drinks 07.02.06, 22:12 Czytaliście to? wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3151682.html hłe hłe hłe, pusty śmiech mnie ogarnia, zostawię to bez komentarza...... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Roman Re: Rządowe taxi dla Rydzyka - ale jaja :-))))))) IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 08.02.06, 09:05 Nie ma się czemu dziwić, wszak to IV RP - Rydzykland czyli bananowa republika ojca Rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jekdok Helichopter tyż by dali ;-)))))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 09:14 Co zważywszy na stan rządowych latawców mogłoby byc ciekawym eksperymentem i kto wie czy nie największym dokonaniem obecnego rządu (przy sprzyjających okolicznościach oczywiście ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakir Re: Helichopter tyż by dali ;-)))))))) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.02.06, 11:29 daj spokój - tylko męczennika nam w tym kaczolandzie brakuje :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakir Re: Rządowe taxi dla Rydzyka - ale jaja :-))))))) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.02.06, 10:22 Rydzyk powinien sobie zapewnic karte stałego klienta na trasie W-Wa - Torun w Regularnej Komunikacji Rzadowej... Odpowiedz Link Zgłoś
robak_wroc Re: Rządowe taxi dla Rydzyka - ale jaja :-))))))) 08.02.06, 10:38 nic dodac - nic ujac. fakt ma wielgasnego plusa u mnie (i pewnie u wielu polakow) za taka prowokacje. pokazali jakie robi sie tutaj rydzykowo. ps. wczoraj w zajedwabistym radiu oczywiscie maryja, tadzio modlil sie za "glupote" reporterow faktu. nic tylko sluchac ;] pluto - sluchales? dalej wierzysz w tego faszyste? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakir Re: Rządowe taxi dla Rydzyka - ale jaja :-))))))) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.02.06, 11:06 Powoli wychodzi identyczność zachowan "prawych i sprawiedliwych" przy władzy w porównaniu z poprzednia ekipą, a służalczośc jest wręcz powalajaca... To sie nazywa naprawa państwa? zresztą na razie państwo = ideologizacja życia - mie ma miejsca na społeczeństwo, gospodarkę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niko Re: Rządowe taxi dla Rydzyka - ale jaja :-))))))) IP: *.makler.local / 195.187.134.* 08.02.06, 11:11 dajcie spokoj, o co wam chodzi? Minister chciał ułatwic zycie człowiekowi od ojca Rydzyka. jakby rządziła PO, samochody byłyby wysyłane na hasło "Schetyna", jakby rządził SLD na hasło "Oleksy" i tak dalej. Taka jest władza, absolutnie ma roznicy kto rządzi. Róznica jest tylko w tym, kto może zamawiać minister- taxi. Po co więc ujadać na Radio i na PIS? Odpowiedz Link Zgłoś
robak_wroc Re: Rządowe taxi dla Rydzyka - ale jaja :-))))))) 08.02.06, 11:24 Gość portalu: Niko napisał(a): > jakby rządził SLD na hasło "Oleksy" i tak dalej. Taka jest władza, absolutnie > ma roznicy kto rządzi. Róznica jest tylko w tym, kto może zamawiać minister- > taxi. Po co więc ujadać na Radio i na PIS? ujadac? to nie ujadanie, tylko glos rozpaczy co sie tu dzieje. wyszlo na jaw jakim wplywowym czlowiekiem jest rydzol i tyle. niby zwykly xiadz, a popatrz jak kolo niego skacza, podpisuje w JEGO telewizji "katolickiej" pakty i inne takie. to powinno byc w publicznych mediach a nie "katolickich". dlaczego dostep do takich programow maja miec tylko "katolicy" ? poza tym cala ta zabawa w radio i telewizje nie wzrusza rydzyka ktory od lat nie placi podatkow, a zaden zlamas ze skarbowki, ktory zgnoi za 5pln biednego czlowieka, nie wezmie sie za tego grzyba. wytlumaczysz to jakos? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakir Re: Rządowe taxi dla Rydzyka - ale jaja :-))))))) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.02.06, 11:26 co najmniej z kilku powodów: 1. Kategoryczne stwierdzenia że takie sytuacje nie beda miały miejsca (co w wypadku nie tylko tego ministra pozazuje ze to to pustosłowie- ale akurat obecny rząd mocno sie w tym specjalizuje:)) 2. Chciał pomóc - mógł zamówic taksówkę - w Warszawie nawet takich jak lubi Rydzyk nie brakuje 3. Ostentacyjna wręcz służalnośc wobec człowieka który na antenie swego radia i telewizji sieje nienawiść (np rasową) - (wiem o czym mówie - oglądam na kablówce), nie toleruje innych poglądów, wyzuskuje swoich (tak swoich - to nie pomyłka) wyznawców. 4. Jak tak dalej pójdzie to przy PIS zostaną tylko środowiska maryjne, rozliczeniowe i zagorzałych ultrakatolików - to mówie na przykładzie znajomych i rodziny która na PIS częsciowo głosowała i kategorycznie twierdzi ze to był błąd... (cały przekrój wiekowy) PS. ostani pomysł to tworzenie list niechętnych radiu pod kątem wyborów samorządowych - co prawda nie mam zamiaru startowac, ale mozna mnie z marszu dopisac do tej listy - bedzie to dla mnie ogromny zaszczyt :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słuchacz utwory wybrane z eteru Radia Maryja IP: *.e-wro.net.pl 08.02.06, 11:56 autektyki ? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=567&w=30067997&a=30067997 Odpowiedz Link Zgłoś
