Dodaj do ulubionych

Piekarnik ze sterowaniem sensorowym - warto kupić?

IP: 82.160.122.* 30.05.06, 18:57
Zastanawiam się nad zakupem piekarnika Gorenje B50 EP. Wyglada super ale mnie
dzis pan w Media Markcie postraszyl, ze jak mi sie cos popsuje to koszt
wymian moze byc wyzszy niz cena piekarnika i ze poleca raczej takie z
wystajacymi pokretlami (tyle, ze takie mi sie nie podobaja).
No i jestem w kropce.
Ma ktos piekarnik sterowany sensorowo (i czesto go uzywa)?
Jak sie sprawuje taki sprzet? Popsulo sie cos?
Obserwuj wątek
    • zayzayer Re: Piekarnik ze sterowaniem sensorowym - warto k 30.05.06, 19:49
      Gość portalu: dzurga napisał(a):

> dzis pan w Media Markcie postraszyl, ze jak mi sie cos popsuje to koszt
      > wymian moze byc wyzszy niz cena piekarnika i ze poleca raczej takie z
      > wystajacymi pokretlami
      Pan z MM jak rzadko kiedy bardzo mądrze powiedział. Jest jeszcze jeden problem -
      sterowanie sensorowe piekarnika jest fatalne w obsłudze. Najpraktyczniejsze są
      gałki.
      • Gość: janek Re: Piekarnik ze sterowaniem sensorowym - warto k IP: 195.137.246.* 01.06.06, 10:45
        chyba jeszcze nie wyszedłeś z epoki kuchni EWA.
        mam taki piekarnik i przed zakupem zdobyłem z wielu zródeł różne info.
        całkowicie nie pokrywają z twoją opinią i to potwierdzam.
    • Gość: erina1 Re: Piekarnik ze sterowaniem sensorowym - warto k IP: *.rajskanet.pl 30.05.06, 22:08
      Fajny jest Amiki,z chowanymi pokretłami mam taki ful opcja i jest super
      • qr700 Re: Piekarnik ze sterowaniem sensorowym - warto k 31.05.06, 19:20

Zobacz forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=653&w=40355013&a=40355013
        alternatywna.pl/art_1.php
        • Gość: dzurga Re: Piekarnik ze sterowaniem sensorowym - warto k IP: 82.160.122.* 31.05.06, 21:28
          Dzieki. Troche sie uspokoilam. Nie podobaja mi sie piekrniki z wystajacymi
          dynksaczkami a ten Gorenje Pinifarina z wygladu jest po prostu boski i idealnie
          pasuje mi do klimatu kuchni.
          A czesto go uzywasz? Bo u mnie piekarnik chodzi przynajmniej 2-3 razy w
          tygodniu.
          • qr700 Re: Piekarnik ze sterowaniem sensorowym - warto k 01.06.06, 05:21
            Piec używany w pieczeniu ciast ( rodzinne specjalistki od ciast nie wnosiły zastrzeżeń). Na co dzień głównie pieczenie mięs (skrzydełka , żeberka, zapiekanki itp) Korzystam głównie z automatu .
            Co do sterowania domownicy szybko się oswoili z problemem bo wszystkie procesy są wyświetlane graficznie w formie kolorowych ikon na panelu ( także ci wiekowi ).
            Trochę musiałem się nagadać w sprawie czyszczenia pieca (Tak bez szorowania się uda?) ale i to zostało zaakceptowane.
            Używam bardzo często pieca z Candy z linii Plan i stwierdzam że energetycznie Pinifarina ma przewagę - krótszy czas pieczenia nawet do 30 minut .
            Tyle roboczych spostrzeżeń.
            Pozdrawiam
    • Gość: malak8 Re: Piekarnik ze sterowaniem sensorowym - warto k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 21:36
      Polecam. Mam od dwóch lat i jest super! Tak jak wygląda świetnie, tak działa.
    • allija Re: Piekarnik ze sterowaniem sensorowym - warto k 02.06.06, 07:56
      Ja mam taki piekarnik, tyle, że Amica. Jest usytuowany tradycyjnie, pod płytą.
      I tu sa pewne problemy, kiedy korzystam z płyty a jednocześnie piekarnik
      pracuje to sensory, mimo włączonej blokady, potrafią się przełączyc lub
      całkowicie wyłączyć piekarnik i wszystkie nastawy tym samym biorą w łeb.
      To moze byc denerwujące, szczególnie jeśli jest ustawiony czas pieczenia,
      którego nie pamietasz, no bo i po co skoro powinien to "zrobic" piekarnik.
      To jedyne moje zastrzeżenie, jak do tej pory nic się nie popsuło a używam go
      już 5 lat.
      • Gość: dzurga Re: Piekarnik ze sterowaniem sensorowym - warto k IP: 82.160.122.* 06.06.06, 19:21
        U mnie piekarnik bedzie na wysokosci, kilka szafek od plyty wiec takie problemy
        powinny mnie ominac.
        Dzieki za opinie, za kilka dni jade kupic sliczna Pinifarine :) i mam nadzieje,
        ze sie bedzie dobrze sprawowac.
        • Gość: Klara Re: Piekarnik ze sterowaniem sensorowym - warto k IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.06.06, 11:59
          I dobrze robisz! Mam też taki piekarnik od roku, często z niego korzystam (2
          razy w tygodniu to norma, czasem nawet częsciej) i jak dotąd mnie nie zawiódł.
          Obsługa jest intuicyjna, panel sterowania bardzo łatwy do czyszczenia (nie ma
          nic gorszego niż precyzyjne wycieranie każdego pokrętła z osobna), a sam
          piekarnik świetnie piecze. Poleciłam ten piekarnik już kilku znajomym i też są
          zadowoleni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka