Dodaj do ulubionych

Do śmierdziela z Transportowca nr boczny 66 !

09.02.07, 12:52
Do śmierdziela z Transportowca nr boczny 66 !

Śmierdzielu jeden!
Zanim przystąpisz do pracy, wykąp się, ogol zarost, użyj jakichś kosmetyków,
ubierz się jak człowiek zawodu kierowca, bo ludzi bedziesz woził, a nie świnie!

Śmierdzielu!
Zanim otworzysz drzwi pojazdu, to najpierw umyj pojazd wewnątrz i na zewnątrz,
bo z pasażerami będziesz miał do czynienia, a nie z burakami!

Śmierdzielu jeden!
Kiedy wozisz ludzi, a nie kartofle ze swojej wsi, z której tu przylazłeś, to
zapamiętaj: wyjmij z mordy w czasie jazdy tlącego się kiepa! Pojazd
komunikacji miejskiej to nie śmierdząca wędziarnia tytoniowa, tylko publiczny
środek transportu.

I nie gadaj sobie przez komórkę w czasie jazdy (dwie łapy taki posiada, a
jednocześnie kierownicę trzyma, pieniądze inkasuje, pali śmierdziela-sporta i
przez komórkę nawija!)

Skąd oni, curva, tych "kjerowcuf" biorą?

Curva, Unia Europejska, a takim czymś ludzi się wozi!
Hańba, kolego Chojniak, hańba!
Obserwuj wątek
    • bigos_kk Re: Do śmierdziela z Transportowca nr boczny 66 ! 09.02.07, 13:09
      66?
      A to będzie biały Mercedes Sprinter 312D - EP 00567.
      No ale co można wymagać od pracowników firmy "Transport Owiec"? ;P
    • szch83 Re: Do śmierdziela z Transportowca nr boczny 66 ! 09.02.07, 14:07
      Nr 66 nie jest w tej kwestii wyjątkiem :)
      • kameleon46 Re: Do śmierdziela z Transportowca nr boczny 66 ! 09.02.07, 14:33
        To przypomnijcie sobie jak śmierdziało jak były Nyski jeszcze, hehehehe
        • milutka50 Re: Do śmierdziela z Transportowca nr boczny 66 ! 09.02.07, 14:49
          A pamiętacie jak kiedyś jeździło się autobusami(tymi okrąglakami).Ręka w jednym
          końcu auta a noga koło kierowcy i jeszcze sąsiad na plecach z wyziewem
          zabijającym muchy w locie:)Taka piękna trasa to np.Piotrków-Łódź i jeszcze
          godzina 15, 16 kiedy to młodzież wracała do domów ze szkoły.Przejechać się
          wtedy takim "wesołym autobusem", to była poezja:)
    • bestiapisarz Re: Do śmierdziela z Transportowca nr boczny 66 ! 09.02.07, 15:02
      w związku z powyższym polecam rower lub spacer.
      • milutka50 Re: Do śmierdziela z Transportowca nr boczny 66 ! 09.02.07, 15:08
        Jeśli Pan się dołączy, to bardzo chętnie!!!
    • lopezmiki Re: Do śmierdziela z Transportowca nr boczny 66 ! 09.02.07, 16:34
      A moze niech ktos kto podrozuje tym mercedesem to da panu kierowcy kostke
      mydla,jednorazowa maszynke do golenia i szampon w saszetce z jakiegos czasopisma.
    • phonica Zdychające miasto 10.02.07, 00:14
      Że takie indywidua jak te minibusy w ogóle po mieście jeżdżą i ludzi tymi
      strupami wożą, to jest wina Rady Miasta i Prezydenta Miasta, zarówno Pola,
      Matusewicza a teraz Chojniaka. To jest obciach taka komunikacja. Miasto
      przypomina Indie. I śmierdzieć tak tu też zaczyna.
      Ktoś, kto urodził się Nad Wisłą i Strawą, tu się wychował i tutaj się
      wykształcił, nic nie poradzi! Bo nie widzi tego wszystkiego!
      Prezydent miasta, uważam, to na dwie kadencje (2 x po 4 lata) powinien zostać
      zakontraktowany z zagranicy dla wykonania nakreślonych zadań. Najlepiej - z
      któregoś kraju skandynawskiego. Choćby ze szwedzkiego Malmoe, np. były tamtejszy
      burmistrz. Pojedźcie i zobaczcie, jak miasto może wyglądać.
      Co za syf i malaria w tym zdychającym mieście! Wszystko obszczane i klei się od
      brudu!
      • bigos_kk Re: Zdychające miasto 10.02.07, 00:41
        Niestety, jak kraczą piotrkowskie wrony, nasz prezydent, jako
        przyjeciel "Transportowca" niespecjalnie jest zainteresowany ucywilizowaniem
        naszej komunikacji. Czyżbyśmy byli skazani na minijebusy aż do 2008 roku, kiedy
        to wygaśnie im zezwolenie? Bo swego czasu prasa pisała o
        odebraniu "Transportowcowi" koncesji za handel zezwoleniami i jak widać, chyba
        nic z tego nie wyszło.