robak_wroc Re: utwory wybrane z eteru Radia Maryja 08.02.06, 16:46 czesc z nich sam slyszalem wiec obawiam sie, ze to same autentyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Rządowe taxi dla Rydzyka - ale jaja :-))))))) IP: *.kom / *.os1.kn.pl 08.02.06, 17:21 a jakby babcia miała wąsy to by była dziadkiem. Żałosna typowa obrona przez atak klakiera PIS-u. Co by wyście zrobili bez PO i SLD? Winę trzeba by zwalać chyba na marsjan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman Re: Rządowe taxi dla Rydzyka - ale jaja :-))))))) IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 08.02.06, 15:07 > pluto - sluchales? dalej wierzysz w tego faszyste? W cuda wierzysz ;-) Pluto, jak i inne dzieci o. dyrektora, jest impregnowany na racjonalne argumenty. Odpowiedz Link Zgłoś
robak_wroc Re: Rządowe taxi dla Rydzyka - ale jaja :-))))))) 08.02.06, 16:44 ciii... mialem promil nadzeji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Zmusilem sie i sluchalem IP: *.kom / *.os1.kn.pl 08.02.06, 23:06 Nie ma bardziej faszystowskiej stacji niż Radio Maryja. Prowadzący audycje nawołują do nienawiści. Za to co prawi w eterze pan T.Rydzyk powinien on stanąć przed sądem z urzędu i natychmiast dostać wyrok bez zawieszenia. To nie jest kapłan. To polityk i byznesmen pełną gębą. Problem w tym, że zastraszył całą hierachię. Te wszystkie Glempy i inne Pieronki i Życińskie boją się Rydzyka jak diabeł święconej wody. Wiedzą, że zadarcie z Rydzykiem to rozłam w kościele i utrata około 2 milionów owieczek. P.S. Pluto10 - nie odpisuj na ten post. Dla mnie jestes powietrzem. Odpowiedz Link Zgłoś
pluto10 Re: Rządowe taxi dla Rydzyka - ale jaja :-))))))) 10.02.06, 18:37 robak_wroc napisał: > nic dodac - nic ujac. fakt ma wielgasnego plusa u mnie (i pewnie u wielu > polakow) za taka prowokacje. pokazali jakie robi sie tutaj rydzykowo. > > > ps. wczoraj w zajedwabistym radiu oczywiscie maryja, tadzio modlil sie za > "glupote" reporterow faktu. nic tylko sluchac ;] > > > pluto - sluchales? dalej wierzysz w tego faszyste? > My się nigdy nie poddamy szatanowi. Nawet w godzinę śmierci będziemy oddani Radiu Maryja i umiłowanemu o.Rydzykowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghost Re: Rządowe taxi dla Rydzyka - ale jaja :-))))))) IP: *.kom / *.os1.kn.pl 11.02.06, 17:07 jak już wytrzeźwiałeś to może napisz coś sensownego na temat Odpowiedz Link Zgłoś
robak_wroc Re: Rządowe taxi dla Rydzyka - ale jaja :-))))))) 13.02.06, 04:02 pluto10 napisał: > > pluto - sluchales? dalej wierzysz w tego faszyste? > My się nigdy nie poddamy szatanowi. Nawet w godzinę śmierci będziemy oddani > Radiu Maryja i umiłowanemu o.Rydzykowi. chwila chwila, a gdzie w tym wszystkim jest szatan? moze szatanskim pomyslem bylo to, ze ktos sprawdzil jak wplywowa osoba jest tadek? powiedz mi prosze pluto jak wytlumaczysz ta nienawisc i rasizm jaki jest w sluchaczach radia maryja i tefał trwam. a konkretniej mowiac jak ustosunkujesz sie do tego: lukasz.fhm.pl/ojciec_dyrektor.wmv jak dla mnie to jest rasizm w czystej postawic w wydaniu bojowek moherowych. Odpowiedz Link Zgłoś
robak_wroc Re: Rządowe taxi dla Rydzyka - ale jaja :-))))))) 13.02.06, 17:10 pluto - czekam caly czas na Twoja odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Rządowe taxi dla Rydzyka - ale jaja :-))))))) IP: *.kom / *.os1.kn.pl 13.02.06, 17:34 żebyś się nie ździwił że Ci opowie. Oni się zachowują jak kundelki które poszczekają i uciekną. O merytorycznej dyskusji możesz zapomnieć. Jedyna odpowiedź jak już padała była w stylu "a u was biją murzynów" Odpowiedz Link Zgłoś
robak_wroc Re: Rządowe taxi dla Rydzyka - ale jaja :-))))))) 14.02.06, 16:15 w sumie nie do konca licze na odpowiedz od pluta, ale za to forumowicze beda mieli kolejny dowod jaka wiara kieruja sie sluchacze radia em. po prostu jest to wiara w rydzola, a nie wiara w boga. od masonow powyzywaja, zaglosuja na to i tamto cogrzybek przykaze i juz. pogadaja ze nie poddadza sie szatanowi itp bzdety. wiesz kto nami rzadzi? juz to chyba na tym forum ktos powiedzial: PISiOR - Prawo I Sprawiedliwosc I Ojciec Rydzyk Odpowiedz Link Zgłoś
13monique_n Re: Rządowe taxi dla Rydzyka - ale jaja :-))))))) 15.02.06, 11:25 Wielkie dzieki, robak_wroc za rozroznienie pomiedzy wyznawcami jedynie slusznego radia ;))), a osobami wierzacymi. Czasem sie zastanawiam, czy moherowa partia ma swiadomosc, ile szkody czyni wizerunkowi osoby wierzacej.... grrrrrr.... i wtedy mnie odbiega wszelka tolerancja dla oszolomow. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
pluto10 Re: Rządowe taxi dla Rydzyka - ale jaja :-))))))) 14.02.06, 16:36 robak_wroc napisał: > pluto10 napisał: > > > > pluto - sluchales? dalej wierzysz w tego faszyste? > > My się nigdy nie poddamy szatanowi. Nawet w godzinę śmierci będziemy odda > ni > > Radiu Maryja i umiłowanemu o.Rydzykowi. > > chwila chwila, a gdzie w tym wszystkim jest szatan? moze szatanskim pomyslem > bylo to, ze ktos sprawdzil jak wplywowa osoba jest tadek? Sztan jest w każdym który źle czyni. A wy to robicie bo oczerniacie Bożego Kapłana. Odpowiedz Link Zgłoś
robak_wroc Re: Rządowe taxi dla Rydzyka - ale jaja :-))))))) 14.02.06, 16:38 pluto10 napisał: > Sztan jest w każdym który źle czyni. A wy to robicie bo oczerniacie Bożego > Kapłana. czy sprawdzenie tego jak wplywowa osoba jest wasz zbawiciel jest zle? czy wyzywanie innych od masonow, zydow itp nie jest "szatanskie" ?? Odpowiedz Link Zgłoś
ram Re: Rządowe taxi dla Rydzyka - ale jaja :-))))))) 15.02.06, 11:04 Nie traktuj Plutka poważnie i nie dyskutuj z nim merytorycznie. Ja stawiam na to, że to zwykły spamer, który sobie robi jaja i cieszy się gdy wielu daje się nabrać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Re: Rządowe taxi dla Rydzyka - ale jaja :-))))))) IP: *.kom / *.os1.kn.pl 14.02.06, 19:08 Rydzyk? Jaki on boży? Przecież to człowiek najpodlejszego gatunku! Odpowiedz Link Zgłoś
robak_wroc Re: Rządowe taxi dla Rydzyka - ale jaja :-))))))) 14.02.06, 23:22 zle mowisz! to przestepca doskonaly! nikt go nie ruszy, wszyscy wiedza o walkach, a jeszcze limuzyne rzadowa podstawia ;) a pluto10 niczym skonczony dupek nie odpowiada na moje jakze proste pytanie. cala prawda o wyznawcach rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ozon Pluto, jaki ty głupi jesteś... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 14.02.06, 23:17 Aż mi żal ciebie. Chętnie bym się z tobą na "solo" umówił, jak z Wrocka jesteś, i wpie..spuścił... Twojemu "guru" rydzykowi zresztą też, ale to już do Torunia bym się musiał pofatygować po tego kutasa złamanego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Rządowe taxi dla Rydzyka - ale jaja :-))))))) IP: *.kom / *.os1.kn.pl 09.02.06, 20:22 wiadomosci.onet.pl/1257277,11,1,0,120,686,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: era Re: Rządowe taxi dla Rydzyka - ale jaja :-))))))) IP: *.e-wro.net.pl 09.02.06, 20:41 Tak się wesoło żyje w Kaczystanie;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kraj Kompletna kompromitacja Donalda Tuska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 06:32 Kompletna kompromitacja Donalda Tuska. Przy okazji hucznych obchodów stu dni rządu, które same w sobie były kolosalną żenadą okazało się, że nawet tak durny show można przebić czymś jeszcze głupszym. Jeszcze żałośniejszy od Marcinkiewicza okazał się Wojciech Olejniczak, który z grobową miną oznajmił, że w ciągu stu dni Marcinkiewicza w Polsce przybyło 150 tysięcy bezrobotnych. Każdy średnio rozgarnięty student ekonomii wie, że w styczniu ZAWSZE bezrobocie jest większe niż w październiku i tak jest co roku. W styczniu co roku bezrobocie jest zawsze największe. Porównywanie poziomów bezrobocia ma sens tylko jeśli porównuje się to rok do roku. Rok temu w styczniu bezrobocie było wyraźnie większe. Oczywiście to, że dzisiaj jest niższe nie jest zasługą Marcinkiewicza, ale używanie takiego argumentu w debacie publicznej kompromituje osobę, które ten temat w taki sposób podnosi. Tym smutniej mi było, kiedy wieczorem u M.Olejnik usłyszałem jak ten sam argument ze złością w oczach podnosi Donald Tusk. Zrobił z siebie kompletnego idiote do tego stopnia, że nawet Przemysław Gosiewski, który z nim rozmawiał na jego tle zabłyszczał niczym diament. Tusk powinien sie zapisać na korki z ekonomii do Chlebowskiego albo Gronkiewicz Waltz. Im też pewnie było wstyd za swojego szefa. PiSowi można zarzucić masę poważnych spraw, ale akurat nie to, że przez nich rośnie bezrobocie. Bo na razie nie rośnie przez nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakir Re: Kompletna kompromitacja Donalda Tuska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.02.06, 09:20 jedno powazne ale - bezrobocie jest wyzsze niż w analogicznym okresie roku ubiegłego - tak ze te zarzuty akurat nie do końca sa bezpodstawne. Zanaczam ze nie pamiętam źródła tej inforamcji (była to GW, Rzeczpospolita lub onet) Natomiast w okresie trzymiesięcznym mozna zacząc pewne tendencje obserwować... Nie iem czy zepchnięcie spraw gospodarczych na bok - wręcz zanichanie działan - pomaga w zwiekszaniu miejsc pracy... Ale o tym sie przekonamy niedługo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Oj Panie Fakir, nie klam Pan IP: *.mat.univie.ac.at 14.02.06, 16:29 > jedno powazne ale - bezrobocie jest wyzsze niż w analogicznym okresie roku > ubiegłego Tylko sprawdz sobie Pan dane: 01.2005 - stopa bezrobocia 19,4% 01.2006 - stopa bezrobocia 18,1% To juz naprawde trzeba sie uciekac do klamstw? Argumentow merytorycznych zabraklo? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: Oj Panie Fakir, nie klam Pan 14.02.06, 23:56 teraz jeszcze tylko policz, ile przez ten rok wyjechało z kraju. I wtedy dopiero będziesz miał prawdę, ile przybyło miejsc pracy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakir Re: Oj Panie Fakir, nie klam Pan IP: 217.97.139.* 15.02.06, 08:02 nie mam zwyczaju kłamać w takich kwesyaiach, o ile wiem oficjalne statystyki nie łapią wszystkich wyjeżdzających, ale to juz problem metodologii a nie mojego prawdomówienia. Niestety nie zbieram gazet, bo bym Ci wskazał droge do arturkułu - prawdopodobnie były to strony gospodarcze GW lub Rzeczpospolitej. Mimo zlosliwego tytułu gdalej pozostaniesz jesdnym z bardziej rzeczowych rozmówców tego forum (wg mnie oczywiscie :)) A jak pojawią sie oficjalne sttystyki - chyba ze gdzies są juz dostępne - i bedzie inaczej - to ok - stwierdze ze myliłem sie (ale nie kłamałem!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakir Re: Oj Panie Fakir, nie klam Pan IP: 217.97.139.* 15.02.06, 08:17 hehe, zle odczytałem intencje - cała gadka (oprócz rzeczowści wypowiedzi) powinna byc wyzej:) 2. sprawdziłem dane - kajam się - rzeczywiscie nio chodziło o stopę bezrobocia, NA pewno natomiast była mowa o silnym wzroście jakiegoś wskażnika - Byc moze chodziło o wiekszy bezwgledny wzrost liczby bezrobotnych sezonowych - ale to niestety musiałbym wrócić do artykułu. w kazdyn razie artykuł alarmował o tym ze nie wszystko z miejscami pracy jest tak cacy jak pokazują statystyki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Oj Panie Fakir, nie klam Pan IP: *.mat.univie.ac.at 15.02.06, 09:15 Kiedy mowie o wskaznikach to zawsze sprawdzam najpierw GUS, tym razem tez :)) > ze nie wszystko z miejscami pracy jest tak cacy jak pokazują statystyki :) Natomiast nikt nie mowi o tym ze jest cacy - 18,1 czy 19,4% to na pewno nie jest cacy. Moj post odnosil sie jednak do czego innego - nie chodzi mi o to ze 18,1 jest "duzo" lepsze od 19,4, bo nie jest. Ale uzywa sie ostatnio bardzo duzo zafalszowan zeby tylko podeprzec swoje tezy i to staralem sie wytknac Panu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakir Re: Oj Panie Fakir, nie klam Pan IP: 217.97.139.* 15.02.06, 10:02 Zafałszowana jest takze ta stopa bezrobocia :) - masa ludzu wymyka się z oficjalnej ewidencji... - reszte wyjaśniłem... Powiem inaczej - o ile mogałby zmaleć ta stopa bezrobocia, gdyby nie zaniechano zmian podatkowych? (to co sie proponuje to czysta kosmetyka...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Oj Panie Fakir, nie klam Pan IP: *.mat.univie.ac.at 15.02.06, 10:18 > Zafałszowana jest takze ta stopa bezrobocia :) - masa ludzu wymyka się z > oficjalnej ewidencji Tylko, ze ta stopa jest mniej wiecej zawsze liczona w takim sam sposob, a wiec, tak czy inaczej daje jakas projekcje rzeczywistosci, z ktorej mozna probowac cos wnioskowac. Ponadto, jakos kiedy pan wspominal o tej rzekomo "znaczaco rosnacej" stopie bezrobocia, to wtedy pan nie wspominal o tym, ze jest ta stopa zafalszowana - dziwnym trafem dopiero teraz, kiedy sie okazalo ze pan sie mylil, zaczelo to panu przeszkadzac. Zreszta samo to stwierdzenie, ze stopa bezrobocia jest zafalszowana, to tez jesli chodzi o styczniowe dane to mozna by sobie podyskutowac czy rzeczywiscie az tak bardzo jest zafalszowana. W koncu do tej pory osoby wyjezdzajace z kraju (i to nawet w/g naszej - jakze miarodajnej - GW) raczej sie nie wyrejestrowywaly z urzedow pracy, bo musieli sie tam stawiac tylko raz na kwartal (chyba?). To dopiero teraz po zmianach zobaczymy efekty koniecznosci stawiania sie w UP co miesiac. > Powiem inaczej - o ile mogałby zmaleć ta stopa bezrobocia, gdyby nie zaniechano > zmian podatkowych? Rozumiem, ze probujemy zmienic temat - ale odpowiem Panu tak: odnosnie tego okresu, o ktorym Pan sam raczyl wspomniec, to (rzekomo?) zaniechane zmiany podatkowe na rok 2007 nie zmienilyby nic a nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakir Re: Oj Panie Fakir, nie klam Pan IP: 217.97.139.* 15.02.06, 10:53 Tematu nie zmieniam, ponieważ już co mogłem to wyjaśniłem i go zakończyłem... A pytanie na koniec dotyczyło tego co nas czeka - kosmetyczne zmiany podatkowe na pewno nie pomogą w w zwalczaniu bezrobocia - zabiegi stystyczne i formalne podane przez Pana wyżej - zapewne tak... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Oj Panie Fakir, nie klam Pan IP: *.mat.univie.ac.at 15.02.06, 11:00 > Tematu nie zmieniam, W takim razie zmylilo mnie uzyte przez pana wyrazenie "ta stopa bezrobocia" - "ta" rozumialem jako "ta o ktorej rozmawialismy" czyli styczniowa z 2006. > na pewno nie pomogą w w zwalczaniu bezrobocia - zabiegi stystyczne i formalne > podane przez Pana wyżej - zapewne tak... Tylko, ze to nie sa zabiegi formalne - moim zdaniem (i nie tylko moim, ale tez wielu osob, ktore probuja zatrudniac ludzi w Polsce) bezrobocie jest przeszacowane a nie niedoszacowane. W takim razie nie myslmy o tych zabiegach jako o dzialaniach wirtualnych, tylko raczej majacych na celu lepsze oddanie rzeczywistosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakir Re: Oj Panie Fakir, nie klam Pan IP: 217.97.139.* 15.02.06, 11:15 > Tylko, ze to nie sa zabiegi formalne - moim zdaniem (i nie tylko moim, ale tez > wielu osob, ktore probuja zatrudniac ludzi w Polsce) bezrobocie jest > przeszacowane Z tym akutrat całkowicie się zgadzam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Oj Panie Fakir, nie klam Pan IP: *.mat.univie.ac.at 15.02.06, 09:11 A moze by tak jednak cos merytorycznie odnosnie mojej wypowiedzi, a nie swojego widzimisie? Odpowiedz Link Zgłoś
robak_wroc Re: Oj Panie Fakir, nie klam Pan 16.02.06, 02:09 a pluto jak nie odpowiadal tak nie odpowiada. co za ćwok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Kompletna kompromitacja Donalda Tuska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 07:21 No tak, charakter człowieka poznaje się w sytuacji trudnej, a oni taką mają.Ja Olejniczka to nawet rozumię, ale Tusk, Rokita i reszta zachowują sie skandalicznie w swoiej beznadziejnej determinacji.Najchetniej zmieniliby wszystko od razu bez względu na konsekwencje, i to słychac w ich wypowiedziach, i to ludzie widza i słyszą.Dawniej miałem o Tusku wysokie mniemanie, o Rokicie dużo mniejsze.Teraz jestem przekonany,że im chodzi tylko o władzę.Ale okazuje się,że politycy z nich całkiem przeciętni nie mówiąc o możliwościach intelektualnych.No, nie moga sobie poradzić z Kaczyńskimi w żaden sposób. Pozostaje im tylko złośliwość. No bo mając poparcie mediów, czyli samograj, tak fatalnie wszystko przegrać??? To chyba tylko nieudacznik może czegos takiego dokonać.I tu nalezu im współczuć, ale jestem bardzo zadowolony,że to nie Tusk i Rokita rządza tym krajem.Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Kompletna kompromitacja Donalda Tuska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 07:34 objawy po dziadku : klopoty z odróznianiem fantazji od rzeczywistosci, widzenie i slyszenie rzeczy nie istniejacych tu i teraz (omamy sluchowe i wzrokowe), nielogiczne myslenie, bardzo obrazowe i udziwnione mysli i pojecia, skrajne nastroje, dziwaczne zachowania, koncepcje, za którymi inni "nie nadazaja", zachowywanie sie jak dziecko mlodsze (nieadekwatnie do wieku), nasilone leki, napady strachu, branie fikcji telewizyjnej za rzeczywistosc, powazne problemy w zawieraniu i utrzymywaniu przyjazni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman Re: Kompletna kompromitacja Donalda Tuska IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 10.02.06, 08:37 A jakie są objawy po Rydzyku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Skończcie tą idiotyczną dyskusję IP: *.kom / *.os1.kn.pl 10.02.06, 11:31 Moherowe berety do budy! Nie odwracajcie kota ogonem. Rydzyk rządzi a nie rząd to raz. Trwa walka kaczorów o władzę a Państwo i obywtele są na dalekim miejscu. Niech was PiSiory trafi szlag! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Kompletna kompromitacja Donalda Tuska IP: *.kom / *.os1.kn.pl 10.02.06, 14:39 faktycznie, twoje objawy niepokojące. Ja bym się natychmiasr udał do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakir Re: Kompletna kompromitacja PIS? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.02.06, 09:39 Przegrali - fakt. Nie uprawiali demagogii. CZyli co, mają by się wyrzec tego co głosili i przyklaskiwac kontrowersyjnym poczynanio rządu (a raczej sz.e J. Kaczyńskiego)? Są opozycją i wypełniają swoją rolę... Jak pisałem wcześniej wielu moich znajomych zmieniło zdanie - (nie mówiąc o rodzinie w byłym siedleckim, która dała sie złapac na lep o dziadku Tuska - dla nich hasło Niemiec brzmi strasznie, zrozumieniu sytuacji pomogła dopiera analogia do wojska carskiego - gdzie całe pokolenie moich przodków było zmuszane do słuzby wojskowej) Nie wiem czy tandem Tusk - Rokita byłby lepszy. Wiem na pewno ze władza byłby bardziej przejrzysta - bez bezbarwnego prezydenta, tajemniczej prezesowsko - rydzykowsko dwuwładzy, wreszcie bez kompromitujecego wejscia do wspołrządzenia "partiI osób z wyrokami i sprawami kryminalnymi" oraz osób wyznających poglady wręcz rasistowskie (MW) i ultrakatolickie, które to chcą narzucić wszystkim... (patrz manipulacje przy ustawach dotyczacych mediów). na razie obserwujemy ogromne zadowolenie z prac rządu, przepraszam samozadowolenie z prac rządu. Ile będzie wynosił rachunek za rozdawnictwo i zaniechanie działan w sferze gospodarczej? Ile będzie kosztowała rozbudowa nowych instytucji rządowych, czesto dublujących w kompetencjach już istniejące? W koszu leży idea "taniego państwa", 3 mln mieszkań, a podatki jak na razie idą w górę w porównaniu z zeszłym rokiem... Tvp ma stac sie tubą propagandową rządu, a wzorem dla niej ma byc TV "Trwam", PAP tubą LPR, Samoobrona wziasc instytucje rozdzielajace miliony (to tak jakbym osobie z wyrokiem za kradzież kazał domu pilnować). Nie mówie że inni nie byliby lepsi. Ale inni demagogicznie nie stweirdzali ze zrobią z tym raz wreszcie porządek, tylko po to zeby po zdobyciu władzy odwrócić pojęcie prawa, sprawiedlowosci o 180 stopni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drinks Dobrze powiedziane, fakir. Nic dodać, nic ująć. IP: *.magma-net.pl 11.02.06, 17:55 > na razie obserwujemy ogromne zadowolenie z prac rządu, przepraszam > samozadowolenie z prac rządu. nie pomyliłeś się, zadowolenie z rządu, bezkrytyczne, to jak sadzę cecha większości elektoratu PISiorów - ludzie w tym kraju nie rozumieją, że polityk- kłamca powinien podać się do dymisji a partia-kłamców powinna trafić na śmietnik historii. A wyborcy są od tego, żeby wymagać od wybranych pracy i efektów, a nie pustych obietnic. Dla tego elektoratu nie jest ważne, że rząd nic nie robi, ważne jest, że jest to swój rząd. Co śmierdzi mi na milę takim "nowoczesnym" PRL-em. Jedyna słuszna partia, jedna słuszna polityka, jedynie słuszne media itp itd. Tylko czasu szkoda, a i wiara w polityków i zmianę standardów jakoś w reszcie narodu maleje......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Kompletna kompromitacja PIS? IP: *.mat.univie.ac.at 14.02.06, 16:59 > Przegrali - fakt. > Nie uprawiali demagogii. CZyli co, mają by się wyrzec tego co głosili i > przyklaskiwac kontrowersyjnym poczynanio rządu (a raczej sz.e J. Kaczyńskiego)? Nie - powinni glosowac za becikowym :)) A z ta demagogia to tez troche nie tak - no bo jak nazwac twierdzenia o tym, ze ma sie program dla rzadu, ktorego to programu sie wcale nie mialo? :)) > W koszu leży [...] 3 mln mieszkań A to jest bardzo ciekawe - bo nie tak dawno temu GW opublikowala prognozy mowiace o tym, ze w okolicach roku 2008 lub 2009 banki hipoteczne beda udzielaly w Polsce okolo 100 mld pln kredytow na mieszkania rocznie. Nawet przyjmujac wtedy srednio 5000-6000 pln/m^2 to daje cos rzedu 2 - 3 mln mieszkan w 8 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakir Re: Kompletna kompromitacja PIS? IP: 217.97.139.* 16.02.06, 08:47 > Nie - powinni glosowac za becikowym :)) Są w opozycji - ich rolą jest m.in pokazywać obłudę rządzacych :) Czekam na wyciągniecie przez PO propozycji podatkowych PIS i ich reakcje na to - ciekawe czy dojdzie do takiej histerii jak w poniedziałek? > A to jest bardzo ciekawe - bo nie tak dawno temu GW opublikowala prognozy > mowiace o tym, ze w okolicach roku 2008 lub 2009 banki hipoteczne beda udzielal > y Ciekawe czy te prognozy uwzględniają zaostrzenie kryteriów przyznawania kredytów walutowych, brak planów zagospodarowania przestrzennego skutecznie hamujacych rozwój budownictwa? Prognozy to maja do siebie że nie zawsze się sprawdzają, A możliwości mieszkaniowe i co za tym idzie kredytowe zależa od poziomu dochodów i ich stałości (czyli pośrednio też niskiego bezrobocia :))). Osobiście ciężej byłoby mi brac kredyt teraz niz 2 lata temu (mocna zlótówka, co za tym idzie większe obciązenie w walucie, niepewnośc polityczna - za tym idzie gospodarcza (polityka ukierunkowana na socjal wg mnie jes ZLA) (A tak półżartem)- przy tym tempie migracji zarobkowej aż tyle mieszkań nie będzie potrzebnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Kompletna kompromitacja PIS? IP: *.mat.univie.ac.at 17.02.06, 11:40 > Są w opozycji - ich rolą jest m.in pokazywać obłudę rządzacych :) No wlasnie - mysle, ze zgodzimy sie, ze w tym przypadku wyszli poza samo "pokazywanie" :) > Ciekawe czy te prognozy uwzględniają zaostrzenie kryteriów przyznawania > kredytów walutowych, brak planów zagospodarowania przestrzennego skutecznie > hamujacych rozwój budownictwa? Prognozy byly z IBnGR - mysle, ze "cos tam" uwzgledniaja, choc niestety nie sa ogolnie dostepne na stronie instytutu. W roznych zrodlach (wp, gw, etc) byly w rozny sposob cytowane i komentowane. Wiec nie daje glowy, ze chodzilo o to ze w 2009 roku bedzie sie udzielalo 100+ mld pln. Istnieje mozliwosc, ze chodzilo o sume kredytow hipotecznych w bankach w 2009. Ale mozna tez podeprzec sie innymi statystykami, ktore mowia, ze w 2005 udzielono w Polsce circa 25 mld pln kredytow mieszkaniowych (tzn., przeznaczonych rzeczywiscie na mieszkania, a nie na inne inwestycje w nieruchomosci) i ze ten rynek rosnie cos rzedu 50% rocznie. No i jedna wazna informacja - kredyty mieszkaniowe sa nie tylko na nowe mieszkania :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Ostatni skok Kwaśniewskiego na kase podatnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 19:57 Ostatni skok Kwaśniewskiego na kase podatnika Prezydent Aleksander Kwaśniewski przygotował sobie w ostatnich dniach urzędowania miękkie lądowanie za pieniądze podatników. Sam sobie i swoim fundacjom wynajął państwowy budynek. Za grosze i na pięć lat, czyli całą kadencję Lecha Kaczyńskiego. Luksusów prywatnemu obywatelowi Kwaśniewskiego nie zabraknie, bo w 2005 r. jego kancelaria przeznaczyła na remont budynku prawie milion złotych. Działania byłego prezydenta potępiają zgodnie przedstawiciele zwalczających korupcję organizacji – Transparency International, stowarzyszenia Stop Korupcji i Programu przeciw Korupcji Fundacji im. Stefana Batorego. – To ewidentne nadużycie funkcji publicznej dla celów prywatnych. Z pewnością należy je zaliczyć do szeroko rozumianej korupcji – mówi Małgorzata Wojciechowska- Brennek, prezes Transparency International Polska. Kominki, cokoły, klimatyzacja Willa przy ulicy Bacciarellego 4 w Warszawie. Do niedawna mieszkali tu pracownicy Kancelarii Prezydenta. Ale w ubiegłym roku w budynku rozpoczął się wielki remont. Zainstalowano klimatyzację, wybudowano ozdobne kamienne cokoły, przeprowadzono renowację kominków, wbudowano w ściany meble, wstawiono nowe drzwi, przeprowadzono malowanie i położono nową posadzkę. Wymieniono też instalację elektryczną i wodno-kanalizacyjną. Na te i inne remonty Kancelaria Prezydenta wydała prawie milion złotych z pieniędzy podatników (dokładnie 981 tys. 130 zł i 34 gr). Gdy nowy prezydent Lech Kaczyński wprowadził się do Pałacu Prezydenckiego, okazało się, że to nie jego pracownicy mają zamieszkać pośród tych luksusów. Bo tuż przed zakończeniem kadencji Kwaśniewskiego jego urzędnicy zawarli po cichu i w wielkim pośpiechu trzy umowy, przekazujące willę w prywatne ręce. Kiedy Kaczyński składał przysięgę... 23 grudnia 2005 r. Polacy oglądali w telewizji zaprzysiężenie prezydenta Lecha Kaczyńskiego. W tym samym czasie będący na wylocie urzędnicy Kwaśniewskiego nie próżnowali. Właśnie podpisywali umowę najmu części willi przy Bacciarellego dla biura byłego prezydenta. Dlaczego tylko części? Bo reszta budynku była w prywatnych rękach już od miesiąca. 17 listopada i 21 listopada inne części kamienicy trafiły w ręce Fundacji Jolanty Kwaśniewskiej „Porozumienie bez barier” i nowej fundacji samego Kwaśniewskiego – Amicus Europae (niewielki fragment budynku wynajmował też jeden z urzędników). Umowy podpisano na pięć lat. Tyle, ile trwać będzie kadencja prezydenta Kaczyńskiego. Wyremontowaną willę wynajęto po 5,50 zł za m kw. Oznacza to, że za wynajem mającej ogółem ponad 300 m kw. willi trzy instytucje zapłacą grosze. Biuro Aleksandra Kwaśniewskiego – 856,90 zł miesięcznie, Fundacja Amicus Europae – 470,25 zł miesięcznie, Fundacja „Porozumienie bez barier” – 530,59 zł miesięcznie. Umowy podpisali dyrektorzy Biura Administracyjno-Gospodarczego oraz Finansowego po akceptacji kierownictwa Kancelarii. Na wolnym rynku wynajem podobnych lokali kosztowałby wielokrotnie więcej. Parę miesięcy wcześniej, we wrześniu 2005 r., urzędnicy kancelarii Kwaśniewskiego podpisali umowę najmu na znajdujący się tuż obok, przy Klonowej 6, budynek Polskiej Konfederacji Pracodawców Prywatnych. Płaci ona za metr kwadratowy 12 euro, czyli ponad 40 zł. Jak dowiedzieliśmy się w Agencji Nieruchomości „Finpol”, jest to cena zbliżona do rynkowej. – W przypadku starych willi w okolicach ulicy Klonowej cena wynajmu kształtuje się w granicach 30-40 zł za m. Jeśli chodzi o biurowce czy budynki lepszej jakości, może być to znacznie więcej – powiedziano nam w agencji. Przyjaciele Europy, Ordynackiej i PZPR Tymczasem Waldemar Dubaniowski, były szef kancelarii prezydenta Aleksandra Kwaśniewskiego, nie widzi w zawarciu umów nic złego. – O remontach nic mądrego nie powiem, bo nie znam szczegółów. Mogę tylko powiedzieć, że remontowaliśmy np. dach w Kancelarii Prezydenta czy ośrodki wypoczynkowe wiedząc, że korzystać z nich będzie następca Aleksandra Kwaśniewskiego – mówi „Gazecie Polskiej”. Jak wspomina, kancelaria szukała wcześniej odpowiedniego lokalu w mieście, ale to co jej oferowano, nie nadawało się, bo standard nie zadowalał byłego prezydenta. – Były prezydent nie może urzędować w suterenie czy miejscu nadającym się na magazyn. Dubaniowski niczego wstydliwego nie widzi też w niskiej cenie wynajmu. – Taka cena zbliżona jest do tego, co miasto oferuje niekomercyjnym instytucjom – uważa. Co ciekawe, fundacji Kwaśniewskiego Amicus Europae (Przyjaciel Europy) lokal wynajęto na preferencyjnych warunkach zanim zdołała się jakąkolwiek pożyteczną działalnością wykazać. Choć na papierze istniała od lata 2004 r., to działalność zainaugurowała dopiero 13 grudnia 2005 r. Szefem rady fundacji jest Wiesław Olszewski, działacz SLD i Stowarzyszenia Ordynacka. Prezesem – Marek Słęcki, były pracownik Biura Prac Sejmowych PZPR. Z wypowiedzi Olszewskiego wynika, że fundacja zamierza strzec „dorobku prezydenta Kwaśniewskiego”. Publiczny urząd i prywatne cele Z tłumaczeniami Dubaniowskiego nie zgadzają się organizacje walczące z korupcją. Według Janusza Kowalskiego, prezesa stowarzyszenia Stop Korupcji, zachowanie kancelarii Kwaśniewskiego było skandaliczne. – To niesłychane. Jest oczywiste, że mamy tu do czynienia z działaniem nieetycznym. Istnieje także domniemanie korupcji. Wszystko wskazuje na to, że prezydent Kwaśniewski wykorzystał sprawowany urząd i majątek publiczny dla prywatnych celów – uważa Kowalski. Jego zdaniem, prezydent Kaczyński powinien rozwiązać umowę z wszystkimi trzema instytucjami. – I wszcząć kontrolę w kancelarii, by sprawdzić, czy ci, którzy je podpisali, nie złamali prawa. Waldemar Dubaniowski przyznaje, że Kaczyński ma prawo wypowiedzieć umowę. – Ale to świadczyłoby tylko o jego klasie – szantażuje jednak. Także Grażyna Kopińska, dyrektor Programu przeciw Korupcji Fundacji im. Stefana Batorego, krytykuje działania kancelarii prezydenta Kwaśniewskiego. – Wynajęcie przez prezydenta budynku samemu sobie jest bardzo nieeleganckie. Prezydent powinien poczekać, aż urząd obejmie jego następca i wtedy mógłby wnioskować o biuro dla siebie. Krętactw od metra Organizacji zwalczających korupcję nie przekonuje też obniżenie czynszu do 5,50 zł za m kw. Same, mimo że są organizacjami pożytku publicznego, płacą więcej. – Za wynajem naszej siedziby w Opolu płacimy 25 zł za m kw. – mówi Janusz Kowalski, prezes Stop Korupcji. – Takiej ceny jak 5,50 za m kw. na rynku nie ma. Kiedy my rozmawialiśmy na temat lokalu z warszawskim ZDM, to usłyszeliśmy wyjściowo o 15 zł – wspomina Małgorzata Wojciechowska-Brennek. Jak mówi dyrektor Grażyna Kopińska, najniższą stawkę w Warszawie, 7 zł za m, płaci grupa organizacji pozarządowych, które umowy podpisały 5-6 lat temu. Rzecz w tym, że takie uregulowania trudno odnosić do biura byłego prezydenta, bo przecież nie jest ono organizacją pozarządową. – Jeśli zaś chodzi o wspomniane fundacje, to lepiej by było, gdyby miały one podobne warunki rozwoju jak wszystkie inne – mówi Kopińska. Jak wynika z informacji na stronie internetowej Ministerstwa Sprawiedliwości, Fundacja Amicus Europae nie figuruje obecnie w rejestrze organizacji pożytku publicznego. Kowalskiego nie przekonuje tłumaczenie, że trzy instytucje dostały lokal taniej, bo są niekomercyjne. – Jeśli byłoby tak, że prezydent chciał wynająć lokale pożytecznym organizacjom, powinien to ogłosić publicznie i dać równe szanse wynajęcia willi Fundacji Helsińskiej, Caritas czy Polskiej Akcji Humanitarnej. A nie po cichu oddawać budynek byle komu wedle wlasnego uznania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek WIdać agnostyk się czegoś nauczył od Rydzyka IP: *.kom / *.os1.kn.pl 10.02.06, 21:00 Nauka nie poszła w las. Mimo wszystko Kwach nie przerósł mistrza. Przewalić kase na ratowanie stoczni, olewać polskie prawo, nie płacić podatków, prać brudne pieniądze. Rydzk jest nie do przebicia i pozostaje pierwszym oszustem RP i to bezkarnym! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heniek Re: WIdać agnostyk się czegoś nauczył od Rydzyka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.02.06, 09:05 Miało być o Rydzyku, a nie o Kwachu. Propagandzistom PiS nie pozostaje obecnie nic innego niż wykazywanie, że zdarzają się gorsi od Rydzyka i kaczorów. Ci gorsi nie występowali jednak pod hasłami moralnej odnowy i sztandarami religijnymi. Nie bili tym samym rekordow obłudy i oszukańczej hipokryzji. Hipokryzja kościoła jest nieprześcigniona, a jej szczytem jest udawanie, że episkopat nie ma sposobu na Rydzyka. Rydzyk jest dla kk błogosławieństwem, bo załatwia sprawy, do których hierarchom nie wypadałoby się mieszać. Dlatego zostanie świętym - moze jeszcze za życia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Re: WIdać agnostyk się czegoś nauczył od Rydzyka IP: *.kom / *.os1.kn.pl 12.02.06, 18:00 Święte słowa i ja bym dodał Jankowskiego. Ci dwaj są naturalni i robią to, co reszta hierarchów ukrywa przed bogiem, ludźmi i historią. Po tym co zrobił Dziwisz (zabrał - zamiast spalić - osobiste zapiski K. Wojtyłły wbrew jego woli) oraz Glemp (wbrew woli pochował s+p x. J.Twardowskiego na placu budowy w celach komercyjnych) jestem przekonany prawie w 100%, że wielu hierarchów kk nie wierzy w boga. Odpowiedz Link Zgłoś