kasica19791 25.09.07, 21:44 czy jest mama ktora ma niewidome dziecko?prosze o kontakt.dziekuje Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
guderka Re: niewidoma Maja 25.09.07, 22:40 piękne imię ma twoja pszczółka kasico- u mojej corki w klasie są mamy które mają niepełnosprawne dzieci, w tym jedna mama która ma niewidomą córkę. jest mamą niewidomego dziecka juz kilka ładnych lat-spóbuje ją namówić by weszła na forum Odpowiedz Link
maka2003 Re: niewidoma Maja 26.09.07, 08:34 U nas pierwsza diagnoza brzmiała, że Hania jest niewidoma. Po pewnym czasie okazało się, że ma cząstkowe widzenie w 1 oku (nikt nie wie co i jak widzi, ale nie dalej niż 30 cm przed sobą). W zeszłym roku straciła na 100% poczucie światła w 2 oku (całkowicie odkleiła się jej siatkówka). Nie jest to taka tragedia, mozna nauczyć się z tym żyć. Jesteśmy szczęśliwą rodziną i więcej u nas śmiechu i szczęścia niż płaczu i smutku. Od 3 miesiąca życia Hani jesteśmy pod opieką OWI dla dzieci niewidomych i niedowidzących w Krakowie. Jak potrzebujesz pomocy, pady to pytaj, jak tylko będę umiała odpowiedzieć zrobie to z wielka przyjemnością. pozdrawiam Pszczółeczkę i Ciebie marta z Hanka Odpowiedz Link
dorka1971 Re: niewidoma Maja 26.09.07, 14:00 Moja córka urodziła się bez obu gałek ocznych i ma już 12 lat.Była to dla nas ogromna tragedia.Dziś wiem ,że gdyby nie inne schorzenia ,które wyszły na jaw to można by było z tym żyć.A teraz nie jest to takie istotne bo ogólny stan córki jest ciężki.Choć serce boli,że nie może zobaczyć tego wszystkiego co nas otacza. Odpowiedz Link
maka2003 Re: niewidoma Maja 26.09.07, 14:46 Ja też bardzo bym chciała, żeby moja Hania była TYLKO NIEWIDOMA. Ma dopiero 4 lata i wiem, że czeka nas niełatwe życie. Niekiedy mam strasznego doła, niekiedy jestem bardzo szczęśliwa, jak to w życiu.... Najważniejsza jest pogoda ducha nawet w tych najtrudniejszych chwilach. pozdrawiam, marta Odpowiedz Link
nig1 Re: niewidoma Maja 26.09.07, 13:53 witam.jestem mama niewidomego dziecka,moj synek ma 6,5 roku.przyznam ze na poczatku bylo mi ciezko przede wszystkim psychicznie,ciagle myslalam jak On sobie bedzie radzil,ale w tej chwili nie mam juz tych obaw ,bo radzi sobie swietnie ,pozdrawiam.jesli masz jakies pytania moj numer gg10465879 Odpowiedz Link
elw-i32 Re: niewidoma Maja 03.10.07, 14:48 witam. jestem mamą 8letniej córki niewidomej od urodzenia ....jeśli chcesz porozmawiac służę pomocą....wiem doskonale co przechodzisz ,jak bardzo trudny jest każdy dzień,jak łzy kapią za dnia i nocy..oj wiem.....przyznam ci się ze po tych 8latach ciezkiem (bo nie lekkiej pracy)JUZ JESTEM BEZSILNA ,JUŻ BRAK MI SIŁ,JUŻ OPADŁY EMOJE PRZEZ TO ROZPADŁO SIĘ MOJE MAŁŻEŃSTWO .....DZIECKO NIEWIDOME JEST ...NAWET NIE WIEM JAK TO OKREŚLIC....ACH...ALE POCIESZĘ CIĘ DZIĘKI INTENSYWNEJ TERAPI ,RECHABILITACJI ,CIAGŁYM TURNUSOM DZIŚ MOJA CÓRA SAMA CHODZI PO OBCYM OBSZARZE NIE BOI SIĘ UMIE CZYTAC I PISAC....CHODZI DO 1 KLASY WRAZ Z MAJA CÓRA ZAŁOŻYCIELKI TEGO FORUM.TO ONA POKIEROWAŁA MNIE BY CI POMÓC....WIĘC JESTEM POMOGĘ CI JEŚLI ZECHCESZ .....MAM 32LATA I NAZYWAM SIĘ ELWIRA A MOJA CÓRA SANDRA .CZEKAM NA ODZEW.PA TRZYMAJCIE SIĘ CIEPLUTKO Odpowiedz Link