Mimo to pozdrawiam z nadzieją na lepsze jutro życząc dobrej nocy. :)
        • ankieter042 Re: Zdychające miasto 12.02.07, 07:31
          Bigosie, niestety jaskółki mi mówią, ze pan Chojniak wraz ze swym wiernym
          druhem panem Kacperkiem będą robic wszystko, by ten syf trwał dłuzej niz do
          2008 roku:-(
          A co do cofniecia zezwoleń, skoro sam napisałeś, że obecny prezydent jest
          przyjacielem transportu owiec, a cofnąć zezwolenia moze (zgodnie z UTD), ten
          kto je wydał, czyli prezydent, wiec sam sobie odpowiedz co z cofnieciem sie
          stanie...

Rowniez pozdrawiam wszystkich normalnych ludzi w tym mieście.:-)
          • pikolo16 Re: Zdychające miasto 12.02.07, 13:03
            Mam dosyć Waszego narzekania.Co dzień dojeżdżam minibusami.I chwała im za to,
            że są!!! Jakbym miał czekać na autobus komunikacji miejskiej, to bym stał na
            przystanku do wiosny.Jeżdżą jak chcą, a o punktualności to chyba nigdy w życiu
            nie słyszeli.Wszyscy tak krzyczycie, a jak znam życie, to macie własne
            samochody i guzik wiecie o codziennym dojeżdżaniu minibusami.Przynajmniej
            dzięki nim na przystanku stoję góra 5 minut, a nie 30min.Mam wrażenie, że po
            prostu zazdrościcie przewoźnikowi, że to on dostał koncesję.Ale jakie to
            normalne, przecież to nasza cecha narodowa-zawiść, zazrdość.Nie trafiłem
            jeszcze ,na tyle moich przejazdów na kierowcę , który jest zaniedbany i
            śmierdzi.Obawiam się, że jest to mocno przejaskrawiony opis tego
            człowieka.Wcześniej nie słyszałem narzekań na innych przewoźników, więc trochę
            ta Wasza krytyka mnie zastanawia, czy jest ona rzetelna?A pan hrabia ,który jak
            przypuszczam wsiadł do minibusa pierwszy raz w życiu, powinien na drugi raz
            skorzystać z własnych nóg i się przespacerować, dotlenił by mu się wtedy mózg i
            na drugi raz takich głupot by nie pisał.
            • swiadek24 Re: Zdychające miasto 12.02.07, 13:15
              Witam. Drogi pikolo opowiem Ci moją historię. Przez prawie piec lat dojeżdżałem
              do pracy m.busem. Jako, że pracuję często również w soboty i święta byłem
              skazany na jazdę tym środkiem transportu w te dni. I powiem Ci, że zdarzało się,
              że na busa musiałem czekać nawet 40 minut, bo panowie nie raczyli jeździć w dni
              wolne od pracy mimo, że w rozkładzie widniały godziny jazdy w owych dniach.
              Ale w sumie powinienem również podziękować mini busom. To oni mnie przekonali do
              kupna samochodu i za to im dziekuję:)
              Jeżeli chodzi o busa 66. Myślę, że wiem o którego pana chodzi. Zgadzam się w
              100% z przedmówcami. Sam kiedyś nie wsiadłem do tego pojazdu jak zobaczyłem tego
              pana.
            • ankieter042 Re: Zdychające miasto 12.02.07, 14:47
              Co, tatus ma kilka busików, żes taki podłechtany, ze są?
              • zadowolona1 Re: Zdychające miasto 12.02.07, 17:17
                Ja również uważam, że minibusy powinny być i nie jestem córeczką właściciela
                minibusów:)Po prostu jesteśmy małym miastem i nie ma co się porównywać do
                Warszawy, Wrocławia czy Poznania.Naprawdę jest to duże udogodnienie dla
                mieszkańców tych co nie mają czy nawet mają samochód.I słusznie kolega
                zauważył, że wcześniej takiego larum nie było?Rodzi to więc pewne podejrzenia...
                • bigos_kk Re: Zdychające miasto 13.02.07, 07:32
                  Obawiam się, że nie masz racji. Gdybyś trochę poszukała, to byś znalazła, że
                  temat minibusów był wielokrotnie wałkowany na tym forum:
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=164&w=37833973&a=37886266
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=164&w=55161408&a=55161408
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=164&w=40838408&a=40838408
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=164&w=47116821&a=47258955
                  Ciekawe dlaczego nawet w dużo mniejszych od Piotrkowa miastach jak np. Sieradz
                  czy Zduńska Wola nie mają minibusów?? Kurde, jak ci biedni ludzie tam żyją -
                  nie mogą jeździć starymi dostawczakami tylko muszą niskopodłogowymi Solarisami -
                  takimi jak na tej fotce: transport.asi.pwr.wroc.pl/2-30122.html. ;P

