Dodaj do ulubionych

Club Maria Eugenia od 3 września - kto leci?

IP: 195.116.183.* 13.08.06, 13:08
Witanko,

czy ktoś leci na Majorkę do hotelu CLUB MARIA EUGENIA 3 września?

narka
justa&lech
Obserwuj wątek
    • Gość: dova Re: Club Maria Eugenia od 3 września - kto leci? IP: *.astral.lodz.pl 13.08.06, 17:11
      Hejka :)
      3 września lub 27 sierpnia - czekamy jeszcze na decyzję o urlopie. Wybieramy
      się tam na dwa tyg. prawdopodobnie z Itaką. Być może wybierze się z nami
      jeszcze jedna para.

Pozdrowionka
      • Gość: justa&lech Re: Club Maria Eugenia od 3 września - kto leci? IP: *.chello.pl 15.08.06, 23:02
        witanko,

my lecimy z ITAKI na 2 tyg. z warszawy.

milo nam bedzie sie z wami spotkac, czekamy na wiesci kiedy lecicie.

pozdrawiamu
        justyna & leszek
    • Gość: mary Re: Club Maria Eugenia od 3 września - kto leci? IP: *.c240.petrotel.pl 15.08.06, 23:34
      Zastanawiam się nad tym hotelem i dokładnie w tym terminie.A z jakim biurem
      jedziesz?
      • Gość: justa&lech Re: Club Maria Eugenia od 3 września - kto leci? IP: *.chello.pl 15.08.06, 23:46
        heyka,

my wylatujemy 3 wrzesnia z warszawy. oferte wybralismy z ITAKI. dlugo sie
        zastanawialismy nad hotelem i miescowoscia w ktorej bysmy chcieli spedzic 2 tyg
        i z ocen ludzi ktorzy pisali na forach oraz tego co podawaly oferty innych biur
        zdecydowalismy sie wlasnie na ten hotel - ma przystepna cene i najwiecj pokoii z
        widokiem na morze. wybrzeze wschodnie jest malo zatloczone a sam chotel mial jak
        najlepsze recenzje od ludzi ktorzy w nim mieszkali. pisano rowniez ze jest teraz
        odnowiony i wyglada nawet lepij niz na folderze w katalogu i wszyscy co w nim
        mieszkali bardzo go polecali dajac mu nawet wiecej niz 3 gwiazdki.

pozdrowko

justyna & leszek
        • Gość: mary Re: Club Maria Eugenia od 3 września - kto leci? IP: *.c243.petrotel.pl 16.08.06, 08:50
          hej! Ja też zasięgałam opinii na temat tego hotelu i wygląda na to że jest ok,
          biuro też. Narazie rozważam dwie możliwości:Maria Eugenia z Itaką lub Cala
          Marsal z Travel Time.Czekam może trochę ceny pospadają ale kto wie może się
          spotkamy:)))Pozdrawiam.
          • odnowiona Re: Club Maria Eugenia od 3 września - kto leci? 16.08.06, 09:58
            ja właśnie wróciłam z marii eugenii. bardzo sympatyczny hotel. jeśli nie
            zamierzacie za dużo imprezować, to koniecznie poproście o pokoje nie od ulicy
            (bo tam jest dość głośno z powodu długich imprez).
            basen duży, jedzenie bardzo smaczne (i jest go bardzo dużo). Tuż obok centrum
            handlowe z knajplami, kramami, mydłem, powidłem, tanimi alkoholami i słodyczami.
            Zaskoczył mnie natomiast prawie kompletny brak owoców w sklepach okolicznych.

Wybrzeże przy hotelu klifowe, do plaży idzie się z 10 minut, ale w sumie to
            żaden problem. WOda w morzu ma śliczny błękitny kolor. Plaża trochę brudna (no
            ale byłam w szczycie sezonu).
            Ceny lokalne umiarkowane i rzeczywiście wybrzeże wschodnie nie jest tak
            zatłoczone.

Można sobie za 2 euro podjechać autobusem do miasteczka Portocristo, gdzie jest
            więcej sklepów, knajpek i ładna plażyczka w centrum miasta.
            Warto wynająć samochód (wypożyczalnie w ramach centrum handlowego), ja
            zapłąciłam 50 euro za jeden dzień za Peugeota 206 (w szczycie sezonu, we
            wrześniu będize na pewno taniej), all inclusive. Należy oddać auto z pustym
            bakiem.

Ogólnie spokojnie i sympatycznie.

