarza. Po pierwsze nie ma danych za 2009 ale podane sa zmiany w okresie 2001-2009 i 2008-2009. Teraz tak: Belgia: 2001 - 1486 smiertelnych wypadkow 2008 - 994 Zmiana 2001-2009 -35%, zgadza sie (z zalozeniem ze w 2009 tyle ile w 2008) Polska: 2001
specyfika ruchu miejskiego, ale przy projektowaniu, budowie i uruchamianiu ŁTR absolutnie nic nie zrobiono, by prawdopodobieństwo takich przypadków zminimalizować. Żadne z wyżej wymienionych skrzyżowań nie zostało w żaden sposób zmodernizowane tak, by zmniejszyć prawdopodobieństwo wypadku z udziałem
przejeżdza na jednym cyklu świateł. Co do zjazdów międzytorowych. Nie rozwiązuję problemu kolizji, wypadków, rozwiązują cześciowo problem awarii. Zresztą i tak w przypadku awarii jeden pociąg musi zepchnąć drugi - po co zjazd co drugi przystanek. To już wtedy nie ma dużego znaczenia czy ten
A nie można było podzielić wypadków śmiertelnych na rodzaje popełnionych wykroczeń? Przypisać 125 przypadkom ich prawdziwą przyczynę? Wynikiem byłoby zestawienie, ktre posortowane pokazałoby wykroczenie które powiduje najwięcej ofiar śmiertelnych i na którym policja powinna sie w 2009r
Liczba wypadków i ich ofiar to wynik, na który solidnie zapracowały władze Warszawy przy wtórze dziennikarzy. Od początku 2009 roku większość skrzyżowań w Warszawie działa niezgodnie z przepisami. Zgodnie § 2 ust. 4 i 7 rozporządzenia Ministra Infrastruktury z dnia 3 lipca 2003 r. w
to ja kiedyś czytałam artykuł w jakiejś gazecie- z 7 lat temu to było..jak policjanci byli opowiadali po odejsciu ze służby o swoich najgoeszych "interwencjach" czy zdarzeniach w jakich brali udział. i było tak że policjanci pojechali powiadomić rodzinę że był wypadek i zginęła dziewczyna i
Raz jeszcze gratuluję Michałowi Gniazdowskiemu zdobycia tytułu drugiego wicemistrza polskiej ortografii. Wcześniej uczyniłem to na estradzie GCK niedługo po zakończeniu imprezy. Sam do udziału w Dyktandzie 2009 przystąpiłem w grupie rezerwowej. Wiedziałem wcześniej o możliwości zgłaszania się
"Znowu brawura i brak wyobraźni Nadmierna prędkość i na łuku drogi 19-letnia kobieta wprowadza samochód w poślizg. Wjeżdża w ogrodzenie, a następnie dachuje. To już kolejny na odcinku kilku dni przypadek braku wyobraźni kierowcy. 5 maja 2009 roku około godziny 15.35 w Kowalowej przy ulicy
1. bp Mieczysław Cieślar † 18.04.2010 r. - Duchowny zginął w godzinach nocnych w wypadku samochodowym. Miał byc nastepca ks.Adama Pilcha – ktory zginal w Smolensku. Bp Cieslar był przewodniczącym Kolegium Komisji Historycznej w sprawie inwigilacji luteran przez SB (sprawa
, ze nie wzrusza go ten czy inny przypadek... Myślę, ze jest granica tego szaleństwa. I ze odpuszczenie jemu to nie jest darowanie winy, ale darowanie sobie. Ja darowałam sobie w tym 2007, 2008, 2009, 2010 i teraz. Juz na finiszu. Czekałam swojego przedawnienia by nie musieć się zadręczać, ze