• ankieter042 Re: Zdychające miasto 13.02.07, 08:14
                  Droga zadowolona, piszesz tak, bo w Piotrkowie nigdy nie było komunikacji
                  miejskiej na która bysmy nie narzekali. A powodzenie busiarstwa wynika
                  wyłacznie z tego, że komunikacja komunalna, czyli MZK zapewniało i nadal
                  zapewnia usługi o niskiej jakości ale i ilosci. Wszystko oczywiście pod czujnym
                  okiem władz miasta, upadek komunikacji zaczął się od Pana Rzanka i trwa po
                  dzień dzisiejszy. Bo zamiast szukac jakichś rozwiazań wybierano wyjście
                  najprostsze, czyli cięcia, cięcia i jeszce raz cięcia. Moze ktoś pamieta , gdy
                  na poczatku lat dziewiećdziesiatych takie linie jak: 3, 6, 7 kursowały co 10
                  minut a np. 4 od 10 do 20 minut. I co zostało z tego teraz? Przeciez mozna było
                  zamiast przegubowych Ikarów kupowac mniejsze 12-metrowe autobusy by utrzymać
                  wysokie czestotliwosci kursowania. Mozna było starać sie o pieniadze np. z
                  PFRONu na zakup autobusów niskopodłogowych i przyjaznych srodowisku jak czyniły
                  to inne miasta. Mozna równiez było zmieniac przebiegi linii, by dostosowac je
                  do zmieniajacych sie warunków. Ale nie, po co? Panowie potrafili tylko
                  bezradnie rozkładac rece i narzekać, ze nic nie mozna zrobić. A moze wlasnie
                  wszystkim o to chodzilo...
                  Złe zarzadzanie komunikacja miejska doprowadziło (porównujac sie z podobnymi
                  miastami w Polsce) do jej upadku. Efekty widzimy teraz. Sam Pan Prezydent
                  Chojniak przyznał sie niedawno w naszym radyjku, Strefie FM, ze MZK ma kilka
                  milionów długu...
                  Ktos chwali busiki, że nie musi długo czekac na przystanku. Czy na pewno? Także
                  po godz. 18 w dni powszednie i przez cała sobote i świeta? Doskonale wiemy, że
                  obszary miasta charakteryzujące się niskim popytem na usługi komunikacyjne są
                  obsługiwane przez busiarstwo ze znacznie niższą częstotliwością niż trasy
                  najbardziej rentowne. Obsługę tras nierentownych realizuje głównie MZK.
                  Przewoźnicy prywatni o ile zdecydowali się na uruchomienie takich linii to
                  rozkłady jazdy skonstruowali w ten sposób, że większość kursów odbywa się 5
                  minut przed odjazdami autobusu MZK. Ponadto linie takie przewoźnicy prywatni
                  obsługują wyłącznie w dni powszednie w godz. 5 – 18.
                  I co dalej? Jedyne wyjscie to zintegrowac oba systemy komunikacyjne, czyli
                  busiarstwo i MZK.
                  Komunikacja miejska w Piotrkowie Trybunalskim kosztuje zbyt dużo, jeśli wziąć
                  pod uwagę jakość i ilość wykonywanych przewozów. Jedynym racjonalnym
                  rozwiązaniem w tej sytuacji jest przejęcie odpowiedzialności za komunikację
                  miejską przez gminę i powierzenie np. MZDiK funkcji oraz narzędzi niezbędnych
                  do kształtowania oferty przewozowej, zatrudniania przewoźników świadczących
                  usługi przewozowe na rzecz gminy oraz kontrolnych w celu weryfikacji jakości i
                  ilości usług zgodnie z zapisami umowy. W tym celu należy przeprowadzić
                  procedurę przetargową. Pamiętać należy, że to gmina, jako organizator
                  transportu zbiorowego (a przecież obowiazek zorganizowania komunikacji
                  miejskiej nakłada ustawa o samorzadzie gminnym) musi określić warunki, na
                  jakich usługi przez nią zlecane mają być świadczone. Niedopuszczalnym jest, by
                  warunki te dyktowali przewoźnicy, chcący w ten sposób zaspokoić swe
                  partykularne interesy, często sprzeczne z oczekiwaniami mieszkańców, z
                  racjonalnym, sprawiedliwym społecznie podziałem środków budżetowych oraz
                  standardami komunikacji miejskiej obowiązującymi w innych miastach. Należy
                  podjąć rozmowy z przewoźnikami działającymi w mieście, by przekonać ich, że
                  nowe rozwiązania przyniosą korzyści nie tylko miastu, ale i im samym. W
                  przypadku nadal zdecydowanych sprzeciwów ostatecznym, ale niezbędnym krokiem
                  będzie zatrudnienie przewoźników spoza terenu miasta, w celu utrzymania
                  konkurencji na rynku przewozów. Niektórzy zapewne wiedza, iż „Transportowiec” w
                  Katowicach, funkcjonujący w sieci KZK GOP posiada odpowiedni tabor, w tym
                  standardowe autobusy niskopodłogowe (wykaz taboru można sprawdzić np. na
                  stronie internetowej: www.transport.wroc.biz/ ). Pytanie brzmi, czemu
                  nie można identycznie postąpić w Piotrkowie Trybunalskim. To, że prywatni
                  przewoźnicy nie chcą być kontrolowani w związku z wykonywanymi przez nich
                  przewozami, nie może skutkować tym, że gmina będzie ponosić ogromne koszty
                  funkcjonowania komunikacji miejskiej o niskiej jakości odstraszającej
                  piotrkowian do regularnego korzystanie z niej. Takie jest moje zdanie na ten
                  temat. W przypadku nie wprowadzenia zmian organizacyjno-zarządczych
                  piotrkowskiej komunikacji miejskiej ze 100% pewnością należy stwierdzić, iż
                  sytuacja ulegnie pogorszeniu.
                  Pytanie co zrobi Pan Chojniak. Moim zdaniem przyznawanie sie z jednej strony,
                  otwarcie że MZK ma kilka milionów złotych długów a zdrugiej robienie
                  wszystkiego wbrew zdrowemu rozsadkowi, moze nawet z naruszeniem prawa, by
                  utrzymac busiarstwo to nic innego jak nakładanie sobie petli na szyję. W sumie
                  kazdy ma takie prawo, to jego przywilej. wytrąci pózniej ten stołeczek spod
                  nóg...
                  Moze Pan Kulbat, prezes MZK, moze Pan Kurczyna, moze zwiazki zawodowe MZK, moze
                  sami busiarze, moze piotrkowianie, moze jakis prokurator, a moze ktos z nas
                  drzodzy forumowicze...
                  I tym optymistycznym akcentem zakoncze sobie. Milego dnia wszystkim zycze i z
                  przepraszam za tych kilka osobistych refleksji:)
                  • ankieter042 Re: Zdychające miasto 13.02.07, 08:19
                    Autoerrata:
                    jest:> Pytanie co zrobi Pan Chojniak. Moim zdaniem przyznawanie sie z jednej
                    strony, otwarcie że MZK ma kilka milionów złotych długów a zdrugiej robienie
                    kazdy ma takie prawo, to jego przywilej. wytrąci pózniej ten stołeczek spod
                    nóg...
                    Powinno być:
                    Pytanie co zrobi Pan Chojniak. Moim zdaniem przyznawanie sie z jednej strony,
                    otwarcie że MZK ma kilka milionów złotych długów a zdrugiej robienie
                    kazdy ma takie prawo, to jego przywilej. Pytanie tylko czy warto. I pytanie
                    kolejne, kto wytrąci Panu Prezydentowi później ten stołeczek spod nóg...

Jeszcze raz PZDR
                    • zadowolona1 Re: Zdychające miasto 13.02.07, 09:45
                      Dziękuję kolegom za tak szeroki odzew na mój post:)Rzeczywiście postów na ten
                      temat, te które podał bigos kk nie czytałam,ale przeglądałam ze dwa
                      wcześniejsze.I nadal twierdzę, że minibusy są naprawdę potrzebne.Ponieważ
                      najzwyczajniej w świecie nie ma środków pieniężnych na zkup chociażby nowych
                      mniejszych autobusów.A skoro Panowie macie tyle pomysłów, to dziwi mnie fakt,
                      że wcześniej czy nawet teraz nie staracie się ich wdrażać w życie.Przecież mamy
                      swoich przedstawicieli w radzie, po to ich wybraliśmy, żeby postulaty "gminu"
                      były realizowane.Denerwuje mnie to, że tylko potrafimy narzekać , a nie
                      działać.Trzeba mieć więcej optymizmu.I nie zganiajmy wszystko na obecnego
                      prezydenta, bo wcześniejszy też nic odnośnie komunikacji miejskiej nie
                      uczynił.Pozdrawiam serdecznie:):)
                      • bigos_kk Re: Zdychające miasto 13.02.07, 12:48
                        > I nadal twierdzę, że minibusy są naprawdę potrzebne.