(a w hotelu fajne animacje, głównie po francusku)
            • Gość: evulevu Re: Club Maria Eugenia od 3 września - kto leci? IP: *.chello.pl 16.08.06, 19:44
              Niestety zakwaterowanie odbywa się w nocy. Wszystkie pokoje są z góry
              przydzielone. Od strony basenu pokoje dostają rodziny z dziećmi. Wszystkie
              parki lądują od strony ulicy. Brudna plaża to niestety zasługa turystów. Ja
              byłam w czerwcu- na plazy było czysto, choć już niestety Polacy zostawiali w
              piachu pety i resztki po jedzeniu- torebki, skóry po owocach itp. Poza tym
              hotel naprawdę w porządku. A propos samochodu 50 E/ dzień to bardzo dużo- może
              takie ceny są w sezonie. W czerwcu, a myślę że we wrześniu też tak będzie, ceny
              za samochód zaczynały sie od 25 E :) Życzę udanego urlopu.....
              • Gość: justa&lech Re: Club Maria Eugenia od 3 września - kto leci? IP: *.chello.pl 16.08.06, 20:52
                hey!
                o tym ze zakwaterowanie odbywa sie w nocy poinformowalo nas biuro bo
                dowiadywalismy sie o godziny w ktorych liczone sa doby hotelowe. mamy wylot o
                22:00 wiec po 3 h lotu i dojezdzie do hotelu z pewnoscia bedzie pozno jak
                przyjedziemy.
                mamy nadzieje ze we wrzesniu nie ma tak licznych rodzin z dziecmi. pokoj z
                widokiem na morze mozna dostac po wystosowaniu specjalnej prosby - choc wiem ze
                moze to sie nie udac.

dzieki za info - cena za wynajecie samochodu jest pocieszajaca :)
                narka
                justa
            • Gość: justa&lech Re: Club Maria Eugenia od 3 września - kto leci? IP: *.chello.pl 16.08.06, 20:46
              hey,

wielkie dzieki za informacje, sa bardzo pomocne.
              mam przy tej okazji pytanie: czy mozna gotowka placic za wynajecie samochodu?
              czy lepiej poslugiwac sie karta kredytowa? czy wypozyczalnie jest w poblizu hotelu?

z gory dzieki za wszelkie informacje ;)

justyna
              • odnowiona Re: Club Maria Eugenia od 3 września - kto leci? 21.08.06, 15:23
                ja płaciłam gotówką za wynajęcie, ale chcieli zobaczyć moją kartę kredytową (i
                ją spisali), ze względów chyba bezpieczeństwa. No i za płatność kartą płaciło
                się więcej (prowizja).

50 euro to był samochód już w kategorii średniej, z klimą (za Matiza było 41
                euro, najniższa cena). Jeśli w czerwcu zaczynało się od 25 euro, to na pewno we
                wrześniu będzie też taniej.
                Wypożyczalnia jest dwa kroki od hotelu, trzeba tylko przejść przez to centrum
                handlowe (czy też zbiorowisko sklepików i kramów), z 5 minut drogi co najwyżej.

A z tym zakwaterowaniem, to jedna koleżanka pomimo dzieci została zakwaterowana
                od ulicy, i codziennie chodziła i prosiła o zmianę, aż w końcu 4 dnia
                zagroziła, że nie zostanie na drugi tydzień, bo w umowie miała dopisek, że
                będzie widok od morza. I szybciutko znaleźli dla niej bardzo fajny pokój. Więc
                to kwestia dogadania.
          • Gość: justa&lech Re: Club Maria Eugenia od 3 września - kto leci? IP: *.chello.pl 16.08.06, 20:40
            heyah,

my wybralismy ten hotel ze wzgledu na polozenie i widok. co poniedzialek w ITACE
            byla promoja tzw. 21 ("oczko"), wtedy cena byla dla nas przystepna i
            zarezerwowalismy miejsca. jednak i tak wybralismy wylot we wrzesniu bo cena w
            sezonie byla wysoka.
            mam nadzieje ze sie zobaczymy
            narka

justyna
            • Gość: evulevu Re: Club Maria Eugenia od 3 września - kto leci? IP: *.chello.pl 17.08.06, 09:09
              Ten hotel po raz pierwszy [pojawił się w polskiej ofercie, stąd i dobre ceny.
              Mi udało sie w czerwcu za 2100/ os.- 2 tygodnie :) Wypożyczalni jest kilka tuż
              pod hotelem. My akurat korzystaliśmy z eny- jedyna wypożyczalnia mająca
              skutery. Płaciliśmy gotówką , poza tym trzeba było zostawić kaucję- 150 E
              zwrotną przy oddawaniu skutera, niestety nie wiem jak wysoka byłaby kaucja za
              samochód- dlatego warto wziąć troche więcej gotówki. W centrum handlowym- czyli
              naprzeciwko hotelu są też bankomaty, więc nie będzie problemu z wypłatą
              gotówki. W zcerwcu było pełne "obłożenie", więc domyślam się że we wrześniu też
              może być tłok, szczególnie że Francuzi dostają bardzo dobre ofery- 2 tyg + 1
              tydzień gratis :) KOrzystają z tego głównie emeryci , którzy mają mnóstwo
              czasu. Szkoda, że u nas tak nie ma :)
              • Gość: justa&lech Re: Club Maria Eugenia od 3 września - kto leci? IP: *.chello.pl 17.08.06, 22:58
                witanko,

wielkie dzieki za info :)

p.s. mam nadzieje ze emeryci z francji nie byli dokuczliwi w zaden sposob ;)

justa
                • Gość: evulevu Re: Club Maria Eugenia od 3 września - kto leci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 14:49
                  Nie byli bardzo mili i towarzyscy, szczególnie że sporo z nich to polska
                  emigracja- powojenna i z lat 60-tych :)
                  • odnowiona Re: Club Maria Eugenia od 3 września - kto leci? 21.08.06, 15:26
                    sporo jednak było rodzin z dziećmi (średniomałymi), gdzie matki bez przerwy
                    miały pretensje do swoich dzieci. Może nie było to wydzieranie się jak to
                    Włoszki mają w zwyczaju, ale jednak ich rozmowy, nieraz bardzo okrutne, mnie
                    dobijały (do dwulatki: "upadłaś? bardzo dobrze, może się wreszcie nauczysz, że
                    nie należy biegać. mówiłam CI, prawda? Bardzo dobrze" - a mała ryczy z bólu).
                    • Gość: evulevu Re: Club Maria Eugenia od 3 września - kto leci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 15:57
                      Z takimi reakcjami spotkałam się tylko ze strony Polek, no i jeszcze tatusiów,
                      którzy dorzucali trochę mięsa ....
                      • Gość: odnowiona Re: Club Maria Eugenia od 3 września - kto leci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 17:37
                        niestety - to byli Francuzi, a konkretnie Francuzki.
                        Przykro mi to było słuchać, więc w drugiej połowie tygodnia opalałam się w
                        ogrodzie, a nie przy basenie.
                        • Gość: evulevu Re: Club Maria Eugenia od 3 września - kto leci? IP: *.chello.pl 21.08.06, 21:11
                          Ano właśnie, ja chodziłam na plażę :) Wynika stąd że Polacy robią sobie obciach
                          tam, gdzie uważają że nikt ich nie rozumie..... A poza tym chyba na plaży
                          lepiej- piękna, czyściutka, turkusowa woda i ładniejsze widoczki...
    • Gość: mary Re: Club Maria Eugenia od 3 września - kto leci? IP: *.c157.petrotel.pl 21.08.06, 19:54
      Hej! Wraz z mężem wybraliśmy jednak ten hotel też z Itaką tylko w terminie 10-
      17 września więc napewno się spotkamy:)Pozdrawiam
      • Gość: justa&lech Re: Club Maria Eugenia od 3 września - kto leci? IP: *.171.79.170.crowley.pl 23.08.06, 16:18
        hey,
        bardzo sie ciesze ze sie spotkamy, my z męzem bedziemy tam juz od 3 wrzesnia
        ale wracac na pewno bedziemy razem wami.
        mamy nadzieje, ze spotkamy sie przy sniadanku po waszym przylocie - w koncu
        prawie was znamy ;).
        p.s. jezeli chcecie, przeslij wasze zdjecie na mojego maila - dla lepszego
        rozpoznania. od zazu przeslemy wam wtedy na adres zwrotny nasze zdj - choc mam
        nadzieje ze bedziemy juz po tygodniu pobytu bardziej opaleni niz zdjecie ktore
        dostaniecie.

pozdrawiam

justyna
        • Gość: dova Re: Club Maria Eugenia od 3 września - kto leci? IP: *.astral.lodz.pl 28.08.06, 12:52
          Witam ponownie!
          No to jest spora szansa, ze też się spotkamy i to już na lotnisku :) wylatujemy
          3 wrz. z Wawy.
          Mam nadzieję , ze woda w morzu będzie dość ciepła na kąpiel - brr, nie lubię
          marznąć ;)
          Pozdrawiam wyjazdowo :D
      • Gość: justa&lech Re: Club Maria Eugenia od 3 września - kto leci? IP: *.chello.pl 23.08.06, 19:25
        przepraszam - nie wgral mi sie poprzednio adres mailowy, wiec podaje
        -j.smolarczyk@wp.pl

do zobaczenia
        justyna

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka