flyingpole 31.08.10, 12:07 Napiszcie mi krótkimi żołnierskimi słowami czy warto kupić nową Mafię czy nie? Jedynkę bardzo miło wspominam, demko też mi się podoba, ale trochę odstrasza mnie Steam i fakt, że gra jest ponoć mocno okrojona. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nacho66 Re: Jak to w końcu jest z Mafią 2? 31.08.10, 14:57 Czy warto czy nie to ci nie powiem, bo sam dopiero sie do gry zabieram. Ale kompletnie nie wiem czemu strona w sprawie jest steam? Co cie w nim odstrasza? Odpowiedz Link Zgłoś
flyingpole Re: Jak to w końcu jest z Mafią 2? 31.08.10, 18:03 W Steamie martwi mnie to, że gdy kupię grę z nim związaną to już nie będę mógł jej odsprzedać, jeśli okaże się gniotem. Odpowiedz Link Zgłoś
bialygolabek warto 31.08.10, 18:57 Warto. Dla fabuły, głębi, muzyki, filmików, przyjemności ze strzelania. Dawno nie grałem w grę z taką głębią. Odpowiedz Link Zgłoś
bunch Re: warto 01.09.10, 11:34 Zapraszam do obejrzenia mojej videorecenzji Mafii II. Może się przekonasz lub też nie. Odpowiedz Link Zgłoś
van_gieroy Re: warto 02.09.10, 23:34 Dla mnie to na razie najlepsza produkcja tego roku, choć zaznaczam, że nie grałem w jedynkę i nie potrafię porównać obu tytułów. Odpowiedz Link Zgłoś
s.dole.melipone Nie warto 03.09.10, 18:22 Nie warto. Dla mnie to rozczarowanie roku. Szczerze zazdroszczę kolegom, którzy piszą o interesującej fabule i o "głębi". Nic takiego w niej nie znalazłem. W porównaniu do doskonałej Mafii 1, dwójka to zupełnie inna gra. Główne zarzuty: mało gry w grze. Jest 15 prostych misji/rozdziałów. Ich wykonanie składa się przede wszystkim z długiej i nudnej jazdy przez miasto i oglądaniu cutscenek. Cutscenki dłużą się niesamowicie. A misje w stylu: "jedź do baru, oglądnij cutscenkę, zapakuj ciało do bagażnika, dojedź na miejsce x, oglądnij cutscenkę, wróć do domu", nie zawierają już żadnego elementu gry. Strzelaniny są fajne, ale bez rewelacji. Jest ich rozpaczliwie mało, są proste i krótkie. Przejście ostatniej, niby najtrudniejszej misji zajęło mi 15 minut. Gdyby obciąć Mafię 2 dojeżdżania przez miasto do misji i z cutscenek, to pozostałoby gry na jakieś 60 minut. Odpowiedz Link Zgłoś
mathiuss Re: Nie warto 04.09.10, 12:45 Niestety musze sie zgodzic. Moze nie "zupelnie nie warto", ale spory zawod. Krotka historia, brak misji pobocznych i czegokolwiek ciekawego do robienia w miescie. Po co w ogole takie miasto i niby sandbox, skoro nic nie ma do roboty? Mozna bylo upchac to wszystko w 3 godziny jako shooter, a zamiast nudnych dojazdow dac plansze ladowania i napis "dojezdzasz do budynku x". Fabula niespecjalna, w jedynce byla lepsza, bohaterowie tez tacy sobie, niewyrazni, za duzo ich, myla sie ze soba, a oprocz chamowatego Joe nikt nie zapada w pamiec. Zbyt wiele cut-scenek, za malo gry samej w sobie. "Koncowka" to jakas pomylka, a raczej zapowiedz DLC (czyli na polskie wycietych z gry ostatnich rozdzialow). Strzelanie w porzadku, chociaz troche zbyt proste i za malo. Za taka cene (plus koniecznosc steama) to nie polecam, dopoki mocno nie stanieje. Odpowiedz Link Zgłoś