guru133 25.02.09, 14:55 Ilu jeszcze niewinnych ludzi musi stracić życie, żeby sędziowie zaczęli rzetelnie wykonywać swoje obowiązki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
przemek745 Sąd wypuścił pedofila grożącego śmiercią ofierze 25.02.09, 15:00 Panie Ministrze Sprawiedliwości, czy zrobi Pan wreszcie porządek z tymi ludzmi, którzy zwią siebie sędziami, a są chyba na stanowiskach z jakieś łapanki? Tłumaczenia pani sędziny po targedii koło Kościana było żenującym widowiskiem. Wszyscy widza problem i nikt z władzy nie reaguje, po prostu bezwład Państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier W Stanach nie ma Zolli i Cwiakalskich i z takim pr 25.02.09, 15:24 W Stanach nie ma Zolli i Cwiakalskich i z takim problemem poradzono sobie juz dawno - po prostu sanim bandzior wyjdzie na wolnosc sprawdza go sad penitencjarny, jesli stwierdzi ze nadal moze zagrazac spoleczenstwo nie opusci pyerdla. Ale w tym chorym kraju Michnika i Kiszczaka "prawa" przestepcow i bandziorow sa najwazniejsze, aferzysci, sprzedawczyki, kapusie - to jestW Stanach nie ma Zolli i Cwiakalskich i z takim pro nich ta tandetna wladza najbardziej sie troszczy. Odpowiedz Link Zgłoś
pretorianie_pis Donaldu Tusku: "... pedofili będziemy przymusowo . 25.02.09, 15:39 kastrować chemicznie..." Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab I wtedy ruszyli do ataku dziennikarze, pedofilów 25.02.09, 16:56 bronili jak niepodległości razem z posłami opozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
bushevik ______ a gdzie Minister Sprawiedliwosci ?! ____ 25.02.09, 17:37 Czas taki debili- sedziow powyrzucac lub co najmniej dobrac sie do tlustych dupsk ! Jak widac czujo sie wygodnie, bezkarnie zeby takie idiotyczne decyzje podejmowac ! Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Zadaję PiSiORom pytanie. 26.02.09, 15:11 Upiornie i PiSiORnie! Zadaję PiSiORom pytanie. Niech oczywistość się stanie. Czy ten sędzia, ten prokurator? Nowej strategii manipulator? Celowo wypuszcza przestępców. By lżyli swoich następców? Czy jeszcze „Kaczory” im płacą? Czy ruszą geotermię z tacą? Niech plujki plują publicznie, że za nich było tak ślicznie? Nękam sądami. Nękam grzywnami. Jam sędzia z PiSiu. Prokurator Zbysiu! Za ich przykładem. Kłóć się z sąsiadem. Otruj mu psiaka. Wymódl mu raka. Po co im euro. W złotych poderwą. Dużo w złotówkach. Po byle rozmówkach! Po czerwonych czerń wraża wyszła zza ołtarza! www.youtube.com/watch?v=f4HHf8tPHdo&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
pretorianie_pis kastrować chemicznie..." 25.02.09, 15:39 sąd zrozumiał: wypuszczać natychmiast Odpowiedz Link Zgłoś
pretorianie_pis sąd zrozumiał: wypuszczać natychmiast 25.02.09, 15:40 Gdyby zagroził Wysokiemu Sądowi Odpowiedz Link Zgłoś
pretorianie_pis Gdyby zagroził Wysokiemu Sądowi 25.02.09, 15:40 dostałby dożywocie... Odpowiedz Link Zgłoś
xnonorx Myślę, że ci co kiedyś ustanawiali prawo 25.02.09, 15:02 domyślnie zakładali, że prawem nie będą sie zajmowali debile. Zakładając, że sprawa przedstawia się tak jak opisali ją dziennikarze, to na wszelki wypadek jednak, należałoby sprawdzic jeszcze czyim synkiem jest ta osoba, że może liczyć na taką przychylność sądu....a sędziemu powinien przyjrzeć się inny sedzia albo psychiatra. Odpowiedz Link Zgłoś
bushevik ____ dajcie adress e-mailowy do tych sedziow 25.02.09, 17:41 i do Ministra Sprawiedliwosci, a my forumowicze powiemy co o tym nonsensie myslimy Odpowiedz Link Zgłoś
thomas17l Sąd wypuścił pedofila grożącego śmiercią ofierze 25.02.09, 15:04 Tak właśnie wykonują zawód sędziego osoby, które dostały się na aplikację po znajomości!!!!Korupcja zjada Polske !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bezportek [...] 25.02.09, 15:04 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
rado_m Sąd wypuścił pedofila grożącego śmiercią ofierze 25.02.09, 15:07 Ale co robi minister? Powinien chyba kogoś wywalić na mordę ? A sedziowie sa naprawdę nieodpowiedzialni Odpowiedz Link Zgłoś
polishcanuck111 Re: Sąd wypuścił pedofila grożącego śmiercią ofie 25.02.09, 16:50 minister wie jak brac tylko kase do kieszeni, wogule nie ma pojecia o kodeksie karnym... Odpowiedz Link Zgłoś
kfadam Re: Sąd wypuścił pedofila grożącego śmiercią ofie 25.02.09, 16:51 Sądy są niezawisłe i minister nie może sobie wywalić sędziego... Odpowiedz Link Zgłoś
piekny_romanek Sąd wypuścił pedofila grożącego śmiercią ofierze 25.02.09, 15:08 kolejne cuda w kraju tuska - zelazny elektorat (zboki, bandyci, zlodzieje i mordercy) ma sie bardzo dobrze, a slepe krety zwane dla niepoznaki sedziami dalej sa bezkarne Odpowiedz Link Zgłoś
smith-wesson pora skończyć z "sobiepaństwem" tzw wymiaru 25.02.09, 15:12 sprawiedliwości... Ci ludzie zapominają, że igrają z ludzkim zyciem. Niezależność nie może oznaczać niezależności od rozumu. Ludzie w togach muszą zacząć ponosić konsekwencje swoich czynów. Jeżeli morderca wychodzi z aresztu (nie wiem czemu nie może czekać na rozprawę w areszcie) i zabija - wówczas sędzia, który go wypuścił powinien odpowiadać za współudział w morderstwie. Odpowiedz Link Zgłoś
badziewiak66 Proszę podać dane adwokata może to pomoże 25.02.09, 15:25 rozwikłać zagadkę. Wiadomo, że w każdym mieście sa prawnicy "lepsi" i "gorsi". Odpowiedz Link Zgłoś
agent.orange Zamieście jego zdjęcie 25.02.09, 15:26 Zamieście jego zdjęcie - może być z paskiem na oczach. Ale małym. Odpowiedz Link Zgłoś
mas81 Umiesz liczyć to licz na siebie: nóż, gaz, broń, 25.02.09, 15:28 psy, maty czujkowe- to polskie sądownictwo wyraźnie mówi polskim podatnikom. Odpowiedz Link Zgłoś
2gamonie [...] 25.02.09, 15:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
iwonamarkowska Bzdura. To nie pedofil a pederasta... 25.02.09, 15:31 Rozumiem, że słowo "pedofil" zwiększa ilość kliknięć ale jakąś rzetelność powinien artykuł prezentować: Dla wyjaśnienia: pl.wikipedia.org/wiki/Pedofilia pl.wikipedia.org/wiki/Homoseksualizm Odpowiedz Link Zgłoś
kuba.perelski [...] 25.02.09, 15:39 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
iwonamarkowska Re: Bzdura. To nie pedofil a pederasta... 25.02.09, 15:42 kuba.perelski napisał: > Moze ten pedzio dupe zerznie temu sedziemu? Sedzia ktory wydal to > orzeczenie to ztkla kuuuuurwqa ktora powinna zostac zabita A może to media koloryzują sprawę? Może było nieco inaczej? Przecież to sąd najlepiej zna sprawę i meteriały dowodowe. Odpowiedz Link Zgłoś
konstanty52 Re: Bzdura. To nie pedofil a pederasta... 25.02.09, 16:32 iwonamarkowska - lubisz sobie podywagować? czytaj więcej, mów mniej, to zrozumiesz: sędziowie są u nas nieodpowiedzialni. Tak sobie zinterpretowali niezależność - jako niezależnośc od zdrowego rozsądku i rozumu. O łapówkach nie wspomnę, bo "może tu nie było, może tu tylko zwykła głupota". Ale chłopiec i jego rodzina drżą o zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Iwanomarkowska, nie wystarczy umieć czytać. 25.02.09, 16:41 Czytać trzeba ze zrozumieniem, polecam więc Wielką Encyklopedię i hasło pedofil. Poczytasz, zabieraj głos w dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
iwonamarkowska gwałt 26.02.09, 07:52 A Ty przeczytałeś opis w wikipedii? Po drugie gwałt jest wątpliwy jeżeli (słyszane w telewizji) czyn zagrożony jest karą do dwóch lat pozbawienia wolności. Odpowiedz Link Zgłoś
l.o.r.t.e.a Nie sąd, tylko debil w todze. 25.02.09, 15:36 Sądy to są w normalnych krajach, w Polsce jest banda idiotów poprzebieranych w togi. Odpowiedz Link Zgłoś
hans564 Sąd zresocjalizował bandytę, a może zgwałci sę.... 25.02.09, 15:37 ... sędzinę lub żonę sędziego, kto wie może "sprawiedliwości społecznej" stanie się zadość. Na co ja płacę podatki ? Na służbę zdrowia, wymiar sprawiedliwości ??? :-( Odpowiedz Link Zgłoś
wkrwn Sąd wypuścił pedofila grożącego śmiercią ofierze 25.02.09, 15:38 Po takich informacjach dochodzę do wniosku, że: policjanci, prokuratorzy, sędziowie itd. nie chcą "krzywdzić" (wsadzając do pierdla) ludzi dzięki, którym mają pracę. "Nie chodzi o to by złapać króliczka, ale gonić go". Odpowiedz Link Zgłoś
pcuser Sąd wypuścił pedofila grożącego śmiercią ofierze 25.02.09, 15:40 W ppierdlu zwolniło się miejsce po zboku, dlaczego jeszcze sędzia go nie zajął ? Odpowiedz Link Zgłoś
badziewiak66 Piłkarze to małe pikusie 25.02.09, 15:47 Nasłuchałem się od Ćwiąkalskich, i jemu podobnych, że Zachód od lat odchodzi od represji karnej na rzecz resocjalizacji. Jakież było moje zdziwienie kiedy powstał problem odbycia kary w Polsce przez skazanych za granicą. Polak, gwałciciel, który poważnie uszkodził ciało ofiary dostał w Anglii dwa dożywocia. Drugi, co nożem w Belgii pociachał Belga jedno dożywocie. Okazuje się, że w Polsce za te same czyny najwyżej można dostać 12 lat. Na zachodzie sedzia po imieniu nazwie ludzkiego potwora. U nas , dzięki sowitym łapówkom, przerabia się takich na pomrocznych i tym podobnych, a później wypuszcza by mogli dalej krzywdzić. Każda zorganizowana grupa przestępcza ma tzw. budźet na adwokatów. Co też takiego Ci adwokaci mogą załatwić, że już na początku działania bandyci robią pokaźne zbiórki? Jak to jest , że 90% sedziów ma domy jednorodzinne i wszyscy jak jeden mąż pozaciągali kredyty? Ta grupa jest silna i zwarta. Starsi uczą młodszych jak wykorzystać prawo i jak zakpić z podatnika. Skoro wszyscy są uwikłani jeden drugiego broni w obawie o siebie. Pilkarze , przy tym systemie to małe pikusie. Odpowiedz Link Zgłoś
godota k...a nedza! 25.02.09, 16:15 po prostu noz sie w kieszeni otwiera na tego sedziego. a za porwanie i gwalt na 13-latku odsiedzial lata i wyszedl za dobre sprawowanie? kto go do diabla wypuscil?! Odpowiedz Link Zgłoś
godota Re: Skoro zawód "genetyczny" to i masa debili 25.02.09, 16:17 tak, na pewno sedzia ma "rodzinne predyspozycje" do "uprawiania" zawodu. Odpowiedz Link Zgłoś
olewus1 Re: Skoro zawód "genetyczny" to i masa debili 25.02.09, 16:18 godota napisała: > tak, na pewno sedzia ma "rodzinne predyspozycje" do "uprawiania" zawodu. Nie wiesz jak zdobywa sie aplikacje sedziowska. Jaki tam odsetek dzici nie-prawnikow. Odpowiedz Link Zgłoś
bergman1 fajny sond,powinni im zdjęcia robić.!! 25.02.09, 16:24 i świeczki pod drzwiami swiecić. Odpowiedz Link Zgłoś
