beata2772 25.11.09, 14:27 A ja jednak jestem przeciwniczką wiszących kubków, stojących puszek itp. Uważam, ze większość drobiazgów powinno byc w szafkach i szufladach, bo tak ciagle wygląda jakby był bałagan, Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jagna51 Ładna kuchnia dzięki drobnym zmianom 09.12.09, 20:19 Kuchnia przed zmianami była praktyczniejsza. Teraz jest mnóstwo drobiazgów na wierzchu, które trzeba odkurzać, myć, bo nie wszystkie używa się codziennie. Powstał chaos, jedyne co jest na plus to składany stolik. Poza tym ten ogromny kran przy zlewozmywaku dominuje w całej kuchni! Może jest on wygodny, ale nadaje się do o wiele większego pomieszczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
mikaela13 Re: Ładna kuchnia dzięki drobnym zmianom 14.12.09, 13:53 Ten artykuł zakłada oczywiście, że kuchnia jest sercem domu i że rodzina przesiaduje w niej delektując się rodzinną atmosferą. Po pierwsze - nie jest to już regułą (takie czasy), a po drugie , eśli ktoś ma mieszkanie i kuchnię zaaranżowaną w stylu nowoczesnym/minimalistycznym, to wątpię, czy ustawi sobie tysiące drobiazgów, po to, aby kuchnia zyskała "prawdziwie domową atmosferę" Odpowiedz Link Zgłoś
gutdesign1 Re: Ładna kuchnia dzięki drobnym zmianom 15.12.09, 23:52 Ja natomiast jestem przeciwko temu mikro blacikowi i 2 stołeczkom. Nie sąsdzę aby ktoś miał ochotę wypić przy nim kawę albo zjeść śniadanie, zabiera tylko miejsce a jest tu bardzo niepraktyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
mikaela13 Re: Ładna kuchnia dzięki drobnym zmianom 21.12.09, 11:59 Owszem, odpowiednie dodatki są jak najbardziej pożądane. Problem jednak tkwi w tym, że najczęściej proponuje się i poleca wszędzie to samo: wcisnąć parę kwiatków i ustawić gdzie się da jakieś ozdoby, a przecież ludzie mają różne gusta i style. Ja na przykład zwariowałabym na samą myśl o kilkunastu kubeczkach zawieszonych na ścianie. Nie tylko wkurzałby mnie, że zajmują przestrzeń, mimo że można je po prostu schować do szafki, to żyłabym w ciągłym strachu, że spadną i zbiją się, albo będą się pukać o ścianę. Od lat walczę z pierdołkami na moich półkach w pokoju, bo rodzina ignoruje to, że nie mam już dziesięciu lat i nie sprawia mi frajdy trzymanie na półkach kilkunastu porcelanowych żabek, słoników i innego dziadostwa. Jeśli musi już coś tam leżeć (i utrudniać mi dostęp do książek), to wolę aby były to zszywacze, dziurkacze, pojemnik z długopisami etc. Takie rzeczy mi się przynajmniej przydadzą. Jedyne, co zrozumiem w kuchni na wierzchu, to pojemniki z przyprawami, chociaż i tak ostatnio zafundowałam sobie dodatkową wiszącą szafkę, aby je tam zabunkrować;) Odpowiedz Link Zgłoś
2man2man Re: Ładna kuchnia dzięki drobnym zmianom 22.12.09, 14:30 Dlaczego bałagan? Jeżeli kubki są czyste, to nie ma bałaganu, mogą sobie stać. Kuchnia wygląda przytulniej, wszystko jest na wyciągnięcie ręki. Jak ktoś przychodzi, to nie musi pytać w której z 20 szafek schowana jest filiżanka do kawy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mikaela13 Re: Ładna kuchnia dzięki drobnym zmianom 23.12.09, 10:14 Większość ludzi tak ma, że wyznacza sobie co ma leżeć, w której szafce - w jednaj są talerze, w innej garnki, a w kolejnej kubki, właśnie po to, aby był porządek. Dlatego też zostały wynalezione szafki, aby można było w nich trzymać rzeczy, zamiast bezsensownego leżenia na wierzchu i kurzenia się. W mojej kuchni na blacie mam tylko ustawione dwa kubki - do wody i herbaty, bo wiem, że używam je praktycznie cały czas, a reszta ma swoje miejsce. I tak na marginesie, kiedy zrobiłam moje pierwsze projekty kuchni, łazienki oraz sypialni i pokazałam je człowiekowi, który siedzi w tym zawodzie, to pierwsze co mi powiedział brzmiało tak: za dużo elementów "dekoracyjnych", należy wystrzegać się przesady, bo czasami mniej znaczy więcej. Odpowiedz Link Zgłoś