A możesz nas uświadomić komu i do czego są potrzebne???
                        Równie dobrze można stwierdzić, że złodzieje samochodów są potrzebni, bo dzięki
                        nim mamy tańsze części do samochodów. ;P

> Ponieważ
                        > najzwyczajniej w świecie nie ma środków pieniężnych na zkup chociażby nowych
                        > mniejszych autobusów.

A kto mówi o nowych autobusach?? Za nieduże pieniądze można kupić używane
                        autobusy z Zachodu 147 razy lepsze od wszystkich minibusów razem wziętych, w
                        dodatku w dowolnym rozmiarze - od 8-9 metrowych midibusów, poprzez 11-12
                        metrowe autobusy standardowe do przegubowców, i co najważniejsze - spełniające
                        przepisy polskiego prawa, m.in. wymóg, że autobus w regularnej komunikacji
                        miejskiej MUSI posiadać co najmniej 2 drzwi po prawej stronie dla pasażerów,
                        czego żaden minibus nie spełnia.
                        Ale widząc zastój i brak chęci do ucywilizowania piotrkowskiej komunikacji
                        miejskiej odnoszę wrażenie, że prędzej ów stołek, o którym pisał ankieter042
                        spróchnieje i się rozsypie, niż go ktoś wykopnie. ;)

> I nie zganiajmy wszystko na obecnego
                        > prezydenta, bo wcześniejszy też nic odnośnie komunikacji miejskiej nie
                        > uczynił.

Oj, chyba jednak zrobił. Chociażby doprowadził do zorganizowania 2 przetargów
                        na obsługę komunikacji miejskiej w Piotrkowie. A że nie przyniosło to
                        pożądanego efektu to już inksza para gumofilców. ;)
                        Pozdrawiam również.

PS. Przeczytaj jeszcze tak ze 2 razy, o czym pisze ankieter042, to może coś
                        zrozumiesz.
                        • zadowolona1 Re: Zdychające miasto 13.02.07, 13:09
                          Sam sobie przeczytaj fanatyku.Tu od razu widać, że człowiek nie może mieć
                          innego zdania niż Ty.Powtarzam jeszcze raz, jak masz takie świetne pomysły , to
                          je realizuj(masz radnych od tego przypominam), a nie tylko utyskujesz ,
                          krytykujesz, a nic nie robisz.Ja nie jestem przeciwko zmianom.Chodzi mi tylko o
                          dobro przeciętnego piotrkowianina.A z tego co piszesz, to tylko jeździsz
                          samochodem po naszym pięknym grodzie i spotykają Cię same nieszczęścia w
                          postaci źle jeżdżących kierowców(przynajmniej tak piszesz w swoich
                          postach).Może sam byś powtórzył egzamin z prawa jazdy, bo jak znam życie, to tą
                          zawalidrogą jesteś Ty:)Miłego dnia życzę:)!!!!!
                          • bigos_kk Re: Zdychające miasto 10.04.07, 13:36
                            A w takim niespełna 30-tysięcznym Augustowie połowę taboru w komunikacji
                            miejskiej stanowią nowe Solarisy:
                            transport.asi.pwr.wroc.pl/2-150050.html
                            transport.asi.pwr.wroc.pl/2-49864.html
                            transport.asi.pwr.wroc.pl/2-79899.html
                            transport.asi.pwr.wroc.pl/2-7384.html
                            transport.asi.pwr.wroc.pl/2-52229.html
                            transport.asi.pwr.wroc.pl/2-67727.html
                            6 Solarisów na 12 autobusów: transport.asi.pwr.wroc.pl/24-232.html -
                            niezły wynik.
                            No, ale tam nie ma minibusów - biedni ci augustowianie. ;P
                            • 2bylec Re: Zdychające miasto 10.04.07, 18:31
                              No ale kto broni MZK kupić parę nowych Solarisów i wozić nimi pasażerów zamiast
                              złomu ściąganego z Niemiec i remontowanego tutaj za ciężkie pieniądze?
                              • bigos_kk Re: Zdychające miasto 11.04.07, 08:40
                                Kto broni???
                                Radni - idioci, którzy sprzeciwiają się prywatyzacji MZK, bo wg nich "MZK jest
                                strategiczną spółką dla miasta"!
                                A o jakich ciężkich pieniądzach mówisz? Czy masz porównanie ile kosztowało
                                utrzymanie w ruchu 20-letnich Jelczy, a ile kosztuje 15-letnich MANów?
                                Więc nie pisz głupot - zapewniam Cię, że MANy są dużo tańsze w utrzymaniu, a
                                zarazem bardziej przyjazne dla pasażerów.
                          • prawdzic1 Re: Zdychające miasto 10.04.07, 21:10
                            Ale Cię zdenerwował. Wyluzuj trochę.Masz dużo racji ale wsłuchaj się trochę w
                            głosy innych.Ja szczerze mówiąc na co dzień nie korzystam z usług komunikacji
                            miejskiej ze względu na swoją profesję , choć niejednokrotnie z niej
                            korzystałem.Moje spostrzeżenia są jednak krytyczne zarówno jak i do MZK oraz
                            minibusów.Tą sprawę należy jednak rozwiązać dość szybko , aby nie stanowiła
                            pożywki dla dalszych zbędnych polemik.Rada Miasta i Pan Prezydent ma dobre pole
                            do popisu.W popisie nie ma żadnych aluzji.
                  • prawdzic1 Re: Zdychające miasto 10.04.07, 20:54
                    Te słowa kieruję do prezesa MZK pana Kulbata ,a że sobie pozwolę po imieniu to
                    moja sprawa i pana Kulbata.Krzysiu !!! stań na wysokości zadania i nie daj
                    powodów wrogom naszego pokolenia do prześmiewczych postów.Twój zawsze serdeczny
                    kolega z 14-tki WL.
                    • bigos_kk Re: Zdychające miasto 11.04.07, 09:01
                      Hehehe - coś Ci się pomyliło, bo prezes MZK nie ma na imię Krzysztof. Pewnie
                      przezydenta miałeś na myśli. :)
                      • prawdzic1 Re: Zdychające miasto 12.04.07, 19:58
                        W natłoku myśli mogłem coś tam przekręcić . Ale chociaż Cię rozbawiłem.A Pan
                        Prezydent ? no cóż , zobaczymy co w sprawie MZK zrobi.
            • prawdzic1 Re: Zdychające miasto 10.04.07, 20:42
              Hrabiów w to nie mieszaj.Na nogach czy też rowerkiem bardzo popieram.
      • prawdzic1 Re: Zdychające miasto 10.04.07, 20:38
        Miasto jeszcze nie zdycha ale z resztą postu zgadzam się w 100 %.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka