Forum   noworodek

noworodek

(51 wyników)
  • noworodki

    (11)
    Jestem ciekawa jak sie leczy homeopatia noworodki i malutkie dzieci. Domyslam sie, ze wylacznie na podstawie wyraznych objawow chorobowych, bo przeciez takie malenstwa nie potrafia opisac ani pokazac rodzaju bolu, swojego charakteru (chociaz sa chyba i takie, co od pierwszego dnia pokazuja charakterek), preferencji, upodoban czy rzeczy, ktore im przeszkadzaja. Wielka role ma do odegrania mama. Nawet chyba wieksza niz lekarz. Mimo polaczonych sil lekarza z mama, moze byc ciezko z postawienie...
  • Koleżanka prosiła mnie o radę w sprawie kolek dziecka. Dziwne mi się te kolki wydały, bo to jeszcze noworodek, a jakoś mi się kojarzy, że one się później pojawiają. Zaczęłam wymieniać co ew. może być przyczyną no i wypłynęło, że dziecko bierze żelazo - ma niską HGB (10,3). Zdziwiłam się, że robiła w ogóle badania krwi i tak się zastanawiam, czy w szpitalu się pobiera krew po urodzeniu? I jeszcze jedno pytanie - ponieważ młoda jest blada i co drugi lekarz podejrzewa anemię, a co drugi twierdz...
  • Mam pytanie dot. noworodka - wczoraj wróciłam ze szpitala z moją 5 dniową córcią i niestety chyba zaraziłam ja swoim katarem (!!!) Już od wczoraj kicha, dzisiaj wyciągnęłam jej z noska kózki... Zaczęłam podawać L52 - 1 kroplę. Jutro pojadę z nią do homeo ale czy on coś wogóle poradzi na takiego maluszka? A może macie propozycję co jej podać żeby nie rozwinęło się coś więcej z tego kataru? aconitum? napiszcie co myslicie, proszę...
  • dziewczyny, staramy sie z Bankiem Mleka Kobiecego wypromowac ten wlasnie Bank. bedziemy krecic filmy z instrukcjami jak sciagac pokarm itp. potrzebna odwazna mama z noworodkiem (lub blisko) ktora nie mialaby oporow zeby nagrac jej piers i dziecko. twarzy mamy nie musimy nagrywac. operatorami kamer beda 2 mili i kulturalni panowie. oczywiscie honorarium za to nie bedzie. plytka z filamami musi wystarczyc :) planujemy robic to w marcu, na mokotowskiej w warszawie. gdyby ktoras chciala nas wes...
  • Witam, moja 4 tyg córka ma katar i to juz żółto-zielony. Czy u takiego dziecka można zastosować Notakehl? W jakiej dawce?
  • Hej, 3 lipca urodziłam córkę, wcześniaka w 36 tyg. Oznaczono jej w szpitalu z powodu mojego hashimito anty tpo - 819 i anty tg - 469. powiedziano, ze są to wyniki grubo powyzej normy. mam zalecenie za miesiąc oznaczyc ponownie hormony a przeciwciala za 3 miesiące. Powiedziano,ze to moze byc efekt wplywu moich hormonów. czy jestescie mi w stanie cos poradzic, cos zalecic do czytania czy do dowiadywania się? czym to moze skutowac? powiem szczerze, ze nigdy nei wnikalam w naturę mojej c...
  • Witam serdecznie forumowiczów Proszę o Wasze opinie na ten temat bo nie wiem co juz mam myśleć. 31.05.2011 żona urodziła śliczną córeczkę 4000g okaz zdrowa 10 punktów czegoś tam. W drugiej dobie po porodzie mała była niespokojna, płakała, wierciła się, wyraźnie było coś nie tak, straciła 200g. Zrobiono jej badania krwi i moczu. Badania krwi podobno w porządku a w posiewie moczu wykryto bakterie coli. Lekarze nie dawali wiary i zlecili powtórzenie badań w moczu wyszły znowu bakterie coli w...
