-
Jestem młoda 22 lata, niedoświadoczna zupelnie w pracy za barem i z wlasna
działalnością, ale jest okazja by przejąć (wynajmować) fajny bar od znajomej.
Bardzo bym chciała go przejąć, bo myślę, że przy małym wkładzie ten bar
przyniósł by zyski, teraz jest lekko zaniedbany bo znajoma ma 60 czy 70 lat,
ale wychowała swoich klientów dzieki czemu zadne bójki i pijaństwo nadwyraz
nie ma miejsca. jest przyjazna atmosfera i stali bywalcy.
Teraz pytanie: jak to zrobić?
kaucja wynosi 10...
-
Pilnie poszukuję drewnianej tablicy, takiej w kształcie domku z kart, do
postawienia przed bar.Wypisywałabym na niej menu dnia. Czy ktoś moze wie ,
gdzie mogłabym taką kupić?
-
Mają czego chcieli.
-
niech rozszerza :) bylem w jednej we wroclawiu i niczym
specjalnym sie nie wyroznia
-
Jakie wymagania prawne (SANEPID, etc.) muszę spełnić, aby otworzyć taki punkt?
Jest gdzieś w sieci informacja na ten temat?
A może ktoś z Was prowadzi taki biznesik?
-
Witam,
potrzebuje informacji od osób prowadzących tego typu działalność gospodarczą.
Chcę założyć pub (klub) w średniej wielkości mieście, gdzie konkurencję stanowią zasadniczo piwiarnie i restauacje, a nic pośrodku. Zakładam że będzie zyskowne, ale j a k zacząć?
1. Jaka wg Was bedzie najlepsze forma prowadzenia tej działalności? (dwie osoby z róznych miast jako wspolnicy)
2. Jakie "na wstępie" podatki musze zaplacic?
3. Ile czekaliscie na wydanie zezwoleń na sprzedaż alkoholu? Jaki ...
-
Zastanwiam się nad otwarciem w przyszłości budki z kebabem. Wstępnie
obliczyłem koszty i nawet gdybym musiał kupić budkę niewielką to musiał bym
mieć na rozkręcenie ok 10-12 tys zł. To jeszcze nie takie duże pieniądze,
choć narazie takich nawet nie mam:) Ineters się zwróci po ok 3-4
miesiącach,bo nawet w średnio dobrym miejscu można te 3 tyś na czysto na
miesiąc wyjsc. Więc nie tak źle.
I pytanie moje, czy ktoś z Was może się tym zjamuje? Trzeba mieć jakieś
układy? Na co trzeba ...
-
Mam zarejestrowaną firmę Usługową. jedną z dzialności jest prowadzenie Baru
małej gastronomii. Od 1 lipca zamykam Bar ale pozostałe usługi zostają. Czy
muszę skreślić z ewidencji działalność gastronomiczną Może w przyszłości znowu
wróce do tej dzialalności. Co dalej mam robić. jakie dokumenty w jakich
urzedach. Prosze o radę.