gosceasy Sąd wypuścił pedofila grożącego śmiercią ofierze 25.02.09, 16:44 I dobrze że sąd go wypuścił!!!! Wreszcie sędziowie zaczynają pracować, solidnie rozpatrywać sprawy i postępować ZGODNIE Z PRAWEM a nie pod publiczkę. Jeżeli nie było podstaw do aresztowania (a same groźby raczej podstawą nie są, chodź tu był jeszcze ten gwałt... ale... ocenę dowodów trzeba pozostawić sądowi) to sąd nie powinien przedłużać ani stosować tymczas. aresztu. W końcu Polska przegrała już trochę procesów przez ETPC za nieuzasadnione albo przewlekłe tymczasowe aresztowanie. No ale wtedy jest nagonka, że sędziom się nie chce czytać dokumentów i że powinno się ich zwolnić bo my musimy płacić odszkodowania za areszt, który oni zastosowali. Ale jak wypuszczają to też jest źle Odpowiedz Link Zgłoś
gosceasy Re: czy ty rozumiesz co napisałeś 26.02.09, 13:33 Tak, rozumiem. Napisałem, że sąd - w mojej opinii - nie postąpił do końca źle wypuszczając osobę tymczasowo aresztowaną opisaną w tym artykule (tego pedofila tratatatata) A jak mi nie wierzysz to "sięgnijmy po prawo": "Art. 257 par. 1 Tymczasowego aresztowania nie stosuje się, jeżeli wystarczający jest inny środek zapobiegawczy." To cytat z Kodeksu postępowania karnego... więc ja jak najbardziej rozumiem co napisałem i ja po prostu stosuje logiczne, merytoryczne argumenty a nie gram na emocje tak jak 3/4 albo więcej forumowiczów Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 tak sobie myślę, że albo system chce was 25.02.09, 16:45 przekonać, bez względu na koszty, że bezterminowe areszty tymczasowe czy wydobywcze to rzecz jakiej sami pragniecie, bez względu na ciężar sprawy, albo sądy zaczynają ogłaszać decyzje bez względu na opinię zewnętrzną co jako niezawisłe robić powinny zgodnie ze swoją rolą, powołaniem i przekonaniem. z każdego w krótkim czasie można zrobić kata chociażby przy pomocy plotki. nie bronię nikogo bo to nie moja rzecz, ale to daje do myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: Sąd wypuścił pedofila grożącego śmiercią ofie 25.02.09, 16:50 guru133 napisał: > Ilu jeszcze niewinnych ludzi musi stracić życie, żeby sędziowie > zaczęli rzetelnie wykonywać swoje obowiązki? Niewinni mogą sobie ginąć i to nic nie zmieni. Trzeba by raczej zadać pytanie - ilu głupich i zdemoralizowanych sędziów należałoby powiesić, żeby pozostali zaczęli rzetelnie wykonywać swoje obowiązki. Odpowiedz Link Zgłoś
uzman Spokojnie, nie dajmy się zwariować! 25.02.09, 16:55 Artykuł jest bardzo stronniczy, a nam nie wolno zapomnieć, że ten, któremu zdarzyło się popełnić przestępstwo, to przede wszystkim CZŁOWIEK, który ma uczucia i swą godność! Nie żyjemy w średnioweiczu, by traktować ludzi jak zwierzęta, tym bardziej, że my wszyscy jako społeczeństwo jesteśmy winni temu, że ten chłopak dokonał tego czynu! Odpowiedz Link Zgłoś
co.ty.powiesz Zrób to sam! 25.02.09, 17:18 uzman napisał: > my wszyscy jako społeczeństwo jesteśmy winni temu, że > ten chłopak dokonał tego czynu! Jeżeli jesteś współwinnym gwałtu, to - jako stojący na wyższym poziomie świadomości - sam zgłoś się do prokuratury. I tak nic Ci nie grozi przy takich sędziach, o jakich ostatnio słyszymy. Mnie w każdym razie nie wrabiaj, bo nie mam nic wspólnego z pedofilami i w żadnym wypadku nie jestem winna tego, że zboczeńcy gwałcą, mordują, a potem chodzą sobie spokojnie po ulicach naszych miast... Odpowiedz Link Zgłoś
janspruce Uczucia i godnosc? 25.02.09, 17:28 A co z godnoscia i uczuciami ofiary? Ta pedalska lajza straszy smiercia i chodzi sobie po wolnosci na przdterminowym zwolnieniu. Jakie spelnil warunki resocjalizacyjne jezeli zastrasza ofiare grozbami karalnymi? Udowodnione jest ze grozby byly - wiec nie spelnil zadnego z warunkow przedterminowego zwolnienia. Ja jestem hetero i pie..... ze jestem winien pedalskim gwaltom. Odpowiedz Link Zgłoś