  • Witajcie, 13 lutego urodziłam synka. Od 2 lat leczę się na Hashimoto. Całą ciążę byłam pod kontrolą endokrynologa - wyniki miałam ponoć książkowe. Ponieważ jestem nadgorliwa, mimo iż mi mówiono, że nie ma takiej potrzeby, zrobiłam synkowi badanie tsh, ft3 i ft4. Wyniki: TSH 3,98 (norma 0,47-4,64) FT3 3,34 (norma 1,45-3,48) FT4 1,29 (norma 0,71-1,85) Pediatra ocenił, że spoko bo w normie, ale ja wiem, ze ta norma tsh do 4,64 to chyba nie bardzo - nie wiem jak jest przy takich mal...
  • Witam, Zamieszczam normy dla dzieci w zależności od wieku dziecka, które otrzymałam na wynikach mojego synka. Uważam, że są bardzo precyzyjne, sama kiedyś szukałam takich norm i tak dokładnych nie znalazłam. TSH jednostka ulU/ml <3 dni 5,17-14,6 4-30 dni 0,43 - 16,1 2-12 m-cy 0,62 - 8,05 2-6 lat 0,54 - 4,53 7-11 lat 0,66 - 4,14 12-19 lat 0,53 - 3,59 dorośli 0,25 - 4,50 FT4 jednostka pmol/l <3 dni 8,5 - 34,9 4-30 dni 10,6 - 39,8 2-12 m-cy 6,2...
  • KOlezance coreczka sie urodzila ma niesamowita niedoczynnosc tarczycy prosze napiszcie cos co wiecie czemu,jak i co sie dzieja ??
  • Pomóżcie... Co można podać 4 tygodniowemu dzieciaczkowi i kiedy 9przed karmieniem, po karmieniu??). Objawy ma takie: ssie pierś i w pewnym momencie zaczyna płakać, prężyć się. Gazy oddaje pod "dużym ciśnieniem" jakby nie mogła się wypróznić. śpi wyłącznie na brzuchu ale na moim brzuchu (brzuch do brzucha). usypia tylko na rekach lub jakja kołysze w wózku (w samochodzie itp.). w nocy śpi spokojnie, nie ma problemów. w ciągu dnia jest duży problem. Je łapczywie i połyka dużo powietrza przy jedz...
  • Witam, moja 3 tygodniowa córeczka w czasie pierwszego badania u ortopedy dostała zalecenie noszenia poduszki Frejki (lekarz na podstawie USG zdiagnozował IIc i IIa/IIc). Kolejną wizytę zalecił za 2,5 miesiąca. Niestety nie poświęcił nam zbyt dużo czasu (jak to w państwowej przychodni...). Mam wątpliwość, czy termin następnej wizyty nie jest zbyt odległy? Jak często trzeba zmieniać rozmiar tej ortezy? Frejka, którą kupiłam to takie jakby spodenki łapane w pasie rzepami, ale są też i sze...
  • Witajcie, u mojej 12 dniowej corki zdiagnozowano dysplazje obu bioder. Lewe II c prawe 0 (??). POwiedzial, ze super, bo dziecko jest male i stawy wchodza do panewki same przy odwodzeniu. Bylam w szoku jak lekarz postawilm diagnoze, wiec nie zapytalam go o nic. Coreczka nosi frejke od wczoraj, a mnie klebia sie pytania. 1) Skad to sie wzielo? Nikt w rodzinie tego nie mial, corka byla ulozona glowkowo. 2) ile moze potrwac leczenie - wiem, ze nikt prorokiem nie jest, ale zaklada...
  • Czy istnieje mozliwosc podawania Osccilococinum 3 miesięczniakowi? albo Thymuline9? cora leczone glownie homeo,teraz przybyl nam nowy obywatel.sezon zasmarkan sie zbliza i tak sie zastanawiam,czy takiemu maluszkowi mozna juz podawac cos na odpornosc?karmiony butlą wiec teoretycznie slabszy niż cyckowe.
  • "Odnaleziony kilka tygodni temu w lesie pod Gostyninem fragment szkieletu to szczątki zwierzęce, prawdopodobnie zająca, a nie noworodka jak sądzono wcześniej. Pomyłka to wynik błędnej oceny lekarza, który jako pierwszy dokonał oględzin kości na miejscu znaleziska. Jego wnioski wykluczył ostatecznie biegły patomorfolog, powołany przez prokuraturę, która po jego ekspertyzie umorzyła śledztwo. "Lekarz, który badał fragmenty szkieletu tuż po ich znalezieniu to chirurg z dłu...

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.